Avusturya Dil Okulu

Avusturya Dil Eğitimi

Avusturya dil okul vizesi, eğitim vizesi olarak bilinir. Kısa veya uzun süreli eğitim görmek için Avusturya’ya giden öğrenci başvurması gerekli vize türüdür. Kısa süreli başvurunuz (3 aya kadar) ile uzun süreli D tip (3 aydan fazla) vize başvuru evrakı aynıdır. Kişiyle ilgili okuldan kayıt ve kabul belgesi alınması, motivasyon mektupları, okul ücreti yatırdığınıza ait ödendi makbuzu, maddi yeterlilik kanıtlar gibi belge oldukça önemlidir. Motivasyon mektubunuzda dikkat etmeniz gerekli şey doğru,açık ve net şekilde yazılmış olmasıdır. Bu başvurunuzda vizenizin olumlu sonuçlanması önem teşkil eder. Avusturya dil okul vizesi başvurusu evrakınızın güncel tarihli olması zorunlu.

Avusturya D tip vize başvurusunda bulunmak için Avusturya’da dil kursu kayıt yaptıran ve onaylanmış gerekli kritere haiz herkes Avusturya dil okulu vize başvurusunda bulunabilir. Avusturya Dil Okul Vizesi İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

  • Pasaport
  • Avusturya Vize başvuru formu
  • Kimlik fotokopisi
  • Evli olan için evlilik cüzdan fotokopisi
  • 2 adet fotoğraf
  • 30.000 € teminat seyahat sağlık sigortası
  • Uçak ile Otel rezervasyonu
  • Tur satın alanın tur program kit ibraz etmesi gereklidir.
  • Seyahat masrafının nasıl karşılanacağını gösterir belge
  • Güncel banka hesap döküm
  • Anne ile baba resmi olarak boşandıysa velayet kime verildiğine ait belge.
  • Davetiye
  • Dil okuluna kayıt belgesi
  • Ödeme Makbuzu
  • Konaklama
  • Öğrenci yurdu ya da OEAD belgesi
  • Kira kontratı ve tapu fotokopisi
  • Arkadaş ve Akraba yanında konaklanacaksa
  • Öğrenci belgesi

Avusturya Dil Eğitimi 2022

Avusturya’nın resmî dili olan Almanca dünya üzerinde 100 milyondan fazla insan tarafından konuşulmaktadır. Almanca konuşulan ülkeler arasında; Avusturya, Almanya, Lihtenştayn, İsviçre,  Lüksemburg, Belçika, Polonya ve Romanya bulunmaktadır.

Almancanın en etkili öğrenileceği ülkelerden birisi de Avusturya’dır. Bundan dolayı binlerce kişi yıl içerisinde Almanca öğrenebilmek için Avusturya’ya gitmektedir. Avusturya eğitim sistemi ile dünyanın en iyi güzel ülkeleri arasındadır. Avusturya eğitimde modern teknikler kullanmaktadır. Avusturya’nın bu eğitim sistemini dil okullarına da yansıtmıştır. Avusturya’da Almancanın yanında, İspanyolca, Fransızca ve İngilizcede konuşulmaktadır.

Avusturya’da dil eğitimi almak isteyen kişiler Avusturya dil okulları vizesi almalıdır. Bunun için öncelikle Avusturya’da bulunan bir dil okulu tarafından kabul edilmiş olmak gerekmektedir. Bunun için ise davetiye almanız gerekmektedir. Bu davetiye kişinin Avusturya dil eğitimi için kabul edildiğini göstermektedir. Avusturya dil eğitimi için öncelikle Avusturya vize başvuru formu doldurulmalıdır. Bunun ardından başvuru yapılacak yerden randevu alınmalıdır.

Avusturya Vize Randevusu tarihine kadar dil okulları vizesi için gerekli olan belgeler hazırlamalı ve vize başvurusu sırasında teslim etmelidir. Dil okulları vize başvuruları 7-15 iş günü içerisinde sonuçlanır.

Avusturya Dil Okulu Vizesi

Avusturya dil okulu vizesi almak isteyenler için göçmenlik kuralları ve düzenlemelerindeki yeni değişiklikler yürürlüğe girmiştir. Avusturya’nın şu anda özel bir dil okulunda eğitim görmeniz için vize verdiğini söyleyebiliriz. Dil okulu başvurularınızı Avusturya Konsolosluğu birimlerine yaparak vizenizi alabilirsiniz. Ayrıntılı bilgi almak için Avusturya dil okulu vizesi danışmanlarımızla iletişime geçebilirsiniz.

Avusturya’da bir dil okulu için vize almak ve eğitime gelmek için zaman başvuru zamanını iyi ayarlamak gerekir. Dil okulu kaydını ve ödemelerini eğitime başlayış tarihinizden 1 ila 3 ay önce yapmanız gerekir.

