Hollanda vizesi, Hollanda Konsolosluğu vize bölümüne gerekli evrakların teslim edilmesi ile vize alınabilir. Bu yüzden Hollonda'ya seyahat etmeyi planlıyorsanız Hollanda Konsolosluğu’na başvuru yapmanız gerekmektedir.
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Hollanda’ya gitmek için vize almak zorundadırlar. Tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları başvurularını değerlendirilmek üzere konsolosluklara iletmelidir. Bu kural Türkiye’de yaşıyor olan Hollanda vatandaşları için de geçerlidir. Başvuru sahipleri kimlik, pasaport, noter gibi işlemleri konsolosluklarla yürütebilirler.
Ayrıca aynı zamanda Hollanda Konsolosluğu ve Hollanda Büyükelçiliği vize ve vatandaşlık işlemlerinin yanı sıra Türkiye ile Hollanda arasındaki ilişkilerin de korunmasını sağlamaktadır.
Hollanda’ya Seyahat Etmek
Hollanda Krallığı'nın sadece Kuzey Denizi kıyısında yer alan bir devlet değil, aynı zamanda Karayipler'de bulunan ve gezginlere egzotik bir tatil sunan birkaç ada olması dikkat çekicidir.
Dünyanın her yerinden turistler Hollanda şehirlerinin atmosferinden etkileniyor. Mimari ve tarihi anıtlarda, pitoresk kanallarda ve parklarda, tiyatrolarda ve müzelerde bol miktarda bulunurlar. Ülkedeki iklim, eyalet genelinde ılıman denizciliktir. Bu nedenle Hollanda'da kışlar ılıman, yazlar ılık, ancak sıcak değil, seyahat için çok rahat.
Hollanda Vizesi Kaç Günde Çıkar?
Hollanda vize başvurularınız konsolosluklara iletildikten sonra değerlendirme süreci ile birlikte yaklaşık bir hafta içinde sonuçlanır. Ancak bu süre başvuru sahibinin seyahat etme amacına, gerekli belgeleri eksiksiz ibraz edip etmemesine ve konsolosluk yoğunluğuna göre değişebilir.
Vize başvurusu yaparken özellikle konsoloslukların çalışma saatlerini göz önüne almak önemlidir. Yıl içinde belirlenen resmî tatiller ve hafta sonları hariç, Hollanda Konsolosluğu’na başvurularınızı hafta içleri mesai saatlerinde yapabilirsiniz. Çalışma saatlerine uygun olarak alınan randevular ve başlatılan başvuru süreçleri çok daha sorunsuz ilerlemektedir.
Bunların dışında yine başvurularınızı eksiksiz evrak dosyası ile yapmanız da oldukça önemlidir. Konsolosluk memurları vize başvurularınızı, gerekli evrakların titizlikle incelenmesi sırasında değerlendirirler. Evraklarınızda herhangi bir eksik bilgi ya da evraklarınız arasında çelişkili ifadeler yer alması durumunda konsolosluk vize başvurunuzu değerlendirmeye almaz ya da değerlendirmelerini ret ile sonuçlandırabilir.
Hollanda Vize Başvurusu Hakkında Bilgi
Hollanda vize başvurusu, Hollanda’ya herhangi bir amaçla seyahat etmek isteyenlerin başlatması gereken işlemleri içermektedir. Hollanda vizesi için büyük önem teşkil eden hazırlıklardan biri de gerekli evrakların beyan edilmesidir. Buna göre Hollanda vize başvurusu için gerekli evrak listesi şöyle sıralanabilir:
- Hollanda vize başvuru formu
- 2 adet fotoğraf
- Pasaport ve daha önceki vizelerin birer kopyaları
- Dönüş bileti için rezervasyon yapıldığına dair bir çıktı
- Hollanda seyahatinizin amacını ve seyahat planınızı belirten bir dilekçe
- Hollanda’da ne kadar kalınacağına dair konaklama yerinin rezervasyonu
- Medeni durum belgesi
- Hollanda’da kalacağınız süre içinde başvuru sahibi olarak kendi giderlerinizi karşılayabileceğinize dair kanıtlar
Hollanda Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?
Hollanda vize başvurusu 2022 yılı içinde vize almak isteyenler tarafından yapılabilmektedir. 2022 yılı Hollanda vizesi başvuruları ister vize başvuru merkezleri ister Hollanda Konsolosluk birimleri aracılığıyla gerçekleştirilebilmektedir. Ancak Hollanda vizesi verme konusundaki tek karar mekanizması Hollanda Konsolosluğu vize departmanlarıdır. Hollanda’ya vize alabilmeniz için onay ya da ret kararı tamamen Hollanda Konsolosluğu’nun yetkileri dâhilindedir.
Hollanda Schengen Vize Başvurusu Hakkında
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı iseniz veya Türkiye’de ikamet etmekte olan üçüncü ülke vatandaşlarından biriyseniz Hollanda seyahatleriniz için vize başvurusu yapmanız gerekir. Bu başvurularınızın tümünü Hollanda Konsolosluğu ve Hollanda Büyükelçiliği değerlendirmektedir. Hollanda vizesi işlemlerinizde son kararları verme yetkisi sadece Hollanda Konsolosluğu ve Hollanda Büyükelçiliği’ndedir.
Hollanda Schengen Antlaşması’na taraf olan ve Schengen üyesi olan ülkelerden biridir. Bu nedenle Hollanda’ya kısa süreli seyahatleriniz için size 180 gün içinde 90 günü aşmayacak şekilde vize verilebilir. Hollanda Schengen vizesi, çoğu durumda bu kurala tabi olarak verilmektedir.
Hollanda ülke olarak Schengen bölgesinde yer alıyor. Bu nedenle de Schengen vizesine sahip olan kişilerin yeniden bir vize alması gerekli değildir. Fakat Schengen vizesinin sahip olduğu kurallar gereğince 3 farklı vize tipi vardır. Hollanda tek girişli Schengen vizesi, Hollanda çift girişli Schengen vizesi, Hollanda çok girişli Schengen vizesidir.
Vize işlemleri için kişilerin Türkiye’de bulunan Hollanda Büyükelçiliği’ne, Hollanda Konsolosluklarına, Hollanda Başkonsolosluğu’na ve bu kurumlar tarafından yetkilendirilen vize başvuru merkezlerine başvurmaları gerekir.
Öncelikle kişilerin vize randevusu alması ve sonrasında evraklarında gereken tarihler arasında hazırlaması bununla birlikte vize ücretini yatırarak başvurularını gerçekleştirmeleri gerekir.
Hollanda Vize Başvurusu Açıldı mı?
Hollanda vize başvurusu açıldı mı? 2022 yılında cevabı en sık merak edilen sorulardan biridir. Hollanda Konsolosluğu birimlerine vize için gerekli belgeleri dosyalaştırarak başvuruda bulunmak isteyenler için Hollanda vize başvuruları açık durumdadır. Hollanda Konsolosluğu mesai saatleri göz önüne alınarak randevu alabilir ve vize işlemleri başlatabilirsiniz. Dolayısıyla Hollanda vize başvuruları başlamıştır. Hollanda’ya vize başvurusu yapmak isteyenler 2022 yılında konsolosluktan ya da büyükelçilikten randevu alabilirler. Çünkü ancak vize randevusu almanız durumunda gerekli evrakları teslim edebilir ve vize başvurusu yapabilirsiniz.
