Çek Cumhuriyeti Vize

Çek Cumhuriyeti Schengen ülkeleri listesinde yer aldığından, Çek Cumhuriyeti vizesi için başvurabilir ve diğer ülkeler de dâhil olmak üzere ülke genelinde seyahat etme fırsatı elde edebilirsiniz. Ayrıca, sadece bir seyahat süresi için geçerli olan tek girişli vizeler için de başvurular kabul edilmektedir.

Çoğu durumda, belgeleri gönderirken, vize vermede standart sıra gözlenir: zaten en az bir Schengen vizesi varsa, 6 aylık, ardından yıllık vb.

Çek Cumhuriyeti Vizesi Nasıl Alınır?

Çek vizesi alabilmek için kişilerin öncelikle gerekli tüm evraklarını hazırlaması ve vize ücretini yatırarak randevu tarihinde konsolosluk binasına gitmesi gerekiyor. Vize işlemlerinin sorunsuz şekilde yapılabilmesi için evraklarda eksiklik olmamasına mutlaka dikkat edilmelidir. Evrak listesinin tamamının kusursuz olması ve bu konuda kişilerin gereken özeni göstermesi gerekiyor. Çek vizesi için kişiler turistik, aile arkadaş ziyareti, ticari konularda vize işlemine başvurabilirler.

Umuma Mahsus yani bordo pasaportu olan kişilerin vize alması zorunlu olurken diğer pasaport sahiplerinin vize konusunda belli şartlar dâhilinde muaf tutulmaları sağlanmıştır.Eğer kişiler Çek üzerinden başka bir ülkeye geçiş yapmayı düşünüyorlarsa Schengen vizesi almak zorundadırlar.

Çek ülkesine gitmeyi düşünen kişilerin mutlaka geçerli bir pasaportunun olması ve vize türüne uygun evrakların hazırlanmış olması gerekmektedir. Çek vizesi alacak olan kişiler öncelikle konsoloslukların kendilerinden istemiş olduğu tüm evrakları eksiksiz bir şekilde hazırlaması gerekir. Vize evraklarını hazırlanmasından teslim edilme sürecine kadar kişiler birçok önemli detaya dikkat etmelidir.

Evrak hazırlama sürecinde sizlerden ek belgeler talep edilmesi vize alım sürecinin hızlanmasına neden olabilmektedir. Bununla birlikte dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli husus da vize işlemleri sırasında ödenmesi gereken harçlardır. Vize harçları her yıl konsolosluklar tarafından güncel olarak yayınlanmaktadır. Eksik ya da yanlış bir şekilde yatırım yapıldığında kişiler bu durumdan kendilerinin sorumlu olduğunu bilmelidir. “Çek vizesi nasıl alınır?” Sorusuna verilebilecek en önemli yanıt profesyonel bir destek almak önemlidir.

Çekya Vize İşlemleri Nasıl Yapılır?

Çek vize işlemleri standart prosedürlere bağlıdır. Kişiler süreci başlatmadan önce kurumlardan vize randevusu almak zorundadır. Vize randevusu hem evrakların teslim edileceği hem de vize memurlarının sizlere sorular soracağı bir görüşmedir. Bu görüşme sırasında vereceğiniz yanıtların hazırladığınız evraklara uygun olmasına ve vize türünüzün niteliğini yansıtmasına önem vermelisiniz.

Vize konusunda hazırlanması gereken evraklar her yıl standart olarak konsolosluklar tarafından duyuruluyor. Ancak bu süreçte en önemli konu mutlaka pasaportunuzun mutlaka vize bitiminden 6 ay sonra daha geçerliliğini koruması gerektiğidir. Eğer pasaport gerekli standartlarda değil ise kişiler bu süreçte bu belgeyi yenilemek durumundadır. Belgenin yenilenmesi sonrasında eski ve yeni tüm pasaportları mutlaka kurumlara vermelisiniz.

Çek Cumhuriyeti Vizesi Türleri

Çek Cumhuriyeti vize türleri vize alım sürecinde en önemli konular arasında yer almaktadır. Ne tür bir seyahat gerçekleştireceksiniz mutlaka buna uygun bir vize alma zorunluluğunuzun bulunduğunu bilmeniz gerekmektedir. Turistik vize, çalışma vizesi, oturma vizesi, aile birleşim vizesi, aile ve arkadaş ziyareti vizesi gibi birçok farklı vize türü bulunmaktadır.

