Belçika Şoför Vizesi

Şoför vizesi evraklarında anlamadığınız ya da yardımcı olmamızı dilediğiniz herhangi bir hususta alanında uzman ülke temsilcilerimiz ile hizmetinizde olacaktır. Belçika Şoför Vizesi sürücü vizesi başvurusu yapmak için sağlamanız ihtiyaç duyulan belirli kriterler vardır. Bu kriterlere sahipseniz, önemli belgeler toplandıktan ve belirli şartlar sağlandıktan sonra hepimiz bu vize türüne başvurabilmektedir. ilk baş olarak bu kriterleri öğrenebilmek adına bizi davet merkezlerimizden arayabilir, ayrıntılı malumat alabilirsiniz. Böylece yapmanız gerekenler netleşecektir.

Şoför vizesi başvurusu Belçika Şoför Vizesi için Türkiye’de kayıtlı araçlarla, Belçika Şoför Vizesi’yle enternasyonal yolcu ve kargo taşımacılık hizmetinde olan sürücüler içindir. Uzun zamanlı oturma izni verilmiş olan bir vize türü değildir. Şoför vizesi başvurusu talebi Belçika Şoför Vizesi için sonuçlanmış ve C tipi vize almış şoförler de Belçika Şoför Vizesi’nde 180 gün için totalde 90 gün süreyle konaklama iznine sahip olmaktadırlar.

Belçika Şoför Vizesi alabilmek adına diğer bütün başvurularda da olduğu benzer biçimde bazı evrakların hazırlanması gerekmektedir. Schengen vizesi ilk kez alınıyorsa Belçika Konsolosluğu’nun öteki Schengen’e üye ülkelerin ortak kararı ile el izi isteğinde bulunmak zorunludur. Parmak izinin 5 yıl geçerliliği vardır ve bu vakit bitince parmak izinizi yeniletmek gerekmektedir. Vize başvurusu yaparken sorunsuz bir vize alım periyodu geçirmek ve olumlu bir netice elde etmek istiyorsanız kurumumuz temsilcilerinden profesyonel yardımcı almanızı öneririz. Kesinlikle unutmayın ki başvuruda alınan ret kararı, öteki başvurularınızı şüphesiz olumsuz anlamda etkilemektedir.

Belçika Transit Vize

Belçika Tır Şoför Vizesi (Schengen Şoför Vizesi) Nedir?

 Belçika Tır Şoför Vizesi (Schengen Şoför Vizesi) nedir, Türkiye’den Belçika’ya ağır yük taşımacısı yapmak isteyen   şoförlerin alması gereken bir vize türüdür.   Belçika tır şoförü vizesi alınması gerekiyorsa öncelikle başvuru sahibini belirli kriterlere sahip olması gerekmektedir.  Söz konusu istenen kriterlere sahip olan başvuru sahipleri  tır şoförü için istenen gerekli  evrak ve belgeleri hazırlayıp, vize işlem merkezlerinden randevu alarak Belçika tır şoförü vizesi başvurularını  gerçekleştirebilirler.

  Belçika Tır şoförü    vize başvurusu yapmak isteyen Türk vatandaşları Türkiye’den kayıtlı olduğu bir tır ya da büyük taşıtlar ile Belçika’ya yapacağı uluslararası yük taşımacılığı yapmaları gerekir.    Belçika    tır şoförü vizesi uzun süreli bir vize türü değildir ve bu vize ile ülke içinde oturma izni ya da çalışma izni gibi belgelerin alınması da mümkün değildir.  C tipi vizesi kategorisinde yer aldığından dolayı tır şoförü vizesine sahip olan sürücüler Belçika da 180 gün içinde sadece 90 gün boyunca seyahat etmeleri gerekmektedir.

Belçika Şoför Vizesi Alma

Belçika Şoför Vizesi alma konusunda gerekli bilgiye sahip olmanız size vize başvuru işlemleri konusunda büyük kolaylık sağlayacaktır. Öncelikle tır şoför vizesi almak isteyen her şoförün bilmesi gereken önemli faktörler vardır.  Bildiğimiz üzere Belçika Schengen ülkeleri ardından olduğundan dolayı buraya şoför olarak gidecek olanlar mutlaka Schengen tır şoförü vizesi almaları gerekmektedir.   Belçika şoför vizesi alma yetkisine sahip olan başvuru sahiplerini öncelikle gerekli belgeleri hazırlaması gerekiyor. Belçika şoför vizesi başvuruları Belçika konsolosluğunu yetkilendirmiş olduğu Türkiye temsilciliklerin yapılması gerekir. Başvuru için öncelikle vize başvuru randevusu alınmalı ve randevu tarihi ve saati geldiğinden vize başvuru doldurularak işlemlere başlanmalıdır.  Vize başvuru formu ve vize evrakları seyahat amacınız ile uyumlu olması gerekir. Aksi takdirde başvurularının konsolosluk tarafından sorgusuzca iptal edilecektir.  Ayrıca tır şoför için gerekli  bütün belgeler kendi   içerisinde ehemmiyeti olduğu  için  tüm belgeleri  eksiksiz ve doğru bir şekilde hazırlayıp ibraz etmelisiniz.

