Romanya Ticari Vize Davetiye Örneği
Balkan Yarımadası’nın kuzeyinde, Orta Avrupa’nın ise Güneydoğusunda bulunan, Bulgaristan ve Sırbistan ile Tuna Nehri aracılığı ile sınır komşusu olan Romanya ülkesine seyahat ederken; umuma mahsus yani bordo renkli pasaportlu vatandaşların durum fark etmeksizin vize almak zorundadır. Hususi Pasaport (Yeşil), Hizmet Pasaport (Gri) ve Diplomatik Pasaport (Siyah) sahipleri seyahat vizelerinden 90 gün süre sınırı ile muaf tutulacaktır. Seyahat vizesi harici vizelerde tüm pasaportlar için vize muafiyeti uygulanmayacaktır. Bu yüzden Romanya vize alınmasını zorunlu kılmaktadır.
Romanya’dan ticari vize almak isteyenler için belirli şartlar vardır. Orada bir iş kuruyor yahut bir şirkete çalışan olarak dahil oluyor olmanız gerekmektedir. Romanya Ticari vize aldığınızda çalıştığınız süre zarfı boyunca oturum izni de almış sayılırsınız. Ticari Vize almak için yapmanız gerekenler:
- Başvuru formunu eksiksiz bir şekilde doldurun
- Kimlik ve pasaportunuzun fotokopisini edinin
- İki adet fotoğrafınızı edinin, altı aydan önce çekilmiş olmayan
- Çalıştığınız yer ile bilgilendirme ve davetiye mektubu almanız gerekmektedir.
Davetiye mektubu örneği nasıl yazılır:
- Mektubun başına tarih atmalısınız
- Ardından Romanya Büyükelçiliğine, diye hitap ederek mektuba başlamalısınız.
- Romanya’ya gidecek kişinin adı soyadı ve pasaport numarası yazılır. Sonra bir sonraki paragrafa Romanya’ya gidecek kişinin nerede yaşadığı, ziyaret eden kişi ile aralarındaki ilişki belirtilir ve ardından neden Romanya’ya davet edildiğine dair gerekçe yazılır.
- Mektubun bitiminde davet eden kişi adını, doğum tarihini, adresini, telefon numarasını ve imzasını bırakmalıdır.
Mektup onay alırsa Konsolosluk tarafından kaşe ve mühürlenerek evraklarınızın arasına konulup dikkate alınacaktır.
Balkan Yarımadası’nın kuzeyinde, Orta Avrupa’nın ise Güneydoğusunda bulunan, Bulgaristan ve Sırbistan ile Tuna Nehri aracılığı ile sınır komşusu olan Romanya ülkesine seyahat ederken; umuma mahsus yani bordo renkli pasaportlu vatandaşların durum fark etmeksizin vize almak zorundadır. Hususi Pasaport (Yeşil), Hizmet Pasaport (Gri) ve Diplomatik Pasaport (Siyah) sahipleri seyahat vizelerinden 90 gün süre sınırı ile muaf tutulacaktır. Seyahat vizesi harici vizelerde tüm pasaportlar için vize muafiyeti uygulanmayacaktır. Bu yüzden Romanya Vizesi alınmasını zorunlu kılmaktadır.
Romanya’dan ticari vize almak isteyenler için belirli şartlar vardır. Orada bir iş kuruyor yahut bir şirkete çalışan olarak dahil oluyor olmanız gerekmektedir. Ticari vize aldığınızda çalıştığınız süre zarfı boyunca Romanya oturum izni de almış sayılırsınız. Ticari Vize almak için yapmanız gerekenler:
- Başvuru formunu eksiksiz bir şekilde doldurun
- Kimlik ve pasaportunuzun fotokopisini edinin
- İki adet fotoğrafınızı edinin, altı aydan önce çekilmiş olmayan
- Çalıştığınız yer ile bilgilendirme ve davetiye mektubu almanız gerekmektedir.
Davetiye mektubu örneği nasıl yazılır:
- Mektubun başına tarih atmalısınız
- Ardından Romanya Büyükelçiliğine, diye hitap ederek mektuba başlamalısınız.
- Romanya’ya gidecek kişinin adı soyadı ve pasaport numarası yazılır. Sonra bir sonraki paragrafa Romanya’ya gidecek kişinin nerede yaşadığı, ziyaret eden kişi ile aralarındaki ilişki belirtilir ve ardından neden Romanya’ya davet edildiğine dair gerekçe yazılır.
