×

Categories

FORGOT YOUR DETAILS?

Avustralya Konsolosluğu

Avustralya Konsolosluğu kendi ülkesinin Türkiye’deki en önemli temsilcisidir. Konsolosluklar hem Türkiye’de yaşayan kendi vatandaşlarının haklarını korumak hem de Avustralya’ya seyahat etmek isteyen kişilerin vize işlemlerini yaptırdıkları resmi kurumlar arasında bulunmaktadır. Bu kurumlar resmi hakları korumakla birlikte aynı zamanda kendi ülkelerinin Türkiye’deki temsilcisi konumunda olup tüm politik ve ticari gelişmelerde aracı durumundadır. Avustralya Konsolosluğu birçok resmi işlemin gerçekleştirilmesinde yetkilendirilmiş kurumlardan biridir. Kurumların bu yetkileri ise Avustralya hükümeti tarafından verilmektedir.

Avustralya Konsolosluğu Hakkında

 

 

Bir ülkede herhangi başka bir ülkenin vatandaşlarına yönelik belli resmi işlemleri yürütmek üzere kurulmuş dairelere 'konsolosluk' adı verilmektedir. Bu resmi işleri düzenleyip yerine getiren memurlara ise 'konsolos' denilmektedir. Büyükelçiliğin denetlemesine tabii olan konsolosluklar, şehrin en büyük mali amirlerine karşı sorumludurlar.

 

 

 

Avustralya Konsolosluğu, hem Türkiye hem de Avustralya vatandaşlarına hizmet veren aktif bir kurumdur. Bu iki ülke arasında herhangi bir vize muafiyeti olmadığından dolayı, yapılacak seyahatlerde vize alınması gerekmektedir. Vize başvuruları ise Avustralya Konsolosluğu tarafından görevlendirilen acentelere yapılmaktadır. Avustralya Konsolosluğu, İstanbul ve Çanakkale illerinde yer almaktadır.

Avustralya Türkiye Konsoloslukları

Avusturya Ankara Büyükelçiliği.
Avusturya  Antalya Fahri Konsolosluğu
Avusturya  Bodrum Fahri Konsolosluğu
Avusturya  Bursa Fahri Konsolosluğu
Avusturya  Edirne Fahri Konsolosluğu
Avusturya  Gaziantep Fahri Konsolosluğu
Avusturya Hatay Fahri Konsolosluğu
Avusturya  İzmir Fahri Konsolosluğu 
Avusturya  Kayseri Fahri Konsolosluğu
Avusturya Mersin Fahri Konsolosluğu
Avusturya Samsun Fahri Konsolosluğu
Avusturya Başkonsolosluğu İstanbul
Yukarıda listelenmiş konsolosluklar Avusturya konsolosluğunun Türkiye'de bulunan resmi kurumlarıdır. Bu kurumlardan ilgili işlemleri kolaylıkla yapabilirsiniz. Avusturya Konsolosluğu ve Avusturya Büyükelçiliği; Avusturya Cumhuriyeti'ne seyahat etme isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ile Türkiye ikamet izni sahip üçüncü ülke vatandaşının Avusturya vize işlemi konusunda hizmet vermekte olan yetkili Avusturya Cumhuriyeti temsilcilikleridir.

Avusturya Konsolosluğu ile Avusturya Büyükelçiliği aynı zamanda Türkiye'de ikameti eden Avusturya vatandaşının konsolosluk işlemleri konusunda da çalışma yürütmektedir.
Avustralya Konsolosluğu randevu alınmayan hiçbir vize başvuru kabul etmezken; seyahat sebep, maddi durum ve ailevi durum kanıtlayıcı belgenin eksiksiz bir şekilde sunulduk başvuru dosya ile müracaatı dikkat almakta. Eğer başvuru ile ilgili ek belge talebi edilmesi duruma; bu belge gönderirken ad, soyadı ve dosya numaraları gibi bilgilerin eklenmesi önemle tavsiye olunmakta. Avustralya Konsolosluğu Ankara Vize Ofisi, hata ve eksik olan belgelerle yapılan başvuru, vizenin değerlendirilmesi süresi uzatma ya da başvuru dosyaları kabul edilmemek ihtimaline karşı başvuru sahiplerinin dikkatli davranmaları konusunda uyarmakta. Avustralya Konsolosluğu Ankara vize ofisi, başvurusu sonrasında gerekli görmeleri halinde ek evrak talebine bulunabilmekte. Avustralya Konsolosluğu vizesi başvuruları online olarak gerçekleştirilebilmekte. Avustralya seyahati amacına uygun vize kategorisine istenilen evrakın toparlanarak, bir dosya halinde hazırlanmalı. Online Vize Başvuru Formda beyan edilen bilgiyi destekleyen belgele, eksiksiz ve ideal hazırlanmış bir dosyayla yapılan müracaatlar, vize karar aşaması ve vize süresi olumlu etkileyecektir.