Hollanda Vize Başvurusu Nereye Yapılır?
Hollanda vize başvurularınızı Hollanda Konsolosluğu ya da Hollanda Büyükelçiliği almaktadır. Bizzat yapmak için hazırlık yaptığınız Schengen vizesi başvurularınız, eğer gerekli tüm evrakları ibraz ettiyseniz konsolosluk tarafından değerlendirmeye alınır.
Ayrıca Hollanda vize başvurusu yaparken seçeceğiniz vize türü de oldukça önemlidir. Seyahatinizi hangi amaçla yapmayı planlıyorsanız o vize türü için başvuruda bulunmanız gerekir.
Seyahat amacınıza en uygun Schengen vizesi başvurusu türlerini aşağıdakiler arasından seçebilmeniz mümkündür:
- Hollanda turist vizesi
- Aile/Arkadaş ziyareti vizesi
- Tıbbi tedavi vizesi
- Kültürel vize
- Erasmus vizesi
- Aile birleşimi vizesi
- Hollanda evlilik vizesi
- Ticari vize
- Transit vize
Vize başvurularınızı yukarıdaki vize türleri arasından size en uygun olanını seçip yapabilirsiniz. Başvurularınızı Hollanda Konsolosluğu’na şahsen yapabileceğiniz gibi, MyVize Hollanda Vize Danışmanlık ile de yapabilirsiniz. Şahsen vize başvurularında dikkat edilmesi gereken önemli noktalar vardır. Bu konuda yeterince dikkatli davranmayan başvuru sahipleri, Hollanda vize reddi alabilmektedirler. Bu yüzden başvurularınızı, gerekli tüm evrakların temini için MyVize ile yapmanız size büyük avantaj kazandıracaktır.
Hollanda Konsolosluğu Vize Başvurusu
Hollanda Konsolosluğu tarafından kabul edilen Schengen vize başvurunuz, vize için gerekli evraklar ile birlikte bir değerlendirmeye alınır. Bu değerlendirme sırasında parmak izi ibrazı, başvuru formu, vize fotoğrafı, maaş bordrosu, seyahat sigortası vs. gibi evrakların uygunluğu kontrol edilir. Eğer tüm evraklarınızı doğru bir şekilde teslim ettiyseniz vize mülakatı için konsolosluğa çağrılırsınız. Vize mülakatını da başarıyla tamamlayan başvuru sahiplerinin vizeleri, güncel pasaportlarına işlenerek posta ile gönderilir. Bu sürecin sonunda Hollanda vizesi almaya hak kazandığınız için, seyahat tarihlerinizde Hollanda’ya gidebilirsiniz.
Bunların dışında Hollanda’ya yapacağınız tüm vize başvuruları Schengen vizesi prosedürlerine göre değerlendirilir. Çünkü Hollanda hem Avrupa Birliği üyesi hem de Schengen üyesi bir ülkedir. Dolayısıyla vize başvurularında geçerli olan kurallar Schengen vizesi kurallarıdır. Hollanda Schengen vizesi almaya hak kazandığınızda aşağıdaki 25 ülkeyi de vizesiz gezme hakkı elde edersiniz:
- Almanya,
- Avusturya,
- Belçika,
- Çek Cumhuriyeti,
- Danimarka,
- Estonya,
- Finlandiya,
- Fransa,
- Hollanda,
- İspanya,
- İsveç,
- İsviçre,
- İtalya,
- İzlanda,
- Letonya,
- Litvanya,
- Lüksemburg,
- Macaristan,
- Malta,
- Norveç,
- Polonya,
- Portekiz,
- Slovakya,
- Slovenya.
Hollanda Vize Randevusu
Hollanda vize randevusu alarak başlatılabilen vize başvuru süreci, konsolosluk tarafından talep edilen zorunluk evrakların teslimiyle devam eder. Hollanda vize işlemleri sürecinde randevu almak için Hollanda Konsolosluğu’na şahsen başvurmanız gerekmektedir.
Hollanda Vize Ücreti Hakkında
Hollanda vize ücreti ne kadardır? Hollanda vizesi almak için başvuruda bulunmak isteyenlerin konsolosluk tarafından belirlenen harç ücretini ödemesi gerekir. Hollanda vize harç ücreti 2022 yılı içinde 115 euro olarak açıklanmıştır. Vize başvurusu sırasında MyVize Danışmanlık şirketinden hizmet alınması durumunda ödenecek ek ücretler ortaya çıkabilmektedir. Schengen vize ücreti olarak da anılan, 2022 yılı Hollanda vizesi ücretleri için konsolosluğa ödenmesi gereken harç bedeli makbuzu alınmalıdır. Bu makbuz başvuru öncesinde hazırlanan evraklara mutlaka eklenmelidir.
Hollanda vizesi alabilmek için ülkenizdeki uygun Hollanda büyükelçiliği veya konsolosluğuna vize başvurusunda bulunmanız gerekecektir. Hollanda vizesi için başvuran herkesin gerekli belgelerle birlikte Hollanda vize ücreti ödemesi gerekecektir. Bu ücret başvuru sırasında ödenir ve başvurunuz reddedilse dahi iade edilmez. Ancak, 6 yaşın altındaki çocuklar gibi bazı kişiler Hollanda vize ücreti ödemekten muaf olabilir.
Kısa süreli Hollanda vize ücretleri, döviz kurlarına göre değişiklik gösterebilse de, diğer tüm Schengen bölgesi ülkeleri ile aynıdır. Duruma bağlı olarak, kâr amacı gütmeyen organizasyonel etkinliklere katılmak için seyahat eden 25 yaşın altındaki kişiler için de vize ücreti talep edilmeyebilir.
Vize Türü |
Ücret (Euro) |
Schengen vizesi çocuk (6 yaş altı) |
Ücretsiz |
Schengen vizesi çocuk (6 – 11 yaş) |
40€ |
Schengen vizesi normal ücreti |
80€ |
Schengen vizesi, düşük ücret |
35€ |
Karayip vizesi çocuk (6 yaş altı) |
Ücretsiz |
Karayip vizesi çocuk (6 – 11 yaş) |
40€ |
Karayip vizesi |
80€ |
Kategori |
Ücret (Euro) |
Bir aile üyesi veya partneri ile kalmak (evli veya bekar) |
€171 |
Bir ebeveynle kalmak için küçük seyahat |
€57 |
Başka bir AB üye ülkesinde uzun süreli AB'de ikamet eden veya uzun süreli AB'de ikamet eden bir aile üyesiyle birlikte kalmak |
Yetişkinler – 171 €
Küçükler – 57 €
|
Ortaklık Anlaşması kapsamında Türk bir aile üyesiyle birlikte kalmak EG-Turkey |
Yetişkinler – fiyatlar 57€ ile 66€ arasında değişmektedir.
