×

Archives

Categories

FORGOT YOUR DETAILS?

Malta Vize İşlemleri

Malta Vize İşlemleri Hakkında

Malta vize işlemleri başlatmak için konsolosluk aşamasına geçmeden önce başvuru evraklarını hazırlamanız ve randevu almanız gerekir. Hangi tür Malta vizesi almak istediğinize bağlı olarak değişen vize evrakları, MyVize Vize Başvuru Merkezi danışmanlarından öğrenilebilir. Ayrıca evrakların nasıl hazırlanması gerektiği ile ilgili danışmanlık hizmeti almak için de bize ulaşabilirsiniz.

Malta Ankara Büyükelçiliği Konsolosluk bölümü, vize işlemleri için tek karar mercisidir. Dolayısıyla seyahat amacınıza en uygun vize türünü seçip evraklarını hazırlamaya başladıktan sonra başvurunuzu büyükelçiliğe yaparsınız. Başvurunuzu MyVize sizin adınıza yapabilir. Bunun için yalnızca MyVize’ye gerekli evrakları ulaştırmanız yeterlidir. Malta Büyükelçiliği’nin vize başvurunuzu değerlendirmesi için sunduğunuz evraklar konsolosluk memurları tarafından özenle incelenir. Karar tarafınıza onay ya da ret olarak bildirilecektir.

Malta vize işlemlerinizi gerçekleştirmek için başvuru hazırlığına giriştiğinizde prosedür sadece evrakları toplamak değildir. Konsolosluğa biyometrik verilerinizi de ulaştırmanız gerekir. Bunun için de konsolosluğa bizzat gitmeniz ve biyometrik veri paylaşımında bulunmanız gerekir. Biyometrik verileriniz (parmak izi) son 5 yıl içinde herhangi bir Schengen vize başvurunuz sırasında verildiyse tekrarlamaya gerek yoktur. Diğer detaylar makalemizin devamında.

Malta Vize İşlemleri İle İlgili

Güney Avrupa’ da bulunan Malta Cumhuriyeti, 316 km² yüz ölçüme sahip bir adalar ülkesidir. Ülkeye gitmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının malta vize işlemleri için konsolosluk tarafından yetkilendirilen kurumlara başvurması gerekir. Başvuru sonrası karar verme yetkisi başkonsolosluğa aittir.

Schengen üyesi ülkelerden biri olan Malta’ ya gidebilmek için bordo pasaport sahiplerinin vize başvurusu yapması gerekmektedir. Yeşil, gri ve siyah pasaport sahibi vatandaşların 180 gün içinde maksimum 90 gün süreli Malta’ da serbest dolaşım hakkı bulunmaktadır. Bu kategorideki pasaport sahiplerinin vize alması gerekmez. Ayrıca Schengen vize uygulamasının geçerli olduğu ülkelerden alınmış güncel vizesi bulunan kişilerin Malta seyahati için tekrar vize başvurusunda bulunmasına gerek yoktur.

Malta Vize İşlemleri Nelerdir?

Malta’ya vize almak için başvuru işlemleri seyahat amacınız ve süresi hesaba katılarak yapılmalıdır. Örneğin 3 aya kadar sürecek kısa bir eğitim kursu almayı planlıyorsanız Malta C tipi vizeye başvurmanız gerekir. Malta, bir Schengen üye ülkesidir. Dolayısıyla başvuracağınız tüm Malta vizesi türleri Schengen vize prosedürüne göre gerçekleştirilir.

Malta'da 3 aydan daha uzun bir süre kalmayı planlıyorsanız Malta ulusal vize kategorisi D tipi vizeye başvurmanız gerekir. Dolayısıyla uzun süreli Malta vizesi başvurularınız D tipi Schengen vizesi prosedürüne göre yapılır. Bu arada uzun süreli bir vize türü olmasına rağmen Malta D tipi vize Malta’da çalışma imkânı vermez. Yani D tipi vize ile Malta’da çalışamazsınız. Bu vize için başvurunuzu MyVize ile yaptıktan sonra Malta’ya girişinizde ayrıca Göçmenlik Bürosu’na da uğrayıp kaydolmanız gerekecektir.

