×

Archives

Categories

FORGOT YOUR DETAILS?

Litvanya Çalışma Vizesi

Litvanya Çalışma Vizesi Hakkında

Litvanya’da uzun süreli kalmanızı sağlayacak nedenlerden birisi de Litvanya çalışma vizesidir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Litvanya’da bir iş bulması durumunda, Litvanya çalışma izni alınabilmektedir.

Litvanya çalışma vizesi süreli ve süresiz olarak alınabilmektedir. Litvanya’da kar amacı gütmeyen bir kurum ya da kuruluşta çalışacak olan kişilerin de Litvanya çalışma vizesi başvurusu yapması gerekmektedir. Hangi amaçla olursa olsun Litvanya’da maaşlı ya da maaşsız olarak çalışacak kişilerin en az 16 yaşında olması gerekmektedir. Litvanya’da kendi işini yapacak olan kişilerin ise en az 18 yaşında olması gerekmektedir.

Litvanya çalışma vizesi alacak olan kişilerin, Litvanya’da bulunan işveren ile iş sözleşmesi yapmış olması gerekmektedir. Türk vatandaşları Litvanya’ya giriş yaptıktan sonra Litvanya Sosyal sigortalar Sistemi’ne kayıt olmalıdır. Ayrıca Litvanya’ya giriş yapıldıktan sonra Litvanya Göç Ofisi ziyaret edilerek oturum kartı başvurusunda bulunulmalıdır.

Litvanya çalışma vizesi alacak olan Türk vatandaşları başvurularını, Litvanya Ankara Büyükelçiliği’ne yapmalıdır. Litvanya çalışma vizesi başvurusunda bulunacak olan kişilerin iyi derecede Litvanca dilini bilmesi gerekmektedir. Ayrıca Litvanya sosyal yaşamına uyum sağlayabileceğini kanıtlamalıdır.

Litvanya Çalışma Vizesi Alma

Litvanya Çalışma vizesi D tipi bir vizedir. Litvanya'da çalışmak istiyorsanız ve maaş almak istiyorsanız Litvanya Çalışma İzni başvurusunda bulunmanız zorunlu tutulmuştur. Litvanya Çalışma vizesi sayesinde 90 günden daha uzun süre Litvanya'da kalabilirsiniz. Bu vizeyi aldıktan sonra Litvanya'da oturum hakkınız oluyor ve böylece ailenizi de yanınıza alabiliyorsunuz. Eğer tek başınıza Litvanya'da yaşamak istiyorsanız ve iş bulduysanız ve aktif olarak çalışıyorsanız ya da şirketler arası personel transferi ile Litvanya'ya gidecekseniz de Litvanya çalışma vizesi almak zorundasınız. Litvanya Çalışma İzni belgesi ile Litvanya'ya çalışmak için gitmeniz ve vize alabilmeniz için en gerekli olan evraklardandır. Bu evrakın işveren tarafından sizin adınıza verilmesi gerekiyor. Bu sayede Litvanya Çalışma vizesi başvurunuz için diğer evraklarınız ile beraber Litvanya Çalışma İzni belgeniz ile Konsolosluğa başvuruda bulunabilirsiniz. Litvanya'da çalışma izni almak istiyorsanız On ce çalışacak bir firma bulmanız gerekiyor. Eğer ise alınırsanız Türkiye'de yaşadığınız adrese niyet mektubu ve iş sözleşmesi gönderiliyor. Bu evrakları imzalarsanız gereken belgeleri de ekleyerek firmaya geri göndermeniz gerekiyor. Ardından firma sizin adınıza çalışma izin talebinde bulunuyor. İzni aldıktan sonra evraklarınızı hazırlıyorsunuz ve ardından  çalışma vizesi başvurusu yapmanız gerekiyor.

Litvanya Çalışma Vizesi Nasıl Alınır?

Kişiler, bulundukları ülkeden farklı bir ülkede çalışmak istedikleri takdirde farklı kapsamlarda bulunan çalışma izinlerini elde etmeli ve bu açıdan gerekli vize onaylarını almalıdır. Litvanya çalışma vizesi nasıl alınır merak edilen bir konu olduğu için bu aşamada hangi adımlar atılabilir, sunulmaktadır. Çalışma vizesi, uzun süreli bir vizedir ve de D tipi bir vize türüdür. Litvanya’da çalışmak isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, çalışma vizesi başvurularında bulunmalı ve onay alarak gerekli adımları gerçekleştirmelidir.