Küçükler – fiyatlar 30 € ile 57€ arasında değişmektedir.
|
Tüm eğitim seviyeleri için |
İlk başvuru – 171€
Uzun süreli AB'de ikamet eden – 171 €
|
Au pair/Değişim programı |
İlk başvuru – 285 €
Uzun süreli AB'de ikamet eden – 171 €
Ortaklık Anlaşması EG-Türkiye MVV ile oturma izni – 66 €
Ortaklık Anlaşması EG-Türkiye MVV'siz oturma izni – 57 €
|
Tatilde Çalışma (WHS/WHP) |
İlk başvuru – 57 €
Uzun süreli AB'de ikamet eden – 171 €
|
Kurum İçi Aktarılanlar |
İlk başvuru – 285 € |
Yüksek vasıflı göçmen |
İlk başvuru – 285 €
Uzun süreli AB'de ikamet eden – 171 €
|
İş |
İlk başvuru – 285 €
Uzun süreli AB'de ikamet eden – 171 €
|
Eğitim, terfi veya araştırma bittikten sonra iş arama |
İlk başvuru – 171 €
Uzun süreli AB'de ikamet eden – 171 €
|
Stajyer veya çırak olarak |
İlk başvuru – 285 €
Uzun süreli AB'de ikamet eden – 171 €
|
Stajyer veya çırak: Genç İşçi Değişim Programı (YWEP) |
İlk başvuru – 57 €
Uzun süreli AB'de ikamet eden – 171 €
|
Sınır ötesi hizmet sağlayıcı |
İlk başvuru – 285 €
Uzun süreli AB'de ikamet eden – 171 €
|
Mevsimlik işçilik |
İlk başvuru – 171 €
Uzun süreli AB'de ikamet eden – 171 €
|
Avrupa mavi kart sahibi olarak |
İlk başvuru – 285 €
Uzun süreli AB'de ikamet eden – 171 €
|
(AB) 2016/801 Direktifi kapsamında araştırmacı |
İlk başvuru – 171 €
Uzun süreli AB'de ikamet eden – 171 €
|
ICC Lübnan ile bağlantılı olarak çalışmak |
İlk başvuru – 66 € |
(non-) Ayrıcalıklı NATO personeli / Personel JFCHQ olarak çalışın |
Özgür |
Serbest meslek |
İlk başvuru – 1348 €
Kalış amacında değişiklik (başlangıçtan sonra) – 361 €
Uzun süreli AB'de ikamet eden – 361 €
|
Ortaklık Anlaşması AT-Türkiye |
MVV ile oturma izni – 66 €
MVV'siz oturma izni – 57 €
|
Yabancı yatırımcı |
€2173 |
Geçici insani amaçlar |
Özgür |
Geçici insani amaçlarla kalıştan sonra devam eden ikamet |
€382 |
Tıbbi tedavi Vizesi |
€1033 |
Hollanda'dan ayrılamama |
€326 |
Yeniden giriş |
€1033 |
Ana ülkeye geri dönmeden önce yeniden giriş |
Yetişkinler – 57 €
Küçükler – 30 €
|
Uzun süreli ikamet eden küçükler ve aile üyeleri |
€164 |
AB topluluk yasasına göre doğrulama başvurusunda bulunma |
Yetişkinler – 57 €
Küçük – 30 €
|
Uzun süreli ikamet eden AB |
Yetişkinler – 57 €
Küçük – 30 €
|
Hollanda Vize Türleri
Hollanda'ya gitmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için şu an açık olan 2 tür vize vardır: Hollanda Schengen C Vizesi ve Hollanda Ulusal D Vizesi.
-
Hollanda Schengen C Vizesi
Hollanda Schengen C vizesi, Schengen bölgesine kısa süreli giriş için verilir. Bu vize 180 günlük zaman dilimi içinde 90 gün ülkede kalmanızı sağlar. İzin tek veya çift girişlik olabilir ya da ikiden fazla girişlik multivize de verilebilir. Çok girişli multivizeler Hollanda sınırını iki kezden fazla geçmenize izin verir. "Schengen" sadece Hollanda'ya değil, aynı zamanda Schengen bölgesindeki diğer ülkelere de ulaşma fırsatı sağlar. Turistik amaçlar, kısa süreli çalışmalar, arkadaş veya akraba ziyaretleri için uygundur.
-
Hollanda Ulusal Vizesi (D Vize)
Hollanda ulusal vize ya da D vizesi, Hollanda topraklarında uzun süre kalmak için verilir. Bir eyalette olası kalış süresi 90 günü aşacaksa D vizesine başvurmanız gerekir. Ancak bu vize ile sadece bu eyalette kalabilirsiniz. Bu tür bir izinle, turistler 180 gün içinde 90 günden fazla bir süre başka bir Schengen ülkesini ziyaret edemezler. Bu vize, Hollanda'da eğitim alacak, çalışacak, bir Hollandalı ile evlenecek veya daimî ikamet alacak kişilere verilir.
2006 yılından bu yana, evlilik, ilişkilerin güçlendirilmesi amacıyla talep edilen geçici oturma izni vizesi, ancak gerekli evrakların hazırlandığı dosyanızın ibrazı, Hollanda kültür ve dil yeterlilik testinin olumlu bir sonucunu teyit etmeniz durumunda verilir.
Schengen grubu ülkelere seyahat etmeyi planlayan vatandaşların çoğu zaman kalmayı planladıkları ülkenin temsilciliğine vize başvurusu gerekmektedir.
Karayipler'deki adaları ziyaret etmek için - Bonaire, Aruba, Saba, Curacao, Sint Eustatius, Sint Maarten - özel bir Karayip vizesine başvurmanız gerekir. Kısa vadeli Karayip vizesi bir aya kadar verilir. Başvuru sahibinin Schengen çoklu giriş vizesine sahip olması Karayip gezileri için gerekli değildir. Karayip vizesi Hollanda'nın Avrupa kısmı için geçerli değildir.
5 yıl içinde en az 2 kez kısa süreli Karayip vizesi başvurusunda bulunan, burada tıbbi tedaviye ihtiyacı olan veya denizcilik sektöründe çalışan vatandaşlar Karayip vizesi başvurusunda bulunabilirler. Bu vize 1 ila 4 yıllık bir süre için geçerlidir.
Ülkenin Karayipler bölgesinde 90 günden fazla kalmanız, ancak oturma izniniz varsa mümkündür. Hollanda vatandaşları bile Karayipler’de 180 günden fazla kalmak istemeleri durumunda belirli kayıt işlemleriyle uğraşmak zorunda kalırlar.
Hollanda vizesi başvurusunda bulunanlar, öncelikle ülkeye seyahat nedenlerini belirlemeleri gerekir. Talep edilen evraklar ve belgeler, talep edilen vize türüne ve Türkiye'deki iş statülerine göre farklılık gösterir. Hollanda vizesi başvuruları, uzun süreli ve kısa süreli olmak üzere iki kategoride incelenir. Diğer Hollanda vizesi türleri şunlardır:
- Hollanda Schengen vizesi
- Hollanda Turistik Vize
- Ticari Vize
- Hollanda Aile ve Arkadaş Ziyareti Vizesi
- Hollanda Aile Birleşimi Vizesi
- Göçmenlik Vizesi
- Hollanda Eğitim Vizesi
- Hollanda Transit Vize
- Denizci vizesi
- Hollanda şoför vizesi
- Hollanda Antilleri vizesi
- Ekspress vize
- Hollanda Dil Okulu Vizesi
- Hollanda kültür sanat spor konferans ve Araştırma faaliyetleri vizesi
Bu vize türlerine göre kişiler evrak hazırlamak durumundadır. Bu vizelerin her birinin kendisine has evrak dosyası vardır. Bu evrak dosyasında bulundurulması gereken her belgenin güncel olması ve tamamen gerçekleri yansıtması aranılan en önemli kriterlerden biridir.