Malta Vize İşlemleri Nasıl Yapılır?

Malta’ ya seyahat etmek isteyenler Malta vize işlemleri nasıl yapılır sorusuna yanıt aramaktadır. Malta vize işlemleri randevusu konsoloslukların yetkilendirdiği temsilcilikler ile yapılmaktadır. Malta seyahati için birtakım prosedür ve aşamaların tamamlanması gerekir. Aşağıda sıralanan adımları uygulayarak güvenilir ve kolay şekilde Malta vize işlemleri gerçekleştirilebilir.

  • Vize Başvuru Ücretinin Ödenmesi

Vizenin işleme alınabilmesi için gereken vize başvuru ücreti vize türüne, kalınacak gün sayısına göre değişmektedir. İlk aşamada harç ve gider ücretleri ödenmelidir.

  • Randevu Alınması

Malta vize işlemleri için yetkili başvuru merkezlerinden randevu almak gerekir. Yetkili kurumlarla iletişime geçerek seyahatinizden önce uygun bir zamana randevu alarak seyahat planlamanızı yapmalısınız.

  • Biyometrik Veri ve Evrakların Sunulması:

Vize başvurularında biyometrik veri sistemine kayıt yaptırmak gerekir. Son 5 yıl içinde biyometrik veri işlem kaydınız bulunuyorsa tekrar yapılmasına gerek yoktur. Yetkili vize merkezlerinin verdiği randevu tarihinde parmak izi verilir ve gerekli dosyalar teslim edilir. Evraklar daha sonra yetkililer tarafından Malta konsolosluğuna teslim edilerek dosya durumunuzun sorgulanması sağlanır.

  • Pasaportun Teslim Edilmesi

Vize onaylanma sürecinin tamamlanması sonrası Malta konsolosluğu arayarak bilgi verir. Sonrasında kişinin isteği doğrultusunda pasaport konsolosluk tarafından doğrudan veya kurye aracılığıyla teslim edilir.

Malta Vize İşlemleri Kaç Gün Sürer?

Malta vize işlemleri kaç gün sürer sorusunun cevabı vize başvuru türüne ve konsolosluğun yoğunluk durumuna göre değişmektedir. Vize türüne göre çıkış süresi değişse de Malta vizesi yaklaşık 7-10 iş günü içinde çıkmaktadır. Konsolosluğun yoğunluk durumu, Malta resmi tatilleri, konsolosluk yetkililerinin ek belge talep etmesi ve mülakat talepleri Malta vize işlemlerinin uzamasına sebep olabilmektedir.

Malta konsolosluklarının yoğunluk durumları ve diğer sebeplerle seyahatinizde aksaklık yaşanmaması için en az 4 hafta önce yetkililerle iletişime geçerek vize işlemlerini başlatmak daha doğrudur. Böylelikle Malta işlemleri başarılı ve eksiksiz şekilde aksamadan yürütülebilir.

Malta’ ya kısa süreli vize başvuruları 7-10 iş günü içinde çıkabilirken ulusal vize kapsamına giren D tipi vizeler daha uzun sürede sonuçlanmaktadır. Yetkili vize merkezlerindeki yetkililerle iletişime geçerek en doğru başvuru zamanı belirlenebilir. Konsoloslukların yoğunluk durumu, hazırlanması gereken evraklar hakkında bilgi almak için vize başvuru merkezleriyle görüşebilirsiniz.

Malta Vize İşlemleri Ne Kadar Sürer?

Malta vize işlemleri için evrakların ve başvurunun değerlendirilme süresi genellikle 4 iş günüdür. Ancak bu süre vize türüne ve konsolosluğun ek belge talebinde bulunmasına göre değişiklik gösterebilir.

