Gana Çalışma İzni
Gana’da çalışmak isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Gana çalışma izni almaları gerekmektedir. Çalışma izni başvuruları Gana’nın Türkiye’de bulunan temsilciliklerine yapılmaktadır Çalışma izni için öncelikle Gana’da bir iş bulmanız ya da kurma girişiminiz olması gerekmektedir. Gana’da bir iş bulduysanız, Gana’da bulunan firmadan davetiye almanız gerekmektedir. Gana çalışma izni için Gana’da bulunan şirketten bazı belgeler istenmektedir. Bu belgeler şu şekildedir;
- Davet Mektubu
- Gana’daki şirketin kuruluş belgesi
- Şirketin faaliyet belgesi
- Şirketin vergi beyannamesi
- Şirket bilgileri
Başvuru sahibinden ise istenen belgeler şu şekildedir;
- 10 yıl içerisinde çıkarılmış ve yıpranmamış pasaport
- Çalışma izni vize başvuru formu
- Kimlik fotokopisi
- İş sözleşmesi
- Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği
- Adli sicil kaydı
- 6 ay içerisinde çekilmiş biyometrik fotoğraf
- Banka hesap dökümü
- Seyahat sağlık sigortası
- Konaklama bilgileri
- Uçuş bilgileri
- Türkiye işe giriş bildirimi
Çalışma izni başvurusunda bulunurken, şirketten istenen belgelerin şirketin bağlı bulunduğu valilikten onaylı olması gerekmektedir. Ayrıca Gana vize başvurusu sırasında Konsolosluk başvuru sahibini yüz yüze görüşmeye çağırabilir ya da ek belge talep edebilir. Vize süresi bitince çalışılan firmanın aracılığı ile uzatılabilir.
Gana Çalışma İzni Nasıl Alınır?
Gana Çalışma İzni nasıl alınır kişilerin burada çalışmak istemeleri durumunda almaları gereken bir vize türüdür. Çalışma vizesi ile birlikte ülkeye giriş yapmış olan kişilerin kendilerine çalışma vizesi almış olan şirket ile vize süresini uzatma ve süreli oturma durumuna çevirme imkanları da vardır. Diğer vize türlerinde olduğu gibi bu vize türünde de kişilerin tamamlaması gereken bazı belgeler vardır. Öncelikle vize başvurusunu yerine getiren kişiyi davet etmiş olan kurum ya da kuruluşların davet mektuplarına ihtiyaç vardır. İki adet referans gerekir. Bu nedenle de iş ortaklarının ve şirketin isminin, adresinin referans olarak başvuru formunda yer alan ilgili bölüme yazılması gerekir. Kalınacak olan otelin ise referans kısmının ikinci alanında yer alması gerekir. Otel ile ilgili olan bütün bilgilerin girilmesi zorunludur. Gana şirket kuruluş belgesi gerekir. Aynı zaman da Gana şirketinin iş faaliyetini gösteren bir belgesinde bulunması gerekir. Şirkete ait olan vergi beyannamesi belgesinin de yer alması gerekir. Bu belgelerin zorunlu olarak doldurulması gerekir.