- Mektubun bitiminde davet eden kişi adını, doğum tarihini, adresini, telefon numarasını ve imzasını bırakmalıdır.
Mektup onay alırsa Konsolosluk tarafından kaşe ve mühürlenerek evraklarınızın arasına konulup dikkate alınacaktır.
Romanya Ticari Vizesi
Romanya ticaret vize başvuru işlemi konusunda kişinin iş ehli uzmandan destek almaları bu süreci kısalmaktadır. Fakat kendinin vizenizi, kendi işlemlerinizi yaparak almak istiyorsa son derece dikkat etmek gerekir. Romanya ticaret vizesi için gerekli evraklar yanında mutlaka başvuru ücretlerini de zamanında yatırmalısınız. Başvuru için Romanya konsolosluğu veya büyükelçiliğe gidebilirsiniz. Yetkilendirilmiş vize merkezi de size başvuru konularında hizmet vermektedir. Vize başvurusu yaparken şu noktaya dikkat etmelisiniz: Romanya ticaret vizesi işlemi sırasında başvuru formu dikkatli doldurmalısınız. Ticaret başvuru formunu doldururken büyük harfle istenilen dilde yazmalısınız. Ticaret başvuru formunun içerisinde yer alan bilginin güncel olmasına özen göstermelisiniz. Ticari vizesi başvurusu talep dilekçesine ıslak imza ve tarihin bulunmasına dikkat etmelisiniz. Romanya vizesi talep dilekçesi yer alan bilgi dosyaya konulan evraklarla desteklenmelidir. Umuma Mahsus pasaportlar hamili Türk vatandaşı vizeye tabidir. Hususi ile Hizmet Pasaport hamili Türk vatandaşı da vizeye tabidir. Eski kullandığınız pasaportlar var ise mutlaka bu pasaportlarda vize dosyanıza eklemelisiniz.
Romanya Ticari Vize İşlemleri
Romanya ticari vize işlemleri hakkındaki bilgilendirici yazımıza hoş geldiniz. Romanya ticari vizesi, Romanya ülkesine iş fuarına gitmek için ve iş gezisi yapmak için bu tür gayelerle gidecek olan Türk vatandaşların alması şart olan C tipi vize kategorisinde yer alan bir vize çeşididir. Umuma husus olarak da bilinen bordo pasaport sahibi Türk vatandaşları, ticari amaçlar dahilinde gerçekleştirecekleri Romanya seyahatlerinde vize almak zorundadırlar. Diplomatik pasaport, hizmet pasaportu ve hususi pasaport sahipleri ise altı aylık zaman içerisinde doksan günü geçmeden gerçekleştirecekleri ticari amaçlı gezilerde vize almakla yükümlü değildirler. Romanya Konsolosluklarında bölge ayrımı durumu olduğu için ticari vize konusunda da kişinin ikamet bölgesinin bağlı halde olduğu konsolosluğa müracaat etmesi gerekecek demektir. Romanya ticari vize işlemlerinizi vize başvuru merkezleri ile de sonuca ulaştırabilirsiniz. Böylece hiçbir sorun yaşamadan en önemli kısmı halletmenin keyfini yaşamış olursunuz. Şimdiden herkese kolay gelsin.
Romanya Ticari Vize Nasıl Alınır?
Balkan Yarımadası’nın kuzeyinde, Orta Avrupa’nın ise Güneydoğusunda bulunan, Bulgaristan ve Sırbistan ile Tuna Nehri aracılığı ile sınır komşusu olan Romanya ülkesine seyahat ederken; umuma mahsus yani bordo renkli pasaportlu vatandaşların durum fark etmeksizin vize almak zorundadır. Hususi Pasaport (Yeşil), Hizmet Pasaport (Gri) ve Diplomatik Pasaport (Siyah) sahipleri seyahat vizelerinden 90 gün süre sınırı ile muaf tutulacaktır. Seyahat vizesi harici vizelerde tüm pasaportlar için vize muafiyeti uygulanmayacaktır. Bu yüzden Romanya vizesi alınmasını zorunlu kılmaktadır.