Vize için gerekli evrakları MyVize Vize Başvuru Merkezi aracılığıyla ya da elden konsolosluğa teslim edebilirsiniz. Vize başvuru değerlendirme süresi belgelerin eksiksiz teslim edilmesi durumunda geçerlidir. Belgelerde herhangi bir eksiklik tespit edilirse başvurunuz geçersiz sayılır ve ret ile sonuçlanır.

Bunların dışında maddi durumunuz da yeterli olmalıdır. Malta’ya hangi amaçla seyahat ediyorsanız orada bulunduğunuz süre boyunca tüm giderlerinizi karşılayabilecek maddi gücünüzün olduğunu kanıtlamanız gerekir. Eğitim, konaklama, uçak biletleri için ayrı, günlük harcamalar için 50-60 avroluk cep harçlığı ayrı bir şekilde konsolosluğa kanıtlanmalıdır. Eğer bir sponsor aracılığıyla seyahat ediyorsanız sponsorun tüm masraflarınızı karşılayabileceğine dair maddi yeterlilik göstergeleri de konsolosluğa sunulmalıdır. Sponsorunuz yakın bir akrabanız ya da kan bağınız olmayan fakat masraflarınızı ödemeye gönüllü başka bir kişi olabilir. Sponsorla aranızdaki yakınlık ilişkisi de konsolosluğa bir mektup ile açıklanmalıdır.

Ayrıca Malta vizesi için çocuk başvuru sahiplerinin de başvuruları özenle incelenir. Özellikle ebeveynlerden seyahat izin belgesi ibraz etmek, çocuk başvuranlar için zorunludur. Her iki ebeveynin de pasaportlarının fotokopileri başvuru evrakları arasına eklenmeli ve dosya eksiksiz ibraz edilmelidir.

Malta’da yaşayan ve sizi oraya seyahat edebilmeniz adına davet eden bir kişinin olması da değerlendirme süresinde etkilidir. Bir seyahat davetiyesi sunmak, konsolosluk tarafından olumlu karşılanır. Malta’ya eğitim, aile ziyareti, ticari ya da davetiye gerektiren bir başka nedenle seyahat edecekseniz karşı taraftan davetiye göndermelerini istemeniz önemlidir.

Malta Vize Başvuru İşlemleri

Malta vize başvuru formu doldurmak, vize talep dilekçesi yazmak ve bir vize davetiyesi edinmek vize işlemlerinizi gerçekleştirmeniz için zorunludur. Malta vize başvuru formu elle ve İngilizce olarak doldurulur. Diğer evrakların da hazırlanmasının yanı sıra; önceden verilmiş Schengen vizeleri, seyahat için masraflarınızı karşılayabileceğinize dair banka hesabınızda para ve gidiş-dönüş uçak biletleriniz de önemli gerekliliklerdir. Vize başvuru formu mutlaka bir vize danışmanı eşliğinde doldurulmalıdır ve tamamen sizinle ilgili gerçek bilgileri yansıtmalıdır. Profesyonel bir Malta vizesi danışmanı ile hazırlanmayan evrakların neredeyse tamamı konsolosluk tarafından değerlendirmeye alınmamaktadır. Bu da vize reddi ile karşılaşabileceğiniz ve tekrar başvuru yapmanız gerektiği anlamına gelir.

Malta Vize İşlemleri Başvurusu

Turistik, ticari, transit ve aile ziyareti gibi sebeplerle yapılan Malta vize işlemleri başvurusu, Malta konsolosluğu tarafından yetkilendirilen kuruluşlara yapılmaktadır.  Seyahat amacı doğrultusunda Schengen vizesi başvurularına vize başvuru merkezleri aracılık eder. Vize başvurusunun onaylanmasının ardından Schengen bölgesinde kısa süreli konaklama hakkı (en fazla 90 gün) kazanılmış olur. İstisnai durumlarda bu prosedür değişebilse de vize süresini kademeli olarak uzatmak mümkündür.