Bu bize türlerinden herhangi birini seçerek vize başvurunuzu tamamlayabilirsiniz. Vize merkezi olarak sizlere bu konuda en iyi şekilde destek sunuyor ve vizenizi belirtilen tarihler arasında almanıza yardımcı oluyoruz. Dilerseniz bizlerden bu konuda destek alabilirsiniz.

Çek Cumhuriyeti'ne seyahat etmek için aşağıdaki vize türlerine başvurabilirsiniz:

  • kısa vadeli vize: tek, çift veya çoklu olabilir;
  • uzun vadeli D vizesi: ülkede kalıcı olarak kalmayı planlayanlara verilir (örneğin, iş yapmak veya akrabalarla yeniden bir araya gelmek için).

Çoğu durumda, gezginler turistik amaçlı kısa süreli vizeye başvururlar, ancak başka amaçlar da olabilir: tıbbi tedavi, eğitim, ticari görevler vb.

Vize merkezleri, belge hazırlama konusunda yardıma ihtiyacı olanlar ve diğer şehirlerden gelen turistler için iyi bir seçenektir. Personel, anketi doğru doldurmanıza, gerekli evraklar hakkında bilgi vermenize, başvuranın fotoğrafını çekmenize ve fotokopisini çekmenize yardımcı olacaktır. İşin ilerlemesini çevrimiçi olarak takip edebilirsiniz ve kuryeler bitmiş belgeleri teslim eder.

Çek Cumhuriyeti Turistik Vize

Çek Cumhuriyeti’ne turistik amaçlı olarak gidecek olan kişilerin alması gereken vize türü Çek Cumhuriyeti turistik vizesidir. Çek Cumhuriyeti turistik vizesi alacak olan kişiler, Çek Cumhuriyeti turistik vize hakkında bilgi sahibi olmak istemektedir. Bu yazıda Çek Cumhuriyeti turistik vizesi hakkında bilgi verilmiştir.

Çek Cumhuriyeti turistik vizesi kısa süreli bir vize türüdür. En fazla 90 gün olarak verilmektedir. Çek Cumhuriyeti turistik vizesi Schengen kategorisine girmektedir. Çek Cumhuriyeti’ne turistik amaçlı olarak gidecek olan kişilerin Diplomatik Pasaport, Hizmet Pasaportu ve Hususi Pasaport sahibi ise 90 güne kadar vizeden muaftır.

Çek Cumhuriyeti turistik vize başvuruları aşağıdaki gibi yapılmalıdır.

  • Başvurular Çek Cumhuriyeti tarafından yetkilendirilmiş vize başvuru merkezi olan VFS Global isimli şirkete yapılmalıdır.
  • Çek Cumhuriyeti turistik vize başvurusu yapacak olan kişiler, başvuru yapabilmek için vize başvuru merkezinden randevu almalıdır.
  • Randevular VFS Global isimli şirketin internet sitesinde kayıt olarak alınabilir.
  • Çek Cumhuriyeti turistik vizesi için randevu alan kişiler randevu tarihine kadar gerekli olan evrakları hazırlamalıdır.
  • Hazırlanan evraklar randevu tarihinde yetkilendirilmiş ve randevu alınmış VFS Global vize başvuru merkezine teslim edilmelidir.

Çek Cumhuriyeti Schengen Vizesi ile ilgili bilgi almak için bizi arayınız.

Çek Cumhuriyeti Ticari Vize

Kongre, konferans, seminer, toplantı gibi yerlere katılacak Çek Cumhuriyeti’nde iş görüşmesi yapacak olan kişilerin Çek Cumhuriyeti ticari vize alması gerekmektedir. Çek Cumhuriyeti ticari vizesi alacak olan kişiler Çek Cumhuriyeti ticarisi vizesi alacak olan kişiler, Çek Cumhuriyeti ticari vize hakkında bilgi sahibi almak istemektedir. Bu yazıda Çek Cumhuriyeti ticari vizesi alacak olan kişiler için bilgi verilmiştir.

