×

Archives

Categories

FORGOT YOUR DETAILS?

Mısır Türkiye'de Oturum ve Çalışma İzni

Mısır Vatandaşları İçin Türkiye’de Oturum ve Çalışma İzni

Türkiye’de yasal olarak uzun süreli ikamet etmek isteyen Mısır vatandaşlarının, Türkiye oturum izni alması gerekmektedir. Mısır vatandaşları, çalışma, tıbbi tedavi, eğitim, aile birleşimi, evlilik gibi nedenlerden dolayı Türkiye oturum izni alabilir.

Türkiye’de bulunan Mısır vatandaşları oturum izni başvurularını bulundukları ilin valiliğine yapabilir. Ancak Mısır’da bulunan Mısır vatandaşları, Türkiye oturum izni başvuruları Mısır’daki Türk temsilciliklerine yapabilirler.

Türkiye oturum izni alacak olan Mısırlıların, oturum izni için geçerli bir nedeni olmalıdır. Başvuru sırasında bu nedene uygun davetiye sunmalıdır. Başvuruda bulunacak olan kişiler oturum izni için gerekli olan belgeleri hazırlamalı ve başvuru esnasında yetkililere teslim etmelidir. Türkiye oturum izni başvurularını değerlendirme yetkisi Türkiye İçişleri Bakanlığı’na aittir.

Türkiye’de çalışmak isteyen Mısırlılar çalışma izni başvurularını Türkiye’deki valiliklere ya da Mısır’daki Türk temsilciliklerine yapabilir. Başvuru için öncelikle Türkiye’de bir iş bulunmalıdır. Mısırlılara işveren konumunda olan kişiler ise Türkiye Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na başvurarak işe alım bildirimi yapmalıdır. Başvuruları değerlendirme yetkisi de bu bakanlığa aittir. Başvurular en geç 90 gün içerisinde sonuçlanmaktadır.

Mısır Vize Ücreti ile ilgili bilgi almak için bizi arayın.

Mısır Vatandaşları İçin Türkiye’de Oturum Ve Çalışma İzni Hakkında

Türkiye’de oturum ve çalışma izni almak isteyen birçok yabancı uyruklu vatandaş vardır. Bu izinleri alabilmek için belli şartları sağlamanın yanı sıra teslim edilmesi gereken de birçok belge türü bulunuyor. Oturum izninin birçok türü bulunduğunu söyleyebiliriz. Bunlar şu şekildedir

  • Kısa dönem ikamet izni
  • Aile ikamet izni
  • Öğrenci ikamet izni
  • Uzun dönem ikamet izni
  • İnsani ikamet izni
  • İnsan ticareti mağduru ikamet iznidir.

Sizin durumunuza en uygun olan hangi ikamet izniyse buna göre bir oturum izni çıkarabilirsiniz. Fakat bu süreç karmaşık ve uzun sürelidir, bunu hatırlatmakta fayda var diye düşünüyoruz. Türkiye’de yükseköğrenim gören kişiler de çalışma izni alırlarsa ülke içerisinde çalışmalar yürütebilirler. Geçici koruma kapsamında yer alan yabancılar da geçici koruma kimlik belgelerinin düzenlenmesinden altı ay sonra çalışma izni alabilmek adına başvuruda bulunabilirler. Bu izinlere başvurabilmek için herkesin asgari belgeleri sağlaması lazımdır. Gerekli belgeleri konsolosluk aracılığı ile de öğrenebilir, bu doğrultuda başvuru işlemlerinizi de gerçekleştirebilirsiniz. Süreçte herhangi bir sorun çıkmaması adına belgelerinizde doğru bilgiler kullanmaya özen gösteriniz.

ÜST
Telefon Yol Tarifi WhatsApp