90 günü aşan uzun süreli Malta ziyareti planlanıyorsa D tipi vize başvurusu yapılması gerekir. Eğitim, aile birleşimi, oturma izni gibi uzun süre kalmayı gerektiren D tipi vize başvuruları Malta Konsolosluğuna yapılır. Bu vize türünün işlem süreci daha uzun olabileceği için planlanan seyahat tarihinden en az 4 hafta önce başvuru yapmak gerekebilir.

Malta vize işlemleri başvurusu sürecinde vize için gerekli evraklar hazırlanır ve randevu alınan tarihte belgeler teslim edilir. Zorunlu olan biyometri işlemi de tamamlandıktan sonra süreç tamamlanmış olur. Malta vize işlemleri başvurusu için gereken evraklar şu şekilde sıralanabilir:

  • Pasaport aslı
  • Pasaportun dolu sayfalarının fotokopisi
  • TC kimlik kartı fotokopisi
  • Malta vize başvuru formu
  • Vize dilekçesi
  • Vize harcı dekontu
  • 2 adet güncel 35*45 mm boyutunda biyometrik fotoğraf
  • Uçak bileti
  • Sağlık sigortası

Vize türüne göre ek olarak istenen belgeler;

  • Eğitim vizesi başvuruları için; okuldan kabul mektubu, eğitim ücreti dekontu, derslerin detaylarını gösteren belgeler vb.
  • Aile birleşimi vizesi için; evlilik cüzdanı fotokopisi, davet eden Malta vatandaşının kimlik ya da pasaport bilgileri (Davet eden k**işi Malta vatandaşı değilse kimlik yerine oturma izni), davetiye
  • 18 yaşını doldurmamış kişiler için ebeveyn iznini gösteren, noterden alınmış muvaffakatname
  • Çalışma vizesi için; çalışılacak kurumun bilgileri, çalışma mektubu, Malta’ da istihdam edildiğini kanıtlayan belge vb.

Malta Vize İşlemleri Randevusu

Vize işlemlerinden önce Malta vize işlemleri randevusu almanız gerekmektedir. Malta Schengen vize başvurusu konsolosluğa değil yetkilendirilen aracı kurumlara yapılmalıdır. Malta vize başvuru merkezlerinin web sayfalarını kullanarak veya telefonla arayarak randevu almanız gerekmektedir.

İnternet üzerinden Malta vize işlemleri randevusu almak için öncelikle başvuru merkezi olan kurumların internet sitesine girmelisiniz. Vize randevusu işleminde ad soyad ve vize türü seçilerek işlem yapılmalıdır.

Malta vize işlemleri randevusu alırken kurumların yoğun olabileceğini hesaba katarak mümkün olabildiğince seyahatinizden uzun zaman önce başvuru yapmalısınız.

Malta Konsolosluğu Malta vize işlemleri

Malta Konsolosluğu Malta vize işlemleri...

Malta Vize Randevu İşlemleri

Malta vizesi almak için bir de konsoloslukta randevu oluşturmanız gerekecektir. Randevu işlemleri konsolosluğun çalışma saatleri dâhilinde yapılabilir. Randevu gün ve saatinde konsoloslukta bulunmanız ve belgelerinizi ibraz etmeniz gerekecektir. Konsolosluğa bizzat gitmek istemiyorsanız MyVize sizin adınıza posta ya da kargo ile tüm belgeleri iletecektir. Vize danışmanlık hizmetlerimize başvuru belgelerinin konsolosluğa ulaştırılması da dâhildir.

