Avusturya Şoför Vizesi

Avusturya şoför vizesi ülke hudutları içinde 180 gün içinde 90 günü taşmayacak şekilde kısa süreli taşımacılık veya taşımacılık yapmak suretiyle çalışacak olan bireyler Avusturya şoför vizesi başvurusu yapmalıdır. Bir Schengen vize türü olan Avusturya şoför vizesi sürücü/tır, diğer kısa süreli vize türleri olan Avusturya şoför vizesi turistik vize ve ticari vizeden değişik özellikler göstermekte ve hazırlanması gereken zorunlu belgelerinde farklılıklar bulunmaktadır. Bordo geçişlik sahibi Türk vatandaşlarının şoför vizesi çeşidinden Schengen vize başvurusu yapması gerekirken; yeşil, gri ve siyah pasaport abonesi vatandaşlar bu vizeden muaftır. Şoför vizesi Avusturya şoför vizesi başvurularında öncelikle geçerli bir geçişlik sahibi olunması zorunludur. Pasaport 10 yıldan eski olmamalı, mutlaka en az 2 adet boş sayfası bulunmalıdır ve herhangi bir yırtık ve eksik sayfaya sahip olmamalıdır. Seyahat amacı ve süresine bakılırsa hazırlanması ihtiyaç duyulan zorunlu evraklar eksiksiz ve hatasız biçimde hazırlanarak bir dosya haline getirilmeli ve öyle sunulmalıdır. Şoför vizesi Avusturya şoför vizesi için başvurular direkt olarak konsolosluklara yapılmamaktadır. Konsolosluklara akredite olan görevli vize danışmanlık merkezleri ve acenteler vesilesiyle başvurular alınmaktadır. Şoför vizesine başvururken Schengen vize kuralları gereği daha ilkin parmak izi kaydı yaptıramamış olan başvuru sahipleri görevli başvuru merkezlerine gelerek parmak izlerini vermek zorundadır. el izi detayları Schengen veri tabanında 5 sene süreyle saklı tutulmaktadır. Son 5 sene içerisinde parmak izi vermiş olan vatandaşların yine bu işlemi yaptırmasına gerek olmamaktadır. Avusturya şoför vizesi sonuçlanma süresi yaklaşık 7-15 gün arasındadır. Vize kararları tamamen konsolosluklar tarafından verilmektedir. Sonuçlanma süreleri konsolosluğun bu sık dönemlerine, resmi tatillere ve evrak/mülakat taleplerine göre değişebilmektedir.

Avusturya Transit Vize

Avusturya Tır Şoförü Schengen Vizesi Nedir?

Şoför olarak Avusturya’ya gidecekseniz, Avusturya tır şoförü Schengen vizesi nedir diye soruyor olabilirsiniz. Avusturya'ya giren tüm yabancıların vizeye ihtiyacı yoktur. Örneğin, Avrupa Birliği (AB) ve Avrupa Ekonomik Alanı (AEA) vatandaşlarının vizeye ihtiyacı yoktur. Ancak, bu bölgeler dışından gelen tüm başvuru sahiplerinin en yakın Avusturya büyükelçiliği veya başkonsolosluğuna şahsen başvurmaları gerekmektedir. Avusturya, Avrupa'nın Schengen bölgesi içinde yer aldığından, başvuru sahibinin durumuna göre diğer kategorilere ayrılan Schengen vizesine tüm yabancılar başvuracaktır. Bu vize türlerinden biri de Avusturya şoför vizesidir. Avusturya, yüksek vasıflı işçiler, boşluğu doldurabilecek vasıflı işçiler, start-up kurucuları, yerel yüksek öğretim kurumlarının mezunları, serbest meslek sahibi kilit işçiler ve diğerleri dahil olmak üzere başvuranların hangi kategoriye girdiğini belirlemeye yardımcı olmak için puana dayalı bir sistem kullanır. Bu kategoriler, başvuranın ne tür vize için uygun olduğunu belirlemeye yardımcı olur. Bu kategorilerin tümü, çoğu yabancının Avusturya'da çalışırken başvurduğu kırmızı-beyaz-kırmızı kart için uygundur. Gereksinimlerin, çalışanlarınızın ait olduğu sınıfa ve başvurdukları vize türüne göre değiştiğini unutmayın.

Avusturya Şoför Vizesi Alma

Şoför vizesi almak için Avusturya şoför vizesi alma koşulları yerine getirilmeli ve çeşitli evraklar konsolosluğa teslim edilmelidir. Başvuranın becerilerine, niteliklerine ve arzulanan kariyer yoluna bağlı olarak kırmızı-beyaz-kırmızı kart başvurusu için çeşitli seçenekler vardır. Gerekli belgeleri Avusturya büyükelçiliğine ilettikten sonra, başvuru sahiplerinin bir ücret ödemeleri gerekmektedir. Avusturya çalışma izni oturma iznini kapsamaz, bu nedenle tüm çalışanların ayrı bir oturma izni seçeneği alması gerekir. Geçici oturma izni için çalışma izni, ücret veya gelir tablosu ve işverenden alınmış yazı ibraz etmeleri gerekmektedir. Sonunda, ülkede yasal olarak beş yıl yaşadıktan sonra daimî ikamet başvurusunda bulunabilirler. Ülkede 180 gün içinde doksan günü geçmeyecek şekilde kısa zamanlı taşımacılık yapmak üzere çalışacak olanlar şoför vizesi almalılar. Bu vize çeşidi ticari ya da turistik vizeden farklıdır ve hazırlanması gereken bazı zorunlu evraklar vardır. Bu vizeye başvurmak için en önemli koşul ise geçerli bir pasaport sahibi olmaktır.