Hollanda Turistik Vize
Hollanda turistik vize işlemleri, seyahat amaçları turistik gezi olanlar tarafından yapılmaktadır. Vize başvurularınızı konsolosluk ya da büyükelçiliğe yapabilmeniz mümkündür. Ancak başvurularınız öncesi konsoloslukların çalışma saatleri içerisine denk gelecek şekilde randevu almanız gerekir.
Hollanda’ya turistik gezi düzenlemek isteyen her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı vize almak durumundadır. Vize almak için gerekli evraklar bir dosya hâline getirildikten sonra konsolosluğa bu dosyayı teslim etmeniz gerekir. Hollanda turistik vize için gerekli evrak listesi aşağıda verilmiştir:
- En az 2 boş sayfa içeren uluslararası pasaport. Ön koşul: Pasaportun vize bitiş tarihinden sonra 3 ay daha geçerliliği olmalıdır.
- Başvuru sahibi tarafından eksiksiz doldurulmuş ve imzalanmış bir başvuru formu
- Beyaz zemin üzerine 35 x 45 mm boyutlarında iki adet renkli fotoğraf
- Hollanda'da kalış sürenizin tamamı için geçerli olacak şekilde düzenlenmiş seyahat sağlık sigortası. Asgari teminat 30.000 Euro oılmalıdır.
- Schengen vizesi içeren eski pasaportlarınız
- Türkiye Cumhuriyeti pasaportunuzun bir kopyası
- Ödeme gücünün belgeli kanıtı (banka ekstresi, maaş bordrosu vs.)
- Diğer ülkeleri ziyaret ederken de dâhil olmak üzere tüm seyahat için otel rezervasyonu hakkında bilgi
- Gidiş-dönüş biletleri veya araba belgeleri rezervasyonu
- Kişisel bir araçla seyahat etmeyi planlıyorsanız uluslararası ehliyet
- Uçakla seyahat ediyorsanız gidiş-dönüş biletleri
Hollanda Turistik Vize Nasıl Alınır?
Hollanda vizesi işlemleri yaparak Hollanda’ya turizm amaçlı seyahat etmek için gerekli olan vizeyi alabilmeniz mümkündür. Hollanda bir Schengen ülkesidir ve Hollanda vizesi de Schengen vize türüne girmektedir. Hollanda’ya seyahat gerçekleştirmek isteyenler, vize işlemleri için gerekli belgeleri hazırlayarak Hollanda Konsolosluğu randevu işlemlerini tamamlayabilirler. Daha sonra da Hollanda vizesi için gerekli evraklar Hollanda Konsolosluğu’na teslim edilmelidir. Konsolosluğun resmî web sitesinden daha ayrıntılı bilgi alabilir, Hollanda Konsolosluğu Duyurular bölümünü inceleyebilirsiniz.
Kuzey-batı Avrupa'da yer alan Hollanda, tarihi ve kültürel değere sahip çeşitli turistik mekanlara sahiptir. Hollanda'yı bir tatil için ziyaret etmeyi planlıyorsanız, kısa süreli Schengen vizesi almanız gerekecektir. Bu vize ile 180 günlük süre içerisinde ülkede en fazla 90 gün kalabilirsiniz. Bu vize ile Hollanda ve diğer Schengen ülkelerinde özgürce seyahat edebilirsiniz.
Hollanda Ticari Vize
14 Eylül 2015 tarihi sonrası ilk defa kısa süreli Hollanda Schengen ticari vizesi alabilmek için, tüm başvuru sahiplerinin biyometrik veri sağlamak üzere konsolosluk veya Myvize Hollanda Vizesi Danışmanlık Merkezi’ne şahsen gelmeleri zorunludur. 12 yaşından küçük çocuklar için parmak izi uygulaması söz konusu değildir.
Hollanda Ticari Vize Nasıl Alınır?
Hollanda’ya iş amacıyla ticari vize alarak gitmek istiyorsanız konsolosluk ya da büyükelçiliği bazı evraklar sunmanız gerekmektedir. Hollanda ticari vize için gerekli evraklar aşağıda verilmiştir:
- En az 2 boş sayfa içeren uluslararası pasaport
- Hollanda ticari vize başvuru formu
- Beyaz fon üzerinde çekilmiş 35 x 45 mm boyutlarında iki adet renkli fotoğraf
- Hollanda'da kalış sürenizin tamamında geçerli olacak şekilde düzenlenmiş seyahat sağlık sigortası. Asgari teminat 30.000 Euro olmalıdır.
- Schengen vizesi basılı olan eski pasaportlarınız
- Türkiye Cumhuriyeti pasaportunuzun bir fotokopisi
- Ödeme gücünüzün kanıtı (banka ekstresi, maaş bordrosu vs.)
- Diğer ülkeleri ziyarette de dâhil olmak üzere tüm seyahat için otel rezervasyonu hakkında bilgi
- Gidiş-dönüş uçak biletleri veya araba belgeleri rezervasyonu
- Kişisel bir araçla seyahat etmeyi planlıyorsanız uluslararası ehliyet
- Hollanda'dan bir şirketten davetiye (Seyahatin amacı ve süresi belirtilmiş olmalıdır ve masrafların hangi tarafa ait olduğu da açıklanmalıdır.)
- Türkiye’deki şirketinizden/işyerinizden bir ön yazı (başvuranın pozisyonunu, maaşını gösteren).
Hollanda Transit Vize
Hollanda transit vize istiyor mu? sorusuna açıklık getirdikten sonra Hollanda transit vizesi için gerekli evrakların listesinde değinmekte fayda vardır. Transit vize için gerekli evraklar neredeyse tüm kısa süreli Schengen vize türlerindekilerle aynıdır. Konsolosluk yetkilileri transit vize için gerekli tüm evrakları hazırlamanızı isterler.
Hollanda transit vize kısa süreli vize kategorisine dâhildir. Bir ülkenin havalimanına iniş yapıp oradan direkt başka bir ülkeye geçmek için transit vizeye ihtiyacınız vardır. Ve Hollanda da transit vize isteyen ülkeler arasındadır. Hollanda’ya iniş yaparak kısa bir süreliğine havalimanında konuk olmanız ve geçmek istediğiniz ülke için beklemeniz sırasında transit vize ibraz etmeniz gerekir. Ulaşım için uçağınızın hareket saatine kadar iniş yaptığınız havalimanından çıkmanız ve bulunduğu şehri dolaşmanız mümkündür. Transit vize uçuş saatine kadar herhangi bir hareket kısıtlılığı getirmez.
