×

Categories

FORGOT YOUR DETAILS?

Polonya Aile Birleşimi Vizesi

Polonya, Avrupa birliğinin en kuvvetli ülkelerinden biridir. Hemen hemen her milletten vatandaşa ev sahipliği yapan Polonya, Türk vatandaşlarını da bağrına basmaktadır. Bir ülkeden bir ülkeye değiş, oldukça zor bir durumdur. Yeni şartlara alışmak, dilini dahi bilmediğiniz bir ülkede kalacak yer bulmak, iş düzeni oluşturmak zaman alan bir süreçtir. Uygun şartlar sağlandığında Polonya da yaşamını sürdüren kişi, aile mensuplarını da aynı ülke içerisine alabilmek ister. İşte burada aile birleşim vizesi almak zorunluluğundadır. Anne, baba, eş veya çocuk aile üyelerinin bir ülkeden başka bir ülkeye geçiş yapabilmeleri için D tip vize çıkarmaları gerekir. Bu sayede hasret kaldıkları diğer aile üyeleri ile aynı çatı altında bir araya gelebilirler.

Polonya aile birleşim vizesi için başvuru yapmak için öncelikle Polonya Cumhuriyeti İstanbul baş konsolosluğuna müracaat edilmesi gerekir. Polonya İstanbul Baş Konsolosluğuna birçok ilden kolayca başvuru kabul edilmektedir.  Konsolosluk tarafından öngörülen belgeler ile başvuru sağlanmalıdır. Kişilerin genel durumuna göre istenilen belgelerde değişiklik söz konusu olabilmektedir. Bununla birlikte Polonya Cumhuriyetinin Türk vatandaşlarına sağladığı aile birleşim vizesi yüz seksen gündür. Bu süre kişiler için yetersiz olduğunda başvuru yapılarak kalış izni uzatılabilmektedir. Vizeden sağlıklı sonuçlar alabilmek adına Polonya konsolosluğuna başvuru üç ay öncesinden yapılması gerekir.

D tipi aile birleşim vizesi harç harici 185 Euro olarak belirlenmiştir. Eğer aile üyelerinden birisi Polonya vatandaşı ile konsolosluk harcı ücretsiz olarak sağlanmaktadır.  Polonya Cumhuriyetinin belli başlı uyguladığı aile birleşim şartı bulunmamaktadır. Sadece başvuru belgelerinin eksiksiz olması ile kolayca aile bireyleri ile bu ülkede buluşmak mümkündür.  Ancak Polonya da başvurularınıza ret cevabı verebilir. Bunun nedeni belge eksikliği, geri dönüş teminatının verilmemesi ve maddi sorumluluklar şeklindedir.

Polonya Aile Birleşimi Vizesi ile İlgili

Polonya’da bulunan ailesi ile birlikte Polonya’da yaşamak isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Polonya aile birleşimi vizesi almalıdır. Polonya aile birleşimi vizesi uzun süreli bir vize türüdür. Bundan dolayı Schengen vizesi değil Polonya ulusal vizesi başvurusunda bulunulmalıdır. Polonya aile birleşimi vizesini inceleme ve karar verme yetkisi Polonya Ankara Büyükelçiliği’ne aittir. Polonya aile birleşimi vizesi başvurusu ise Polonya Ankara Büyükelçiliği tarafından yetkilendirilmiş vize başvuru merkezine yapılmaktadır.

 Polonya aile birleşimi vizesi başvurusu için öncelikle vize başvuru merkezinden randevu alınmalıdır. Ardından ise Polonya vize başvuru formu doldurulmalıdır. Bu belgenin eksiksiz ve tam olması gerekmektedir. Bunun nedeni yetkililerin başvuru sahibini bu belge ile tanımasıdır. Randevu tarihine kadar gerekli belgeler hazırlanmalı ve randevu gününde ve saatinde vize başvuru merkezinde bulunulmalıdır. Gerekli belgeler teslim edilmeli ve Polonya aile birleşimi vizesi başvurusu başlatılmalıdır.

Polonya aile birleşimi vizesi başvurusu ortalama olarak gün içerisinde çıkmaktadır. Başvuru süreci hakkında bilgi verilmemektedir. Başvurunuzun sonucunu Büyükelçilik bir posta yolu ile bildirmektedir. Başvurunuz eğer reddedildiyse bunun nedeni açıkça yazmaktadır. Bu doğrultuda vize reddi itirazı yapabilirsiniz.

