×

Categories

FORGOT YOUR DETAILS?

Avustralya Türkiye'de Oturum ve Çalışma İzni

Avustralya Vatandaşları İçin Türkiye’de Oturma ve Çalışma İzni

Avustralya vatandaşları Türkiye’de hem oturma hem de çalışma izni alabilme şansına sahip olmaktadırlar. Türkiye tüm yabancı ülke vatandaşlarına bu hakları belirli şartlar dâhilinde tanımaktadır. Kısa süreli ve uzun süreli oturma izni alabilen kişiler aynı zamanda insani oturum izni ile insan ticareti oturum izni de alabilme şansına sahiptirler.

Bulundukları duruma göre verilen bu izinler Türkiye’de kalma sürecini de belirlemektedir. Avustralya vatandaşları eğer Türkiye’de çalışma izni almışlar ise aynı zamanda oturum izni de almış sayılmaktadırlar. Oturum iznine sahip olan kişiler Türkiye’ye giriş ve çıkışlarda vize almak durumunda değildirler. Ancak Avustralya vize işlemleri bitmek üzere olan ya da muafiyet süreleri dolan yabancıların mutlaka vize işlemlerini yenilemeleri gereklidir. Bu işlemler sırasında da mutlaka gerekli tüm evrakları teslim etmeniz önemlidir.

Türkiye’de Oturma ve Çalışma İzni Alma

Türkiye’de oturma ve çalışma izni alabilmek için yabancılar kendi ülkelerinde bulunan Türk temsilciliklerine başvuru yapabilecekleri gibi Türkiye’ye geldikten sonra da bu işlemlerini yaptırabilirler. Aynı zamanda oturma izinleri kişilerin içinde bulundukları duruma göre verilmektedir. Bu başvurular da 90 gün içerisinde tamamlanmaktadır. Her yabancıya özel olarak düzenlenen izinlerdir. Türkiye içerisinden oturum izni başvurusu yapılacak ise bu işlemlerin ve uzatma başvurularının mutlaka e ikamet üzerinden yapılması gerekmektedir.

İlk defa oturum iznine başvuruyorsanız Avustralya vatandaşlarının randevu günü ve saatinde bulundukları ilde ki İl Göç İdaresi’ne gitmeleri gereklidir. Oturum süresi dolmasına 60 gün kala mutlaka uzatma başvurularının yapılması gerekiyor. Bu süreçte sizlerden istenilen belgeleri de yanınızda bulundurmanız gereklidir. Müracaat için ise İl Göç İdareleri’ne başvurulması gereklidir. Bu süreçte oturum izinleri ve çalışma izinleri başvuru sahiplerinin adreslerine gönderilmektedir. Bu izinler alınırken de normal vize işlemleri gibi belge hazırlanması gerekmektedir.

Avustralya Türkiye’de Oturum ve Çalışma İzni 2022

Türkiye’de oturum ve çalışma izni 2022 turistik amaçlı olarak oturma izni alınacak ise o zaman tamamlanması gereken bazı belgeler vardır. Öncelikle kişilerin pasaport fotokopisi, ikamet izin Avustralya vize başvuru formu sistemden çıkarılması yeterlidir, kişiler için özel sağlık sigortası, 4 adet yeni çekilmiş biyometrik fotoğraf, yerleşim yeri belgesi, kiracıların noter tasdikli olan kira sözleşmeleri, misafir olarak gelen kişilerin misafir taahhütnameleri, 18 yaşın altında bulunan çocukların doğum belgeleri ve aynı zaman da noter tasdikli tercümeleri, 18 yaşın altında bulunan çocukların annesinin ya da babasının yanında olmaması halinde ebeveyn onayı, kira sözleşmesi ile bir de tapu fotokopisi ya da ev sahibinin kimlik fotokopisine ihtiyaç vardır. Tüm bunların yanı sıra kişilerin bir de başvuru işlemlerini gerçekleştirmeleri gerekir. Aynı zaman da yatırmaları gereken belli miktarda bir de harç bedeli vardır. Bunların her birinin tam ve eksiksiz bir şekilde yerine getirilmesi gerekir. Bunların hepsinin tamamlanmasının ardından inceleme ve onaylama işleminde yerine getirilir. Bu sürecin sonunda ret gelme durumu da vardır. 

Avustralya Vatandaşları İçin Türkiye’de Oturum ve Çalışma İzni 2022

Yabancı ülke vatandaşı Türkiye'de kısa süre oturum izni, aile oturma izni, öğrenci oturma izni, uzun süre oturum izni, insani oturma izni ve insan ticareti mağduru oturma izni alarak kalabilir.
Geçerli oturum izni sahipleri AVUSTRALYA vatandaşı Türkiye sınır kapısından vize almadan giriş yapabilir.
AVUSTRALYA vatandaşlarının Türkiye'de sahip olduğu çalışma izni ya da çalışma izni muafiyet belgeleri, oturum izni yerine de sayılı.
Türkiye'de, vizenin ya da vize muafiyeti tanıdığı süreden ya da 90 günden fazla kalacak AVUSTRALYA vatandaşının oturum izni alması zorunludur.
Oturum izni başvurusu, AVUSTRALYA'daki Türk temsilciliğinde yapılır. Ancak, oturum izni başvuru yapmadan Türkiye'ye vize süresi ile ya da vize muafiyetiyle gelenin oturum izni başvurusu, ikinci bir düzenlemeye kadar Valilikçe de alınmaya devam edecektir.
Oturum izni için başvuracak AVUSTRALYA vatandaşında, talep ettiği oturum izni süresinden 60 gün daha uzun süre pasaport ya da pasaport yerin geçen belgeye sahip olması şartı aranır.
Türkiye içerisinden başvuruların, AVUSTRALYA vatandaşlarının sahip olduğu vize süresi ya da vize muafiyeti sona ermesinden önce yapılmaları esastır.
Oturum izni başvurusu, en geç 90 gün içerisinde sonuçlandırılır.
Oturum izini, kalış amacına uygun ve her yabancı için ayrı düzenlenir.
Oturum izini belgeleri, ikamet adresine gönderilmektedir.
Türkiye içinden yapılan oturma izni başvuru ve uzatma başvurusu e-ikamet üzerinden yapılır.
İlk defa oturma iznine başvuran AVUSTRALYA vatandaşının sistem tarafından kendilerine verilen randevu günü ve saatinde bulunduğu ildeki İl Göç İdaresinde bulunmaları gerekmektedir.
AVUSTRALYA vatandaşının oturum süresinin dolmasına 60 gün kalmasından itibaren oturum izni uzatmak başvurusunda bulunması gerekir. Uzatma başvurusu, her durumda oturma izni süresi dolmada önce yapılmalıdır.
Bu belge, oturum izni süreleri sona ermiş olsa dahi uzatma talepleri sonuçlanıncaya kadar Türkiye'de yasal kalışı hakkı sağlar.

ÜST
Telefon Yol Tarifi WhatsApp