×

Archives

Categories

FORGOT YOUR DETAILS?

Finlandiya Aile Birleşimi

Finlandiya Aile Birleşimi Hakkında

Yabancı bir vatandaşa ailevi ilişkilere dayalı olarak verilen oturma izni aile birleşimi olarak bilinir. Fin ve yabancı vatandaşlar için aile birleşimi mümkündür. Finlandiya'da yaşayan aile üyesine sponsor denir. Finlandiya vatandaşının yabancı eşi, Finlandiya'da çalışan veya okuyan yabancı bir vatandaşın aile üyesi veya bir mültecinin aile üyesi Finlandiya'da aile birleşimi için başvurabilir. Sponsor, başvuranın Finlandiya'da yaşayan ve başvuranın birlikte bir aile kurmak istediği ailesinin bir üyesidir. Sadece yurt dışında yaşayan adayların kendileri aile ilişkilerine dayalı olarak ikamet izni başvurusunda bulunabilirler.

Yabancılar Yasası, bir aile üyesini neyin oluşturduğunu tanımlar. Fin aile kavramı diğer uluslarınkinden daha dar olduğu için, tanım her zaman diğer ülkelerdeki aile kavramıyla ilişkili değildir. Eş, kayıtlı bir birliktelikten bir partner, birlikte yaşayan bir partner ve 18 yaşından küçüklerin veya çocukların velisi, Fin vatandaşlarının aile üyeleri ve AB üyesi olmayan ülkelerin vatandaşları olarak kabul edilir. AB vatandaşlarının aile üyelerine daha geniş bir anlam verilmiştir. 18 yaşın altındaki bir çocuğun koruyucusu, Finlandiya'daki partneriniz, bir meslektaş ortağı, eş, kayıtlı bir ortak veya bir çocuk olan kişi aile üyeniz olarak kabul edilmez

Finlandiya Aile Birleşimi İşlemleri

Pasaportunuz, başvurunuz sırasında ve Finlandiya'da kaldığınız süre boyunca geçerli ve güncel olmalıdır. Süresi dolmuş bir pasaport kabul edilmeyecek ve vize alamazsınız. 

PK1_plus'ı oluşturun. Bu formun Finlandiya'daki sponsorunuz tarafından doldurulup imzalanması ve ardından başvurunun geri kalanına ekleyebilmeniz için size gönderilmesi gerekir.

Kimlik resmi. Başvurunuza güncel bir kimlik fotoğrafı eklemeniz, Schengen vize fotoğraf kurallarında belirtilen kurallara uymanız gerekmektedir.

Pasaportunuzun biyo sayfasının kopyası. Ayrıca pasaportunuzda biyografi sayfasının ayrı bir kopyası olmalıdır.

Sponsorunuzun pasaport biyografi sayfasının kopyası. Eşinizin, başvurunuza ekleyebilmeniz için pasaportunun biyografi sayfasının bir kopyasını size vermesi gerekir.

Sivil belgeler. Medeni durum belgeleri, ikamet ettiğiniz ülkeden yeni ve geçerli olmalıdır. Bu belgeler şunları içerir:

  • Doğum sertifikaları.
  • Evlilik cüzdanı.
  • Boşanma ruhsatı (eğer siz ve eşiniz bir kez boşanmış ve şimdi tekrar evli iseniz).
  • Kayıtlı ortaklık sertifikası.
  • Fesih ortaklık belgesi (eğer siz ve eşiniz ortaklığınızı feshedip yeniden kaydolduysanız).
  • Ölüm belgesi (siz veya eşiniz/partneriniz dul iseniz).
  • Evlat edinme kağıtları. Başvuru, evlat edinilmiş bir çocukla ilgiliyse.
  • Finansal istikrarın kanıtı. Finlandiya'ya taşınırsanız, kendinizi maddi olarak destekleyebileceğinizi kanıtlamalısınız. Eşiniz/partneriniz konaklamanızı finanse ediyorsa, gelir tablosunu sunmanız gerekmektedir. Mali güvenlik ailenin büyüklüğüne bağlıdır; gereksinimler her uygulama için farklıdır.
  • İkamet yerinizi kanıtlayan belge. Ayrıca, bulunduğunuz ülkede yasal olarak ikamet ettiğinizi kanıtlayan bir sertifika sunmanız gerekir.
  • İyi itibar sertifikası. Bu, genellikle hukuk mahkemeleri tarafından verilen ve soruşturma altında olmadığınızı ve aleyhinizde herhangi bir suçlama bulunmadığını kanıtlayan bir sertifikadır.
  • İş sözleşmesi. Finlandiya'da çalışıyorsanız, iş sözleşmenizin bir nüshasını sunmalısınız.
  • Eşinizin mali durumunun kanıtı.  