Malta vize randevuları COVID-19 nedeniyle sık sık kapatılmaktadır. Bu yüzden randevu alımının açık olduğu günler periyodik olarak kontrol edilmelidir. Malta vize randevuları açılır açılmaz sizin adınıza alınır. Belge tesliminin yanı sıra mülakat için de konsolosluğa çağrılmanız olasıdır. Konsolosluk mülakatı vize verilmesi için önemli bir etkinliktir. Mülakat soruları konsolosluk memurlarının sizin hakkınızda iyi bir izlenim edinebilmeleri için gerekli görülebilir. Vize mülakatında sorulan sorular hakkında daha detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Malta Vize İşlemleri İçin Gerekli Evraklar

Malta vizesi için başvuru işlemleri en önemli aşama olan gerekli evrakları toplama sürecinde çok dikkatli devam etmelidir. Çünkü evraklar için bazı şartlar vardır ve tüm şartlar konsolosluk taleplerini karşılamak için yerine getirilmelidir. Malta vizesi için başvuru işlemlerinizi başlatabileceğiniz evraklar aşağıda bir liste hâlinde verilmiştir:

  • Gerekli tüm alanları doldurulmuş Malta vize başvuru formu
  • 2 adet biyometrik fotoğraf 3,5 x 4,5 cm (renkli, köşesiz)
  • Geçerli pasaportun aslı (seyahatten döndükten sonra en az 3 ay geçerliliği olması ) + kişisel bilgilerin ve tüm Schengen vizelerinin bulunduğu sayfanın fotokopisi
  • Bu konaklama yerinin ücretli mi ücretsiz mi olduğunu gösteren, Malta'da tüm kalış süresi boyunca konaklama müsaitliğinin teyidi
  • Aldığınız gidiş-dönüş biletleri (uçak, feribot vb.)
  • Schengen bölgesi için minimum 30.000 euro teminatlı seyahat sağlık sigortası (hem aslı hem de fotokopisi)
  • Seyahatinizi eğitim için yapacaksanz bir okul/enstitü/üniversite için kurs detaylarını ve eğitim süresini gösteren, okul/enstitü/üniversitenin kaşesi ile ve okul müdürü/enstitü (üniversite) rektörü tarafından imzalanmış kayıt mektubu
  • Programın süresi ve yoğunluğu, eğitim kurumunun adresi hakkında bilgi içeren bir okula / enstitüye / kursa kabul mektubu. Davet, sorumlu kişinin imzası ve mührü ile onaylanmalıdır.
  • Yeterli ve düzenli kişisel maddi kaynaklarınızın olduğuna dair belgeler ya da sponsorluk mektubu teyidi (banka ekstresi, döviz alım belgesi veya bankadan bir kredi limitinin mevcudiyeti hakkında mektup. Seyahatin bağımsız olarak ödenmemesi durumunda: sponsorluk mektubu ve sponsorun mali teminatları, sponsorun pasaport fotokopisi)
  • Başvuranın yabancı pasaportunun fotokopisi (varsa)
  • İş / çalışma yerinden sertifika
  • Bir yüksek öğrenim programına seyahat ediyorsanız: Vatandaşlık ve Göçmenlik İşleri Departmanı’ndan Mektup
  • Daha önce yurtiçinde ve yurtdışında dil kursu aldıysanız, sertifikaların kopyalarını da eklemeniz önerilir.
  • Reşit olmayanlar için Malta vizesi evrakları: her iki ebeveynden seyahat izni, doğum belgesinin kopyası, her iki ebeveynin pasaport kopyaları

 

Vize Türlerine Göre Vize İşlemleri

Vize almak günümüzde oldukça zor süreçlerden biridir. Neden izin sorunsuz bir şekilde alınabilmesi için mutlaka detaylı olarak belge hazırlamanız gerekiyor. Aynı zamanda bu süreçte dikkat edilmesi gereken en önemli konulardan birisi de vize işlemleri sırasında mutlaka belgelerinizin tam olması ve vize türüne uygun olmasıdır. Aynı zamanda randevunuzu da önceden almaya özen göstermelisiniz. Vize türlerine göre vize işlemleri yapabilmeniz için seyahat amacınızı en uygun olan vize şeklini tercih etmeniz gerekiyor. Malta vizesi alacak olan kişilerin başvuru yapabilecekleri vize türleri arasında şunları saymak mümkündür:

  • Malta Turistik Vize
  • Malta Ticaret Vizesi
  • Malta Çalışma Vizesi
  • Malta Eğitim Vizesi
  • Malta Şoför Vizesi
  • Malta Transit Vize
  • Malta Dil Eğitim Vizesi

Gibi birçok farklı vize türü bulunmaktadır. Bu bize türlerinden herhangi birine başvuru yaparak vizenizi alabilirsiniz. Ancak başvuru yaptığınız vize türünün seyahatinizin amacına uygun olması ve tüm evraklarınızın da bu doğrultuda hazırlanması gerekir. Her türlü vize işlemi konusunda mutlaka vize türünü dikkate almalısınız. Vize harçlarınızı yatıracağınız zamanda bu vize türleri göz önünde bulundurulması gereken en önemli detaylar arasında yer alır.

Malta Turistik Vize İşlemleri

Malta turistik vize işlemleri Malta'yı gezmek, görmek ve keşfetmek isteyen insanların başvuru yaptığı vize türlerinden birisidir. Bu bize türünün kendine has birtakım özellikleri bulunur. Dünyanın en güzel ülkelerinden birisi olan Malta'yı ziyaret etmek istiyorsanız turistik vize başvurusu yapmanız gerekir. Bu süreçte şu detaylara mutlaka dikkat etmeniz gerekir:

  • Malta vize türünüzü önceden belirlemelisiniz.
  • Vize türüne uygun bir başvuru formu doldurmalısınız.
  • Vize evraklarınızın güncel olmasına dikkat etmelisiniz.
  • Vize randevusunda sizlere sorulan sorulara turistik vize kapsamında yanıt vermelisiniz.

Tüm bu detaylara dikkat ettiğiniz takdirde vize işlemleri sırasında çok büyük sorunlar yaşamazsınız. Vize seçimlerinizde mutlaka seyahatinizin türünü göz önünde bulundurmalı ve en doğru vize türünü seçmelisiniz. Aksi halde Malta vize reddi ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Her türlü vize işleminde mutlaka profesyonel davranmaya özen göstermeniz gerekiyor. Beklentilerinizi en iyi şekilde karşılayan ve turistik vize işlemleri sırasında herhangi bir sorunla karşılaşmamanızı sağlayan uzmanlar sayesinde vizenizi seyahatinizden hemen önce alabilme imkanı bulabilirsiniz. Turistik vize işlemlerinde randevu almanız gerekli durumlardan biridir.

Malta Ticari Vize İşlemleri

Malta ticari vize işlemleri bu ülke ile ticari iş yapmak isteyen yada fuar konferans gibi organizasyonlara katılmak isteyen kişilerin gerçekleştirmesi gereken işlemlerdir. Ticari vize işlemleri genellikle kısa sürede sonuçlandırılan işlemler olarak bilinir. Ancak yeni bu süreçte hazırlamanız gereken çok çeşitli belgeler bulunur. Vize işlemleri sırasında hazırlamanız gereken belgelerin eksiksiz olması oldukça büyük bir önem taşır. Ticari vize sırasında standart evraklarınızın yanında mutlaka şu belgelerinizi de dosyanızda bulundurmanız gerekir:

  • Şirket evrakları
  • İşveren olduğunuzu gösteren evraklar
  • İşveren değilseniz çalışan olduğunuzu gösteren evraklar
  • Finansal durumunuzu gösteren banka hesap bordroları
  • Çalışan sanız son 3 ayda aldığınız maaş dökümleri
  • Seyahat sağlık sigortası
  • Malta'dan gönderilen bir şirket davetiyesi
  • Vize harç dekontu

Gibi birçok belgenin detaylı olarak hazırlanması gerekir. Bu belgeler yalnızca ticari vize almak isteyen kişilerin hazırlaması gereken belgelerdir. Bu bunların dışında standart olarak da kişilerin hazırlaması gereken birtakım belgeler bulunur. Her türlü belgenin hazırlanmasında mutlaka titizlik göstermeli ve gereken durumlarda profesyonel olarak hizmet almaya önem vermelisiniz.