MyVize olarak dil okulu vize başvurusu için gerekli evrakları içeren bir dosya hazırlamanız gerekir. Bu vize belgelerinin bazıları şu şekildedir: Dil okuluna giriş ve kayıt belgesi, okul için ödeme yaptığınıza dair dekont, Konsolosluk / MyVize Vize Merkezi’ne gönderilen ön yazı, seçmiş olduğunuz dil okulu hakkında bilgi içeren eğitim programı, koşulları, seviyeniz, derslerinizin sıklığı ve dil okulunun saatlik ya da haftalık ücreti. Bütün bu bilgiler konsoloslukla paylaşılmalıdır. Başvurularınızın geçerli sayılması için herhangi bir belgede yanlışlık, tutarsızlık ya da eksiklik olmamalıdır. Gerekli evraklarınızı, dil okuluna kayıt yaptırmak için sözleşme imzaladıktan ve kurs için ödeme yaptıktan sonra hazırlamaya başlayabilirsiniz.

Avusturya Dil Okulu Vizesi Nasıl Alınır?

Avusturya konsolosluk ofisine dil okulu vize başvuru formunu şahsen veya vize merkezi aracılığıyla ibraz ederek vizenizi alabilirsiniz. Vize başvurunuzun geçerli sayılması için evraklarınızın konsolosluk taleplerine uygun olarak hazırlanması çok önemlidir. Aşağıdaki dil okulu başvuru belgelerini vize danışmanlarımız aracılığıyla düzenlemek için bizimle hemen iletişime geçin:

  1. Dil okulu vize başvuru formunu göndermek için kayıt yaptırmanız gereklidir. Çağrı merkezimizi arayarak veya elektronik kayıt (çevrimiçi) sistemini kullanarak vize başvurusunda bulunmak için kayıt yaptırın. Sistemin talimatlarını izleyerek bilgilerinizi girin. Vize başvuru formu, sistemin gereklerine uygun olarak Latin alfabesinin harfleri ile doldurulmalıdır. Ardından yazdırın ve imzalayın.
  2. Gerekli belgeleri ibraz edin Dikkat: Belgeler, kayıt sırasında seçmiş olduğunuz konsolosluk ofisine randevu aldığınız günde teslim edilmelidir.
  3. Konsolosluk ücretini ödeyin. Avusturya dil okulu vize ücreti, konsolosluk tarafından verilen bir ödeme emri temelinde ve ayrıca pasaport sayfasının kişisel verileri içeren bir kopyası temelinde, belgelerin ibraz edildiği gün ödenir.

Avusturya Dil Okulu Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Avusturya dil okulu vizesi başvuru formunun sunulduğu konsolosluktan konsolosluk kararı ile pasaportunuzu belirtilen günde teslim alırsınız. Dil okulu vize başvurularının değerlendirme süresi 7 ila 15 iş günüdür. Ancak genellikle vize sonuçları 2 hafta içinde açıklanmış olur. Vizenizin onaylanması durumunda pasaportunuzda ilgili yere basılır ve tarafınıza gönderilir.

Avusturya Dil Okulu Vizesi Başvuru

Avusturya dil okulu başvurunuzu Avusturya Konsolosluğu ve MyVize Başvuru Merkezi aracılığıyla yapabilirsiniz. Başvuru sürecinizle ilgili detaylı bilgiye MyVize danışmanları ile ulaşmak mümkündür. Dil okulu vizesi almak için gerekli tüm belgeler kesinlikle vize danışmanlarının eşliğinde hazırlanmalıdır. Bireysel başvuru sahiplerinin neredeyse tamamı konsolosluktan ret almaktadır. Çünkü vize evraklarında herhangi bir tutarsızlık ya da eksik olursa konsolosluk vize başvurunuzu reddedecektir. Belgelerin hazırlanması ve içerikleri hakkında profesyonel vize danışmanlarımızdan bilgi alabilirsiniz.

Avusturya merkezli dil okulunuzu seçerken özellikle temkinli davranmanız gerekir. Özellikle ders yoğunluğu ve müfredat dikkatle incelenmelidir. Ayrıca dil okulundan alacağınız sertifikanın uluslararası geçerliliği olup olmadığı da sorgulanmalı ve öğrenilmelidir.

Avusturya dil okullarında gruplar 7 ila 10 kişiden oluşur. Öğretim görevlileri herkesle bireysel olarak ilgilenmeyi amaçlar ve başarı dağılımının tüm öğrencileri kapsamasını isterler.

Dersler 55 ila 60 dakika sürmektedir. Sıfır seviyeli böyle bir okula girebilirsiniz, böyle bir eğitimin bir yılı için zaten sakince İspanyolca konuşabilecek ve yerel sakinlerin konuşmalarını anlayabileceksiniz.

