Bulgaristan Konsolosluğu Hakkında

Bulgaristan’ın yurtdışındaki diplomatik temsilcilikleri Bulgaristan Konsolosluğu, Bulgaristan Büyükelçiliği, Bulgaristan Başkonsolosluğu ve fahri konsolosluklardır. T.C. vatandaşlarına, Bulgaristan vatandaşlarına ve Bulgaristan dışındaki özel ve tüzel kişilere konsolosluk hizmetleri veren bu resmî kurum devlet tarafından yetkilendirilir.  Kurum Bunu, konsolosluğun bulunduğu ev sahibi ülkede, Bulgaristan Cumhuriyeti kanunlarına, Bulgaristan'ın taraf olduğu uluslararası anlaşmalara ve ev sahibi ülkenin kanunlarına uygun olarak gerçekleştirir. Yurtdışındaki Bulgaristan misyonlarının emir yetkileri yoktur ve ev sahibi ülkedeki kurumlara emir veremezler.

2007 yılından beri Bulgaristan devleti Avrupa Birliği üyesidir fakat Schengen üye ülkesi değildir. Bulgaristan'a seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşları Bulgaristan vize almak zorundadır. Siyah (Diplomatik) ve Gri (Hizmet) pasaporta sahip olan Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşları 30 günü aşmayacak şartıyla Bulgaristan vizesinden muaftır. Fakat Bulgaristan'a seyahat etmek isteyen Bordo (Umuma Mahsus) pasaporta sahip olan Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşları vize almak zorundadır. Yeşil (Hususi) pasaporta sahip olan vatandaşlar için ise 6 ay içerisinde 90 günü aşmayacak seyahatleri için vize gerekmemektedir.

Bulgaristan Konsolosluk İşlemleri

Bulgaristan Konsolosluğu, Bulgaristan vize başvuruları, konsolosluk işlemleri, konsolosluk çalışma saatleri hakkındaki duyuruları Bulgaristan Konsolosluğu resmî web sitesi üzerinden yapmaktadır. Bundan dolayı Bulgaristan Konsolosluğu’nda yakın zamanda ya da süreli işlemi olan kişilerin Bulgaristan Konsolosluğu resmî web sitesini takip etmesi gerekmektedir. Bulgaristan Konsolosluğu resmî web sitesinden aşağıdaki bilgileri edinebilirsiniz.

  • Bulgaristan ve Türkiye arasındaki kültürel ve sosyal ilişkiler
  • Bulgaristan ihaleleri hakkında bilgiler
  • Bulgaristan’ın Konsolosluk faaliyetleri
  • Bulgaristan Konsolosluğu’nun Türkiye’deki organizasyonları
  • Bulgaristan medyası hakkındaki bilgiler
  • Bulgaristan Konsolosluğu iletişim bilgileri
  • Bulgaristan Konsolosluğu vize hizmetleri ve vize gereksinimleri
  • Bulgaristan Konsolosluk işlemleri duyuruları ve işleyişi
  • Bulgaristan Konsolosluğu, yönetim kadrosu, resmî tatilleri
  • Bulgaristan ve Türkiye arasındaki ikili ilişkiler
  • Bulgaristan ve Türkiye arasındaki ekonomik ve ticari ilişkiler

Bulgaristan Konsolosluğu resmî web sitesi üzerinden Bulgaristan Konsolosluğu ile iletişime geçebilirsiniz. Ayrıca Bulgaristan hakkında detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz. Bulgaristan ve Türkiye arasındaki ilişkiler hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Bulgaristan’a seyahat etmek isteyen kişiler, Bulgaristan vize hakkında bilgi sahibi olabilir ve prosedürlerini öğrenebilir.

Bulgaristan’daki Türkiye Konsoloslukları

Bulgaristan'da bulunan Türkiye Konsolosluğu Bulgaristan ve Türkiye arasında bir köprü görevi görmektedir. Bulgaristan’da bulunan Türk vatandaşlarına ve Bulgaristan vatandaşlarına konsolosluk hizmeti vermektedir.  Bulgaristan’dan Türkiye’ye seyahat etmek isteyen Bulgaristan vatandaşlarının, Türkiye seyahati için vize alması gerekmektedir.