Bireysel bir şekilde Litvanya’da çalışmak isteyen, orada bulunan bir iş yerinden ya da kuruluştan teklif almanız ya da mevcuttaki işinizin Litvanya’da faaliyet göstermesi gibi nedenlerden dolayı çalışma vizesi ihtiyacı meydana gelebilir. Çalışma vizesinin alınabilmesi için ise başvuru adımlarının atılması gereklidir. Başvuru adımları ise doğrudan Litvanya Büyükelçiliği üzerinden gerçekleştirilmeli ve gerekli olan evrak sunma süreçlerinin eksiksiz bir şekilde tamamlanması gereklidir.

Litvanya Çalışma Vizesi Ne Kadar Sürede Çıkar?

D tipi vize türü, 90 günden uzun olan vize türleri için uygulanmaktadır. Çalışma vizesi de uzun süreli bir vize türü olduğu için, bu konuda gerekli başvuru aşamalarının kaydedilmesi gerekmektedir. Çalışma vizesine sahip olan kişiler, gerekli izinleri almaları halinde aile bireyleri için de vize alma haklarına sahip olabilirler. Durum böyle olunca Litvanya çalışma vizesi ne kadar sürede çıkar konusu merak edilen bir konu olarak ele alınmaktadır. Genellikle bir vize talebinin sonucu ortalama olarak 15 günlük bir zaman zarfı içinde çıkmaktadır. Ancak bazı uzun süreli vize başvurularında inceleme süreçlerinde sürecin uzaması gerekebilir. Çalışma vizesinin sonuçlanmasında süreç uzadıysa ortalama olarak 30 günlük bir zaman zarfı içinde çalışma vizesinde sonuçlanma işlemleri gerçekleşebilir. Ancak yine de sunulan evraklarda değişiklik talebi ya da detaylı evrak talebi gibi durumların meydana gelmesi ihtimali de olabildiğinden 60 günlük bir zaman zarfında çalışma vizesi sonuçlanabilmektedir.

Litvanya Çalışma Vizesi Kaç Aylık/Yıllık Verilir?

Uzun süreli bir vize uygulaması olan Litvanya çalışma izni vizesi, gerekli koşul ve evrakların teslim edilmesinin ardından herhangi bir sorun meydana gelmemesi halinde onaylanabilmektedir. Bununla beraber kişilerin taşıması gereken bazı şartlar da vardır. Adı üzerinde çalışma izni, kişilerin çalışma durumu ile ilgili yakından yaşadığı değişim, iş yeri değişikliği ya da iş teklifi gibi durumlarına bağlı olarak elde edebilecekleri vize türüdür. Bu konuda merak edilen bir bağlam da Litvanya çalışma vizesi kaç aylık/yılllık verilir olarak karşımıza çıkmaktadır.

Aslında Litvanya için çalışma izni vizesinin belirli ya da zorunlu bir süresi olmayabilir. Önemli olan durum, uzun süreli bir vize olduğu için ülkede 90 günden fazla kalmanız ya da çalışmanız gerekmektedir. Bu durumda çalışma izni alabilen kişi, çalışma durumundan kaynaklı olarak aynı zamanda Litvanya için oturma iznine de sahip olabilir.

Litvanya Çalışma Vizesi Alma Şartları

Litvanya’da uzun süreli çalışma hakkı elde etmek isteyen ve bu açıdan da vize onayı almak isteyen kişilerin yerine getirmesi gereken bazı şartlar vardır. Litvanya çalışma vizesi alma şartları arasında başvuru evraklarının eksiksiz bir şekilde teslim edilmesi ve vize başvuru formunun eksiksiz bir şekilde doldurulması bulunmaktadır.

  • Pasaportun minimum 10 sene geçerli olması, dönüş tarihi için de en az 6 aylık bir geçerliliğe sahip olması gereklidir.
  • Biyometrik fotoğrafları bulunmalı,
  • Sağlık sigortası olmalı,
  • Seyahat bilgileri sunulmalı,
  • Şirket ya da ilgili çalışma izinlerinin bulunması,
  • Davet mektubu ya da davet detayları sunulmalı,
  • İş için gerekli olan diploma, sertifika, CV gibi bilgiler sunulmalı,
  • Nüfus örnekleri,
  • Yerleşim yeri belgesi
  • Türkiye’deki iş yerinden alınması gereken detaylı evrak ve imza sirküleri,
  • Askerlik durum belgesi gibi belgeler sunulmalı ve bahse konu olan çalışma davet mektubu, davetiye gibi belgeler de bulunmalıdır.
ÜST