Avusturya Dil Okulu Vizesi Ücreti

Avusturya dil okulu vizesi almak için ödemeniz gereken ücret diğer Avrupa ülkeleriyle kıyaslandığında oldukça düşüktür. Avusturya’da bir dil okulunun eğitim ücreti 4.000 ila 5.000 eurp arasındadır. Hâlbuki diğer Avrupa Birliği ülkelerinde dil okulu fiyatları neredeyse 20.000 euroyu bulmaktadır.

Avusturya, özellikle Almancanın öğrenilmesi ve geliştirilmesi bakımından ideal bir ülkedir. Avusturya Dil Okulu tercihinizle birlikte Avusturya Almancası ile tanışma fırsatınız olacaktır. Böylece eğitimi halkın içine karışaraktan pekiştirmeniz mümkün olacaktır. Avusturya Dil Okulu eğitimi sayesinde dili konuşur bir kıvama gelmek kaçınılmazdır. Bununla birlikte ülkede yaşamak kulak doygunluğunu arttıracak bu nedenle de dile aşina olup hafızada tutmak giderek kolay hale gelecektir. Avusturya Dil Okulu olarak tavsiye vereceğimiz Actilingua Academy, Inlıngua ve Deutsch Instıtut Tırol favori dil eğitim kurumları arasında gösterilmektedir. Bu dil kurumları yoğun bir şekilde Almanca eğitimi vermektedir. Dil eğitimi alacağınız kurumu seçerken mutlaka araştırma yapmanız kendinize en uygun olanı seçmeniz için çok önemlidir.

Avusturya Dil Okulu başvurunuzla birlikte vize işlemlerinize başlamanız çok önemlidir. Vizeniz olmadan eğitim sağlamanız mümkün değildir. Dil vizeleri kısa dönem olabileceği gibi uzun dönemde olabilir. Bu yüzden vizenizi eğitim saatini göz önüne alarak çıkartmanız çok akıllıca olacaktır. Avusturya Dil Okulu vize başvurusunda bulunurken evraklarınız arasında okul kayıt bilgisi, davetiye ve kayıt ödeme dekontu mevcut olmalıdır.

Avusturya Vizesi

Avusturya Dil Okulu Vizesi İçin Gerekli Evraklar

  • Avusturya’da dil eğitimi almak için banka hesabınızda bir miktar para bulunması gerekmektedir. Günlük asgari harcamalarınızı yapabileceğiniz şekilde eğitim süresi boyunca yetecek kadar para bulundurmanız önerilir.
  • Seyahat Sağlık Sigortası: Seyahat sağlık sigortası, Türkiye’de bulunan akredite bir sigorta şirketi tarafından düzenlenir. Poliçenin kendisi, tüm eğitim dönemi boyunca geçerli olmalıdır.
  • Dil okuluna kayıt belgesi: Haftalık en az 20 saatlik bir dil kursuna kayıt yaptırmış olmanız gerekir. Ayrıca dil eğitiminiz boyunca tabi olacağınız müfredatı ve kayıt ücreti ödeme makbuzunu mutlaka saklayın.
  • Ev kira sözleşmeleri: Kalacağınız ev için belgeleri, vize süresi boyunca bir daire veya oda kiralama sözleşmesini ibraz edin. Bir yurtta kalacaksanız yurt sözleşmesi de uygundur.
  • İyi hâl belgesi (adli sicil kaydı): Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı tarafından onaylı bir adli sicil kaydı almanız gereklidir.
  • Sağlık raporu: Sizinle birlikte dil eğitimi alacak olan diğer öğrencilerin sağlığı için tehlikeli bir hastalığınızın olmadığını teyit etmeniz gerekir. Sağlık raporunu ikamet ettiğiniz yerde bulunan özel hastane ya da devlet hastanesinden alabilirsiniz.
  • Dil okulu vize başvuru formu: İki nüsha olarak doldurulmalı ve imzalanmalıdır. Avusturya vize başvuru formları önceden indirilebilir ve doldurulabilir veya bunu konsolosluk randevusuna gittiğinizde de yapabilirsiniz.

Avusturya Dil Eğitimi Aşamaları

  1. Bir dil okulu seçin
  2. Avusturya’da bir ev kiralayın , kiraladığınız evin kira kontratının bir fotokopisini alın
  3. Vize için zorunlu olan seyahat sağlık sigortası poliçesi alın.
  4. Eksiksiz bir dil okulu evrak dosyası hazırlayın
  5. Konsolosluk ve okul ücretlerini ödeyin
  6. Avusturya dil okulu vizesi için başvuruda bulunun
  7. Avusturya’daki dil okulu öğreniminiz sırasında geçerli olmak üzere oturum izni alın.

ÜST
Telefon Yol Tarifi WhatsApp