Polonya aile birleşimi için gerekli belgeler;

  • Vize başvuru formu
  • Pasaport
  • Biyometrik fotoğraf (4 adet)
  • Evli ise Uluslararası Evlenme Kayıt Örneği (Formül-B Belgesi)
  • Evli ise evlilik cüzdanı
  • Kimlik fotokopisi
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği
  • İkametgâh belgesi
  • Polonya’da yaşayan kişinin ikametgâh belgesi
  • Polonya’da yaşayan kişinin kimlik bilgileri
  • Son 3 aya ait banka hesap dökümü
  • Seyahat sağlık sigortası
  • Maaş bordrosu
  • Var ise daha önceki evliliğe dair belgeler
  • Aile birleşimi yapılacak kişi ile akrabalık bağlarını kanıtlayan belge

Polonya Aile Birleşimi Nedir?

Polonya’da eşi, annesi, babası ya da çocukları olan kişiler, Polonya’da bulunan aile üyesi ile birlikte yaşayacak ise Polonya aile birleşimi vizesi alması gerekmektedir. Polonya aile birleşimi vizesi alacak olan kişiler, Polonya aile birleşiminin ne olduğu merak edilmektedir. Bu yazıda Polonya aile birleşimi vizesi alacak olan kişiler için “Polonya aile birleşimi nedir?” sorusunun cevabı verilmiştir.  

Polonya aile birleşimi vizesi, Polonya’da bulunan aile üyesi ile birlikte Polonya’da yaşamak isteyen kişilerin alması gereken yasal izin türü Polonya aile birleşimi vizesidir. Polonya aile birleşimi vizesi uzu süreli bir Polonya vize türüdür. Bu vize olmadan Polonya aile birleşimi yapılamamaktadır.

Polonya aile birleşimi vizesi verme yetkisi Polonya’nın Türkiye’de bulunan temsilciliklerine aittir. Başvurular da Polonya’nın Türkiye’de bulunan temsilciliklerine yapılabilmektedir. Polonya aile birleşimi vizesi alabilmek için Polonya’da bulunan aile üyesinin sizi yanında yaşamaya kabul etmesi gerekmektedir.

Polonya Aile Birleşimi Vizesi Nasıl Alınır?

Polonya’da bir aile üyesi bulunan ve bu aile üyesi ile birlikte Polonya’da yaşamak isteyen kişilerin alması gereken Polonya vizesi Polonya aile vizesidir. Polonya aile birleşimi vizesi alacak olan kişiler, Polonya aile birleşimi vizesinin nasıl alınacağını araştırmaktadır. Bu yazıda Polonya aile birleşimi vizesi alacak olan kişiler için “Polonya aile birleşimi vizesi nasıl alınır?” sorusunun cevabı verilmiştir.

  • Polonya aile birleşimi vizesi alacak olan kişiler, öncelikler Polonya’da bulunan aile üyesinden davetiye almalıdır.
  • Başvurular Polonya’nın Türkiye temsilciliklerine yapılabilmektedir. Polonya aile birleşimi vizesi için başvuru yapılacak Polonya temsilciliğinden randevu alınmalıdır.
  • Polonya aile birleşimi vizesi randevu tarihine kadar gerekli olan vize evrakları hazırlanmalıdır.
  • Hazırlanan vize evrakları Polonya temsilciliğine teslim edilmelidir. Polonya aile birleşimi vizesi başvurularını inceleme ve değerlendirme yetkisi Polonya temsilciliklerine aittir.
  • Polonya aile birleşimi vizesi başvuruları ortalama olarak 1 ay içerisinde sonuçlanmaktadır.

Polonya Aile Birleşim Vizesi Nasıl Alınır 2022?

Polonya’da bulunan aile üyeleri ile beraber Polonya’da beraber yaşamak isteyen kişilerin alması gereken vize türü Polonya aile birleşimi vizesidir. Polonya aile birleşimi vizesi alacak olan kişilerin Polonya’da bulunan aile üyelerinin birinci dereceden akraba ya da eş olması gerekmektedir. Polonya aile birleşimi vizesi alacak olan kişilerin bu aile üyeleri dışında Polonya aile birleşimi vizesi almasına izin verilmektedir.

Polonya aile birleşimi vizesi için önemli olan kişilerin Polonya’da bulunan aile üyelerinin Polonya vatandaşı ya da Polonya oturum izni olması gerekmektedir. Polonya’da bulunan aile üyeleri bu şartlardan birisini karşılamıyorsa vize başvurusu kabul edilmemektedir. Başvuruda bulunacak olan kişilerin yakınlarının davetiye göndermesi gerekmektedir. Davetiye olmayan Polonya vize başvurusu kabul edilmemektedir.

