Belçika Vizesi, Çanakkale

Belçika ülkesi için planladığınız seyahatlerde Vize Başvuru Merkezi Çanakkale kurumu aracılığı ile vize işlemlerinizi halledebilirsiniz. Belçika ülkesi için yapmak istediğiniz vize başvuru işlemleriniz için vize randevunuzu, vize merkezi başvuru sahibi adına almaktadır. Bunun için Belçika Ankara Büyükelçiliği,  Belçika İstanbul Başkonsolosluğu’na gitmenize gerek kalmaz. Çanakkale Vize Başvuru Merkezi başvuru sahibi adına vize randevusunu aldıktan sonra başvuru sahibinden hazırlaması gereken belgeleri talep eder. Belçika Vize Başvuru Merkezi gereken evrakların neler olduğunu ve nasıl hazırlanması gerektiği doğrultusunda başvuru sahibine ulaşarak gerekli bilgileri anlatır. Vize başvurusunda seçeceğiniz vize türünü amaç doğrultusunda seçmeniz gerekir.  Vize başvuru sahibinin hazırlamış olduğu evrakları Çanakkale Vize Başvuru Merkezi’ne kargo aracılığı ile ve ya bizzat başvuru sahibi ulaştırır. Belçika’ya gitmek amacı ile yapılan vize başvuru evraklarının konsolosluğa gönderimi sağlanmadan önce danışan tarafından incelenir ve eksik bilgilerin olduğu anlaşıldığı takdirde başvuru sahibine bilgilendirme yapılır. Tüm işlemler doğru şekilde hazır olduğunda evraklar kurum tarafından konsolosluğa teslim edilir.

Belçika Vize Başvuru Merkezi Çanakkale Vize İşlemleri

Belçika’ya seyahat edeceğiniz tarihler arasında ülkede hangi amaçlı bulunacağınız hakkında sizden seçtiğiniz vize türüne uyum sağlanacak şekilde gereken evrakları hazırlamanız istenir. Evrakları hazırladıktan sonra Çanakkale Vize Başvuru Merkezi’ne kargo yolu ile ve ya bizzat vize başvurusu sahibi evrakları ulaştırır. Merkeze gelen evrakların kontrolünü vize merkezi danışanı tarafından incelenir ve eksik belgelerin olduğu anlaşılır ise başvuru sahibinin evrakları tamamlaması gerektiğine dair bilgiler verilir.  Evrakların hazır olduğu anlaşıldığı zaman vize başvuru ücretini vize başvuru sahibi ödemelidir. Harç bedeli ve danışmanlıktan aldığınız hizmetler gibi ücretler vize başvuru ücretine yansır. Hazırlanan evrakların işleme alınması için parmak izi uygulamasından geçilmesi gerekir. Schengen vizesi olan kişilerin tekrar parmak izi vermesi gibi bir durum söz konusu değildir. Konsolosluk tarafından incelemeye alınan başvuru evraklarının açıklanması ortalama on beş iş gününü bulabilir. Resmi tatil günlerinde başvuru sonuçlarının açıklanma süreleri uzayabilir. Bu nedenle vize başvurusunu erken yapmak her zaman daha iyi olur.

Belçika Vize Başvuru Merkezi Çanakkale Vize Başvurusu

Belçika’ya planladığınız seyahat için vize başvurusunda bulunmanız gerekir. Bunun için Belçika İstanbul Başkonsolosluğu’na ya da Belçika Ankara Büyükelçilik kurumuna gitmenize gerek yoktur. İkamet ettiğiniz Çanakkale’de bulunan vize başvuru işlemleri için randevu alabilirsiniz. Vize başvurusunda bulunmadan önce resmi tatilleri hesaplayarak vize başvuru sonunun geç açıklanabileceği olasılığını düşünerek hareket etmek başvuru sahibi adına avantajlı bir durumdur. Belçika ülkesi için vize başvuru işlemlerinde gerekli olan belgeleri eksiksiz ve doğru hazırlamanız oldukça önemlidir. Konsolosluk tarafından onay verilen başvurular titizlikle inlemeye alınır. Bu nedenle en küçük detayın yanlış olması vize başvuru işleminin kabul edilmemesine sebebiyet verebilir. Belçika ülkesi adına vize başvurusunda bulunurken vize türünü seyahatin amacına uygun olarak seçmek önemlidir. Seçtiğiniz vize türüne göre başvuru sürecinin açıklanma aralığı daha uzun sürebilir. Planladığınız seyahate göre hareket etmek için vize başvurularınızı bir ay öncesinden yapmanızı tavsiye ederiz çünkü araya giren  resmi tatil sebebi ile başvuru sonuçlarınız da gecikmeler olabilir.

ÜST
Telefon Yol Tarifi WhatsApp