×

Archives

Categories

FORGOT YOUR DETAILS?

Mısır Vatandaşlığı

Mısır vatandaşlığı alma şartları, Mısır yasaları tarafından belirlenmiştir. Mısır vatandaşlığı iki durumda alınabilir. Bunlardan birisi doğuştan alınan Mısır vatandaşlığı, diğeri ise sonradan edinilen Mısır vatandaşlığıdır.

Sonradan kazanılan Mısır vatandaşlığı; evlilik, oturum, yatırım yolu, çalışma, Mısır itibarını arttıracak kişilere verilmektedir. Mısır Oturum izni ile Mısır vatandaşlığı alacak olan kişilerin en az 5 yıl Mısır’da ikamet etmiş olması gerekmektedir. Bu süre içerisinde aralıksız olarak Mısır’da ikamet etmesi gerekmektedir. Mısır ikametine ara verilmiş ise bu süre 6 yıldır.

Mısır vatandaşlığı başvurusu yapacak olan kişiler en az 18 yaşında olmalıdır. 18 yaşından küçük olanlar ise aile üyeleri ile birlikte Mısır vatandaşlık başvurusunda bulunabilmektedir.

Mısır vatandaşlığı almak isteyen kişiler Mısır resmi dili olan Mısırca veya Arapçayı iyi derecede bilmelidir. Mısır vatandaşı olmak isteyen kişiler ayrıca Mısır yasaları, Mısır toplum yaşamı, Mısır kamu düzenine uygun yaşayabileceğini kanıtlamalıdır. Bunun yanında Mısır vatandaşlığı almak isteyen kişilerin yaşam masraflarını karşılayabilecek ekonomik durumunuzun olması gerekmektedir. Bunun yanında temiz bir sicile sahip olmalısınız.

Mısır vatandaşlık başvuruları, Mısır’da bulunan kişiler için başvurular Mısır’da bulunan Göçmen Ofisi’ne, Türkiye’de bulunan kişiler ise Mısır Türkiye elçiliklerine yapabilir.

Mısır Çalışma İzni ile ilgili bilgi almak için bizi arayın.

Mısır Vatandaşlığı Hakkında

Yabancı uyruklu şahıs vatandaşlığını değerlendirilerek sonuçlandırma uzun ve karmaşık bir süreçtir. Mısır vatandaşlığı için ilk olarak başvuru sahiplerinin uzun süre ikamet iznine sahip olması gerekli. Mısır ikamet izini talebi için ilgili diplomat temsilciliğe ibraz edilmesi gerekli asgari evrak arasında uzun süre vize talep dilekçe, nüfus cüzdan fotokopisi, biyometrik fotoğrafı, 10 yıldan eski olmayan pasaporta, başvuru sahipleri evli ise evlilik tescil belgeleri, başvuru sahiplerinin ebeveynin doğum belgesi ve evlilik cüzdanı nüshası da bulunmaktadır.
Mısır uzun süre ikamet izni başvurusunda bu evrakın dışında bireysel durum göre Mısır Konsolosluğu ek evrak talebi yapabileceği göz önünde bulundurulmalı. Uluslararası insan hakı hukukuna dayalı şekilde Mısır vatandaşlığa geçme hakkı genişletilmiş, uyruk, etnik köken ve vatandaş arasındaki net ayrım kalkmıştır. Bu yasanın eklenmesiyle Mısır uyruğu sahip olmayan kişi Mısır vatandaşlığa; aile birleşim yasası kapsamında gerçekleştirilen evlilik, babanın kökeni, beş yıldan fazla Mısır’da yasal şekilde ikamet ederek ya da çalışarak, Mısır Devlet’i asgari ve ekonomi olarak kalkınmasına hizmet edilecek çeşitli görevde bulunarak geçebilmekte.

ÜST
Telefon Yol Tarifi WhatsApp