Polonya aile birleşimi vizesi D tipi bir vize türüdür, yani uzun süreli vize türüdür. Polonya’da 90 günden fazla kalmanızı gerektireceği için Polonya aile birleşimi vizesi almanız gerekmektedir. Polonya aile birleşimi vizesi alacak olan kişiler başvurularını Polonya Ankara Büyükelçiliği ve Polonya İstanbul Başkonsolosluğu’na yapabilmektedir. Polonya aile birleşim vizesi alan kişiler Schengen ülkelerine vizesiz seyahat edebilmektedir.

Polonya Aile Birleşim Vizesi Almak İçin Neler Yapılır?

Polonya’da bulunan aile üyeleri ile birleşmek isteyen yani Polonya’da bulunan aile üyeleri ile aynı ikamette oturmak isteyen kişilerin alması gereken vize türü Polonya aile birleşimi vizesidir. Bunun için Polonya vatandaşlığı ya da Avrupa Birliği ülkeleri vatandaşlığı almış ya da Polonya oturum izni olan kişi ile aile birleşimi başvurusu yapılması gerekmektedir.

Polonya aile birleşimi başvurusu yapacak kişilerin aile olduklarını gösteren belgeye sahip olmaları gerekmektedir. Yani aile birleşimi yapacağınız kişi ile evli iseniz evlilik cüzdanı ya da anneniz, babanız veya çocuğunuz ise bunu kanıtlayan nüfus müdürlüğünden alınmış belge olmalıdır.

Polonya aile birleşimi vizesi başvuruları Polonya Konsolosluklarına yapılmamaktadır. Vize başvuruları Polonya Konsolosluğu tarafından yetkilendirilmiş vize başvuru merkezlerine yapılmalıdır. İlk olarak Polonya vize başvuru formu doldurulmalıdır. Ardından vize başvuru merkezinden randevu alınmalıdır. Randevu saatinde ve tarihinde vize başvuru merkezinde bulunmalıdır. Vize başvurusu için gerekli evraklarda götürülmelidir.

Polonya Aile Birleşimi Vizesi Nereden Alınır?

Aile üyesi ile birlikte Polonya’da yaşamak isteyen kişiler, Polonya aile birleşimi vizesi almalıdır. Polonya aile birleşimi vizesi başvurusunda bulunacak olan Türk vatandaşları Polonya aile birleşimi vizesinin nereden alınacağını merak etmektedir. Bu yazıda Polonya aile birleşimi vizesi alacak olan kişiler için “Polonya aile birleşimi vizesi nereden alınır?” sorusuna cevap verilmiştir.

  • Polonya aile birleşimi vizesi başvurusu Polonya’nın Türkiye’deki diplomatik temsilciliklerine yapılabilir.
  • Polonya aile birleşimi vizesi başvurusu yapabileceğiniz temsilcilikler, Polonya Ankara Büyükelçiliği ve Polonya İstanbul Başkonsolosluğu’na yapılabilmektedir.
  • Polonya aile birleşimi vizesi başvurularını inceleme ve değerlendirme yetkisi de Polonya’nın Türkiye temsilciliklerine aittir.

Polonya aile birleşimi vizesi başvuruları Polonya’nın Türkiye temsilciliklerine yapılmakta ve başvuruları da Polonya temsilcilikleri incelemektedir. Bu nedenle Polonya aile birleşimi vizesi nereden alınır? sorusuna verilebilecek en iyi cevap Polonya temsilcilikleri cevabıdır. Başvurular onaylanırsa başvuru sahibinin pasaportuna basılmaktadır.

Polonya Aile Birleşimi Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Anne, baba, eş ya da çocuğu ile birlikte Polonya’da yaşamak isteyen kişilerin Polonya aile birleşimi vizesi alması gerekmektedir. Polonya aile birleşimi vizesi alacak olan kişiler vizenin kaç günde sonuçlanacağını merak etmektedir. Bu yazıda Polonya aile birleşimi vizesi alacak olan kişiler için “Polonya aile birleşimi vizesi kaç günde çıkar?” sorusunun cevabı verilmiştir.

Polonya aile birleşimi vizesi başvurusunun sonuçlanmasına birçok durum etki etmektedir. Bu nedenle başvuruların sonuçlanması için belirli bir süre bulunmamaktadır. Ayrıca Polonya aile birleşimi vizesi başvurularını inceleyen Polonya temsilcilikleri de bir süre kısıtlamasına tabi değildir. Polonya aile birleşimi vizesi başvuruları ortalama olarak 1 ay içerisinde sonuçlanmaktadır.

Başvuruların sonuçlanmasına etki eden durumlar;

  • Polonya aile birleşimi vizesi başvurularını inceleyen temsilciliğin yoğunluğu,
  • Polonya aile birleşimi vizesi başvurusu sırasında eksik ve hatalı belge beyanı,
  • Polonya temsilciliğinin başvuru sahibinden ek belge talebi,
  • Polonya temsilciliğinin başvuru sahibini yüz yüze görüşmeye çağırması

Polonya Aile Birleşim Vizesi Ne Kadar Sürede Çıkar?