Çek Cumhuriyeti ticari vizesi kısa süreli bir vize türüdür. Schengen vize kategorisine giren bu vize türü en fazla 90 gün olarak verilmektedir. Hizmet Pasaportu, Hususi Pasaport ve Diplomatik Pasaport sahipleri Çek Cumhuriyeti ticari vizesinden muaftır.

Çek Cumhuriyeti ticari vizesi alacak olan kişilerin davetiye alması gerekmektedir. Davetiyesiz Çek Cumhuriyeti ticari vize başvuruları kabul edilmemektedir. Davetiye Çek Cumhuriyeti’nde katılacak olan daveti düzenleyen ya da iş görüşmesi yapılacak olan kişi, şirket ve kurum tarafından verilmektedir.

Başvurular yetkilendirilmiş vize başvuru merkezine yapılmalıdır. Başvuru için yetkilendirilmiş vize başvuru merkezi olan VFS Global üzerinden randevu alınmalı ve randevu tarihinde gerekli olan belgeler teslim edilerek başlatılmalıdır.

Çek Cumhuriyeti Transit Vize

Çek Cumhuriyeti üzerinden hava, kara, tren yolu ile farklı bir ülkeye gidecek olan kişilerin Çek Cumhuriyeti transit vize alması gerekmektedir. Çek Cumhuriyeti transit vizesi alacak olan kişiler vize hakkında bilgi sahibi olmak istemektedir. Bu yazıda Çek Cumhuriyeti transit vizesi alacak olan kişiler için Çek Cumhuriyeti transit vizesi hakkında bilgi verilmiştir.

Çek Cumhuriyeti üzerinden aktarmalı olarak farklı bir ülkeye seyahat edecek olan kişilerin alması gereken vize türü transit vizedir. Ancak Çek Cumhuriyeti üzerinden transit olarak farklı bir ülkeye gidecek olan kişilerin vize muafiyeti bulunuyorsa Çek Cumhuriyeti transit vizesi almasına gerek yoktur. Schengen ülkelerinden birisine gitmek için vizesi bulunan kişilerin Çek Cumhuriyeti transit vizesi almasına gerek yoktur. Diplomatik Pasaport, Hizmet Pasaportu ve Hususi Pasaport sahipleri Çek Cumhuriyeti Transit vizesinden muaftır.

Çek Cumhuriyeti transit vizesi alacak olan kişilerin öncelikle asıl olarak gideceği ülkenin vizesini alması gerekmektedir. Bu vize fotokopisi gerekli olan evraklar içerisinde eklenmelidir. Başvurular yetkilendirilmiş Çek Cumhuriyeti vize başvuru merkezlerine yapılmalıdır. Başvuru için randevu alınmalı ve gerekli evraklar hazırlanarak randevu tarihinde yetkililere teslim edilmelidir.

Çek Cumhuriyeti Aile Birleşimi Vizesi

Çek Cumhuriyeti’nde birinci dereceden akrabası, eşi ya da partneri bulunan kişilerin birlikte yaşamak için vize alması gerekmektedir. Çek Cumhuriyeti’nde bulunan aile üyesi ile birlikte Çek Cumhuriyeti’nde yaşamak isteyen kişilerin alması gereken vize Çek Cumhuriyeti aile birleşimi vizesidir. Çek Cumhuriyeti aile vizesi alacak olan kişiler vize hakkında bilgi almak istemektedir. Bu yazıda Çek Cumhuriyeti aile birleşimi vizesi hakkında bilgi verilmiştir.

Çek Cumhuriyeti’nde anne, baba ve çocuk gibi birinci dereceden akrabası, eşi ya da partneri bulunan kişiler ve bu yakınları ile Çek Cumhuriyeti’nde yaşamak isteyen kişiler, Çek Cumhuriyeti aile birleşimi vizesi almalıdır. Aile birleşimi alınacak olan kişinin Çek Cumhuriyeti’nde bulunan yakınının birinci dereceden akraba, eş ya da partneri olması gerekmektedir. Diğer yakınlar için Çek Cumhuriyeti’nde bulunan yakının kendisine bakamayacak durumda olması gerekmektedir.

