Avusturya Aile Birleşimi Vizesi

Avusturya, Türk vatandaşlarının oldukça yoğun olduğu ülkelerden biridir. Burada yaşam standartları, çalışma olanakları ve eğitim çok daha iyi şartlarda sağlandığından konum değiştirilir. Ancak genel itibari ile bir ülkeden, bir ülkeye oturma amaçlı gidildiğinde bireysel olarak gidip, öncelikle o ülkenin şartlarını tanımak çok akıllıcadır. Bir Türk vatandaşının Avusturya ülkesinde devamlı olarak yaşantısını sürdürmesi için öncelikle, ev ve iş olanaklarını oturtması gerekir. Bu koşullar sağlandığında artık Avusturya aile birleşim vizesi için başvurması çok yerinde bir davranış olacaktır. Bu vizenin amacı Avusturya da yaşayan bireylerin, aile üyelerinin yanına aldırmaktır. D tipi olarak verilen vizenin oldukça uzun bir kullanım süresi bulunmaktadır.

Avusturya aile birleşim vizesi, Türkiye’den Avusturya’ya ikamet edecek aile bağı olan Türk vatandaşlarına altı aydan uzun bir süreyle verilen vizedir. Elbette ki vize, Avusturya da yaşayan Türk vatandaşının anne, baba, eş veya çocuklarının bulunduğu ülkeye ikamet ettirmek istemesi için sağlanmaktadır. Altı aydan uzun bir süre ile verilen bu vize, bu ülkede düzen kurmak için uygun bir süredir. Bu zaman zarfında iş bulmak, eğitim sağlamak, oturmak için belirli koşulları yerine getirmek için idealdir.

Birleşim vizesi başvurusu için öncelikle Türkiye’de bulunan elçilik ve yahut baş konsolosluğa müracaat etmek gerekir. Elbette ki her ülkede olduğu gibi Avusturya’nın da kendine özgü belirlediği aile birleşim şartları bulunmaktadır. Burada özellikle Avusturya da yaşayan kişinin mesleki olarak yeterli olduğuna kanıtlaması gerekir. Bu belge Rot Weiss Rot Kart ile çalışma iznini doğrular. Ülkenin yaşam şartlarına uyum sağlayıp, sağlamadığınızda Avusturya için önem taşımaktadır. Başvuru yapılıp, gerekli belgeler sağlandıktan sonra Avusturya aile birleşim vizesi on beş gün sonra çıkarılmaktadır. Bu vizenin çıkarılması için ek harçlar haricinde yaklaşık olarak 110 Euro kadar harcama yapılmaktadır.

Avusturya'da Aile Birleşimi

Avusturya vatandaşları veya özel oturma izni sahipleri, üçüncü ülke vatandaşları olmaları halinde aile üyelerini Avusturya'ya getirebilirler. Üçüncü ülke vatandaşları, Avusturya'ya girmek için vizeye ihtiyacı olan herkesi ifade eder. Giriş için vizeye ihtiyaç duyanların aile birleşimi için de vizeye ihtiyacı olacak. Peki, Avusturya’da aile birleşimi hakkında bilinmesi gerekenler neler? Avusturya aile vizesi için başvuru süreci bazen karmaşık olabilir. Bu yüzden danışmanlık hizmeti almanız gerekebilir. Avusturya vatandaşları veya oturma iznine sahip kişiler, üçüncü ülke vatandaşı olan yakınları için Avusturya yeniden birleşme vizesine başvurabilirler. Avusturya aile birleşimi vizesine hak kazanmak için bazı genel kriterleri karşılamanız gerekir. Her şeyden önce, akrabanızın oturma izni sahibi olması veya Avusturya vatandaşlığına sahip olması gerekir. İkincisi, başvuru süreciniz için bazı belgeler hazırlamanız lazım. Geçerli bir pasaporta sahip olmalısınız, bu da belgenizin Avusturya'da kaldığınız süre boyunca geçerli olması ve son 10 yıl içinde düzenlenmiş olması gerektiği anlamına gelir. Avusturya'da ikamet eden biri olarak maddi anlamda geçiminizi sağlayabileceğinizi ve sosyal yardıma bağımlı olmayacağınızı kanıtlamalısınız. Geliriniz, Avusturya'daki standart gelire eşit (veya daha yüksek) olmalıdır.