Polonya’da ailesi bulunan ve beraber Polonya’da yaşamak isteyen kişiler Polonya aile birleşimi vizesi almalıdır. Polonya’daki aile üyeleri ile beraber Polonya’da yaşamak isteyen Türk vatandaşları için vize muafiyeti yoktur. Bundan dolayı Polonya vizesi almalıdır. Polonya vizesi alacak olan kişiler Polonya vize süresinin ne kadar sürede çıkacağını merak etmektedir. Bu soruda ‘’Polonya aile birleşimi vizesi kaç günde çıkar?’’ sorusu cevaplanmıştır.

Polonya aile birleşimi vizesi başvurusu her başvuru durumuna göre farklı farklı değerlendirilir. Bundan dolayı Polonya vizesinin değerlendirilme süresi için belirli bir özel işlem süresi bulunmamaktadır. Ayrıca Polonya aile birleşimi vizesi başvurularını inceleyen ve sonuçlandıran Polonya Ankara Büyükelçiliği ve Polonya İstanbul Başkonsolosluğu için süre kısıtlaması getirilmemiştir.

Polonya aile birleşimi vize başvuruları her ne kadar duruma göre farklılık gösterse de ortalama olarak 15 gün içerisinde sonuçlanmaktadır. Ancak bu süre vize başvuru yoğunluğuna, Polonya aile birleşimi vizesi başvuru sahibinin durumuna, eksik ve hatalı belge beyanı, Polonya Konsolosluğu’nun yüz yüze görüşme talep etmesi gibi durumlarda uzayabilmektedir.

Başvuruların resmi tatillere denk gelmesi durumunda da Polonya aile birleşimi vizesinin sonuçlanma süresi uzayabilmektedir.

Polonya Aile Birleşimi Vizesi Başvurusu

Polonya’da bir aile üyesi bulunan ve bu aile üyesi ile birlikte Polonya’da yaşamak isteyen kişilerin başvurması gereken Polonya vize türü Polonya aile birleşimi vizesidir. Polonya aile birleşimi vizesi başvurusu yapacak olan kişiler, Polonya aile birleşimi vizesi başvurusu hakkında araştırma yapmaktadır. Bu yazıda Polonya aile birleşimi vize başvurusu hakkında bilgi verilmiştir.

Polonya’ya seyahat edecek olan kişiler vize başvurusu için gerekli olan evrakları hazırlamalı ve Polonya temsilciliğinden randevu almalıdır. Randevu tarihinde gerekli olan Polonya vize evrakları yetkililere teslim edilmelidir. Başvurular Polonya temsilcilikleri tarafından incelenmektedir.

Polonya aile birleşimi vize başvurusu yapacak olan kişiler aşağıdaki durumlara dikkat etmelidir.

  • Gerekli olan Polonya vize evrakları eksiksiz ve güncel olmalıdır.
  • Polonya aile birleşimi için Polonya’da bir yakınınızın olması gerekmektedir.
  • Polonya aile birleşimi vizesi için davetiye almanız gerekmektedir.
  • Polonya aile birleşimi vizesi başvurusu yapacak olan kişilerin Polonya’da yaşayabilmek için ekonomik duruma sahip olması gerekmektedir.

Polonya Aile Birleşimi Vizesi Başvurusu İşlemleri

90 günden az Polonya seyahatlerinizde Polonya Schengen vizesi başvurusunda bulunmanız gerekmektedir. 90 günden daha fazla Polonya’da ikamet etmek istiyorsanız uzun süreli Ulusal Polonya vizesi almalısınız. Polonya’da bulunan ailesi ile beraber Polonya’da oturmak isteyen kişiler Polonya aile birleşimi vizesi almalıdır. Polonya aile birleşimi vizesi uzun süreli bir vize türüdür.

Polonya aile birleşimi vizesi en çok 180 gün için verilmektedir. Bu süre bitmeden aile birleşimi vizesi uzatılabilmektedir. Polonya aile vizesi başvurusu yapılabilecek yetkili kurum Polonya İstanbul Konsolosluğu ve Polonya Ankara Büyükelçiliği’dir. Ancak başvurular Polonya Ankara Büyükelçiliği tarafından yetkilendirilmiş vize başvuru merkezlerine yapılabilmektedir. Polonya aile birleşimi vizesi alacak olan kişilerin Polonya’da bulunan aile üyesinden davetiye alması gerekmektedir.