Çek Cumhuriyeti aile birleşimi yapılacak olan kişinin Çek Cumhuriyeti vatandaşı ya da Çek Cumhuriyeti yasal oturum izninin olması gerekmektedir. Başvurular Çek Cumhuriyeti’nin Türkiye’de bulunan temsilciliklerine yapılmalıdır. Bunun için randevu alınarak gerekli evraklar teslim edilmelidir.

Çek Cumhuriyeti Çalışma İzni

Çek Cumhuriyeti’nde iş bulmuş olan ve Çek Cumhuriyeti’nde çalışmak isteyen kişilerin Çek Cumhuriyeti çalışma izni alması gerekmektedir. Çek Cumhuriyeti çalışma izni alacak olan kişiler bu işlem hakkında bilgi sahibi olmak istemektedir. Bu yazıda Çek Cumhuriyeti çalışma izni alacak olan kişileri için bilgi verilmiştir.

Çek Cumhuriyeti’nde çalışmak isteyen Türk vatandaşlarının gerekli olan şartları yerine getirmesi gerekmektedir. Çek Cumhuriyeti çalışma izni başvurusu yapmadan önce Çek Cumhuriyeti’nde bir iş bulmuş olmanız ve iş sözleşmesi yapmış olmanız gerekmektedir. Çek Cumhuriyeti’nde bulunan şirketin davetiye göndermesi gerekmektedir.

Çek Cumhuriyeti çalışma izni Çek Cumhuriyeti’nin Türkiye’de bulunan temsilciliklerine yapılmalıdır. Başvuru için Çek Cumhuriyeti çalışma izni başvurusu yapılacak olan temsilcilikten randevu alınmalıdır. Randevu tarihine kadar gerekli evrakalar hazırlanmalıdır. Bu evraklar randevu tarihinde Çek Cumhuriyeti Konsolosluğu yetkililerine teslim edilmelidir. Sadece çalışacak olan kişinin başvuru yapması yeterli değildir. Ayrıca Çek Cumhuriyeti’nde bulunan işverenin de başvuru yapması gerekmektedir.

Çek Cumhuriyeti çalışma izni alacak olan kişiler devlet desteği olmadan geçimini sağlayabilecek gelire sahip olmalıdır. Ayrıca başvuru yapacak olan kişilerin Çek Cumhuriyeti resmi dili olan Çekçeyi iyi derecede bilmesi gerekmektedir.

Çek Cumhuriyeti Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Çek Cumhuriyeti Schengen C kategorisi vizesi almak için gerekli belgeler:

  1. Çek Cumhuriyeti Vize Başvuru Formu: Büyük harfle doldurulmuş olmalıdır. Başvuru formunu Çek konsolosluğunun web sitesinden edinebilirsiniz
  2. Uluslararası pasaport: Geçerlilik süresi, vizenin sona erme tarihinden itibaren 3 ay daha devam etmelidir. Ayrıca pasaport en az 2 boş sayfa içermelidir
  3. Uluslararası pasaport fotokopisi: İlk sayfa ve önceki Schengen vizesi olan tüm sayfalar
  4. Fotoğraf: Renkli, biyometrik fotoğraf
  5. İş yerinden belgeler: Pozisyonunuz ve maaş bilgileri (maaş bordrosu)
  6. Banka hesabı bakiye bilgileri: Bakiye için çıkarılan dekontlar güncel olmalıdır. Ayrıca belgeler 6 aydan eski olmamalıdır.
  7. Öğrenciler için: Eğitim yerinden alınan sertifika/diploma, sponsorun genel sivil pasaportunun fotokopisi ile sponsorluk mektubu, çalışma belgesi / sponsorun hesabından alıntı (genel kurallara göre düzenlenmiş);
  8. Sağlık Sigortası: Schengen bölgesi boyunca ve seyahatin tamamı boyunca geçerli sağlık sigortası (sigorta teminatı en az 30.000 eurodur)
  9. Sivil pasaport fotokopisi
  10. Bilet rezervasyonu: Her iki yönde de herhangi bir ulaşım türü için uçak biletlerinin veya biletlerin fotokopisi.
  11. Otel rezervasyonu: Rezervasyon yapılan otel / apartın teyidi. Belge, gelen ailenin / şirketin tüm üyelerini ve konaklama ödemesine ilişkin verileri içermelidir
  12. Tıbbi tedavi vizesi: Seyahatin amacı tedavi ise, Çek Cumhuriyeti'ndeki bir klinikten bu özel organizasyonda kalma ihtiyacını doğrulayan tüm tıbbi belgeler istenecektir. Bu yazıda rehabilitasyonun yaklaşık şartları ve maliyeti belirtilmiştir, ayrıca doktor tavsiyeleri eklenmelidir.