Ancak bazı durumlarda havalimanından ayrılarak uçuş saatinde tekrar havalimanına dönmeyen vatandaşlar da olabilmektedir. Bu, Hollanda Göç Yasası’nın ihlal edildiği anlamına gelir. Böyle bir durumda Hollanda yasanın ihlali uyarınca size vize yasağı getirebilir ve ülkeye tekrar giriş yapamama tehlikesiyle karşı karşıya kalabilirsiniz. Sadece uluslararası geçiş için gerekli olan sınırlı kalış süresine rağmen Hollanda Büyükelçiliği transit vize kontrolü ve kaydı konusunda taviz vermez.
Buna göre Hollanda transit vizesi için gerekli evraklar aşağıdaki gibidir:
- Schengen vizesi standardına uygun olarak çekilmiş fotoğraf: Şapka, gözlük, saç bantları kabul edilmez. Görüntü net olmalıdır. Parazit ve herhangi bir rötuş olmamalıdır. Arka plan beyaz olmalıdır.
- Hollanda transit vize başvuru formu: Form konsolosluğun web sitesinde yer almaktadır. Mutlaka Latin harfleriyle doldurulmalıdır. Harflerin tamamı büyük olmalı, formda herhangi bir leke ya da yazım yanlışı olmamalıdır.
- Hem yeni hem de eski pasaportlar: Hem asılları hem de fotokopileri sunulmalıdır.
- Seyahat sağlık sigortası (en az 30.000 euro teminatlı)
- Transit geçilecek ülkede kalacağınız yerin otel rezervasyonları
- Transit geçilecek olan ülkenin vizesi
Havaalanından ayrılmayı düşünmüyorsanız veya Schengen bölgesi ülkelerine seyahat etmeyi planlıyorsanız (son varış ülkelerinin vizeniz/vizeleriniz varsa) transit vizesi gerekli değildir. Havaalanından ayrılabilmenize imkân tanıyan bir transit vize almak için evrakları aşağıdaki gibi hazırlamanız gerekir:
- Varış ülkesindeki otel rezervasyonu (hem asılları hem de fotokopileri ile internet üzerinden yapılan rezervasyonlar kabul edilir),
- Transit sırasında Hollanda'da bir otel rezervasyonunun teyidi (transit vize, ülkede bir günden fazla kalmanıza imkân veriyorsa),
- Gerekiyorsa Hollanda’dan geçeceğiniz ülkenin vizesi,
- Tüm seyahat planı için kullanılacak biletler ve kopyaları. (Açığa alınabilir biletler kabul edilmez.)
Büyükelçiliğin konsolosluk bölümü ek belgeler talep etme ve gerekirse başvuru sahibini görüşmeye çağırma hakkını saklı tutar. Gerekli belgelerin eksiksiz bir dosyasının sunulmaması durumunda vize alma prosedürü başlatılmayacaktır.
Hollanda transit vizesine başvurularınızın reddedilme ihtimali de vardır. Bu tür ret vakalarının yaklaşık %60'ı yanlış evrak ibrazı ile ilişkilidir: kâğıtlarda yıpranma, okunaklı olmayan yazı, başka hatalar, aşırı düzeltmeler… Ayrıca bazı sertifikalar da konsolosluk için yeterli gelmeyebilir. Bunların dışında büyükelçilik ya da konsolosluk birçok nedenle Hollanda transit vize başvurunuzu reddedebilir:
- Adayın yetersiz maddi durumu.
- Yanlış bilgi/sahte belge sağlanması.
- Eski pasaportlar
- Gezinin yeterince açıklanmamış, doğrulanmamış amacı.
- Konsolosluk memurunun, ticari vize başvurusu yapan kişiyi potansiyel tehdit olarak görmesi
- Adli sicil kaydına sahip olmanız
- Daha önce vize alınmışsa o vize döneminde yapılmış bazı ihlaller
- Yanlış yazılmış davetiye
- Yasaklanmış herhangi bir ürünün sınırdan daha önce sokulmaya çalışılması
- Önceden alınmış bir vizenin uygunsuz kullanımı (örneğin, İspanya'ya vize alıp İsviçre’ye gitmek)
Hollanda Aile/Arkadaş Ziyaret Vizesi
Akrabalarınız, arkadaşlarınız veya yakın tanıdıklarınız şu anda Hollanda'da yaşıyorsa onları ziyaret etmek için aile/arkadaş ziyaret vizesi almanız gerekir. Hollanda Konsolosluğu’na aile ve arkadaş ziyareti vizesi için başvuruda bulunmanız mümkündür. Bu vize için gerekli evrakları hazırlamanız, başvuru için randevu aldıktan sonra yeterlidir. Avrupa'nın en eksantrik ülkelerinden biri olan Hollanda’yı ziyaret etmeyi sevdiklerinizle bir araya gelmek için istiyor olabilirsiniz. Bu sevinci yaşamak ve eşsiz fırsatı değerlendirmek kadar keyifli bir şey yoktur. Bu nedenle, aileniz ya da arkadaşlarınıza bir araya gelmek ve ziyaret için zaten anlaştıysanız, Hollanda'ya ziyaretçi vizesi başvurusunda bulunmaktan çekinmeyin. Peki Hollanda ziyaretçi vizesi hakkında bilmeniz gereken diğer hususlar nelerdir?
Aile/arkadaş ziyareti vizesi, Hollanda’ya varış tarihinizden itibaren 90 günden fazla olmamak üzere ülkede geçici bir süre ile kalma hakkı verir. Hollanda ziyaretçi vizesi, Schengen vizesinin bir alt türüdür. Yani aslında bir Schengen vizesidir ve Schengen vizesi için geçerli tüm özelliklere sahiptir. Hollanda Konsolosluğu’na bir Schengen bölgesi olan Hollanda vizesi için başvuruda bulunmak isterseniz MyVize’den hemen randevu oluşturabilirsiniz.
Aile ve arkadaş ziyareti vizesi için gerekli temel belgelere ek olarak, ziyaret edeceğiniz kişi veya kişilerden davetiye almanız da önemlidir. Konsolosluğa evrak hazırlarken dikkat etmeniz gereken en önemli şeylerden biri de bu yüzden davet mektubudur. Bu mektup Hollanda'da bulunmak için yasal dayanağı olan ve noter tasdikli bir kişi adına düzenlenmelidir. Konsolosluklar genellikle davetiyenin gönderilme yönteminden, mektuptaki pulların varlığına kadar çeşitli küçük şeylere dikkat ederler. Davet eden kişiyle dostluk veya aile bağlarının ek kanıtı olarak, doğum, evlilik veya ölüm belgelerinin yanı sıra diğer daha az resmî belgeler de (fotoğraflar, yazışmalar, vb.) sunabilirsiniz.
Hollanda Konsolosluğu Vize İşlemleri ile İlgili
Hollanda vizesi için Hollanda Konsolosluğu ile vize işlemleri yürütebilmeniz mümkündür. Aynı zamanda, kısa süreli vizelere ihtiyaç duyan başvuru sahipleri, bir dizi koşula tabi olarak kabul edilmektedir:
- Ön kayıt
- Resmî e-posta adreslerine gönderilen bir vize bilgi maili
Vize alma süreci sırasında standart olarak aşağıdaki adımları izlersiniz:
- Hollanda Konsolosluğu’ndan randevu alırsınız.
- Vize başvurunuz için belirlenen gün ve saatte başvuru sahibi daha önce hazırlanmış gerekli evraklar dosyası ile hazır bulunursunuz.