Polonya Aile Birleşim Vizesi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Polonya’da bulunan aile üyesi ile beraber yaşamak isteyen kişilerin Polonya aile birleşimi vizesi başvurusunda bulunması gerekmektedir. Polonya aile birleşimi vizesi başvuru işlemi yapacak olan kişilerin Polonya’da öncelikle bir yakınının bulunması gerekmektedir. Başvuruda bulunacak olan kişiler başvurularını Polonya’nın diplomatik temsilciliklerine yapmalıdır.

Polonya aile birleşimi vize başvuru işlemi yapacak olan kişilerin Polonya’da bulunan yakınlarının Polonya vatandaşlığının ya da Polonya’da yasal olarak oturum izni olması gerekmektedir. Başvuru sahibinin yakının bir davetiye göndermesi gerekmektedir.

Polonya aile birleşimi vizesi başvurusunda bulunacak olan kişiler başvuru için öncelikle Polonya vize başvuru formu doldurması gerekmektedir. Form eksiksiz olarak doldurulmalıdır. Ardından ise Polonya vize başvurusu yapacak olan kişilerin Polonya vize randevusu alması gerekmektedir. Randevusuz olarak Polonya aile birleşimi vize başvuru işlemi kabul edilmemektedir.

Polonya aile birleşimi vizesi başvuru işlemi yapacak olan kişiler Polonya randevu tarihine kadar gerekli olan Polonya vizesi belgelerini hazırlamalı ve randevu tarihinde teslim etmesi gerekmektedir. Belgeler teslim edildikten sonra başvurular incelemeye alınır ve sonuçlandıktan sonra pasaport Polonya temsilciliğinden teslim alınır.

Polonya Aile Birleşimi Vize Başvurusu İstanbul

İstanbul’da ikamet etmekte olan ve Polonya’da bulunan aile üyesi ile birlikte Polonya’da yaşamak isteyen kişiler, Polonya aile birleşimi vizesi almalıdır. İstanbul çevresinde ikamet eden kişiler, Polonya aile birleşimi vizesi başvurusunu nasıl yapacağını merak etmektedir. Bu yazıda Polonya aile birleşimi vize başvurusu İstanbul hakkında bilgi verilmiştir.

Polonya aile birleşimi vize başvurusunu İstanbul’dan yapacak olan kişiler, Polonya aile birleşimi vize başvurusu İstanbul işlemlerini aşağıdaki gibi yapabilmektedir.

  • İstanbul’dan Polonya aile birleşimi vizesi başvurusu yapacak olan kişiler, Polonya aile birleşimi vizesi başvurusunu Polonya İstanbul Başkonsolosluğu’na yapabilir.
  • Başvuru için Polonya İstanbul Başkonsolosluğu’ndan randevu alınmalıdır.
  • Polonya İstanbul Başkonsolosluğu aile birleşimi vizesi için gerekli olan evraklar, Polonya konsolosluğunun istediği sırada ve düzende hazırlanmalıdır.
  • Hazırlanan Polonya vize evrakları Polonya İstanbul Başkonsolosluğu’na randevu tarihinde teslim edilmelidir.
  • Polonya İstanbul Başkonsolosluğu’na yapılan başvuruları inceleme ve değerlendirme yetkisi Polonya İstanbul Başkonsolosluğu’na aittir.

Polonya Aile Birleşimi Vize Başvurusu Ankara

Polonya aile birleşimi vize başvurusu Ankara ilinde de yapılabilen önemli bir işlemdir. Şayet siz de Polonya’ya yolculuk etmek istiyorsanız ve Ankara ilinde yaşıyorsanız vize başvurunuzu bu il içerisinde gerçekleştirebileceğinizi bilmelisiniz. Aile birleşimi vizesinden söz etmek isteriz. Polonya’da babanız, eşiniz, anneniz veyahut çocuklarınız varsa Polonya’da yaşayan aile üyenizle beraber yaşamak istiyorsanız Polonya aile birleşim vizesi almanız gerekecektir. Polonya aile birleşim vizesi alacak olan birey, Polonya aile birleşiminin ne olduğu hakkında bilgi sahibi olmalıdır. Polonya aile birleşimi vizesi almanız için orada yaşayan aile üyenizin sizinle yaşamayı kabul etmesi ve bunu beyan etmesi gerekir. Polonya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği’nden vize randevusu alarak size verilen gün ve saatte büyükelçilikte bulunarak işlemleri birer birer yerine getirebilirsiniz. Böylece sorunsuz bir aile birleşimi vizesi başvuru süreci geçirmiş olursunuz ve bu sizi son derece memnun eder. Belgeleri eksiksiz şekilde teslim etmeyi unutmayınız.

