×

Archives

Categories

FORGOT YOUR DETAILS?

Letonya Vizesi, Ankara

Letonya Vize Başvuru Merkezi, Ankara

Letonya Ankara vize merkezi internet sitemize hoş geldiniz.

Değerli misafirimiz, Letonya Ankara vize merkezi ile yapacağınız vize işlemleri hakkında ayrıntılı bilgi sunulmuştur. Lütfen dikkatlice okuyunuz ve danışmak istediğiniz bir konu olursa uzman ekip arkadaşlarımızı arayabilirsiniz ya da e posta gönderebilirsiniz.

Letonya Ankara vize merkezi ile Schengen vize başvurunuzu vize uzman ekibimiz ile gerçekleştirebilirsiniz. Letonya vizesi başvurunuzda parmak izi uygulaması zorunlu bir kuraldır. Parmak izi verileriniz sistemde 5 yıl kalmaktadır. Bundan dolayı adınıza yapılacak olan vize randevusu gününde Letonya Ankara vize merkezi ofisimizde hazır bulundurarak parmak izi verileriniz beyan etmeniz gerekir.

Letonya Ankara Vize İşlemleri

Letonya da tam adı ile Letonya Cumhuriyeti Kuzey Avrupa’da yer alan bir ülkedir. Denize kıyısı olan bir ülkedir. 2 milyon civarında nüfusu olan küçük bir ülkedir. Kendisine has karakteristik özellikleri olan Letonya’ya ülkemizden değişik amaçlar için değişik dönemlerde giden kişiler vardır. Bu da beraberinde ilk olarak acaba Letonya Türk vatandaşlarından vize istiyor mu sorusunu beraberinde getirir. Evet Letonya Türk vatandaşlarından hangi nedenle olursa olsun vize istemektedir. Bu durumdan sadece diplomatik, hizmet hususi pasaporta sahip olan kamu görevlileri vardır.  Bunun dışında  olan kişiler için de Letonya Ankara vize işlemleri olgusu devreye girer. Letonya Ankara için olan vize başvularında vize türü ne olursa olsun istenen vize evrakları şunlardır:  Pasaport, 2 adet güncel tarihli istenen ölçülerde biometrik fotoğraf. Nüfus cüzdanı örneği, tam vukuatlı nüfus kayıt örneği. Kişinin maddi durumunu gösteren belgeler.  Vize talep dilekçesi, Vize başvuru formu. Vize başvuru ücret dekontu.  Kişinin emekli ya da çalıştığını gösteren resmi evraklar, Konaklama bilgileri. Uçuş bilgileri.

Ankara Letonya Vizesi Başvuru

Ankara ve çevresinde bulunan ve Letonya’ya seyahat etmek isteyen Türk vatandaşları Letonya vize başvurusu yapmalıdır. Ankara ve çevresinde ikamet eden Türk vatandaşları Letonya vize başvurularını Letonya Ankara Büyükelçiliği ya da Letonya Ankara vize başvuru merkezine yapmalıdır.

Letonya’ya kısa süreli olarak seyahat edecek olan kişiler Letonya Schengen vizesi almalıdır. Kısa süreli Letonya vizesi alacak olan kişiler ise başvurularını Letonya vize başvuru merkezine yapmalıdır. Letonya Konsolosluğu’nun Ankara ve çevresinde görevlendirdiği vize başvuru merkezi VFS Global isimli şirkettir. Ankara Letonya vize başvurusu yapacak olan işiler vize başvurularını bu şirket ile yapmalıdır. Başvuru esnasında bizzat Ankara vize başvuru merkezinde bulunarak biyometrik veri verilmelidir.

Ankara ve çevresinde bulunan ve Letonya ulusal vizesi alacak olan Türk vatandaşları vize başvurularını Letonya Ankara Büyükelçiliği’ne yapmalıdır.

