×

Categories

FORGOT YOUR DETAILS?

İsveç Başkonsolosluk Bölümleri

İsveç Başkonsolosluk Bölümleri Hakkında

İsveç Başkonsolosluğu, İsveç’in Türkiye Cumhuriyeti toprağında bulunan temsilcisinden birisidir. İsveç Başkonsolosluğu, Türkiye toprağında yaşayan İsveç vatandaşına konsolosluk hizmeti vermekte. Ayrıca Türkiye Cumhuriyeti ile her alanda ilişki geliştirmeleri ve yeni ekonomi alan yaratmayı amaç. Bunun yanında İsveç'e seyahat edecek Türkiye vatandaşına vize hizmeti vermektedir. İsveç Başkonsolosluku bu hizmet için farklı bölüm oluşturmuşdur. Aşağıda İsveç Başkonsolosluk bölümü verilmiştir.
Yönetim Bölüm: İsveç Başkonsolosluk bölümü arasında bulunan yönetim bölüm Konsolosluğun idari işi ile ilgilenmektedir. Başkonsolosluk bütçesi belirlenmesi, personel işi, konsolosluk bakım gibi alana bakmaktadır.
Kültürel İlişki Bölümü: İsveç Başkonsolosluğu kültürel ilişki bölümü; Türkiye ile İsveç arasındaki kültürel ilişki düzenleme ve kültür alışveriş yapmayı amaçlamakta.
Ticaret ve Ekonomi Bölüm: Ticaret ve Ekonomik bölüm İsveç Başkonsolosluk bölümü içinde bulunan diğer bir bölüm. Bu bölümün görevi Türkiye ile İsveç arasında ki ekonomi iş birliğini geliştirme ve yeni ticaret alanı bulmaktır.
Vize Bölüm: İsveç Başkonsolosluk bölümü arasında bulunan diğer bölüm vizesi bölümüdür. Vize bölüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşına İsveç vizesi hizmeti vermektedir.
Konsolosluk İşleri Bölüm: İsveç Başkonsolosluk bölümü arasında bulunan konsolosluk işi bölüm; İsveç vatandaşına noterlik hizmeti, kimlik, pasaport, doğum, evlilik, boşanmak gibi hizmet vermektedir.
Eğitim Bölüm: Eğitim Bölüm Türkiye’de yaşayan İsveç vatandaşının eğitim konusunda destek alma için başvurabileceği bir bölümdür.

Bölümlerine Göre İsveç Başkonsolosluğu

İsveç Başkonsolosluğu çok sayıda bölüme ayrılmıştır. İsveç Başkonsolosluğu'nun birimleri, İsveç Başkonsolosluğu'na istisnai hizmet sunmak için birlikte çalışır. Türkiye'deki İsveç Başkonsolosluğu hem İsveç hem de Türk vatandaşlarına hizmet vermekte ve ikili ilişkileri geliştirmek için çalışmaktadır. İsveç Başkonsolosluğu'nun birimleri ve yetkileri aşağıda verilmiştir.

Vize Bölümü: Vize departmanı, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına İsveç'i ziyaret etmek veya İsveç'ten transit geçmeyi planlıyorlarsa vize başvurularında hizmet vermektedir.

Kültür Dairesi: İsveç Başkonsolosluğu Kültür Dairesi, Başkonsolosluğun şubelerinden biridir. İsveç ve Türkiye'nin kültürel bağları ve alışverişleri Kültür Bakanlığı için bir önceliktir.

Basın Departmanı, İsveç Başkonsolosluğu'nun basın ilişkilerinden sorumludur. Ayrıca Türkiye Cumhuriyeti'ne İsveç basını hakkında bilgi verir.

Ticaret Departmanı: Ticaret departmanı, Türkiye-İsveç ekonomik bağlarını geliştirmenin yanı sıra yeni iş fırsatları belirlemeye çalışıyor.

Konsolosluk İşleri: Konsolosluk İşleri Departmanı, Türkiye'de yaşayan İsveç sakinlerine yardım sağlar. İsveç vatandaşları için doğum, ölüm, evlilik, boşanma, pasaport, kimlik, ehliyet ve noter işlemlerini kolaylaştırır.

İsveç Başkonsolosluğu Vize Bölümü

Birçok ülkeye vizesiz seyahat edebilmemize rağmen İsveç bize vize istiyor. İsveç'e seyahat edenler, alacakları vize türüne göre gerekli evrakları doldurarak İsveç büyükelçiliklerinden veya konsolosluklarından birinde İsveç vizesi başvurusunda bulunabilirler. İsveç vize işlemleri için randevu alınmasına gerek yoktur. İsveç Konsolosluğu hafta içi 09:00 - 10:00 saatleri arasında açıktır. Covid-19 nedeniyle önceki yıllarda istenenlere ek olarak bazı belgeler istenmektedir. İsveç vizesine başvuracak kişilerin dikkat etmesi işlerini kolaylaştıracak ve prosedür daha hızlı ilerleyecektir.

