Cezayir Vatandaşlık İşlemleri

Cezayir vatandaşlığını kazanabilmek için kişilerin kendi iradeleri ile başvuru gerçekleştirmeleri gerekiyor. Yabancı kişilerin yapacağı bu işlemlerde hem çeşitli kriterlerin yerine getirilmesi gereklidir hem de kişilerin tüm işlemleri bireysel olarak yapması önemlidir. Cezayir vatandaşı olmak için başvuru yapan kişilerin ülkede kalıcı şekilde ikamet etmesi önemli kriterler arasındadır. Kişiler 7 sene boyunca eğer ülkede yaşamışlarsa doğal olarak bu başvuruyu gerçekleştirme hakkına da sahip olabiliyorlar.

Bu kişiler vatandaşlık hakkını elde ettiklerinde ülkenin sunmuş olduğu her haktan da fazlası ile yararlanma şansı elde etmektedir. Cezayir’de ki tüm eğitim, sağlık, kamu hizmetlerinden yararlanabilecek olan kişilerin bu süreçte istenilen prosedürleri de yerine getirmesi gerekiyor.

Cezayir Vatandaşlığı

Cezayir vatandaşlığı alma durumu Cezayir Hükümeti tarafından yasalar ile belirlenmiştir. 1970 yılında çıkarılan İkinci Vatandaşlık Yasası ile din ile ilgili yapılan atıflar kaldırılmıştır. Anne ve babanın vatandaşlığı üzerinden çocuklarına da vatandaşlık hakkı verilmiştir. Ebeveyn üzerinden Cezayir vatandaşlığı başvurusunda bulunan kişiler doğum yerine bakılmadan anne ya da babanın doğum yerine göre vatandaşlık kazanmaktadır.

Kan bağı haricinde Cezayir vatandaşlığına geçiş için farklı yollar bulunmaktadır. Cezayir vatandaşlığı oturum süresine, Cezayir oturma izni derecesine ve Cezayir’e geliş nedenine göre verilmektedir. Cezayir’de yasal olarak belirli bir süre ikamet etmiş olan kişiler geçerli olan diğer durumların sağlanması durumunda Cezayir vatandaşlığı alınabilir. Oturum yolu ile Cezayir vatandaşlığı alacak olan kişiler en az 7 yıl Cezayir’de yasal olarak ikamet etmelidir.

Cezayir vatandaşlık başvuru sahibinin mesleki durumu, ekonomik durumu, eğitim durumu, ailevi durumu incelenmektedir. Bu durumlara bağlı olarak vatandaşlık için karar verilmektedir. Ayrıca Cezayir vatandaşlık başvurusunda bulunacak olan kişilerin Cezayir resmi dillerinden en az birisini iyi derecede bilmelidir. Ayrıca Cezayir tarihi, hukuku, anayasası, toplum yaşamı hakkında bilgi sahibi olmalı ve vatandaşlık sınavını başarılı olarak geçebilmektedir.

Cezayir vatandaşlığı ayrıca evlilik, Cezayir itibarını arttıracak durumlarda ve Cezayir menfaatleri durumunda verilebilmektedir.

Cezayir Vizesi İçin Gerekli Evraklar ile ilgili bilgi almak için arayın.

Cezayir Vatandaşlık İşlemleri Hakkında

Cezayir’de belli bir süre resmi olarak ikamet etmiş kişi için sağlanan Cezayir vatandaşlığı alabilmek için gereken koşulun yerine getirilmesi gerekmekte. 7 yıl Cezayir’de resmî olarak ikamet eden yabancı uyruk kişi gerekli koşulu sağlaması durumunda Cezayir vatandaşlığına geçebilir.
Cezayir vatandaşlığı taleplerinde bulunan kişilerin ülkeye olan kültürel ve dilsel uyumu değerlendirilmekte. Cezayir vatandaşlığa geçmek isteyen kişi sabıka kaydını da temiz olması gerekmekte. Cezayir vatandaşlığına sahip olmasının çeşitli yolu vardır. Bunlardan ilki tüm ulus için geçerli olan doğumda, kökende kazanılan vatandaşlıktır. Doğumdan kazanılan vatandaşlık dışında Cezayir vatandaşlığı ebeveyn üzerinde de gerçekleşebilmekte.
Cezayirli bir anneden ya da babadan olan kişi ebeveyni üzerinden Cezayir vatandaşlığa sahip olabilir. Ebeveyn üzerinden vatandaşlık talebi bulunan kişinin doğum yeri bakılmaz, anne ya da babanın doğum yeri göre vatandaşlık kazanır.
Kan bağ ve doğumla kazanılan vatandaşlık dışında Cezayir’de yaşayan yabancı uyruk göçmenin Cezayir vatandaşlığa geçişi için birden fazla yol bulunmakta. Cezayir’de oturum süre, Cezayir’e geliş neden, Cezayir oturma izni derece gibi kriter yabancı uyruklu kişinin Cezayir vatandaşlığa geçişinde hangi yasada faydalanabileceğini göstermesi bakımından belirleyici.

Cezayir Vize Başvuru Formu ile ilgili bilgi almak için bizi arayın.

Cezayir Vatandaşlık İşlemleri Neler?

Kişilerin Cezayir vatandaşlığını kazanmada en sık tercih ettikleri yollardan birisi evlenme yoludur. Ancak kişilerin evlenme yolu ile Cezayir vatandaşlığı kazanması sonucunda bu evliliği belirli bir süre devam ettirmesi gereklidir. Resmi kurumların evlilik işlemlerinin gerçek olduğundan emin olduklarında ve gerekli süreç tamamlandığında vatandaşlığa geçiş de tamamlanacaktır.

Oturma izni ile vatandaşlığa geçme hakkı da kişilere sunulan yollardan biridir. Bunun kişilerin öncelikle 7 sene boyunca mutlaka ülkede ikamet ediyor olması gerekiyor. Aynı zamanda bu başvuruyu yapan kişinin mutlaka 18 yaşını doldurmuş olması şartı da vardır. Kişilerin başvuru sırasında çeşitli testlerden geçirilmesi de prosedürlerden biridir. Testleri başarı ile geçen ve herhangi bir psikolojik sorunu bulunmayan kişiler Cezayir vatandaşı olabiliyor.

Cezayir Çifte Vatandaşlık

Cezayir vatandaşlığına geçmeyi düşünen kişilerin merak ettiği konulardan birisi de çifte vatandaşlık durumudur. Uluslararası alanda imzalanan anlaşmalara uygun olarak kişiler kendi ülkelerinin vatandaşlığından çıkmadan da Cezayir vatandaşı olabilme hakkına sahip oluyorlar. Aynı zamanda kişiler bu ülkede doğmuşlarsa vatandaşlığı doğal olarak kazanmış sayılmaktadır.

ÜST
Telefon Yol Tarifi WhatsApp