×

Categories

FORGOT YOUR DETAILS?

Macaristan Aile Birleşimi

Macaristan'da Aile Birleşimi

Ülkemiz Avrupa Birliği’ne dâhil olmadığından; Macaristan'da aile birleşimi başvuru sürecini yürütmek için aşağıdaki koşullardan en az birini sağlamak gereklidir:

  • Macaristan’da yaşamını sürdüren aile bireylerinden birinin göçmen izni, oturum/ sürekli oturum izni veya ulusal oturum izni varsa
  • Macar/ Macaristan vatandaşlığı hakkı olan birisi ile evliyse
  • Birinci dereceden aile üyeleri (ana-baba, kardeşler) Macaristan’da yaşamını sürdürüyorsa
  • Evliliğinden olan çocuğu Macaristan vatandaşı ise

Macaristan aile birleşimi başvuruları en fazla 21 gün içerisinde sonuçlandırılmaktadır. Oturum izni belgesi Göçmenlik Ofisi’nden şahsen alınabilir veya posta yoluyla kişinin ikâmet adresine de gönderilebilmektedir. Oturum izni talebi red edilirse, red kararının verildiği tarihten itibaren 8 gün içinde Göçmenlik Ofisi’ne itiraz başvurusu yapılabilmektedir.

Macaristan Oturum izni süresini uzatma ihtiyacı olursa, sürenin bitimine en az 30 gün kala başvuru sahibinin adres bilgilerini içeren belge ve pasaportuyla Göçmen Ofisi’ne şahsen başvuru yapması gereklidir.

Macaristan Aile Birleşimi İşlemleri

Macaristan aile birleşimi işlemleri için aşağıdaki belgelerin eksiksiz olarak başvuru yapılan Başkonsolosluk/ Fahri Konsolosluk/ Macaristan devlet ofislerine teslim edilmesi gerekmektedir.

  • İlgili Makam’a yazılacak vize talep dilekçesi
  • 35x45 mm. ölçülerinde 3 adet biyometrik fotoğraf
  • Pasaport (En az 1 yıl süreyle geçerliliği olan)
  • Uluslar arası evlenme kayıt örneği (Eğer eş yabancı uyruklu ise, O’nun da bilgilerini içermelidir.) (Formül B)
  • Başvuru sahibi kişinin 18 yaşından küçük olması halinde ana-babanın noterde imzaladığı Muvafakatname orijinali
  • Kimlik kartı ve tam vukuatlı nüfus kayıt örneği
  • Macaristan uyruklu eşim Macar doğum belgesi (Eğer Macar eşin daha önceden Türk vatandaşlığı varsa, bu belge aranmaz)
  • Önceden yapmış evliliklerin boşanma kararı ve ilamı (Macarca tercüme)
  • A1-2 seviyesinde Macarca bilindiğine dair belge
  • Eşlerden her biri için alınan doğum kayıt örneği (Formül A)
  • Eşlerden her biri için uluslar arası evlenme ehliyet belgesi
  • Macaristan’da ikâmet eden eşin oturma izni, Macar pasaportu ve Macar kimlik kartı

Macaristan Aile Birleşimi Başvurusu

Macaristan aile birleşimi başvurusu, ülkemizde bulunan Macaristan Fahri Konsoloslukları’na, Macaristan Başkonsolosluğu ve Macaristan Büyükelçilikleri’ne yapılabilir. Macaristan yasaları, Macaristan aile birleşimi başvuru işlemlerinin Macaristan’da da yapılabilmesine olanak sağlamıştır. Macaristan’da bu işlem ile ilgili yetkili mercii, kişinin ikâmet  ettiği bölgenin bağlı bulunduğu bölge müdürlükleridir.

Macaristan aile birleşimi başvurusu işlemlerinde, 6 yaş üstü olan tüm başvuru sahiplerinin parmak izi alınır, biyometrik fotoğrafları çekilir.

Macaristan’a çalışmak amacıyla giden bir kişinin aile birleşimi vizesinden faydalanma hakkı bulunmaktadır. Macaristan’da oturum iznini onaylayacak Makam, kişinin ikâmet  ettiği yerin bağlı bulunduğu Bölge Müdürlüğü’dür. Bölge Müdürlüğü’nün oturum iznini onaylamasından sonra, durum derhal Konsolosluğa bildirilmektedir.

Oturum izni verilen vatandaş AB ülkesi vatandaşı değilse, tek girişli ve 30 günlük süreyi kapsayan D tipi vize verilmektedir. Bu süre zarfında, D vizesi verilen kişi Macaristan Göçmenlik Ofisi’ne veya bu kurumu temsil eden bölge müdürlüklerine adres ve konaklama yaptığı yer bilgisini vermelidir.

Macaristan Aile Birleşimi Başvurusu Nereye Yapılır?

Macaristan aile birleşimi başvurusu, Macaristan Başkonsolosluğu, Macaristan Fahri Konsoloslukları’na (Kütahya, Tekirdağ, İzmir, Gaziantep, İzmit, Antalya) ve Macaristan Büyükelçiliği’ne yapabilirler. Fahri Konsoloslukların görev bölgeleri bulunmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlık hakkınsa sahip olan yabancı uyruklu vatandaşlarımız tüm Konsolosluk işlemlerini ikâmet ettikleri iller; hangi Fahri Konsolosluğa tabii ise, şahsen başvuru yaparak işlemlerini yapabilirler.

Kütahya Fahri Konsolosluğu’nun görev alanına giren iller; Kütahya, Afyonkarahisar, Eskişehir, Uşak, Denizli, Muğla

Tekirdağ Fahri Konsolosluğu’nun görev alanına giren iller; Tekirdağ, Kırklareli, Edirne

İzmir Fahri Konsolosluğu’nun görev alanına giren iller; İzmir, Aydın, Balıkesir, Manisa, Çanakkale

Gaziantep Fahri Konsolosluğu’nun görev alanına giren iller; Gaziantep, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Adana, Hatay, Mersin, Osmaniye, Kilis, Adıyaman

İzmit Fahri Konsolosluğu’nun görev alanına giren iller; Kocaeli, Bursa, Bilecik, Adapazarı

Antalya Fahri Konsolosluğu’nun görev alanına giren iller; Antalya, Isparta, Burdur

Kayseri Fahri Konsolosluğu’nun görev alanına giren iller; Kayseri, Niğde, Nevşehir, Kırşehir

Trabzon Fahri Konsolosluğu’nun görev alanına giren iller; Trabzon, Rize, Bayburt, Artvin, Gümüşhane, Giresun, Ordu

Macaristan ülkesinde yaşayan vatandaşlarımız, aile birleşimi başvurusu için, şahsen Macaristan’daki devlet ofislerine başvurularını yapmalıdırlar.

Kural gereği, Konsolosluk işlemlerinin şahsen yapılması gerekirse de, sağlık sorunları olan, fiziksel engel yaşayan vatandaşlarımızın başvuru sürecini yürütmeleri için vekil tayin etme hakkı bulunmaktadır.

ÜST
Telefon Yol Tarifi WhatsApp