Belçika Vizesi Almak Zor mu?

Belçika Vizesi almak zor mu, Yukarıda da anlattığımız gibi Belçika vizesi almak için gerekil bilgiye sahip olmanız size vize başvuruları konusunda kolaylık sağlayacaktır.  Belçika   hükümeti vize almak isteyen Türk vatandaşlarının belli bir koşullara tabi tutmuştur. İstenilen kriterli karşılamanız durumunda   ülkeden vize almanız çok da zor olmayacaktır.

  Öte yandan Belçika vize başvurusunda önemli noktalardan bir tanesi de alacağınız vize türüne yönelik belge ve evraklar ibraz etmenizdir. Bu evraklar hem seyahat amacınıza ve alacağınız vize türü ile ilişkili olacağı gibi yakın tarihte hazırlanmış olması da gerekir. Örneğin; vize için gerekli olan fotoğrafın en fazla 3 ay içinde çekilmiş olması gerekir.  Bu gibi ayrıntılar basit gibi görünse de aslında alacağınız vize türünü konsolosluk tarafında olumlu sonuçlanmasına büyük katkı sağlayacaktır.  Bu nedenle tır şoförü ya da diğer vize türlerinden birisine başvuru yapacak olanları başvuru öncesinde gere vize başvuruları için gerekli bilgiye sahip olmaları çok önemlidir.

Belçika Şoför Vizesi Nasıl Alınır?

Şoför vizesi Türkiye’de kayıtlı araç ile Belçika’ya uluslararası kargo ile yolcu taşımacılığı hizmeti veren sürücü içindir. Uzun süre oturma izni veren bir vize tür değildir, Belçika şoför vize (C TİP) almış kişi Belçika’da 6 ayda toplam 3 ay süreyle konaklama iznini verir.
Belçika şoför vize alabilmek için diğer başvurunuzda olduğu gibi bazı evrak sunmak gerekecektir. İlk defa Belçika Schengen şoför vize alıyorsanız Belçika konsolosluğu ve diğer Schengen üye ülkesinin ortak kararı ile parmak iz vermeniz zorunlu. Parmak izini 5 yıl geçerliliğini olup bu süre sonunda tekrar yenilemek gerekmektedir. 2014 yıl eylül ayı itibarıyla Schengen üye ülkesi parmak iz sistemine geçiş yapmıştır.

Belçika Şoför Vizesi Kimler Başvuru Yapabilir?

Gerekli şarta ve belgeye ait olan herkes Belçika Şoför vizesi başvurusu yapabilir.

Belçika Şoför Vizesi İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

  • Pasaport.
  • Varsa eski pasaport.
  • Vize başvuru form.
  • 2 adet fotoğraf.
  • Tam tekmil vukuat nüfus kayıtı örneği.
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi.
  • İkametgâh.
  • Uçak ve Otel rezervasyonu.
  • 30.000 € teminat seyahat sağlık sigortası.
  • Sonuç belgesi.
  • Belçika’da şirketten ya da kurumdan davetiye.
  • Türkiye’deki şirket ve kurum antetli kağıda yazılmış vize başvurusu yazısı.
  • Şirkete ait Mesleki Belge..
  • İmza sirküleri.
  • Oda sicil kaydı.
  • Vergi levhası.
  • Ticari sicil gazete.
  • Faaliyet belgesi.
  • SGK iş giriş bildirgesi ve hizmet döküm.
  • Maaş bordrosu Türkiye’de şirkette çalışan şoförün listesi.
  • Şirketin üye olması halinde UND tarafından verilmiş olan teminat yazısı aslı.
  • CMR belgesi aslı.
  • C2 belgesi aslı ve fotokopisi.
  • Uluslararası sürücü belgesi.

ÜST
Telefon Yol Tarifi WhatsApp