Ayrıca şu belgeleri de sağlamanız gerekir:

  • Eşinizin/partnerinizin son altı aya ait banka hesap özetleri.
  • Eşinizin/partnerinizin son vergi kartının, vergi kararının ve vergi beyannamesinin kopyaları.
  • İşletme ruhsatı, banka hesap özetleri, çalışan sayısı, gelir tablosu vb. gibi eşinizin/partnerinizin işiyle ilgili belgeler.
  • Eşinizin/partnerinizin emekli maaşına ilişkin belgeler.
  • Diğer gelir varlıklarına ilişkin belgeler.
  • Babalık belgesi. Finlandiya'da çocuğunuzla yeniden bir araya gelmek için başvuruyorsanız veya çocuğunuzla aynı anda başvuruyorsanız, çocuğun evlilik dışı doğduğu durumlarda babalık belgesi ibraz etmeniz gerekir.
  • Muvafakat mektubu. Bir reşit olmayan kişi, diğer ebeveyn/yasal vasi başka bir ülkedeyken bir ebeveyn/yasal vasi ile yeniden bir araya gelmek için başvuruyorsa, bir muvafakat mektubu zorunludur.

Finlandiya Aile Birleşimi Başvurusu

Tüm belgelerinizi hazırlayın

Başvuru için ihtiyacınız olan tüm gerekli belgeleri toplayın ve gerekirse gerekli belgelerin yasallaştırıldığından emin olun. Belgelerinizi toplamaya başlamadan önce büyükelçiliğe danışın ve gereklilikler ile hangi belgelerin yasallaştırılması gerektiğinin bir listesini alın. Elçilikler bazı durumlarda ek evrak isteyebilir.

Belgelerinizin İngilizceFince veya İsveççe değilse de tercüme edilmesi gerekir.

Vize başvurusu

Her şeyi hazırladıktan sonra vize başvurusunda bulunabilirsiniz. Çevrimiçi olarak e-hizmet aracılığıyla başvurabilir veya yerel bir Fin konsolosluğuna giderek şahsen başvurabilirsiniz. Her iki durumda da, sponsorunuza izin verseniz bile sizin için başvuramayacağı başvuruyu yapabilecek tek kişi sizsiniz. Her şey ile siz uğraşmalısınız.

Başvuru sahibi reşit değilse, yasal vasi çocuk veya yasal vasi tarafından yetkilendirilen başka bir kişi için başvuruda bulunabilir.

Beklemek

Finlandiya aile vizesi için işlem süresi genellikle 2 ila 9 aydır. Çevrimiçi hizmetin işlenmesi kağıt başvurudan daha az zaman almaktadır. Başvurunuzda eksik bir şey varsa, işlem süresi uzayacaktır, bu nedenle belgelerinizi ilk gönderdiğinizde her şeye sahip olduğunuzdan emin olun..

Finlandiya Aile Birleşimi Başvurusu Nereye Yapılır?

Yerel bir Fin konsolosluğuna gitmelisiniz

Başvurunuzu gönderir göndermez yerel büyükelçiliğinize/konsolosluğunuza gitmeniz ve parmak izlerinizi göndermeniz ve kimliğinizi kanıtlamanız gerekir. Ayrıca, çevrimiçi başvuruya eklediğiniz orijinal belgeleri de getirin.

Unutmayın: Bütün ek belgelerinizi yanınıza almalısınız.

Şahsen başvurursanız, oradaki başvuruyu doldurabilir ve belgelerinizi kağıt başvuru ile birlikte ekleyebilirsiniz.

Olası bir görüşme için kendinizi hazırlayın, elçilikten bir temsilci memuru size sponsorla ilişkiniz hakkında sorular sorabilir.

Çocuğunuz için başvurduysanız, çocuğunuz hala bebek olsa bile, yanınızda getirin.

Unutmayın: Finlandiya büyükelçiliğine gittiğinizde hem online başvurular hem de yüz yüze başvurular için hizmet bedeli ödemeniz gerekmektedir.

Finlandiya Büyükelçiliği Adresi:

Kader Sokak. No. 44  Gaziosmanpaşa  ANKARA

Finlandiya Vize Başvuru Saatleri:

Pazartesi-Cuma 8:30-12:00 13:00-15:00’dir.

Pasaportlar ise 13:00-16:00 arasında teslim edilmektedir. 

Unutmayın: Finlandiya vize başvuru merkezleri resmi tatillerde kesinlikle hizmet vermemektedir.

Salı, Çarşamba ve Perşembe: 14.00-15.00 (Telefon saatleri)

Zonguldak, Yozgat, Van, Tunceli, Trabzon, Tokat, Sivas, Şırnak, Sinop, Siirt, Şanlıurfa, Samsun, Rize, Osmaniye, Ordu, Niğde, Nevşehir, Muş, Mardin, Muğla, Malatya, Konya, Kırşehir, Kırklareli, Kilis, Kayseri, Kastamonu, Kars, Karaman, Kahramanmaraş, Karabük, Iğdır, Mersin, Hatay, Hakkari, Gümüşhane, Giresun, Gaziantep, Erzurum, Erzincan, Elağız, Diyarbakır, Çorum, Çankırı, Bitlis, Bingöl, Bayburt, Bartın, Batman, Artvin, Ardahan, Ankara, Amasya, Aksaray, Ağrı, Adıyaman, Adana  illerinde ikamet eden Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, konsolosluk işlemlerini Finlandiya Ankara Büyükelçiliği'nde yapabilirler.

ÜST
Telefon Yol Tarifi WhatsApp