Avusturya Şoför Vizesi Almak Zor mu?

Avusturya’da taşımacılık yapacak olan bireyler, Avusturya şoför vizesi almak zor mu diye merak etmekteler. Bu vize çeşidi diğer vizelere göre farklı evraklar gerektirse de esasen şoför vizesini almak, gerekli koşulları karşıladığınız taktirde zor olmamaktadır. İlk etapta başvuru için vize harcını ödemeniz lazım. Vize hizmet bedeli ve konsolosluk harcı yatırmanız gerekmektedir. Aynı zamanda danışmanlık hizmeti olarak da ek bir bedel ödemeniz lazımdır. Şoför vizesi başvuruları konsolosluğa yapılmaktadır. Aynı zamanda yetkilendirilmiş resmî kurumlar aracılığı ile de başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Şoför vizesi yaklaşık olarak on beş iş gününde sonuçlanmaktadır. Her başvuru sahibi muhakkak başvuru formunu doldurmalıdır ve formda yer alan bilgiler ile konsolosluğa sunulan belgeler arasında herhangi bir tutarsızlık olmamalıdır. Aksi durumda başvurunuz ret ile sonuçlanabilmektedir. Bundan dolayı belgeleri eksiksiz olarak sunmaya ve formları titizlikle doldurmaya dikkat etmenizde fayda vardır. Şoför vizesi başvuruları için kurumsal desteğe ihtiyacınız var ise firmamızla iletişime geçebilir ve yardım alabilirsiniz.

Avusturya Şoförü Vizesi Nasıl Alınır?

Hatalı ve yanlış bilgiyle sahte belgeler vizenizin ret ile sonuçlanması neden olmaktadır. Tamamlanmış başvurular geri çevrilmeye neden olabilir veya işlem süreci uzatabilir. Vizenin işlemi seyahatin niteliğine bağlı olup, 10 ila 14 iş gününde sürmektedir. Bazı özel durumda birkaç haftayı bulabilmekte. Avusturya Başkonsolosluğu ek evrak talep etme hakkına sahip.
Avusturya tır şoför vizesi 180 gün içinde ancak en fazla 3 aylık bir süre içinde verilebilir ve sadece iş yolculuğu için o amaçla alınabilir.
Avusturya şoför vize, Türkiye ile Avusturya arasında nakliye ya da yolcu taşımacılığı yapan, uzun yol şoförünün alması gereken bir vize türü. Avusturya konsolosluk aracılığı ile mülakat aşamasını geçerek Avusturya Şoför vizesini alabilirsiniz. Bu vize türleri arasında kısa süreli bir vizedir.
Avusturya  Şoförü Vizesi İçin Gerekli Evraklar
1. Avusturya Vize başvuru formu
2. Vize talep dilekçesi
3. Pasaport
4. Fotoğraf
5. Seyahat sağlık sigortası
6. Şirketin garanti belgesi ve üye ise UND (uluslararası nakliyeciler derneği) garanti belgesi
İşverenden istenilen evraklar:
İşverenin açık adresi ile telefon numarası
Çalışan göreve başlama tarihi
Çalışan şirket içerisindeki pozisyonu
Çalışan izinli olduğu gün sayısı
İmzalayan yetkili adı, soyadı ve görevi
Faaliyet Belgesi
Ticaret Sicil Gazetesi
Vergi Levhası
İmza Sirküler
C2 sertifika
7. Çalışan 3 aylık maaş bordosu ile SGK işe giriş bildirgesiyle SGK hizmet dökümü
8. Detaylı seyahat rotası
9. Ehliyet

Avusturya Şoför Vizesi Almak İçin Neler Yapılır?

Avusturya’ya uluslararası kargo ve yolcu taşımacılığı yapacak olan kişilerin yapacağı seyahatler için Avusturya şoför vizesi almaları gerekmektedir. Avusturya’ya taşımacılık yapan Türkiye vatandaşları, Avusturya şoför vize başvuruları Avusturya Konsolosluğu tarafından yetki verilmiş Avusturya vize başvuru merkezlerine yapmalıdır.

Avusturya şoför vizesi için öncelikle Avusturya şoför vize başvuru formu doldurulmalıdır. Ardından Avusturya vize başvuru merkezinden randevu alınmalıdır. Randevu tarihine kadar Avusturya şoför vizesi için gerekli evraklar hazırlanmalıdır. Avusturya Vize Randevusu tarihinde evraklar Avusturya vize başvuru merkezinde bulunan yetkililere teslim edilmelidir. Burada yetkililer tarafından parmak izi verileriniz alınacaktır. Başvurular incelenmesi için Avusturya Büyükelçiliği’ne gönderilir.

Avusturya şoför vizesi için gerekli belgeler;

  • Pasaport
  • Biyometrik fotoğraf
  • Schengen şoför vizeleri (3 sene içerisinde alınmış olanlar)
  • Avusturya şoför vizesi harç ücreti
  • C2 Belgesi
  • Şoföre ait SGK dokümanları
  • Şoförün bağlı bulunduğu şirketten almış olduğu teminat yazısı
  • Adli sicil kaydı
  • Şoföre ait uluslararası ya da ulusal sürücü sertifikası
  • Seyahat Sağlık Sigortası
  • Şirkete ait güncel şoför listeleri
  • Banka hesap dökümü
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği
  • Taşınacak olan ürünle ilgili bilgiler
  • Kimlik fotokopisi
  • Şirkete ait faaliyet belgesi
  • Taşıma izni

ÜST
Telefon Yol Tarifi WhatsApp