Gana Aile Birleşimi Vizesi
Gana’da bulunan aile üyesi ile birlikte yaşamak isteyen kişiler Gana aile birleşimi vizesi almalıdır. Gana aile birleşimi vizesi sadece birinci dereceden akrabalar ve eş için verilmektedir. Birinci derece akrabalar anne, baba, çocuktur. Bunun dışında kalan akrabalar için ise özel durumlar olmalıdır. Yani Gana’da bulunan aile üyesinin kendisine bakamayacak durumda olması gerekmektedir.
Gana aile birleşimi vizesi için Gana’da bulunan aile üyesinin Gana vatandaşlığı ya da Gana’da oturum izni olmalıdır. Gana’da bulunan aile üyesinden vize başvurusu sırasında davet mektubu alınmalı ve gerekli belgeler arasında koyulmalıdır. Gana vizesi başvuruları Gana Ankara Büyükelçiliği’ne, Gana İstanbul Başkonsolosluğu’na ve Gana vize başvurusu merkezlerine yapılmaktadır. Ayrıca başvurularınızı seyahat acenteleri aracılığı ile de yapabilirsiniz.
Gana aile birleşimi vizesi için gerekli belgeler;
- Pasaport
- Gana Vize başvuru formu
- Kimlik fotokopisi
- Davet mektubu
- Akrabalığı kanıtlayan belgeler
- Vize ücreti
- Seyahat sağlık sigortası
- Adli sicil kaydı
- Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği
- Konaklama bilgileri
- Uçuş bilgileri
- Banka hesap dökümü
- Var ise diğer ek gelirleri gösteren belgeler
- Var ise tapu, araç ruhsatı fotokopileri
Gana Aile Birleşimi
Gana aile birleşimi Gana vizesi almak isteyen kişinin, öncelikle Gana Cumhuriyeti’nde oturum hakkı olan eş veya akrabalarının, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını konuk veya davet etmesi gerekmektedir. Böyle durumlarda davet eden kişi açık adres ve telefon bilgisi beyanı belirtilmiş şekilde, bir davet mektubu ile sponsorluk işlemini tamamlayabilmektedir. Bu kapsamda davetiye ile beraber gerekli evraklar hazırlanarak, belirli şehirlerde bulunan Gana konsolosluklarından Gana vize işlemleri gerçekleştirilebilir.
Özellikle Gana vize evraklarında kişilerden;
- Pasaport fotokopisi
- Vatandaşlık izin belgesi
- Yolculuk dönüş biletleri
- Nüfus cüzdanı fotokopisi
- Biyometrik iki adet fotoğraf
- Davetiye ile seyahat edecek olan kişinin Gana’dan gönderilmiş belge sahibi için yeterli maddi desteğe sahip olduğunu gösteren belge
- Gana vize ücreti dekontu istenmektedir.
Genellikle Gana vize ücreti dekontu bankalardan alınır. Aile bireyinin yanına taşınmak isteyen başvuru sahibi, aile birleşimi esnasında herhangi bir sosyal hizmete bağlı olmadan, aynı zamanda taşınacak kişiye de bakabileceği ölçüde yeterli gelir düzeyinde olması gerekmektedir. Kalacağı evdeki kişilerin kimlikleri detaylı bir şekilde açıklanmalıdır. Tüm süreç sonrasında konsolosluktan başvuru yapan kişiye, mail ya da kurye yoluyla sonuç bildirilmektedir. Bu süreç konsolosluğun yoğunluğuna bağlı olarak, 5 ile 15 gün arasında değişebilir.
Gana Aile Birleşimi Vizesi Nasıl Alınır?
Gana Aile Birleşimi Vizesi nasıl alınır için öncelikle Gana Cumhuriyeti’nde yerleşik halde bulunan yani oturma hakkına sahip olan eş ya da akrabaların kişileri konuk etmeleri ya da davet etmeleri gerekir. Bu sayede davet eden kişinin açık adresi ve telefon bilgisinin de beyan edilmiş olarak davet mektubu sayesinde sponsorluk işlemi gerçekleştirilir. Ancak bu davetiye tek başına yeterli değildir. Aynı zamanda hazırlanması gereken bazı evraklarda vardır. Bu evraklarında hazırlanarak konsolosluğa iletilmesi gerekir. Gerekli olan evraklar; evlilik belgesi, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğunu gösteren belgenin hem aslı hem de fotokopisi, son 1 yıl içinde geçerli olan pasaportun fotokopisi, 2 tane Gana vize başvuru formu ve fotokopisi, son 3 ay içerisinde çektirilmiş olan biyometrik fotoğraf, hem gidiş hem de dönüş tarihini belirten ulaşım bileti, kimliğin fotokopisi, eksiksiz bir şekilde doldurulmuş olan vize başvuru formu, davetiye göndermiş olan kişinin davet ettiği kişiyi maddi olarak destekleyeceğini gösteren belge, bankadan alınmış olan harç dekontudur.