Avusturya Aile Birleşim Vizesi Hakkında 

 

Eş durumundan dolayı ya da ailesi Avusturya’da bulunan kişi Avusturya aile birleşim vizesini başvurabilir. Buna başvurabilmek için Almanca dil sınavı yeterli seviyede bulunmak gerekiyor. Dil şartı, çalışma koşulu, ikamet durumunu etkiliyor. Avusturya Vizesi için başvurabilme adına bazı evrakın doğru ve eksiksiz bir biçimde tamamlaması gerekiyor. Bu vizeye başvurabilmek için 21 yaşı doldurmanız gerekir. Belgenizi teslim ettikten sonra bunun sonuçlanma durumu maksimum 180 gün sürmektedir.

Avusturya Aile Birleşimi İşlemleri

Avusturya vizesiyle ilgili en çok merak edilenlerden biri de Avusturya aile birleşimi işlemleri olmaktadır. Avusturya'ya gelmeden önce, kendi ülkenizde Avusturya Büyükelçiliği'ne şahsen bir ilk başvuruda bulunmalısınız. 6 yaşından itibaren her kişi, talepte bulunduğu sırada parmak izi almak için gitmelidir. Gerekli tüm belgeleri orijinal ve bir kopyasıyla birlikte sağlamalıdırlar. Yapılan her başvuru için bir ücret tahsil edilecektir. İlk başvurunuzun onaylanmasından sonra Büyükelçilik sizinle iletişime geçecek ve kısa süreli vize ile Avusturya'ya giriş yapabileceksiniz. Avusturya’ya vardığınızda oturma izninizi Belediyenin Göçmenlik ve Vatandaşlık Departmanından (MA 35) şahsen almanız gerekir. İlk oturma izniniz genellikle 1 yıllık olarak verilir. Kartınızın arkasında Avusturya'da çalışıp çalışamayacağınız yazıyor. Oturma izninizi her zaman yanınızda bir kimlik kartı olarak taşıyın. Avusturya'ya vizesiz girebiliyorsanız, ilk başvurunuzu Viyana Şehri Göçmenlik ve Vatandaşlık Dairesi'ne (MA 35) şahsen de yapabilirsiniz. Randevunuzu önceden alın. Ayrıca bu durumda, gerekli tüm belgelerin orijinallerini ve bir kopyalarını sunmanız gerekir. Gönderilen her başvuru için bir ücret ödemeniz gerekecektir.

Avusturya Aile Birleşim Vize Kaç Günde Çıkar?

Avusturya aile birleşim vizesi 7 ile 14 gün içinde elinize ulaşır.

Avusturya Aile Birleşimi Başvurusu

Aile birleşimi yoluyla Avusturya’ya gitmek isteyenler, Avusturya aile birleşimi başvurusu yapmalılar. Başvurunuz sırasında sponsorunuzun ikamet durumunu kanıtlamanız gerekeceğinden, aile üyeniz oturma iznini aldıktan sonra başvurmalısınız. Sponsorunuzun zaten bir izni veya vatandaşlığı varsa, hazır olduğunuzda başvurabilirsiniz. Başvuru formunu yazdırın ve doldurun. Bu, vize başvurunuz için ihtiyacınız olan en önemli belgelerden biridir, bu yüzden önce bunu tamamladığınızdan emin olun. Tüm belgelerinizi toplayın. Tüm belgelerinizin tercüme edildiğinden (gerekirse), yasallaştırıldığından ve güncel olduğundan emin olun. Randevu planlayın. Başvuru belgelerinizi göndermek için yerel elçilik/konsolosluktan randevu almalısınız. Muhtemelen bir görüşme için çağrılacaksınız ve başvurunuzla alakalı soruları yanıtlamanız istenecektir. Eşinizle nasıl tanıştığınız, en sevdiğiniz şeyler, aile üyelerinin isimleri gibi çeşitli sorular sorulacaktır. Başvurunuz işleme alınır alınmaz bir cevap alacaksınız, ardından Avusturya'ya gidebilirsiniz. Tipik olarak, bir Avusturya aile vizesi 12 aya kadar geçerlidir. Vizenizi süresi dolmadan yenileyebilir veya oturma izni başvurusunda bulunabilirsiniz. Ancak vizenizin geçerlilik süresi, aile üyenizin ikamet türüne göre değişiklik gösterebilir.