Malta Transit Vize İşlemleri

Malta transit vize işlemleri Malta aktarmalı olarak Türkiye'den bir başka ülkeye gidecek olan kişilerin yaptırması gereken işlemlerdir. Bu işlemler sırasında dikkat etmeniz gereken önemli detaylar bulunur. Öncelikle Malta transit vize işlemlerinizi mutlaka Schengen vize kapsamında yaptırmanız gerekiyor. Transit vize kısa dönem vize türleri arasında yer almakla birlikte yine bu bize türü için birtakım belgeler hazırlamanız gerekiyor. Vize işlemleri sırasında mutlaka şu detaylara dikkat etmelisiniz:

  • Schengen üyesi bir ülke olan Malta’nın vize muafiyeti bulunmaktadır.
  • Transit vize işlemleri içinde öncelikle başvuru formu doldurmalısınız.
  • Pasaportunuzun içerisinde boş yaprak olmalı ve güncel olmalıdır.
  • Belgelerinizi eksiksiz olarak hazırlamaya özen göstermelisiniz.

Transit vize işlemleri kişilerin kısa süreliğine Malta'da bulunmasını gerektiren durumlarda alınan bir vize türüdür. Bu vize türünün sonuçlanması çok uzun sürmez. Kısa sürede alabileceğiniz vize için evraklarınızın doğru ve eksiksiz hazırlanması son derece önemli noktalar arasında bulunur. Aynı zamanda Malta'ya seyahat edeceğiniz zaman finansal durumunuzun da vize almaya uygun olmasına önem vermelisiniz. Bu süreçte banka dekontlarınızı vize evraklarınız içerisinde ekleyerek başvurunuzu kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz.

Malta Aile Birleşim Vize İşlemleri

Malta aile birleşim vize işlemleri Malta'da yaşayan aile üyelerini ziyaret etmek için yapılan vize işlemleridir. Bu vize işlemlerinde kişilerin hem evraklarını düzgün hazırlaması hem de vize randevusunda kendilerine yöneltilen sorulara doğru cevap vermesi gerekir. Vize evraklarınızı hazırlayacağınız zaman dikkat etmeniz gereken oldukça önemli detaylar bulunur. Birçok kişi vize işlemlerinde evraklarının yanlış hazırlanmasından dolayı Malta vize reddi ile karşılaşabiliyor. Böyle durumlarda profesyonel olarak vize danışmanlık hizmeti almanız gerekir. Alacağınız zaman mutlaka dikkat etmeniz gereken noktalardan bazıları şunlardır:

  • Malta Aile birleşim vizesi türüne uygun başvuru formu doldurulmalıdır.
  • Malta'da yaşayan akrabalarınızdan davetiye gönderilmelidir.
  • Lise belgelerinizin vize türüne uygun olmasına dikkat etmelisiniz.
  • Seyahat sağlık sigortanızı seyahatinizden 25 gün daha geçerli olmasına özen göstermelisiniz.
  • Pasaportunuzun seyahat bittikten sonra 3 ay daha geçerliliğini koruyor olmasına dikkat etmelisiniz.

Vize randevusu da mutlaka vize işlemleri başlatılmadan gerçekleştirilmelidir. Bu süreçte dikkat etmeniz gereken çok önemli detaylar bulunur. Herkesin vize işlemlerinde profesyonel bir şekilde hareket etmesi büyük bir önem taşır. Vize harçlarını yatırdıktan sonra dekontunuzu da dosyanızı ekleyerek vize randevu tarihinde ilgili kurumlara giderek vize işlemlerinizi yaptırabilirsiniz.

ÜST
Telefon Yol Tarifi WhatsApp