Romanya ticari vize almanız için Türkiye’de bulunan İzmir Romanya Konsolosluğu’na ya da İstanbul Romanya Konsolosluğu’na başvuruda bulunmanız gerekmektedir. Başvuru formunuz eksiksiz bir şekilde doldurulması gerekmektedir. Kendinize ait iki adet fotoğrafınız, kimlik ve pasaportunuzun fotokopisi istenmektedir. Bu ticari vizeyi alabilmeniz için Romanya’da bulunan iş ortağınız ya da çalışacak olacağınız kurumdan davetiye mektubu almanız gerekmektedir.
Romanya Ticari Vize Davetiyesi Nasıl Yazılır?
Romanya ticari vize davetiyesi nasıl yazılır konulu bilgilendirici yazımız ile karşınızdayız. Romanya ülkesine gideceğiniz zaman umuma husus haldeki bordo renge sahip pasaportlu kişilerin durum fark etmeden vize almakla yükümlü olduğunu biliyorsunuzdur. Yeşil yani hususi pasaport, gri yani hizmet pasaportu, siyah yani diplomatik pasaport sahipleri ise seyahat vizelerinden doksan günlük süre sınırıyla muaf tutulabilmektedir. Seyahat vizesi harici olan vizelerde bütün pasaportlar için vize muafiyeti uygulanmaz. O nedenle de Romanya vizesi almanız zorunlu hale gelecektir. Romanya’dan ticari vize almayı talep edenler için bazı şartlar vardır. Orada iş kuruyor olmanız lazımdır ya da bir şirkette çalışmalısınız. Romanya ticari vizesi aldığınız zaman çalışacağınız zaman zarfı süresince oturum izni de almış oluyorsunuz. Davetiye mektubunuzu ise şöyle yazmalısınız: Mektubun başına tarih atın. Ardından da Romanya Büyükelçiliği’ne şeklinde hitap ederek mektubu yazmaya başlayın. Romanya’ya gidecek olan bireyin adı soyadı ve pasaport numarası da mektuba eklenmelidir. Her bilgi eklenir ve davetiye mektubu noktalanır.
Romanya Ticari Vize Davet Mektubu Nasıl Yazılır?
Seyahat amacının ticari olduğu belirtilmesi gerekmekte. Seyahat edilecek ülkeye ilişki içerisinde bulunulan şirketin bilgisine yer verilmeli. Şirket adı vs. ayrıntılı bilgi belgelerde yer almalıdır. Seyahat tarihlerinin sunulan diğer evraktaki ile aynı olmasına dikkat edilmelidir. Ticaret amacı olarak gerçekleştirecek seyahatlerde masrafın şirket tarafından karşılanacağının belirtilmesi önemlidir. Ticari Vizesi talep dilekçesi, yıpranmamış, temiz A4 kağıt üzerinde yazılmalıdır. Bilgisayar üzerine ya da elle yazılan dilekçeler kabul edilir. Ticari vizesi Başvuru sahiplerinin ıslak imzası dilekçe üzerinde yer almalıdır. Konsolosluk görevlerinin diline hitaben dilekçelerinin oluşturulması önemlidir. Umuma Mahsus pasaportlar hamili Türk vatandaşı vizeye tabidir. Ticari vize başvuru yapılacak ülkeleri kendi dili veya İngilizce olarak yazılan dilekçeler kabul edilir. Ticari vizesi başvuru dilekçeleri, Romanya konsolosluğuna hitaben resmî bir dille yazılmalıdır. İngilizce çevirisiyle birlikte verilecek olan dilekçelerde Türkçe belgeler aslı ve onayı çeviriler bulunmalıdır. Romanya Ticari Vizesi talep dilekçesinde yer alan bilgi dosyaya konulan evraklarla desteklenmelidir.