Çek Cumhuriyeti Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Çek Cumhuriyeti Vizesi İçin Gerekli Evraklar MyVize'de.

Mesleklere Göre Çekya Vizesi Evrakları

Çek Cumhuriyeti Vizesi için başvuruda bulunacak olan T.C. vatandaşlarına: Tüm Schengen ülkesi için geçerli olmak üzere veriliş tarihi 10 yıldan eski pasaporta vize verilmemektedir. Bu uygulamalar sadece yeni başvuruda geçerlidir. Eski pasaportunda Schengen vizesi olan vatandaşımız vizesi geçerlilik süresi bitene kadar seyahatinde eski pasaportu kullanabilirler.

  • Pasaport
  • Pasaportun Fotokopisi ve Eski Vizenizin Fotokopisi
  • Vize Başvuru Formları ve Taahhütname
  • Çek Cumhuriyeti Başkonsolosluğa Yazılmış Seyahat Amacı Açıklayan Şahsi Dilekçeler
  • Nüfus Cüzdan fotokopisi T.C Kimlik Numara Yazılı)
  • 2 Tane Arka Fonu Beyaz Vesika Fotoğraf
  • Vukuat Nüfus Kayıtı Örneği
  • Giden-Dönüş Uçak Rezervasyon ve Otel Rezervasyon
  • Seyahat Masrafına Dair Belge
  • Seyahat Sağlıkı Sigortası Poliçe
  • Otel - Uçak Rezervasyonu
  • Mesleki Belge
  • Finansal Belge

1. Sigortalı Çalışanlar İçin Çekya Vizesi Evrakları

  • SSK iş girişi bildirgesi.
  • Son 4 aylık maaş bordrosu.
  • Ssk Hizmeti Dökümü.
  • Son 4 aylık ssk prim bildirgesi.

2. Emekliler İçin Çekya Vize Evrakları

  • Emeklilik cüzdanı.
  • Emekli maaş bordrosu
  • Banka hesap cüzdanı.
  • 2 adet fotoğraf.
  • Kimlik Fotokopisi.
  • Pasaportunuzun resimli sayfası ile daha önce alınmış Schengen vizesinin fotokopisi.
  • Evlenme cüzdanı.
  • Tapu, araç ruhsatı, kira kontratı fotokopisi.
  • Otel ve uçak rezervasyonu.

3. Esnaf, Serbest Meslek Erbabı Olanlar İçin Çekya Vize Evrakları

  • Çek Cumhuriyeti Büyükelçiliği’ne hitaben antet kâğıda yazılmış şirket imza yetkisi olan kişi tarafından kaşelenip imzalanmış seyahat amacı içeren vize talep yazısı.
  • İmzalı beyanname.
  • İlgili yıla dair vergi levhası.
  • Bağlı olduğunuz odada son 90 gün içinde alınmış faaliyet belgesi.
  • Kuruluş ve son değişikliği içeren ticaret sicil gazetesi.
  • Banka hesap cüzdanı.
  • 2 adet fotoğraf.
  • Kimlik Fotokopisi.
  • Pasaportunuzun resimli sayfası ile daha önce alınmış Schengen vizesinin fotokopisi.

Çekya Vizesi Evrakları Nereye Teslim Edilir?

Vize evraklarının teslim edilmesi konsolosluk ve büyükelçiliklerde gerçekleştiriliyor. Tamamlanan dosyalarınızı randevu tarihinde kuruma şahsen ulaştırmalısınız. Bu süreçte sizlerden biyometrik parmak izi de isteniyor. Bu uygulama sonrasında evraklarınız alınıyor ve gerekli değerlendirmeler yapılıyor. Vizenizin verilmesi için ise 7-14 gün arasında bir süre veriliyor.

Bu süre kurumun ve sizin evrak dosyanızın durumuna göre uzayabilir. Genelde yoğun olan kurum vize işleminin sonlandırılmasında biraz yavaş kalabiliyor. Bu nedenle seyahat tarihinizin gelmesinden 1.5 ay öncesinden vize işlemlerine başlamanız tavsiye edilen konulardan biridir.