- Biyometrik verilerinizi (parmak izi vs.) konsolosluğa sunarsınız.
- Hollanda vize ücretinizi ödersiniz.
- Hollanda ulusal vizesi için başvuruda bulunuyorsanız 09:00-11:00 saatleri arasında herhangi bir gün büyükelçiliği ziyaret edebilirsiniz. Başvurunuzun kabul edilmesi, kimliğinizin doğrulanması ve parmak izi alınmasının ardından belgeler, geçici oturma izni verilmesine karar verilecek olan elçilik bölümüne gönderilir.
- Bu arada ulusal vizeye başvurularınızı Hollanda'da ikameti olan bir akrabanız veya işvereniniz de yapabilir. Bunun için vekalet vermeniz yeterlidir.
Not: Hollanda Büyükelçiliği ya da Konsolosluğu’na gitmeden önce mutlaka randevu alın. Ayrıca konsolosluk personeline sunacağınız belgelerin bir listesini başvuru öncesi mutlaka inceleyin. Bu, randevunuza tam teşekküllü bir şekilde gitmenize ve vize başvuru sürecinizin olumlu geçmesine yardımcı olacaktır.
Hollanda Ankara Konsolosluğu ile İlgili
Hollanda Ankara Konsolosluğu ile, Schengen ülkesi Hollanda’ya ziyaretleriniz ve diğer tüm işlemleriniz için başvuru süreci başlatabilirsiniz. Ancak konsolosluk randevu ve başvuru kurallarına mutlaka riayet etmeniz önemlidir.
Buna göre Hollanda Ankara Konsolosluğu ile randevu oluşturan herkes, aşağıdaki kuralları aklında bulundurmalıdır:
- Konsolosluk bölümündeki randevular kesinlikle bireyseldir. Randevularınız başka şahıslara aktarılamaz. Başka bir başvuru sahibinin randevusu veya üçüncü taraf bir ticari kuruluş tarafından alınmış randevu ile gelen bir kişilerin konsolosluğa kabulü mümkün değildir.
- Hollanda Ankara Konsolosluğu’ndan randevu aldıysanız ve randevu gün ve saatinde konsoloslukta olamayacaksanız mutlaka randevunuzu iptal edin.
- Güvenlik gerekliliklerini göz önünde bulundurun.
- Konsolosluk resepsiyonuna randevunuzun belirlendiği saatten 15 dakika önce gelmeyin.
- Konsolosluk prosedürü için gerekli olmadıkça, üçüncü şahıslar (akrabalar, arkadaşlar, vb.) ile birlikte konsolosluğa gitmeyin. Konsolosluk Hollanda toprağıdır ve yetkililer binaya üçüncü şahısların girmesine izin vermeme hakkına sahiptir.
- Büyük boy valizler, evrak çantaları, sırt çantaları, çantalar vb. ile Hollanda Ankara Konsolosluğu’na gidilmemesi önemlidir.
- Konsolosluk binasına vatandaşların erişimini ve kalışını kontrol eden memurların direktiflerine tam ve koşulsuz uyun.
Bu şartları ihlal eden kişiler, randevuları olsa dahi konsolosluk kampüsüne girmelerine izin verilmez.
Hollanda İstanbul Konsolosluğu ile İlgili
İstanbul ve çevre illerde yaşayanlar Hollanda’ya vize almak için Hollanda İstanbul Konsolosluğu birimlerinden randevu alabilirler. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Hollanda Krallığını ziyaret etmeleri için Hollanda'ya vize başvurusunda bulunması gerekir. Bu aynı zamanda kısa süreli seyahatler için de geçerlidir. Ülke Schengen bölgesinde yer almaktadır, bu nedenle Schengen vizesi kendi topraklarına girme ve diğer Avrupa Schengen ülkelerini ziyaret etme hakkı verir. Ne yazık ki Hollanda İstanbul Konsolosluğu herkes için başvuruları onaylamamakta ve giderek daha fazla başvuru reddedilmektedir. Çoğu zaman, retler, belgelerin hazırlanmasındaki hatalar, bunların yürütülmesi ve vize alma prosedürünün ihlali ile ilişkilidir. Bu yüzden İstanbul’dan Hollanda’ya vize başvurusunda bulunacaklar MyVize ile iletişime geçerek başvurularını güvenli hâle getirebilirler.
Hollanda İstanbul Konsolosluğu bir Başkonsolosluk olarak hizmet vermektedir. Konsolosluğun açık adresi Tomtom, İstiklal Cad. No. 197, 34433, Beyoğlu/İstanbul şeklindedir. Ayrıca randevularınız için önemli olan bir diğer konu konsolosluğun çalışma saatleridir. Hollanda İstanbul Konsolosluğu çalışma saatleri ise aşağıdaki tabloda verilmiştir:
Pazartesi |
08:00–16:30 |
Perşembe |
08:00–16:30 |
Salı |
08:00–16:30 |
Çarşamba |
08:00–16:30 |
Cuma |
08:00–16:30 |
Cumartesi |
Kapalı |
Pazar |
Kapalı |
Hollanda Vizesi Evrakları 2022
Hollanda vizesi için gerekli evraklar 2022 yılında değişti mi? Hollanda vizesi için başvuruda bulunacak olanların öncelikle hamili oldukları pasaport ve vize başvuru formu doldurma konusunda dikkatli olmaları gerekmektedir. Hollanda’ya giderken vize alınması gerektiği için Schengen vizesi başvurusu sırasında istenilen tüm belgelerin ve bilgilerin başvuru dosyasında eksiksiz yer alması gerekir.
Fotokopileri ve asılları bulunması gereken tüm belgelerin birbirleriyle tutarlı bir bütün oluşturması da gerekmektedir. Hollanda vizesi için yapılan başvuru sırasında beyan edilmek üzere hazırlanan tüm evraklarda tamamen gerçeği yansıtan bilgiler yer almalıdır.
Ayrıca Hollanda vizesi için gerekli evraklar arasında bulunması zorunlu olan bir diğer belge de finansal durum belirten belgelerdir. Bu belgelerin tamamı ıslak imzalı ve kaşeli olmalıdır.
Hollanda vizesi için büyük önem teşkil eden hazırlıklardan biri de gerekli evrakları beyan etmektir. Buna göre Hollanda vizesi başvurusu için gerekli evrak listesi şöyle sıralanabilir:
- Hollanda vize başvuru formu (eksiksiz ve tamamen doğru bilgilerle doldurulmalıdır)
- 2 adet fotoğraf (pasaport formatında)
- Pasaport ve daha önceki vizelerin birer kopyaları (ayrıca pasaportta en az iki boş sayfa)
- Dönüş bileti için rezervasyon yapıldığına dair bir çıktı
- Hollanda seyahatinin amacını ve seyahat planını belirten bir dilekçe
- Hollanda’da ne kadar kalınacağına dair konaklama yerinin rezervasyonu
- Hollanda’da kalınacak süre boyunca başvuru sahibinin kendi giderlerini karşılayabileceğine dair kanıtlar (bankada yeterli miktarda para olduğuna dair dökümler, hesap hareketleri)
Hollanda Vizesi İçin Gerekli Evraklar Nasıl Hazırlanır?