Kısa süreli Ankara Letonya vize başvurusu yapacak olan kişilerin; Ankara Letonya vize başvuru merkezinden, ulusal Letonya vize başvurusu yapacak kişilerin Letonya Ankara Büyükelçiliği’nin Vize Bölümü’nden randevu alması gerekmektedir. Randevu tarihine kadar gerekli olan belgeleri hazırlaması gerekmektedir.

Letonya Vizesi Başvuru Adımları

 

 

Letonya Ankara vize merkezi ofisimizdeki uzman ekip arkadaşlarımızdan başvuru için lazım olan evrakları e posta yolu ile talep etmelisiniz. Evrakları eksiksiz ve doğru bir şekilde tamamlamalısınız. Tamamlanan evrakları kurye yolu ile ya da direkt elden telim etmelisiniz. Evraklarınız onaylanırsa randevu ile parmak izi beyanına çağrılacaksınız. Tüm bu işlemler tamamlandıktan sonra vizenizi ofisimize gelerek elden teslim alırsınız.

Letonya Ankara Vize Randevusu

Üstte bu bilgileri verdikten sonra şimdi de Letonya Ankara Vize Randevusu için yapılması gerekenler hakkında bilgi vermek gerekir ise o noktada da şunlar söylenebilir. Ülkemizde Letonya’ya gidecek olanlar yine nedeni ne olursa olsun istenen evraklar ile Letonya Ankara büyükelçiliğine randevu alarak başvuru yapmak durumundadır. Randevu almadan doğrudan yapılan başvurular hiçbir biçimde kabul edilen bir durum değildir. Letonya Ankara Büyükelçiliği mesai saatleri içinde başvuruları kabul etmektedir. Tüm Türkiye ölçeğinde başvurular kent sınırlaması olmaksızın yapılır.  İlk defa vize başvurusu yapan kişiler mutlaka parmak izi vermek durumundadır. Böylesi bir durumda Ankara dışında bir başka kentte yaşayanlar mutlaka bulundukları kente en yakın olan konsolosluk ya da fahri konsolosluklara giderek parmak izi vermek durumundadır. Aksi halde süreç hiçbir biçimde başlamaz.  Letonya için olan vize türleri hakkında bu noktada bilgi vermek gerekir ise en başta turistik vize vardır. Bunun dışında ticari vize, aile vizesi türleri de vardır. Her vize türünde yazılacak olan vize talep dilekçesi farklıklıklar gösterir.

Letonya Vizenizi Ankaradan Almanızın Kolay Yolu

Yukarıda yer alan bilgilerden de anlaşılacağı üzere Letonya vizesi almanın adım adım yolları vardır. Günümüzde insanlar hangi kentte yaşarsa yaşasın zamana karşı yarıştıkları için isteseler de istemeseler de prosedürler ve bu işler ile uğraşamıyor, uğraşmak istemiyorlar bu durumda da acaba Ankara’da Letonya vizesi almanın kolay yolu nedir diye düşünüyorlar. İşte tam da bu noktada bizim size bir haberimiz var. Letonya Vizenizi Ankaradan almanızın kolay yolu var. Bu yol ise bizimle iletişime geçmenizdir. Bizim vize merkezimiz Letonya resmi kurumları tarafından onaylanmış ve akredite olmuş olan bir kuruluştur. Ne zaman Letonya’ya gidecek olursanız olun tüm vize işleriniz türü ne olursa olsun kısa sürede hiç sorunsuz bir biçimde tamamlanır. Vize başvuru ücreti ödenir. Usulüne ve türüne uygun olarak vize talep dilekçesi yazılır. Parmak izi konusunda eğer ilk defa verecek iseniz yardımcı olunur. Kısaca sizin adınız tüm işler kafanızda en ufak bir soru işareti kalmayacak biçimde ve son derece seri bir biçimde halledilir. Tüm zamanlarınızda size kalır.

ÜST
Telefon Yol Tarifi WhatsApp