×

Categories

FORGOT YOUR DETAILS?

İrlanda Vize Başvuru Formu

İrlanda Vize Başvuru Formu Hakkında

İrlanda’ya seyahat edecek olan Türkiye Cumhuriyeti Pasaport sahipleri seyahatlerinden önce, seyahat amaçlarına uygun olarak vize başvurusunda bulunmalı ve olumlu sonuç almalıdır. İrlanda vizesi başvurusunda bulunacak olan kişinin hazırlaması gereken en önemli belge İrlanda vize başvuru formudur.

İrlanda vize başvuru formu; vize başvurusu incelenirken İrlanda temsilcilerinin başvuru sahibini tanımasını sağlamaktadır. Bundan dolayı bu belge eksiksiz, doğru ve okunaklı doldurulmalıdır. Form doldurulduktan sonra tarih atarak imzalanmalıdır. Bu belgenin imzalanması ile başvuru sahibi İrlanda toplum yaşamını ve kamu düzenini tehlikeye atmayacağını ve vize süresi bitiminden önce İrlanda’dan ayrılacağını kabul etmiş olur. Ayrıca formun imzalanması ile bilgilerin doğruluğu kabul edilmektedir.

İrlanda vize başvuru formu, vize başvurusu sırasında incelenirken diğer teslim edilen belgeler ile karşılaştırılmaktadır. En ufak uyuşmazlıkta vize başvurusu reddedilmektedir. Ayrıca bazı durumlarda 10 yıl İrlanda ve Birleşik Krallık vize reddi alabilirsiniz.

İrlanda vize başvuru formu uluslararası geçerliliği olan resmi bir belgedir. Bu belgeye bilerek ya da bilmeyerek yanlış bilgi girilmesi belgede sahtecilik olarak kabul edilir. Vize başvurusunun reddinin yanında para cezası alabilirsiniz. Bundan dolayı bu form doldurulurken çok dikkatli olunmalıdır. Forma girmeniz gereken bilgiler aşağıda verilmiştir. Ayrıca bu form online olarak da doldurulabilmektedir.

l Vatandaşlık Bilgileri

l Kimlik bilgileri

l Aile bilgileri

l Seyahat sebebi

l İstenen vize türü

l Pasaport bilgileri

l Seyahat tarihleri

l Konaklama bilgileri

l Daha önce yapılan İrlanda seyahatleri bilgileri

l İletişim bilgileri

l İş bilgileri

İrlanda Vize Başvuru Formu Nereden Alınır?

Bu başlıkta İrlanda vize başvuru formu nereden alınır? Sorusuna cevap verilmiştir.

İrlanda vize müracaat formu çevrimiçi sistem aracılığıyla dolduruluyor. Sisteme erişim yapabilmek için evleviyetle İrlanda Konsolosluğu'nun yönlendirme yaptığı resmi form platformuna giriş yapmanız gerekiyor. Akabinde yeni müracaat seçeneğine giriş yaparak vize müracaat formunuzu doldurmaya başlayabilirsiniz. Müracaat formunu İngilizce olarak tamamlayabilirsiniz.

Müracaat formunuz esas alınarak belgelerinizle bağdaştırıldığından İrlanda vize müracaat formu 2022 için tüm bilgilerin noksansız ve hatasız bir biçimde yazılması gerekir. Yazdığınız e-posta ve telefon numaralarının aktif olması gerekiyor. Ticari ve ziyaret vizesi müracaatlarınızda muhatap olunan şahısların da yine telefon ve e-postaları aktif olmalıdır. Konsoloslukların ilave bilgi arzu edebileceği hatırlanması gereken bir detaydır.

İrlanda vizesi, çevrimiçi müracaat formu olarak doldurulmalıdır, elle doldurulmuş ve teslim edilmemiş formlar geçersiz oluyor.. Formunuzu belgelerinize ilave ederek müracaat yapacağınız kuruluşa göndermeniz gerekiyor.

İrlanda Vize Başvuru Formu Nasıl Doldurulur?

Bu başlıkta İrlanda vize başvuru formu nasıl doldurulur? Sorusuna cevap verilmiştir.

