×

Categories

Almanya Vize Başvurusu

Almanya Vize Başvurusu Hakkında

Almanya’ya seyahat etme plânınız varsa  ve  Umuma Mahsus  yani Bordo Pasaport sahibiyseniz  Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıysanız  ülkeye giriş yapabilmeniz için Almanya vize başvurunda bulunmanız gerekiyor. Almanya'ya seyahat edecekseniz ve  pasaportunuz da  daha önceye ait çok girişli ve geçerli bir Schengen vizesi bulunmuyorsa  Almanya'ya girişiniz için gerekli olan Almanya schengen vizesi için başvuru yapmanız gerekiyor ve zorunluluk olarak kabul  ediliyor.

Almanya Schengen Bölgesi’ne üye ülkeler arasında bulunuyor. Bu sebepten dolayı Almanya vizesine sahipseniz eğer seyahatlerinizi Almanya'dan başlayarak  başka Schengen ülkelerine de Almanya Schengen vizesi sayesinde seyahat edebiliyorsunuz. Ayrıca  Almanya’ya seyahat etmek istiyorsanız  90 gün kadar sürecek seyahatleriniz için Almanya Schengen Vizesi başvurusu yapmanız gerekiyor. 90 günden fazla sürecek  seyahatleriniz  için ise Almanya Ulusal Vizesi başvurusu yapmanız gerekiyor.

Hususi yani Yeşil Pasaport, Hizmet yani Gri Pasaportu ve Diplomatik yani Siyah ve Kırmızı  Pasaport sahibiyseniz ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıysanız 180 gün içerisinde 90 günü geçemeyecek olan  seyahatleriniz için Almanya vizesi başvurusu yapma konusunda muaf oluyorsunuz.

Uzun süreli vize başvurularınız için yani aile birleşimi, oturum izni, çalışma izni gibi amaçlarla Almanya’ya gitmek istiyorsanız ve  Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıysanız Almanya Ulusal vize başvurusu yapmak zorundasınız. Uzun süreli vize başvurularınız için doğrudan  Almanya Konsolosluğu ya da Almanya Büyükelçiliğine başvuru yapmanız gerekiyor.  90 güne kadar olan vize başvurularınız için de  Almanya Konsolosluğunun yetkilendirdiği  kurumlara ya da Turizm, Seyahat Acentelerine başvuru yapmanız gerekiyor.

Schengen vizesi  Avrupa Birliği'nde 1995’te yürürlüğe girmiştir. Schengen Sözleşmesi dahilinde taraf ülkeler arasında dolaşım serbestliği veren bir anlaşmadır.  Bu sözleşmeyi imzalamış olan ülkeler, Schengen Bölgesi dışındaki ülkeler adına geçişler için ortak olarak bazı kurallar uyguluyor. Bu sözleşme toplamda 26 ülkeyi kapsıyor.  Schengen Bölgesi, Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Liechtenstein, Macaristan, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Yunanistan’ı kapsıyor. İsviçre, İzlanda ve Norveç  AB’ye üye değillerdir ancak  özel bir anlaşma gereği ile Schengen Bölgesi’ne dahil olarak kabul ediliyorlar. Schengen Bölgesi’ne üye ülkelere  seyahat etmek istiyorsanız eğer seyahatleriniz için  vize başvurusu yaptığınız Schengen ülkesinden seyahatinize başlamanız şartı ile başka Schengen ülkelerine aynı vize sayesinde seyahat edebiliyorsunuz. Schengen vizesi 90 gün sürecek kadar olan seyahatleriniz için geçerlidir unutmayın. 

Almanya Vize Başvuru İşlemleri

Ülkemizin sürekli olarak ilişki halinde olduğu ülkelerin başında Almanya geliyor. İkinci Dünya Savaşında bu ülkede yaşanan iş gücü talebi ile başlayan süreç iki ülkeyi adeta kardeş ülke haline getirmiş durumdadır.  Birçok insanın ailesi bu ülkede yaşamaktadır. Bu da sürekli olarak başta aile ziyaretleri olmak üzere çok değişik nedenlerden ötürü bu ülkeye gidenlerin sayısını artırmaktadır. Almanya bir Avrupa Birliği ülkesidir. Ülkemizden hangi nedenle olursa olsun bu ülkeye gidecek olan kişilerden vize istemektedir. Hal böyle olunca da Almanya’ya gidecek olanların Almanya vize başvuru işlemleri sürecini eksiksiz ve doğru bir biçimde tamamlaması gerekir. Almanya aynı zamanda bir Schengen ülkesi olduğu için kısa süreli olarak Almanya’ya yapılacak olan seyahetlerde Schengen vizesi istenmektedir. Schengen vize süresi 5 yıldır. Uzun süreli olanlarda ise Almanya Ulusal Vizesi alınması gerekir.