Hollanda vizesi için başvuruda bulunurken hazırlamanız gereken evraklar bazı standartlara uygun olmalıdır. Vize için gerekli tüm evraklar bu standartlara göre hazırlanmalı ve ilgili konsolosluklara ibraz edilmelidir.
Buna göre Hollanda vizesi için gerekli evraklar aşağıdaki standartlara uygun olmalıdır:
- Son 10 yıl içinde düzenlenmiş bir pasaport veya başka bir seyahat belgesi: Bunun en az 2 boş sayfası olmalı ve Hollanda’dan ayrılmayı düşündüğünüz tarihten itibaren en az 3 ay daha geçerli olmalıdır.
- Doldurulmuş ve imzalanmış bir Hollanda vizesi başvuru formu: Seyahat belgenizde sizinle birlikte seyahat eden her kişi kendi vize formunu doldurmalıdır. 18 yaşın altındaki çocuklar için formlar bir ebeveyni tarafından imzalanmalıdır.
- 18 yaşın altındaysanız ve ebeveynlerinizden veya velilerinizden biri veya ikisi olmadan seyahat ediyorsanız muvafakatname: Böyle bir durumda imzalı bir muvafakatname mutlaka vize başvuru evraklarına eklenmelidir. Sınır görevlileri, Hollanda'ya geldiğinizde bu formu görmek isteyebilir.
- Ölçüsü Hollanda vizesi için uygun biyometrik fotoğraf: Vize başvurularının haricî bir hizmet sağlayıcı tarafından işlendiği bir ülkede, çoğu durumda dijital fotoğrafınız vize başvuru merkezlerinde çekilir. Diğer tüm durumlarda, başvurunuzla birlikte bir fotoğraf göndermeniz gerekecektir. Bu fotoğraf biyometrik olmalı ve pasaport fotoğrafları için Hollanda’nın istediği standartlardaki gereklilikleri karşılamalıdır.
- Hollanda vize başvurusu sırasında alınacak olan parmak izi: Alınan parmak izleri 59 ay boyunca geçerli olacaktır. 12 yaşın altındaki çocuklar gibi bazı başvuru sahiplerinin parmak izlerinin alınmasına gerek yoktur.
Not: Son 59 ay içinde biyometrik verilerinizi vize başvurularınız sırasında paylaştıysanız bunlar tekrar gönderilebilir. Bu veriler (parmak izi ve fotoğraf), başka bir Schengen üye devleti aracılığıyla yapılan bir vize başvurusu için son 59 ay içinde parmak izinizi verdiyseniz de geçerlidir.
Başvurunuzun değerlendirilmesi sırasında parmak izleriniz sistemde görüntülenemiyorsa şahsen gelip parmak izi vermeniz gerektiğini unutmayınız.
Hollanda Konsolosluğu Duyurular
Hollanda Konsolosluğu COVID-19 Pandemisi kapsamında ülke giriş kısıtlamaları hakkında 2022 yılı güncel duyurusunu yayınlamıştır. Hollanda’nın Türkiye Cumhuriyeti’ndeki dış temsilcilikleri tarafından uygulanan bu kısıtlamalar önemli ayrıntılar içermektedir. Hollanda Konsolosluğu COVID-19 kısıtlamalarının dikkate alınması, Hollanda vizesi başvuruları sırasında oldukça önemlidir. Vize başvurularının COVID-19 kısıtlamaları kapsamında belirlenen kurallara uygun olarak yapılması, Hollanda Konsolosluğu tarafından zorunlu kılınmıştır.
Hollanda Konsolosluğu COVID-19 kısıtlamalarına yönelik yürürlükte olan 2022 güncel vize işlem koşulları aşağıdaki gibi sıralanabilir.
- 25 Haziran 2022 tarihli karara göre Avrupa İlaç Ajansı’nın onayladığı bir COVID-19 aşısının tüm dozlarını olanların Hollanda’ya tekrar seyahat edebilmelerinde bir engel bulunmaz.
- Hollanda Konsolosluğu COVID-19 aşısı olmamış kişilerin Hollanda vizesi almasına izin vermez.
- COVID-19 aşılarını olan herkes, ziyaret veya turistik amaçlı Hollanda vizelerini Hollanda Konsolosluğu’ndan kolayca alabilir.
- Hollanda’ya giriş yapabilmek için Hollanda Konsolosluğu Duyurular kısmında ilan edilmiş aşı listesinde yer alan aşılardan birini olmak zorundasınızdır.
- Ayrıca Hollanda Konsolosluğu resmî web sayfasındaki bu aşılardan birinin son dozunu olmanızın üzerinden de en az 14 günlük bir zaman dilimi geçmiş olması zorunludur.
- Eğer vize alınacak olan kişi 12 yaşından küçükse ve COVID-19 aşısı olmamışsa, PCR ya da Antijen Testi yaptırmalıdır. Bu testlerden birinin negatif sonuçlu belgesinin Hollanda Konsolosluğu’na sunulması gerekir. Daha sonra bu kişiler, tüm doz COVID-19 aşıları tamamlanmış ebeveynlerinin eşliğinde Hollanda’ya giriş yapabilmektedirler.
- Eğer vize alınacak kişi 6 yaşından küçükse bu kişi için Hollanda Konsolosluğu herhangi bir test sonucu talep etmez.
- Bütün bu gereklilikler, Avrupa İlaç Ajansı’nın onay verdiği COVID-19 aşıları için geçerlidir.
Hollanda'ya gitmek için ne kadar para gerekir?
Hollanda vizesi için hesabınızda ne kadar para olması gerektiğine dair belirli koşullar çerçevesinde bir tutar söylenebilir. Buna göre eğer Hollanda’ya planladığınız seyahat bir haftadan daha az bir şekilde sürecekse, otel rezervasyonu ve uçak bileti temini tamamlandıktan sonra hesabınıza 6.000 ila 7.000 Türk lirası bulunması gerekmektedir. Hesabınızdaki para bu şekilde ise, Hollanda konsolosluklarına yapacağınız vize başvurunuz için sunacağınız finansal durum uygundur demektir.
Eğer Hollanda’ya planladığınız seyahatiniz doğrultusunda henüz otel rezervasyonu yapmamış ve uçak bileti satın almamışsanız bu durumda hesabınızda bulunması gereken para miktarı daha fazla olmalıdır. Banka hesabınızda otel rezervasyonunu yapabilmek ve uçak biletlerini satın alabilmek için 9.000 ila 10.000 Türk lirası bulunması bu durumda yeterlidir.
Hollanda’ya Gidenlere Karantina Uygulanıyor mu?
Hollanda’ya seyahat edenler için karantina uygulaması olup olmadığı da merak edilen konulardan biridir. Hollanda’ya gidişlerde karantina uygulanmaktadır. Çok yüksek riskli ülkelerden Hollanda'ya gelenlerin, 10 gün kendi kendine karantinaya girmeleri ve bir karantina beyanı doldurmaları istenmektedir. 5. günde test negatifse bu süre kısalabilir.