Avusturya Aile Birleşim Vize Başvuru Formu

Avusturya aile birleşim için evrakın yanında Avusturya Vize başvuru formu doldurmuş olmanız da gerekir. Başvuru formunu, dijital ortam düzenlemelisiniz. Eksiksiz, doğru şekilde doldurulmalıdır.
Avusturya Aile Birleşim Vize Başvuru Formunda Olması Gereken Nelerdir?
Avusturya aile birleşim vize başvuru formu online olarak internet üzerinde düzenlenmeli. Başvuru formda; kişisel ve kimlik bilginiz, pasaport bilginiz, seyahat amacı, konaklama bilginiz, fotoğrafınız, ikamet edeceğiniz yerle ilgili bilgi gibi önemli detayı doldurmanız gerekir. Form; ıslak imza, barkod ve referans numarası olarak düzenlenmelidir.

Avusturya Aile Birleşim İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

Avusturya aile birleşim için belli başlı belgeler gerekir. Bu belgeler tam bir şekilde dosyada bulunmalıdır.
Bu belgeler şunlardır;
Başvuru formu
Pasaport
Fotoğraf
Nüfus cüzdan fotokopisi
Evliyseniz evlilik cüzdan
Doğum kayıtı örneği
Sicil kayıtı belgeniz
Gelir belge
Avusturya’da evin tapusu ya da kira kontratı

Avusturya Aile Birleşimi İçin Hazırlanması Gereken Evraklar

Avusturya’da yaşayan ailesi ile aile birleşimi yapacak kişilerin aile birleşimi vizesi alamsı gerekmektedir. Avusturya Konsolosluğu aile birleşimi için hem başvuru sahibinden hem de Avusturya’da bulunan aile üyesinden farklı belgeler istenmektedir. Aşağıda bu belgelerin listesi verilmiştir.

Türkiye’de Yaşayan Başvuru Sahibinin Hazırlaması Gereken Belgeler

  • Son 10 yıl içerisinde çıkarılmış, en az 1 yıl geçerliliği olan ve vize basımı için en az 2 sayfası boş Pasaport
  • Doğru ve eksiksiz olarak doldurulmuş ve başvuru sahibi tarafından imzalanmış Avusturya vize başvuru formu
  • Başvuru sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı değilse Türkiye oturum izni
  • 35x45 boyutlarında biyometrik fotoğraf
  • İkametgah belgesi
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Uluslararası Doğum Kayıt Örneği (Formül-A) belgesi
  • 13 yaşından büyükler için son 1 ay içerisinde çıkarılmış sabıka kaydı
  • Adli sicil belgesi
  • Başvuru sahibi eğer evli ise Uluslararası Evlilik Kayıt Örneği (Formül-B) belgesi
  • Başvuru sahibi eğer evli ise evlilik cüzdanı fotokopisi
  • Avusturya’da ikamet edilecek eve ait bilgiler
  • Banka hesap dökümü
  • Uçuş bilgileri
  • Seyahat sağlık sigortası
  • Aile birleşimi yapılacak kişi ile aile bağlarını kanıtlayan belge
  • Aile birleşimi yapılacak kişi eş ise bu evliliğin sahte olmadığını kanıtlayan belgeler
  • Var ise ek gelirler, tapu fotokopileri ve araç ruhsatı fotokopileri

Avusturya’da Bulunan Kişiden İstenen Belgeler

  • Avusturya’da bulunan kişinin vatandaşlık belgeleri
  • Eğer çalışıyor ise son 3 ayın maaş bordrosu
  • Avustralya’da ikamet edilecek ev kendisine ait ise tapu fotokopisi, kira ise kira kontratı
  • Aile birleşimi yapılacak kişi Avusturya vatandaşı değil ise oturum izni
  • Banka hesap dökümü
  • Aile birleşiminin gerçekleşeceğine dair dilekçe
  • Aile birleşimi yapılacak kişi eş ise evlilik cüzdanı
  • Aile birleşimi yapılacak kişi ile akrabalık bağlarını kanıtlayan belgeler

ÜST
Telefon Yol Tarifi WhatsApp