  • İrlanda tekrar giriş vizesine müracaat yapanlar çevrimiçi formu değil, tekrar giriş vizesi müracaat formunu doldurmalıdır. 
  • İrlanda çevrimiçi müracaat Formunun içeriğinde 13 kısım vardır. Müracaat sahibi söz konusu kısımlarda yolculuk sebebini ve yolculuğunun kişisel sebeplerini net bir biçimde göstermelidir.
  • Turist/Ziyaret/Çalışma/Konferans/Tıbbi Tedavi için İrlanda vize müracaatında bulunan kişiler 1-8/12-13. kısımları doldurmalıdırlar.
  • İrlanda Eğitim Vizesi için 1-8/11-13. kısımlar doldurulmalıdır.
  • Çalıştırma, Araştırma için 1-9 ve 12-13. kısımlar doldurulmalıdır.
  • Geçiş Vizesi için 1/4/10 ve 12/13. kısımlar doldurulmalıdır.
  • İrlanda vize müracaat formlarında yolculuk sebebi listede yer almıyor ise diğer elemanı işaretlenmelidir.
  • Müracaat formunda İrlanda’ya giriş ve İrlanda’dan çıkış zamanları gösterilmelidir.
  • Aile ismi (soyadı), ilk isminiz, “kızlık soyadınız” ve doğumdaki isminizi ifade etmelisiniz.
  • Doğum tarihinizi ve cinsiyetinizi müracaat formunda muhakkak ifade etmelisiniz.

Vize Türlerine Göre İrlanda Vize Başvuru Formu

Bu başlıkta vize türlerine göre İrlanda vize başvuru formu hakkında bilgi verilmiştir.

Geçerlilik süresi ve veriliş gayelerine göre İrlanda vize çeşitleri aşağıda belirtilmiştir.

  • İrlanda C çeşidi vize : İrlanda C çeşidi vizesi kısa vadeli bir vize çeşididir. C tipi vize sahipleri İrlanda’da maksimum 90 güne dek ikamet etme hakkına sahiptir. C tipi vize çeşidi turistik yolculuk, aile veya dost ziyareti, çalışma, staj, fuar, konferans ile kısa vadeli eğitim programlarına katılım sağlamak için bulunması lazım olan bir vize çeşididir.
  • İrlanda D çeşidi vize : İrlanda uzun vadeli (D tipi) ulusal vize çeşidi, İrlanda’da 90 günden fazla ikamet etmek isteyen şahıslar için hazırlanan bir vize çeşididir. AB’ne üye devletlerin yurttaşı olmayan ve oturmak, iş, eğitim görmek veya gözlem yapmak için İrlanda’ya yolculuk etmek isteyen şahısların D tipi vize sahibi olmaları gerekiyor.

İrlanda Turistik Vize Başvuru Formu

Bu başlıkta İrlanda turistik vize başvuru formu hakkında bilgilendirme yapılmıştır.

İrlanda turistik vize müracaatı için lazım olan belgeler aşağıda listelenmiştir.

  • Pasaport: İrlanda Cumhuriyeti ziyaret vakit bitimi zamanından başlayarak en az 3 ay daha geçerlilik süresi olan bir pasaport sahibi olmanız ve sahip olduğunuz pasaportun son 2 sahifesinin boş olması gerekiyor.
  • Fotoğraf: 2 adet 35*45 mm ebatlarında son 6 ay içinde arka planı beyaz olarak çekim yapılmış biometrik fotoğraf.
  • Türkiye Cumhuriyeti kimlik fotokopisi
  • İrlanda yolculuk programınız içinde oturum yapacağınız otel yer ayırtma bilgisi ile gidiş-dönüş uçak bileti fotokopisinin müracaat belgelerinin içinde bulundurulması zorunludur.
  • İrlanda Vize Müracaat Formu: Vize müracaatı yapan şahıs aracılığıyla elektronik ortamda çevrimiçi olarak noksansız ve hatasız bir biçimde doldurulmuş müracaat formu.
  • Müracaat yapan şahsın aktif olarak kullanmış olduğu banka hesabının  minimum 3 aylık hesap hareket dökümü.
  • İrlanda vizesi için müracaat yapan şahsın vize fiyatını bankaya yatırdığını belirten işlem dekontu.
ÜST
Telefon Yol Tarifi WhatsApp