Vize ücretlerini yatırırken de gerekli standartları göz önünde bulundurmanız gerekiyor. Evraklar içerisinde mutlaka vizenizin türüne uygun şekilde vize harçlarının yatırıldığını gösteren dekontun bulunması da gereklidir. Vize işlemleri sonuçlandığında seyahatinize çıkabilirsiniz.

Çek Cumhuriyeti Kısa Dönem Vizesi

1 yılı geçmeyen bir süre için 90 günden fazla uzun süreli vize verilir. Ancak, yalnızca Çek Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı tarafından dikkate alınan kalış amacınızı belgelediğiniz süre için bir vize verilecektir (örneğin, yalnızca 1 dönemlik bir eğitim sertifikası verirseniz, sadece bu süre için vize verilebilir).

Uzun süreli vize başvurusu yurtdışındaki ilgili Çek konsolosluğuna şahsen yapılmalıdır. Niyetinizi belirlemek için bir görüşme için konsolosluğa çağrılabileceğiniz unutulmamalıdır. Çek Cumhuriyeti'ne 90 günden fazla bir süre için vize başvurusu ile birlikte, bir pasaport, 1 fotoğraf (yerinde fotoğraflanmadıysa), Çek Cumhuriyeti'nde konutun mevcut olduğuna dair onay ve Çek Cumhuriyeti'nde kalmak için fonların mevcudiyetinin teyidi. Ayrıca Çek Cumhuriyeti'ndeki kalış amacınızı da kanıtlamanız gerekecektir (öğrenim belgesi, çalışma izni, resmî davet vb.). Adli sicil kaydı ve diğer belgeler istenebilir.

Daima belgelerin asıllarını veya onaylı kopyalarını sağlayın. Pasaport hariç tüm belgeler Çekçe'ye çevrilmelidir. Yabancı belgeler apostilli olmalıdır.

Çek Cumhuriyeti Konsolosluğu sadece başvuruları kabul eder, incelemeleri ve uzun süreli vizelerin verilmesi Çek Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı tarafından yapılır. Çek Cumhuriyeti'ne vize verilmesine ilişkin olumlu bir karar alınması durumunda, konsolosluk size vizeyi almak için görünmeniz gereken bir e-posta gönderecektir. Vize alırken seyahat sağlık sigortası poliçesi ibraz etmeniz gerekecektir. İçişleri Bakanlığı size Çek Cumhuriyeti'ne vize vermeyi reddederse, reddetme nedenlerine ilişkin yazılı bir açıklama alacaksınız. Açıklamayı aldıktan sonra 15 gün içinde, 90 günden fazla bir süre için vize reddinin nedenlerini yeniden gözden geçirmesi için Çek Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığına itiraz edebilirsiniz. 60 gün içinde, yeniden değerlendirmenin sonuçlarını içeren bir yanıt almalısınız.

Çek Cumhuriyeti'ne uzun süreli vizeler, başvuru yapmak için gerekli belgeler, başvuru süreci, vize uzatma vb. hakkında daha fazla bilgi için lütfen Çek Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı'nın web sitesini ziyaret edin.

Çek Cumhuriyeti Vizesi Nasıl Alınır?

Çek Cumhuriyeti Vizesi Nasıl Alınır?

Çek Cumhuriyeti'nde Uzun Dönem Oturma İzni

Çek Cumhuriyeti'nde bir yıldan fazla kalmayı mı planlıyorsunuz yoksa zaten uzun süreli bir vize için burada mısınız ve Çek Cumhuriyeti'ndeki kalış sürenizi uzatmayı mı düşünüyorsunuz? Bu durumda, oturma iznine başvurmak en iyisidir, yani. Çek Cumhuriyeti'nde sözde uzun süreli oturma izni. Yabancıların ikametgahı yasasına göre, uzun dönem ikamet izni başvurusu şahsen yapılır, daha uzun süreli uzun süreli vize durumunda olduğu gibi aynı belge paketi ile birlikte sunulmalıdır. 90 günden fazla. Yani, çoğu durumda, kalış amacınızı doğrulayan bir belge olan bir pasaport sağlamak yeterlidir., konut mevcudiyetinin teyidi ve Çek Cumhuriyeti'nde kalmak için fonların mevcudiyetinin teyidi. Talep edilmesi hâlinde adli sicil belgesi ve diğer belgeler sunulabilir. Daima belgelerin asıllarını veya onaylı kopyalarını sağlayın. Tüm belgeler Çekçeye çevrilmelidir. Yabancı belgeler apostilli olmalıdır. Ayrıca, başvuruda bulunmak için ödenmesi gereken bir idari ücret vardır.