Almanya Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

Üstte yapılan bu girişten sonra şimdi de artık  Almanya vize başvurusu nasıl yapılır sorusunun yanıtını en ufak bir kafa karışıklığına yol açmadan vermek gerekir ise o konuda da verilecek yanıtlar şöyledir. Öncelikle Almanya vize başvurusu için gerekli olan şartların taşınması gerekir. Bunun yanı sıra yine vize başvurusu için istenen evraklar tam eksiksiz ve doğru bir biçimde hazırlanması gerekir. Elbette vize başvuru formu doldurulup ıslak imzalı olmalı ve vize başvuru ücreti de ödenmelidir. Tüm bu adımlardan sonra Almanya Hükümeti tarafından yetkilendirilmiş olan kurumlara kendilerine verilen randevu saatinde giderek başvuru yapılması gerekir. Önceden elbette randevu alınması gerektiği gözardı edilmemelidir. Randevusuz olarak yapılan başvurulan evraklar tam bile olsa kabul edilmemektedir. Almanya’ya kısa süreli olarak gidecek olanlar vize başvurularını bu konuda yetkilendirilmiş olan kurumlara yaparlar. Uzun süreli vizeler için bizzat bireyin kendisinin yaşadığı kentte olan Almanya Konsolosluğuna başvuru yapması gerekir.

Almanya Vize Başvurusu Nereden Yapılır?

Almanya Vize Başvurusu nereden yapılır sorusunun ve çok daha fazlasının yanıtını bulabileceğiniz bu yazımızda Almanya ve vize hakkında tüm detaylara hâkim olabileceksiniz. Almanya, Schengen vizesi ile gidilebilen Avrupa Birliği ülkelerinden sadece biridir. Vize türüne gereken başvuru sürecinde hazırlanması gereken evraklar değişebilecektir. Her hâlükârda randevu alınarak başlanacak olan bu süreç belgelerin teslim edilmesi ile devam edecektir. Sadece konsolosluk ve tam yetkili vize merkezleri başvuru sürecini yönetebilmektedir. Vize danışmanlık merkezleri yine konsolosluk tarafından tam yetkili olan merkezlerdir. İnternet sitesi üzerinden randevu alınması çok kısa sürek kolay bir işlemdir. Başvuru için gereken belgelerin başında pasaport gelmektedir. Sonrasında fotoğraf, hesap dökümü, konaklama ve ulaşım rezervasyonları, seyahat sağlık sigortası, sgk belgeleri, vize başvuru formu gibi belgelerdir. Bu hazırlanan belgeler seyahatin amacına göre farklılıklar gösterecektir. Almanya vize türleri ise, Turistik vize, ticari vize, öğrenci vizesi, aile birleşimi vizesi, aile ve akraba ziyareti vizesi, transit vize, ulusal vize gibi vizelerdir. Vize başvurusu yaklaşık 25 gün içerisinde sonuçlanacaktır.

Almanya Vize Başvuru Şartları Nelerdir?

Almanya vize başvuru şartları nelerdir sorusunun yanıtı da bir diğer merak edilen sorudur. Burada her vize türüne göre şartlar değişmektedir. O yüzden hangi alanda vize başvurusu yapılacak ise onunla ilgili evrakların hazırlanması ve belirlenen zamanda teslim edilmesi gerekir.  Her vize türünde kendince istenen evraklar vardır. Bunların detayları aşağıda ayrıntılı bir biçimde verilmiştir. Örneğin eş akraba ziyaretine gidecek olanlar için oradan mutlaka bir davetiye gelmesi gerekir. Öğrenci olarak gidecek kişilerin ise eğitim alacağı okuldan bir davetiye mektubu ve onay yazısı alması gerekir. Ticari amaçla gidecek olan kişilerin de bunu mutlaka kanıtlayıcı istenen evrakları sunması gerekir. Almanya Hükümeti her dönem bu konuda son derece hassas ve dikkatli davranmakta en ufak bir hata yer vermemektedir. Almanya Konsolosluğu kendi mesai saatleri içinde çalışır. Aile birleşimi vizesi için mutlaka orada yaşayan birisi ile evli olmak yada çocukarın, aile fertlerinin orada yaşaması şartı vardır. Yatırımcı vizesinin ön koşulu ise orada yatırım yapmaya yetecek ekonomik gücünün belgelenebilir olmasıdır. Almanya sabıka kaydı konusunda da son derece hassastır.

