Litvanya Turistik Vize
Litvanya Turistik Vizesi
Litvanya Cumhuriyeti’ne seyahat etmek isteyen tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, 26 Schengen ülkesinde geçerli olan özel vize Litvanya turistik vize almalıdır. Gerekli belgelerin dosyasını bir vize danışmanı eşliğinde kontrol ettikten sonra ülkenin konsolosluğuna başvuru yapılır. Konsolosluk vize belgelerinş inceledikten sonra ülkeye giriş için herhangi bir sorun teşkil etmiyorsanız vizenizi pasaportunuza işler. Litvanya turistik vizesi almak zorunda olduğunuz durumlar aşağıda sıralanmıştır:
- Litvanya bölgesinde eğitim almak (Litvanya Erasmus vizesi vb.), çalışmak veya tıbbi tedavi almak.
- Akrabalarınız ziyaret etmek (ülke vatandaşının daveti üzerine) veya gayrimenkul satın almak. (Not: Aile ziyareti için turistik vize uygundur ancak aile birleşimi yapmak istiyorsanız Litvanya aile birleşimi vizesi almanız gereklidir.)
- Litvanya üzerinden bir Schengen bölgesine giriş yapmak istemek. Seyahatiniz birçok Avrupa ülkesini kapsayacaksa Litvanya Konsolosluğu’na bu durumu belirtmeniz gerekir.
- Seyahatinizin çoğunu Letonya’da geçirmek istemek.
Schengen bölgesindeki herhangi bir ülkeden vize ile Avrupa turuna çıkabilirsiniz, ancak daha uzun süre kalmak istediğiniz ülkenin konsolosluğundan vize başvurusunda bulunmanız gerekir. En uzun süre hangi ülkede kalacaksanız vizenizi o ülkenin konsolosluğundan almalısınız.
Diplomatik pasaport sahipleri hariç, ülkeyi ziyaret etmeyi planlayan tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Litvanya turist vizesi almak durumundadır. Kendi pasaportu olmayan çocuk başvuru sahipleri için ise ebeveynlerinin izni gerekmektedir.
Litvanya Vizesi Almak Kolay mı?
Litvanya vizesi için gerekli tüm belgeler konsolosluğa ibraz edildikten sonra son kararı yine konsolosluk verir. Vize için tüm şartları yerine getirdiğiniz ve uygun görüldüğünüz takdirde kolaylıkla vizenizi alabilirsiniz. Ancak tüm başvuru sahipleri için geçerli bir şey var ki, Litvanya vize reddi alma ihtimaliniz hep olacaktır. Çünkü kararların tamamı büyükelçilik ve konsolosluk birimlerindeki memurlar tarafından verilmektedir.

Litvanya Turistik Vize Nasıl Alınır? Turistik Vize Ücreti Ne Kadar?
Litvanya Turistik Vize Nasıl Alınır?
Litvanya turistik vize almak için gerekli belgeler ve biyometrik veriler konsolosluk ile paylaşılmalıdır. Konsolosluk, başvurularınızı belge dosyanız ve diğer gerekli tüm şartları sağlamanız sayesinde değerlendirmektedir. Değerlendirmenin sağlıklı bir şekilde yapılması için konsolosluk taleplerinin tümü karşılanmalıdır.
Litvanya turistik vize başvurusu yapmak için C tipi vizeyi seçmeniz gerekmektedir. En çok talep edilen vize kategorisi C’dir. Litvanya ve Euro Bölgesi ülkelerinde kısa süreli seyahatler için kullanılmaktadır. Bu izin kapsamındaki seyahatinizin süresi 90 günü aşamaz, bundan sonra AB bölgesini terk etmeniz gerekir. Bu tür “Schengen”, hem turizm hem de özel davet, iş toplantıları, gayrimenkul satın alma, tıbbi tedavi ve kısa eğitim kursları alarak seyahat için uygundur. Ülkede daha uzun süre kalmayı planlıyorsanız, Litvanya D tipi vize almanız gerekecektir. Ayrıntılı bilgi almak için “Litvanya D Tipi Vize İçin Gerekli Belgeler” başlıklı makalemize göz atabilirsiniz.
Litvanya turistik vizesi belgeleriniz konsolosluğa ibraz edildikten sonra akredite bir kurum olan VFS Litvanya temsilciliğine danışmanlarımız sizin adınıza gider. Süreç hakkında detaylı bilgiye danışmanlarımızdan ulaşabilirsiniz.
Litvanya Turistik Vize Kaç Günde Çıkar?
Vize belgelerinin doğrulanma süresi, vize merkezinin konumu ve talep edilen vizenin kategorisine göre belirlenir.