Çek Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı, yabancılara uzun süreli kalış hakkı verilmesine yönelik başvurularla ilgilenir. Çek Cumhuriyeti'nde uzun süreli vize, plan, Çek Cumhuriyeti'nde bir yıldan fazla kalmak ve aynı kalış amacına sahip olmak.

Çek Cumhuriyeti'nde uzun vadede çalışmayı planlıyorsanız, yatırım yapmak, eğitim almak, bilimsel araştırma yapmak veya ailenizle birlikte taşınmak istiyorsanız, hemen (Çek Cumhuriyeti'nde daha önce bulunmanıza gerek kalmadan) uzun süreli vize için başvurabilirsiniz.

Çek Cumhuriyeti Uzun Dönem Oturma İzni Alanlar

Uzun dönem ikamet izni aldıysanız, aşağıdaki durumlar dışında kalış amacınızı istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz:

  • Girişimcilik için kalma amacını değiştirmek için en az 5 yıl Çek Cumhuriyeti'nde bulunmanız gerekir. Bu kural, aile birleşimi amacıyla Çek Cumhuriyeti topraklarında kalan kişiler için geçerli değildir.
  • Ailenin birlikte yaşaması amacıyla uzun dönem oturma izni sahipleri, 3 yıl sonra Çek Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı İltica ve Göç Politikası Departmanında kalış amacı değişikliği için başvuruda bulunma hakkına sahiptir. Çek Cumhuriyeti'nde kalma veya 18 yaşını doldurma;
  • İstihdam kartı sahipleri, Çek Cumhuriyeti'nde 1 yıl kaldıktan sonra başka bir kalış amacına dayalı olarak uzun dönem oturma izni başvurusunda bulunabilirler;
  • Boşanma durumunda, aile birlikte yaşaması amacıyla uzun süreli ikamet sahipleri, ancak boşanma gününe kadar sürekli olarak Çek Cumhuriyeti'nde en az 2 yıl kalmaları durumunda kalış amaçlarını değiştirebilirler. Evliliklerinin en az 5 yıldır sürüyor olması gerekmektedir.

Çek Cumhuriyeti Kalıcı Oturum İzni

Çek Cumhuriyeti'nde kalıcı olarak oturum izni almak istiyorsanız, o zaman, yabancıların kalış yasasına göre, Çek Cumhuriyeti'nde 5 yıl kesintisiz kaldıktan sonra daimî oturma izni başvurusunda bulunabilirsiniz. Bu süre, uzun süreli vize ve uzun süreli kalış (ancak kısa süreli vize değil) bazında kalışları içerir.

Daimî oturma izni almak için, bir yabancı olarak Çek dili bilgisine ihtiyacınız var, bu nedenle A1 seviye sınavını geçmeniz gerekecek. Kalıcı oturma izni başvurusu, ikamet yerindeki Çek Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı'na yapılır. Başvuruya, Çek Cumhuriyeti'nde konut mevcudiyetinin ve talep üzerine fonların mevcudiyetinin bir teyidi, sabıka kaydı olmayan bir sertifika eşlik etmelidir. Daima belgelerin asıllarını veya onaylı kopyalarını sağlayın. Yabancı belgeler için Çekçe'ye noter tasdikli bir çeviri ve bazı durumlarda bir apostil sağlamalısınız.

Çek Cumhuriyeti Vize Başvurusu İçin Biyometrik Veriler

Çek Cumhuriyeti'nde uzun süreli veya daimî ikamet izni ile birlikte, bölgede ikamet eden bir yabancının kimliğinin ve orijinalliğinin belirlenmesinin daha kolay olduğu fotoğraf ve parmak izi bilgilerini içeren özel bir biyometrik kart verilir. Çek Cumhuriyeti'nin. Biyometrik verileri almak için, Çek Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı İltica ve Göç Politikası Departmanının Yabancıların Kalış Ofisine şahsen gelmeniz gerekir.