Avustralya Konsolosluğunun Görevleri Ve Yetkileri İle İlgili

Avustralya Konsolosluğu çift taraflı hizmet veren kurumlardan biridir. Hem Türk vatandaşlarının ve 3. Dünya ülke vatandaşlarının vize ve vatandaşlık hizmetlerini gerçekleştirirken hem de Türkiye’de yaşayan Avustralya vatandaşlarının haklarını korumakla görevlidir. Konsolosluğun görev ve yetkilerine şu şekilde sıralamak mümkündür:

  • Kendi vatandaşlarının resmi evraklarının tespitinin yapılması
  • Kendi vatandaşlarının pasaport işlemlerini yapması
  • Askerlik hizmeti gelen vatandaşlarının askerlik belgelerini düzenlemesi
  • Kendi vatandaşlarının acil olarak destek ihtiyacı duyduğu anda Türkiye’de destek mercii olarak destek vermesi
  • Ölüm ve doğum gibi durumlarda resmi evrakların hazırlanması
  • Kimlik belgelerinin yenilenmesi ve yeni bir tane çıkarılması
  • Vatandaşlarının kayıp ve çalıntı ihbarı durumunda yeni bir pasaport sağlanması ve kimlik verilmesi
  • Evlenme ve boşanma evraklarının hazırlanması

Gibi konularda kendi vatandaşlarına karşı sorumlu kurumlardır. Konsolosluk yetkilileri tüm bu işlemleri kendi hükümetlerinin vermiş olduğu yetkiler çerçevesinde yerine getirmek zorundadırlar.

Avustralya Konsolosluğunun Sorumlulukları

Konsolosluklar aynı zamanda kendi vatandaşları ile bölge halkı arasında bir köprü vazifesi görmek durumundadır. Bulundukları ülkenin ticari gelişmelerini ve ekonomik durumlarını incelemek ve bu durumdan Avustralya hükümetini haberdar etmek zorundadırlar.

Konsolosluklar bu görevlerinin yanında Türkiye'ye gelen ve yatırım amacı da olan yatırımcılara gerekli yatırım desteklerini sunarak bilgi sağlama işlevini de sahiptirler. Türk vatandaşlarının vize işlemlerinin de yapıldığı yer iğne Avustralya konsoloslukları olmaktadır.

Avustralya Konsolosluğu'nun Görevleri

Resmi kurum olmasına rağmen diplomatik yetkiye sahip olmayan Avustralya Konsolosluğu, vatandaşların haklarını yerine getirmekle sorumludur. Belli başlı diğer görevleri ise şöyledir:

1. Pasaport ve diğer resmi evrakları çıkartmak ile yenilemek,

2. Doğum, ölüm, evlilik, boşanma ve evlat edinme gibi kişisel durumların ibraz edilmesi,

3. Vize işlemlerinin halledilmesi,

4. Ülke vatandaşlarının acil problemlerine destek sağlamak,

5. Kendi ülke vatandaşı olan ve yurt dışında yaşayanlara sosyal güvenlik durumu hakkında bilgilendirme yapmak,

6. Ülke vatandaşlarının cezai işlemler karşısında onların durumları ile ilgilenmek ve davayı takip etmek,

7. Göçmenlik, oturma izni ve çalışma izinleri konusunda gerekli işlemleri yürütmek,

8. Bağlı bulunduğu devletin ticari ve politik anlamda düzenli bilgilendirmelerini yapmak.

9. Avustralya ve Türkiye arasındaki uyum ile düzeni sağlayarak sürdürmek.

ÜST
Telefon Yol Tarifi WhatsApp