Ayrıca negatif COVID-19 testi, Hollanda tarafından istenmektedir. Dolayısıyla Hollanda'ya gelenlerin çoğu, En fazla 72 saat içinde yapılmış negatif bir PCR testi veya kalkıştan 24 saat önce alınan negatif hızlı test sonuçlarını sunmak zorundadır. AB ve diğer ülkelerdeki güvenli ülkelerden gelenler, çok yüksek riskli bir ülkeden gelmedikçe test sonuçlarını sunmaktan muaftır.
Hollanda Hangi Aşıları Kabul Ediyor?
Avrupa ülkelerinin çoğu, COVID-19 salgını sırasında aşılı yolcuları karşılamaya karar verdiğinden, Hollanda Hükûmeti ülke yetkilileri tarafından tanınan aşıların listesini kamuoyuna açıklamıştır.
Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan basın açıklamasına göre, ülkenin aşı kanıtını ancak aşının Avrupa İlaç Ajansı (EMA) tarafından onaylanması veya Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) bir parçası olması hâlinde kabul edildiği belirtilmiştir.
Buna göre Hollanda aşağıdaki aşıları kabul etmektedir:
- Pfizer/BioNTech (Comirnaty)
- AstraZeneca AB (Vaxzevria)
- Johnson & Johnson (Janssen)
- Moderna (Spikevax)
- AstraZeneca-SK Bio (Vaxzevria)
- Hindistan AstraZeneca-Serum Enstitüsü (Covishield)
- Sinopharm BIBP
- Sinovac
Hollanda Aşı Pasaportu - Hollanda Aşı Kartı İstiyor mu?
Hollanda geçerli bir aşı sertifikası istemektedir. Dolayısıyla Hollanda’nın istediği aşı kartı mutlaka ibraz edilmelidir.
Hollanda aşı pasaportunun geçerli olması için Felemenkçe, İngilizce, Fransızca, Almanca, İtalyanca, Portekizce veya İspanyolca dillerinde düzenlenmesi ve sahibi hakkında aşağıdaki bilgileri içermesi gerektiğini açıkladı:
- Ad, soyad ve T.C. kimlik numarası
- Kişinin COVID-19'a karşı tam olarak aşılandığının kanıtı
- Aşının adı ve uygulanan aşının üreticisi
- Her aşı dozunun uygulandığı tarih
- Aşının uygulandığı ülkenin adı
- Aşı belgesini verenin adı
- Sertifikanın gerçekliğini kanıtlayan bir imza damgası
Aşı belgesinin geçerliliği ancak belgenin düzenlendiği tarihin üzerinden 14 gün geçmişse mümkün olmaktadır. Aksi durumlarda aşı pasaportunun geçerliliği tanınmamaktadır.
Hollanda Konsolosluğu randevu alma işlemlerinin yanı sıra Hollanda’ya Gitmek İçin Hollanda Vizesi Almak Zorunda mıyım? sorusu da oldukça merak edilmektedir. Bu soruya verilecek cevap nettir. ABD, Avustralya, Kanada, Yeni Zelanda ve diğer çoğu Avrupa ülkesi vatandaşıysanız Schengen vizesi ile Hollanda’yı 90 güne kadar vizesiz ziyaret edebilirsiniz. Schengen vizesi sahipleri Hollanda’yı vizesiz ziyaret edebilir. Ancak vatandaşlığınız Schengen üye ülkelerinden birinde değilse Hollanda Schengen Vizesi almak zorundasınızdır. Ayrıca Hollanda’da 90 günden fazla konaklayacak olanlar da Hollanda Schengen Vizesi almak durumundadır. Hollanda Konsolosluğu Schengen vize randevu alma işlemleri ile vize başvuru sürecinizi başlatabilirsiniz.
Hollanda Vize Danışmanlığı
Hollanda vize danışmanlığı hizmeti ile tek seferlik turist vizesi almak, ulusal ve Schengen vizesi (D ve C türleri) hakkında söylenemeyecek kadar basit bir işlemdir. Bu vizeler 90 gün geçerlidir, ancak bu sürelerde bir fark vardır: Schengen vizesi altı ay geçerlidir ve ülkeye birden fazla girişe izin verir, ancak 3 ay kullanmanıza izin verilen miktarda süre vardır. Bu vize türlerinde bölgesel farklılıklar da vardır. C Tipi, Schengen alanına giren birkaç Avrupa ülkesine seyahat etmenize izin verir ve ulusal vize, tek bir ülkeye geçiş iznidir.
Schengen genellikle kısa süreli ziyaretler gerektiğinde verilir. Kurs, tedavi, akraba ziyareti, iş gezileri veya sadece seyahat olabilir. Ulusal vize uzatılabilir ve bu nedenle ülkede uzun süreli kalış için verilir. Evlenmek, iş geliştirmek, iş bulmak ve diğer uzun vadeli hedefler, bir evlilik başlatmayı içerir.
Hollanda ziyaretinin amaçları çeşitlidir. Sonunda ihtiyacınız olan vize türü ne olursa olsun, MyVize Hollanda Vize Danışmanlığı uzmanları vize almanız için size yardımcı olacaktır. Turizm işinde önemli bir yön, müşteriler için vize desteğidir. Bu nedenle şirketimiz bu alanda güvenle hizmet vermektedir. Güvenilirlik, konsolosluklardaki iş bağlantıları, maksimum memnuniyet, danışmanlık desteği ve vize mevzuatı alanındaki en son yenilikleri takip etmek, vize alırken başarılı bir sonuç almanın anahtarıdır.
Hollanda Vize Danışmanlık Firmaları
Hollanda vize danışmanlık firmaları arasında başarı oranı en yüksek şirket olarak ön plana çıkan MyVize ile Hollanda vizesi başvurularınız güvendedir. Başvuru süreci, ilk kez gerçekleşiyorsa oldukça zahmetli ve risklidir. Hollanda Konsolosluğu, ülkelerine yabancı bir vatandaşı kabul ederken oldukça titiz davranır. Vize için gerekli evraklar, mülakatlar ve talep edilen ek belgeler, başvuru sahiplerini zorlamaktadır. Ancak MyVize ile bir başvuru gerçekleştirdiğinizde uzmanlarımızın rehberliğinde profesyonel bir değerlendirme süreci yaşarsınız. Konsolosluk memurlarının karşısına güçlü ve birbirini destekleyen belgelerle çıkmak, vize onayı almanızı kolaylaştırmaktadır.
MyVize Hollanda Vizesi danışmanlığı için hizmet verirken özellikle konsolosluk taleplerini göz önüne almaktadır. Çünkü vize başvuru sahiplerinden istenen tüm belgeler, konsolosluğun güncel prosedürlerine göre hazırlanmalıdır. Bu belgelerin hazırlanmasında gözetilecek her kural oldukça önemlidir. Eğer Hollanda vize reddi almak istemiyorsanız konsolosluğun tüm vize taleplerini karşılamak durumundasınızdır.
Vize için uygun bir biyometrik fotoğraf çektirmek, pasaportunuzu hazırlamak, vize başvuru formu doldurmak, finansal durumunuzu açıkça belirten evrakları edinmek gibi birçok prosedürü eksiksiz yerine getirmek için vize danışmanlık hizmeti almanız hayati önem taşımaktadır. MyVize ile Hollanda vize danışmanlık hizmeti almak için hemen iletişime geçebilirsiniz.