Litvanya Ankara Büyükelçiliği Konsolosluk birimine şahsen başvurursanız, minimum bekleme süresi 5 ila 7 gün arasında olacaktır. Türkiye’nin büyük şehirlerinde bulunan diğer tüm konsolosluklar için bu süre 1 hafta artar – bu, Ankara’daki büyükelçiliğe belgelerin teslim süresidir.
Kısa süreli C vizesi için sertifikaların hızlandırılmış işlenmesi, çift konsolosluk ücretinin ödenmesine bağlı olarak 5 gün olacaktır.
30 ila 60 günlük bir süre, ulusal vize (eğitim, çalışma, oturma izni için) için belgelerin değerlendirilmesini gerektirebilir. Bekleme süresinin uzunluğundaki artış, genellikle Litvanya makamlarında ek belgeler veya çekler hazırlama ihtiyacından kaynaklanmaktadır. Belirli bir tarihe kadar ülkeye gitmeniz gerekiyorsa, belgelerinizi yola çıkmadan 3 ay önce teslim etmenizde fayda var.
Litvanya Turistik Vize Başvuru
Standart kısa vadeli Litvanya turistik vize başvurusu yaptığınızda bu, “Schengen”, Litvanya ve diğer AB ülkeleri topraklarında 90 gün kalabilecek bir vize alacağınız anlamına gelir. 90 gün, vize türünün Litvanya’da kalmanıza izin verdiği gün sayısıdır. Tamamlanmalarının ardından, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının 90 günlük bir süre için Schengen bölgesinin sınırlarını terk etmesi gerekecektir. Bu türden tekli ve çoklu vizeler, kalış bölgesinde kısıtlamalar olsun veya olmasın (sadece Litvanya‘da) altı ay veya bir yıl için verilebilir.
Litvanya Turistik Vize İçin Gerekli Belgeler
Litvanya turist vizesi için toplamanız ve konsolosluğa ibraz etmeniz gereken belgeler aşağıdaki gibidir:
- Pasaport
İstenen vizenin bitiminden itibaren en az 3 ay geçerli, içine en az 2 boş sayfa ve 6 yaşından büyük çocukların fotoğrafları girilmiş;
- Başvuru formu
Basılması (5 sayfanın tamamı ve imzalanması gereken Türkçe veya Litvanca, ofisimizde çevrimiçi olarak doldurulabilir)
- Fotoğraf
Bir fotoğraf 3,5 x 4 cm (fotoğraf gereksinimlerine bakın)
- Türkiye Cumhuriyeti pasaportunun kopyaları
Türkiye Cumhuriyeti pasaportunun tamamlanmış tüm sayfalarının kopyaları (sivil pasaportu olmayan çocuklar için – doğum belgesinin aslı ve kopyası)
- Otel rezervasyon onayı
İnternetten aslı, faks veya çıktısı ile otele ödeme/ön ödeme veya iş ortaklarından özel davet veya davetiye;
- Rezervasyon biletlerinin onaylanması
Gidiş-dönüş bilet rezervasyonunun veya ayrıntılı bir seyahat planının kopyaları;
- Ev seyahatinden sonra dönüş planlarının teyidi
Örneğin, bir gayrimenkulün mülkiyet belgesi;
- İş yerinden yardım
Öngörülen pozisyon ve maaş ile işten sertifika;
- Hesap durumu
Beyanname yeni tarihli olmalı, 6 aydan eski olmamalıdır
- Öğrenciler, okul çocukları için
Öğrenim yerinden alınan sertifika, sponsorun genel medeni pasaportunun fotokopisi ile birlikte sponsorluk mektubu, çalışma belgesi / sponsorun hesabından alınan beyan (genel kurallara göre düzenlenmiş);
- Sağlık Sigortası
Schengen bölgesi boyunca ve seyahatin tamamı boyunca geçerli sağlık sigortası (sigorta kapsamı en az 30.000 EUR’dur )
Litvanya Turistik Vize Ücreti
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için Litvanya vize ücretleri, Schengen bölgesindeki diğer üye ülkelerin fiyatlarından farklı değildir: Litvanya turistik vize ücreti klasik başvuru prosedürü için 35 euro, acil Litvanya vizesi için 70 eurodur. Konsolosluk ücreti sadece 6 yaşından küçük çocuklar ve refakatçileriyle birlikte Türkiye Cumhuriyeti engelli vatandaşlar statüsündekiler tarafından ödenmez. MyVize Vize Başvuru Merkezi ayrıca vize danışmanlık hizmeti için her başvuru sahibinden danışmanlık ücreti tahsil eder. Ücretler sık sık güncellenmektedir. En güncel Litvanya vize ücreti hakkında bilgi almak için lütfen bizi arayın.