Polonya Aile Birleşimi Vize Başvurusu İzmir

Polonya aile birleşimi vize başvurusu İzmir ilinden rahatlıkla yapılabilir. Polonya Fahri Konsolosluğu İzmir’in Konak adlı semtinde yer alır. Bu konsolosluktan dilediğiniz gün bir randevu oluşturabilirsiniz. Randevuyu aldıktan sonra ise size verilmiş olan gün ve saatte konsoloslukta hazır bir şekilde sizden istenen belgelerle beklemelisiniz. Böylece Polonya aile birleşimi vizesi için başvuruda bulunabileceksiniz. Aile birleşimi vizesi almanız için Polonya’da bir aile üyenizin yaşıyor olması gerektiğini de asla ama asla unutmayınız. Unutmayın ki ancak bu şekilde Polonya’da yaşayabilme şansınız olur. Aksi halde akrabanız yoksa aile birleşimi vizesinden faydalanmanız tamamen olanaksız hale gelecek demektir. Bu yüzden daha dikkatli olmalı ve her şeyi tam zamanında yapmalısınız. Polonya aile birleşimi vizesi sonucunuzu 30 ila 60 iş günü içerisinde konsolosluk bizzat sizin tarafınıza bildirecektir. Böylece daha konforlu bir vize başvuru süreci geçireceğinizden bir kez daha emin oluyoruz. İşlemleri titizlikle halledin.

Polonya Aile Birleşimi Vize Başvurusu Bursa

Polonya aile birleşimi vize başvurusu Bursa ilinden rahatlıkla gerçekleştirilebilir. Çünkü Bursa’da Polonya Fahri Konsolosluğu bulunur. Siz de bu konuda kendinizden tamamen emin olduysanız hemen konsolosluğa bir telefon ederek aile birleşimi vizesi başvurunuz için randevu oluşturabilirsiniz. Randevu aldıktan sonra sizden istenen belgelerle beraber randevu gün ve saati geldiğinde Bursa Polonya Fahri Konsolosluğu’nda hazır bir biçimde beklemelisiniz. Sizden istenen her bir evrakı titizlikle toplamalısınız. Hiçbir belgenizde hata olmamalıdır. Aksi halde Polonya aile birleşimi vizesi konusunda vize reddi ile karşılaşabilirsiniz. Bu da işlemlerinizin bir hayli aksamasına sebebiyet verebilir. İşlemlerin herhangi bir şekilde sekteye uğramasını istemiyorsanız siz de her şeyi usulüne uygun bir biçimde gerçekleştirin deriz. Böylesi herkes açısından en mantıklısı olacaktır. Polonya aile birleşimi vizesinin çıkma süresi otuz ila altmış iş günü arası değişim gösterir. Tamamen kişiye bağlı bir durumdur. Ekstrem durumlarda sonuç bildirme hali gecikebilir.

Polonya Aile Birleşimi Vizesi Randevusu

Polonya aile birleşimi vizesi bu ülkenin vatandaşı olan bir kişinin ailesine verile uzun süreli bir oturma izni olarak tanımlanabilir. Bu vize sayesinde 90 günden daha fazla süre ile ülkede kalabilme şansı bulabilirsiniz. Polonya aile birleşimi vizesi evlilik ile çocukları kapsayan bir vize türüdür. Vizenin talep edilmesi durumunda evraklar yetkili makama iletilir ve gerekli süreçler başlatılır. Polonya aile birleşimi vizesi randevusu alarak bu vize işlemi için gerekli evrakları kurumlara iletebilirsiniz. Aile birleşimi vizesi alırken şu detaylara dikkat etmeniz gerekiyor:

  • Belgelerinizin güncel olması gerekiyor.
  • Eksiksiz evrak teslim etmeniz gerekiyor.
  • Evrakların vize türüne uygun olmasına dikkat etmelisiniz.
  • Vize ücretlerini ödemeniz ve dekontu dosyaya eklemelisiniz.
  • Vize randevusunu işlemlere başlamadan önce almalısınız.
  • Vize randevusu öncesinde tüm belgelerin hazırlanmış olmasına dikkat etmelisiniz.
  • Seyahatten en az bir ay önce vize işlemlerine başlamalısınız.

Tüm bu detaylar dikkate alınarak vize randevusunu konsolosluklardan almalı ve vize randevu tarihinde hazır bulunmalısınız. Evrakları teslim ederken biyometrik parmak izi uygulamasından da geçmeniz istenebilmektedir.