Yurtdışında oturma iznine başvurduysanız, Çek Cumhuriyeti'ne giriş tarihinden itibaren 3 gün içinde biyometrik veri toplama için gelmeniz gerekir. Yanınızda geçerli bir pasaportunuz olmalıdır. Telefonla önceden randevu alabilirsiniz. Numarayı ilgili Çek Konsolosluğu’ndan öğrenebilirsiniz. Çek Cumhuriyeti'nde başvuru yaptıysanız, İçişleri Bakanlığı sizi biyometrik veri almaya davet edecektir, bunun için telefonla da randevu alabilirsiniz. Biyometrik veri toplama tarihinden itibaren 60 gün içinde bir biyometrik kimlik edinmelisiniz. Kişisel verilerdeki tüm değişiklikler 3 gün içinde, yeni bir adrese taşınma durumunda 30 gün içinde departmana bildirilmelidir.

Çek Cumhuriyeti Vize Danışmanlığı

Türkiye'deki vize işlemlerinin ana merkezi Ankara'dır. Çek Cumhuriyeti'nin vize merkezi Ankara, birçok başkonsolosluğa ya da fahri konsolosluğa ev sahibi yapmaktadır. Yüz yüze yapılan başvurular Çek Cumhuriyeti'nin vize merkezi Ankara'ya yapılmaktadır. Çek Cumhuriyeti vize danışmanlık: Çek Cumhuriyeti vize süreci tercih edildiği takdirde danışmanlık firmaları tarafından yönetilmektedir. Online ortamda Çek Cumhuriyeti vize başvuruları yapılmakta ve bu süreç online şekilde devam etmektedir.

Vize danışmanlığının avantajları oldukça çoktur. Bunlar; Uygun vize türüne başvuruda bulunulması, Büyükelçiliğe veya konsolosluğa gidilmeden vize için gerekli evrakları, son güncellemeleri kolaylıkla öğrenilebilmesi. Vize dilekçesinin Konsolosluk talebine uygun şekilde yazılması, Vize başvuru formunun uygun kategoriden seçilmesi ve sorunsuz doldurulması, Çek Cumhuriyeti vizesini hemen, hızlı almak isteyen kişiler için ekstra hizmet ücretleri hakkında bilgiler verilmesi ve başvuran kişinin onaylaması, Çek Cumhuriyeti vize randevusu günü acenta temsilcisinin kişiye eşlik etmesi, Çek Cumhuriyeti vizesi için tercih edilecek birçok danışmanlık firması bulunmaktadır. Bu firmalar da farklı fiyat aralığı olduğu için bütçenize uyun firmaları tercih etmeniz gerekir. Bu firmalardan en iyi Çek Cumhuriyeti vize danışmanlık firması www.astons.com, www.saltvisa.org, www.eagvs.com, www.vizemerkezi.com ve brsvize.com firmalarıdır. Bu tarz firmalar oldukça fazla bulunmaktadır. Online işlemlerde bu siteler üzerinden işlem yapmak tercih edilmektedir. Euroasia GVS firması gibi firmalar vize işlemlerinde güvenilir bir süreç garanti etmektedir. Randevu aşamasından vizeye sahip olma aşamasına kadar beraber bir süreç yürütülmektedir. Vize danışmanlık firmaları gerekli bilgilendirmeleri yapmakta ve bu süreci size açıklamaktadır.

Vize İşlemleri
Çek Cumhuriyeti Turistik, Ticari, Aile Birleşimi vize işlemleri
Oturum
Çek Cumhuriyeti oturum ve çalışma için tüm işlemlerinizi yürütüyoruz.
Vatandaşlık
Çek Cumhuriyeti vatandaşı olmak için gerekli işlemler
Konsolosluk
Çek Cumhuriyeti Başkonsolosluğu, Çek Cumhuriyeti Büyükelçiliği

Form & Dilekçe

Çek Cumhuriyeti Vize Başvuru Formu, Çek Cumhuriyeti Vize Dilekçesi

ÜST
Telefon Yol Tarifi WhatsApp