Romanya Ticari Vize Davetiyesi Yazılırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Romanya ticari vize davetiyesi yazılırken dikkat edilmesi gerekenler konulu yazımızla gelmiş bulunuyoruz. Öncelikle şunu söylemeliyiz ki Romanya’ya bir iş amacı ile gitmek istiyorsanız ve bu yönde ciddi anlamda bir plan oluşturduysanız mutlaka ama mutlaka Romanya ticari vize davetiye mektubu hazırlamanız gerekecektir. Bu mektubu hazırlarken dikkat etmeniz gereken sayısız ayrıntı olacaktır. Her bir kıstasın önemli olduğunu belirtmek istiyoruz; adınızı, soyadınızı ve pasaport numaranızı mektuba doğru biçimde eklemelisiniz. En ufak bir yanlışlık bile bu davetiye mektubunu tamamen geçersiz kılabilir. Bunun yaşanmaması adına dikkatli biçimde mektubu hazırlamanız çok mühimdir. Dilerseniz Romanya ticari vizesi davetiye mektubunuzu alanında uzman hale gelen bir vize başvuru merkezinden hizmet yardımı alarak da yazabilirsiniz. Bu şekilde çok daha sorunsuz bir mektup hazırlanacağından ise eminiz. Sizin de tamamen içinize sinen bir davetiye mektubu meydana gelmiş olur. Herkesin yüzü güler, memnuniyet de katlanarak artar.
Romanya’ya Ticari amaçla seyahat eden kişilerin yapacağı seyahatler ile ilgili Romanya İstanbul Başkonsolosluğuna, Romanya Ticari Vize talep dilekçesini sunması gereklidir. Romanya Ticari vizesi talep dilekçesi yazarken aşağıdaki hususlara dikkat edilmelidir. Romanya Ticari Vize talep dilekçesi personel iş seyahatlerine gönderecek şirket yetkilisi tarafından şirket antet kağıda yazması ve şirket yetkili kaşesi ve imzasını taşımalıdır. Romanya Ticari Vize talep dilekçesinde seyahatin amaçları açıkça yazılmalıdır. Ticari Vize talep dilekçesinde seyahatlere çıkacak kişinin firmadaki görevi açıkça ifade edilmelidir. Romanya’ya seyahat edecek kişinin seyahatlerinin başlangıç ile bitiş tarihi ile varsa ek seyahati hakkında Romanya Ticari Vize talep dilekçesine net bilgi verilmelidir. Romanya Konsolosluğuna Ticari Vize talep dilekçesi hazırlarken seyahat edecek kişinin seyahat sürelerine oluşacak masrafının nasıl karşılanacağı bilgileri yer almalıdır. Kaza, hasta, vs. gibi durumda maddi – manevî tüm sorumluluk şirkete aittir Romanya vizesi talep dilekçesi yer alan bilgi dosyaya konulan evraklarla desteklenmelidir. Umuma Mahsus pasaportlar hamili Türk vatandaşı vizeye tabidir. Hususi ile Hizmet Pasaport hamili Türk vatandaşı da vizeye tabidir.
Romanya Ticari Vize Davetiye Örneği Hakkında
Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşlığına mensup kişilerin, Romanya’da ikametgah etmeleri ve vize başvurusunda bulunmaları için, birçok temel durum bulunmaktadır. Romanya konsolosluklarında uygulanan işlemler; vize turistlik başvurusu, vize seyahat başvurusu, vize ticari başvuru, pasaport, pasaport yenileme, pasaport süresi uzatma, evlilik, nikah, vergi, miras, evlatlık edinme, vatandaşlık gibi işlemlerde bulunmaktadır. Bu işlemlerin asıl amacı, konsoloslukların ülkelere verdiği ve kazandırdığı birçok temel sebepten kaynaklıdır. Ülkeler arası birliği, güveni, ekonomiyi, ticareti ve politikayı güçlendirmek sebebiyle var olan konsolosluklar, ticari ve turistlik vizelere önem göstermektedir. Ticari vizeler açısından bulunan, davetiyeler ve dilekçeler, konsolosluklara gönderilmektedir. Ticari vize davetiye örneği ise bu yazımızda bulunmaktadır. Ticari vize davetiyesi, ticari vize almak için kullanılan bir çeşit aracı dilekçedir. Bu vize davetiyesi, çalışacağınız kurumdan size gelmesi şart bir durumdur. Ticari vizeyi almanız için, vize başvuru formunu eksiksiz bir şekilde doldurmanız, kimlik ve pasaport fotokopisini çıkartmanız, biyometrik fotoğraflarınızı tamamlamanız ve çalıştığınız iş yerinden bilgilendirme veya davetiyeyi almanız gerekmektedir. Bu durumların ardından başvurunuz onaylanır ise, Romanya’da ikametgah etmeye başlayabilirsiniz. Başvuru sürecinizin sonucu ise, konsoloslukların iş günü arasında 3 ila 5 gündür.