Yolculuğunuz birkaç günden fazla sürecekse yeşil, siyah veya gri pasaportunuz varsa vize başvurusunda bulunmanıza gerek yoktur. Bordo pasaportu sahipleri için İsveç vizesi gereklidir. İsveç'i ziyaret etmeyi düşünüyorsanız, hızlı hareket etmelisiniz. Yaz döneminde kısıtlamaların gevşemesi nedeniyle konsolosluklar dolup taşabilir. İsveç vizesi meselesinin yanı sıra İsveç vize ücreti meselesi de var. İsveç vizesinin maliyeti 150 € 'dan başlar ve aranan vizenin özelliklerine bağlı olarak dalgalanır.

İsveç Başkonsolosluğu, sayısız hizmetleri ve bölümleri aracılığıyla çeşitli alanlarda destek sağlar. Örneğin vize alanı, Türk vatandaşlarının vize başvurusunda bulunabileceği yerdir. İsveç'i ziyaret etmek isteyen Türk vatandaşları vize bölümünden vize alırken, İsveç üzerinden transit geçiş yapmak isteyen Türk vatandaşları transit vize alabilirler. Hizmet ihtiyaçlarınıza bağlı olarak İsveç konsolosluğu genel müdürlükleri aracılığıyla işlem yapabilirsiniz.

İsveç Başkonsolosluğu Randevu Bölümü

İsveç vizesi için randevunuzun uzunluğu alacağınız vizenin türüne bağlıdır. İsveç vizesi için randevu almadan, hafta içi mesai saatleri içerisinde belirlenen başvuru merkezinden turistik, ticari, aile ziyareti veya transit vize başvurusunda bulunabilirsiniz. İsveç'i turizm, iş, aile veya arkadaş ziyaretleri için kısa bir süreliğine ziyaret ediyorsanız İsveç vize randevusu almanıza gerek yoktur.

Uzun süreli vize başvurularında konsolosluktan randevu alınması gerekmektedir. Başvuru kabul saatlerinde konsolosluğu ziyaret edebilirsiniz. İşlem hacminin yüksek olması nedeniyle konsolosluk aynı gün işlemi kabul edemeyebilir ve ertesi güne ertelenir. Elçilik, seyahat eden kişinin tanınmış bir acente aracılığıyla vize başvurusunda bulunmasını da talep edebilir.

İstanbul İsveç Konsolosluğu randevu bölümünden direkt konsolosluğu arayarak D vize randevusu alabilir ya da konsolosluğun belirlediği vize başvuru tesisine gidebilirsiniz. T.C. Kimlik numaranız, doğum tarihiniz, e-posta adresiniz, telefon numaranız, d vize başvuru sebebi, seyahat başlangıç ​​tarihi ve seyahat bitiş tarihi, İsveç Konsolosluğundaki D vize randevularınız için gerekli bilgilerdir. Bu bilgi ve evrakları yetkili bir başvuru merkezine getirmeniz durumunda sizin için D vize randevusu alınabilir.

İsveç Başkonsolosluğu Pasaport Bölümü

Ülke sınırlarının ötesinde yaşayan herhangi bir İsveç vatandaşı pasaport başvurusunda bulunabilir veya yenilenebilir. İsveç'in Türkiye'deki diplomatik makamları İsveç vatandaşlarının başvurularını kabul etmektedir. Pasaport için Ankara İsveç Büyükelçiliği, İstanbul İsveç Konsolosluğu, Edirne İsveç Konsolosluğu ve Bursa İsveç Konsolosluğuna başvurabilirsiniz.

Kırmızı İsveç pasaportunuzu yenilemek veya uzatmak için gerekli belgeleri ve tamamlanmış halini tarayın ve konsolosluğun e-posta adresine e-posta ile gönderin. Eksik belge veya talebiniz yoksa sizi arayacaklardır. İsveç Konsolosluğu'ndan ne zaman ve nereye gideceğinizle ilgili ayrıntıları size gönderecektir. Konsolosluğun kapalı olması gibi bazı durumlarda iadeler gecikebilir.

Randevu günü konsolosluğa gidip sıraya girecekler; adınız listedeyse o gün sizi alırlar. Konsolosluğu aradığınızda, pasaportunuzun ortalama üç ay içinde hazır olacağı söylenecektir.

Yalnızca İsveç dışında yaşayan ve seyahat için kullanılan kimlik kartı için gerekli resmi belgelere sahip olan İsveç vatandaşlarına İsveç geçici pasaportu verilir.

Geçici pasaport 12 ay geçerlidir ve bu, İsveç'e dönmeniz için gereken süreye tekabül eder.

ÜST
Telefon Yol Tarifi WhatsApp