Almanya Vize Başvurusu İçin Gerekli Evraklar

Almanya vize başvurusu için gerekli evraklar ise aşağıda yazılı olduğu biçimdedir. Bunlar standart olan evraklardır. Vize türlerine ve duruma göre başka evraklar da istenmektedir:

  • Almanya vize başvuru form. Form doğru bir biçimde doldurulmalı en ufak yalan bir bilgi olmamalıdır.
  • En az 30 bin Euro değerinde olan Seyahat Sağlık Sigortası
  • En az üç ay geçerliliği bulunan pasaport. Pasaportun en az iki sayfası boş olmalıdır. 10 yıldan eski tarihli olmamalıdır.
  • Güncel tarihli eski olmayan arka fonu beyaz 1 adet biometrik fotoğraf
  • Vize başvuru ücreti
  • Kişinin seyahati boyunca konaklayacağı yere dair bilgiler
  • Ne tür bir araç ile bu ülkeye gidecek ise o araca dair bilgiler. Bilet kayıtları
  • Banka hesap bilgileri
  • Maaş durumunu gösteren evraklar

Almanya Vize Başvuru Ücreti Ne Kadardır?

Almanya Vize Başvuru ücreti ne kadardır sorusunun en net yanıtını bulmak için yazımızı okumaya devam edebilirsiniz. Günümüz itibari ile Almanya vizesi almak için yatırılması gereken vize harcı ücreti vize türüne göre değişebilecektir. Turistik, ticari, öğrenci, kültürel, ziyaret, transit vize harcı 115 euro şeklindedir. Ayrıca vize danışmanlık merkezlerinde yapılan başvurularda ek bir bedel daha alınacaktır. Uzun süreli vizeler için başvuru yapılacaksa harç bedelleri farklı olacaktır ve bunun bilgisi vize danışmanlık firmalarından alınabilecektir. Vize harcı ücretine zaman zaman zam gelebilmektedir. Schengen vize ücreti her ülke için aynı olmaktadır. Değişen hizmet bedeli vize danışmanlık firmalarının ücreti olmaktadır. 0-12 yaş arası çocuklar vize ücreti ödeme adımından muaf tutulmuşlardır. 12 yaşından büyük olan her vatandaş vize harcı yatırmak zorundadır. Kısa süreli vize haricinde uzun süreli vize bedelleri hakkında detaylı bilgi almak için konsolosluk ve vize danışmanlık merkezleri ile iletişime geçmekte fayda olacaktır. Başvuru sonrasında yaklaşık 1 ay içerisinde vize başvurusunu sonuçlanacaktır. Bu yüzden vize randevu gezi tarihinden en az 2 ay kadar önce yapılmalıdır.

Almanya Vize Başvurusunda Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Almanya Vize Başvurusunda dikkat edilmesi gerekenler nelerdir sorusu vize için başvuru yaparken en sık soruların başında gelmektedir. Almanya ziyareti için vize başvurusu yapılırken dikkat edilmesi gereken birçok nokta mevcuttur. Başvuru süreci, randevu, belgelerin hazırlanması ve başvurunun sonuçlanması adımlarından oluşmaktadır. Randevu alınmadan hiçbir işlem yapılamayacağı bilinmelidir. Online bir şekilde belgeleri hazırlanması için süre planlanarak bir gün ve saat belirlenmelidir. Sonrasında hemen belgelerin hazırlanmasına başlanmalıdır. Pasaport ilk hazırlanması yoksa alınması gereken belgedir. Belgeler hazırlanırken eksik, fazla ya da yanlış bilgi içeren belgenin konsolosluğu sunulması başvurunun reddine sebep olabilecektir. Vize başvuru formu ilk doldurulan belge olmanın yanı sıra ayrıca en önemli belgedir. Vize başvuru formunda belirtilen tüm bilgiler hazırlanan diğer belgeler ile doğrulanabilir nitelikte olmak zorundadır. Ayrıca randevu günü ve saatinde randevu yerinde hazır bulunulmalı, geç kalınmamalıdır. Özellikle konsolosluktan yapılan başvurularda yarım saat kadar erken randevu yerinde bulunmakta fayda olacaktır. Kişi kendisi vize başvurusunda bulunmalıdır. Bir üçüncü şahıs başvuru yapacaksa bu durum için vekalet verilmelidir.

ÜST
Telefon Yol Tarifi WhatsApp