Polonya Aile Birleşimi Vizesi İçin Gerekli Evraklar

  • 10 yıl içerisinde alınmış pasaport
  • Polonya aile birleşimi vizesi başvuru formu
  • Biyometrik fotoğraf
  • Nüfus cüzdanı ya da kimlik kartı fotokopisi
  • Eğer var ise ek gelirlerinizi gösteren belgeler
  • Eğer var ise tapu fotokopileri
  • Eğer var ise araç ruhsatları
  • Vize harç ücretinin yatırıldığı belgeler
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği
  • Adli sicil kaydı
  • Polonya’da çalışacak iseniz çalışma bilgileri
  • Uçuş bilgileri
  • Polonya’da oturacağınız evin bilgileri
  • Aile birleşimi yapılacak kişi eş ise evlilik belgesi
  • Aile birleşimi yapılacak kişi çocuk, anne, baba, kardeş ise nüfus müdürlüğünden alınmış akrabalığı kanıtlayan belge
  • 18 yaşından küçükler için muvafakatname
  • Banka hesap dökümü

Vize başvurusu için vize başvuru formu doldurulmalı ve gerekli belgeler hazırlanmalıdır. Polonya aile birleşimi vizesi için istenen evraklar aşağıda verilmiştir.

  • Eksiksiz ya da hatasız doldurulmuş vize başvuru formu
  • 10 yıl içerisinde çıkarılmış ve en az 2 sayfası boş pasaport
  • Biyometrik fotoğraf (4 adet)
  • Evli ise Uluslararası Evlenme Kayıt Örneği (Formül-B Belgesi)
  • Evli ise evlilik cüzdanı
  • Kimlik fotokopisi
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği
  • İkametgâh belgesi
  • Polonya’da yaşayan kişinin ikametgâh belgesi
  • Polonya’da yaşayan kişinin kimlik bilgileri
  • Son 3 aya ait banka hesap dökümü
  • Seyahat sağlık sigortası
  • Maaş bordrosu
  • Var ise daha önceki evliliğe dair belgeler
  • Aile birleşimi yapılacak kişi ile akrabalık bağlarını kanıtlayan belge

Polonya Aile Birleşimi İçin Hazırlanması Gereken Evraklar

Polonya’da yaşayan ailesi ile aile birleşimi yapacak kişilerin aile birleşimi vizesi alamsı gerekmektedir. Polonya Konsolosluğu aile birleşimi için hem başvuru sahibinden hem de Polonya’da bulunan aile üyesinden farklı belgeler istenmektedir. Aşağıda bu belgelerin listesi verilmiştir.

Türkiye’de Yaşayan Başvuru Sahibinin Hazırlaması Gereken Belgeler
  • 10 yıl içerisinde çıkarılmış ve en az 1 yıl geçerliliği olan pasaport; pasaportun en az 2 sayfası boş olmalıdır.
  • Polonya aile birleşimi vize başvuru formu
  • 2 adet biyometrik fotoğraf
  • Evlilik cüzdanının orijinali ve fotokopisi
  • Başvuru sahibi çocuk ise doğum kayıt örneği
  • Seyahat sağlık sigortası
  • Adli Sicil Belgesi
  • Emniyetten alınmış protokol belgesi; son 10 yılda yurtdışı giriş çıkışlarını göstermelidir.
  • Başvuruyu yapacak kişi yabancı uyruklu ise Türkiye oturum izni
  • Uçuş bilgileri
  • Başvuru sahibinin banka hesap dökümleri
  • Vize harç ücretinin yatırıldığına dair belge
  • Başvuru sahibinin üzerine kayıtlı tapu fotokopileri ve araç ruhsatları
  • Uluslararası doğum kayıt örneği olan Formül-A belgesi
  • Uluslararası evlilik kayıt örneği olan Formül-B belgesi
  • Polonya’da yaşanacak ev hakkında bilgiler
Polonya’da Bulunan Kişiden İstenen Belgeler
  • Polonya’da bulunan kişinin pasaportu
  • Polonya’da bulunan kişi Polonya vatandaşı değilse oturum izni belgesi
  • Vatandaşlık belgesi
  • Polonya’da bulunan kişi eş ise evlilik belgesi
  • Polonya’da bulunan kişi çalışıyor ise son 3 ayın maaş bordrosu
  • Polonya’da yaşadığı evin elektrik faturası
  • Polonya dışında doğmuş ise doğum belgesi
  • Polonya’da bulunan kişinin ikametgah belgesi
  • Polonya’da yaşanacak ev kendisinin ise tapu, kira ise kira sözleşmesi
Polonya Aile Birleşimi İçin Gerekli Evraklar

Polonya aile birleşimi için gerekli evraklar oldukça fazladır. Bu evrakları eksiksiz bir şekilde hazırlanması ve kurumlara teslim edilmesi gerekir. Evrak listesinde istenilen her belgenin mutlaka güncel olması gerekiyor. Hazırlamanız gereken belgeler arasında şunlar yer almaktadır:

  • Başvuru formu, dilekçe, pasaport ve davetiye
  • 4 tane biyometrik fotoğraf
  • Uluslararası evlenme kayıt örneği
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği
  • Başvuru sahibine ait olan ikametgâh adresi
  • Polonya’da yaşayan eşin adresi ve kimlik belgeleri
  • Banka hesap dökümü
  • Maaş bordrosu ve seyahat sigortası
  • Eşlerin daha önce yapılmış ise evlilik bilgileri
  • Çocuklarla ilgili belgeler
  • Vize ücretinin yatırıldığını gösteren bir dekont

Tüm bu detaylar içerisinde başvuru formu son derece önemli olan bir belgedir. Bu belgenin eksiksiz doldurulması ve seyahat amacının detaylı olarak belirtilmesi gerekmektedir. Polonya aile birleşimi vizesi evrakları için gereken durumlarda profesyonel bir destek de alabilirsiniz. Beklentileri karşılayan bu hizmetler sayesinde zamanında vizenizi alarak seyahatinizi gerçekleştirme şansı elde edebilirsiniz. Vize işlemlerine her zaman erken başlamanız önerilen bir konudur.

Polonya Aile Birleşim Vizesi İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Polonya aile birleşimi vizesi için istenen evraklar başvuran kişinin durumuna göre farklılık göstermektedir. Polonya aile birleşimi vizesi için istenen belgeler Polonya’da bulunan yakına göre de farklılık göstermektedir.

  • Pasaport: Portekiz aile birleşimi vizesi alacak olan kişilerin pasaportlarının 10 yıl içerisinde çıkarılmış ve seyahatten sonra 1 yıl geçerli olması gerekmektedir.
  • Biyometrik Fotoğraf: 2 adet 6 ay içerisinde çekilmiş biyometrik fotoğraf gereklidir.
  • Davetiye: Polonya’da bulunan aile üyesi tarafından verilmiş bir kabul belgesidir. Başvuru sahibinin Polonya’da aile birleşimi vizesi alabilmesi için en önemli belgelerdendir.
  • Seyahat Sağlık Sigortası: En az 30 bin Euro teminatı olan ve uluslararası geçerli seyahat sağlık sigortası yaptırılmalıdır.
  • Kimlik ön ve arka yüz fotokopisi
  • Vize başvuru formu: Seyahat edecek olan kişi tarafından eksiksiz olarak doldurulmalı ve imzalanmalıdır.
  • Adli sicil kaydı
  • Vize talep dilekçesi: Polonya Konsolosluğu’na hitaben yazılmış olmalıdır.
  • İkamet edilen ülke vatandaşı değilseniz yasal ikamet izni alınmalıdır.
  • En az 6 aylık banka hesap dökümü
  • Polonya’da bulunan yakına ait kimlik belgesi
  • Akrabalık bağlarını gösteren belgeler

Eş için istenen belgeler;

  • Evliliği kanıtlayacak belgeler,
  • Uluslararası aile cüzdanı
Polonya Aile Birleşim Vizesi Ücreti

Polonya aile birleşimi vizesi alacak olan kişilerin Polonya aile birleşimi vize ücreti alması gerekmektedir. Ücretler nakit olarak vize başvurusu yapılacak olan Polonya Ankara Büyükelçiliği’ne ya da Polonya İstanbul Başkonsolosluğu yetkililerine ödenmesi gerekmektedir.

Polonya aile birleşimi vizesi alacak olan kişiler vize başvurusu sırasında vize ücretini nakit olarak ödemelidir. Polonya aile birleşimi vizesi ücreti sadece Euro cinsinden kabul edilir. Ayrıca temsilciliğin banka hesabına da gönderilmektedir.

Polonya aile birleşimi vize başvurusu grup halinde yapılacak ise herkes için ayrı ayrı randevu alınmalı ve vize harç ücreti ödenmelidir. Vize ücreti yaşa göre farklılık göstermektedir. 18 yaşını geçmiş olan kişileri için vize ücreti 99 ABD Doları’dır.  Ancak bu fiyat güncel Polonya aile birleşimi vizesi ücreti olmayabilir. Güncel Polonya aile birleşimi vizesi ücretini öğrenmek isteyen kişiler Polonya temsilciliği ile iletişime geçebilir.

Polonya aile birleşimi vize başvurusu reddedilen kişilerin vize ücreti geri ödenmemektedir. Ancak vize reddi itirazı yapabilirsiniz. Vize reddine itiraz eden kişilerin yeniden Polonya aile birleşimi vize ücreti ödemesine gerek yoktur.

ÜST
Telefon Yol Tarifi WhatsApp