Bulgaristan’da bulunan Türk vatandaşları işlemlerini Türkiye Bulgaristan Büyükelçiliği’ne yapabilir. Ayrıca Bulgaristan vatandaşları Türkiye vize başvurularını Türkiye Bulgaristan Büyükelçiliği’ne yapabilirler. Türkiye Bulgaristan Büyükelçiliği, Bulgaristan ve Türkiye arasında köprü görevi görmektedir.

  • Sofya Türkiye Konsolosluğu Bulgaristan (Büyükelçilik)

Adresi: 1000, "Vasil Levski" 80, 1142 Sofia, Bulgaristan

Çalışma Saatleri: Hafta içi saat 09.00-12.30 ile 14.00-18.00 arasında hizmet vermektedir.

  • Burgaz Türkiye Konsolosluğu Bulgaristan (Başkonsolosluk)

Adresi: bul. "Demokratsia" 38, 8000 Burgas Center, Burgas/Bulgaristan

  • Filibe Türkiye Konsolosluğu Bulgaristan (Başkonsolosluk)

Adresi: ul. "Filip Makedonski" 10, 4000 Tsentar, Plovdiv/Bulgaristan

Türkiye’deki Bulgaristan Konsoloslukları

Bulgaristan Türkiye Konsolosluğu, Bulgaristan ile Türkiye arasındaki diplomasiyi geliştirmeyi ve düzenlemeyi amaçlamaktadır. Bulgaristan Türkiye Konsolosluğu, Türkiye ile Bulgaristan arasındaki askeri, ekonomik, kültürel, siyasal iş birliklerini düzenlemektedir. Bulgaristan Türkiye Konsolosluğu, Türkiye’de bulunan Bulgaristan vatandaşlarına konsolosluk hizmeti vermektedir. Bulgaristan vatandaşlarına; boşanma, evlilik, ölüm, doğum işlemleri, kimlik yenileme, pasaport yenileme, belge ve fotokopi tasdiki hizmeti vermektedir. Ayrıca Bulgaristan vatandaşlarına askerlik ve vergi bilgilendirme hizmeti vermektedir. Bulgaristan Türkiye Konsolosluğu, Bulgaristan’a seyahat edecek olan Türk vatandaşlarına Bulgaristan vize hizmeti vermektedir. Ayrıca Türkiye’de yasal olarak ikamet eden diğer ülke vatandaşları ve vatansız olan kişilere Bulgaristan vize hizmeti sağlamaktadır.

Türkiye ve Bulgaristan arasındaki ticari ilişkiler ile ilgilenmektedir. Türkiye’de iş kurmuş olan ya da Türkiye ile ticaret yapan Bulgaristan vatandaşlarına destek olmaktadır. Türkiye’de Bulgaristan adına yeni yatırım alanları ortaya çıkarmayı amaçlamaktadır. Türkiye’de eğitim gören Bulgaristan vatandaşlarına eğitimleri konusunda destek olmaktadır. Bulgaristan Türkiye Konsolosluğu, Türkiye’de yasal olarak ikamet eden Bulgaristan vatandaşlarına sosyal alanlarda destek olmaktadır. Türk kanunlarını, uluslararası hukuka ve Bulgaristan kanunlarına bağlı kalarak Bulgaristan’ın haklarını ve menfaatlerini gözetmektedir. Türkiye’deki Bulgaristan Konsolosluğu görevleri:

  • Bulgaristan Konsolosluğu Bulgaristan’a seyahat için en güncel bilgileri sağlar.
  • Bulgar vatandaşlarının Türkiye’deki ikamet, çalışma, eğitim, sosyal ve tıbbi bakım koşulları hakkında koruyucu ve yönlendirici hizmet verirler.
  • Bulgar vatandaşlarının kimlik belgelerinin, yani kimlik kartı, pasaport, ehliyet ve hasar, hırsızlık nedeniyle geçerli bir seyahat belgenizin olmaması durumunda geçici pasaport çıkarılması için belirlenen prosedüre göre başvuru alırlar.
  • Bulgaristan Konsolosluğu AB vatandaşları için geçici seyahat belgesi düzenleyebilir.
  • Bulgaristan'da ikamet eden insani statüye sahip olan ve herhangi bir nedenle yurtdışı seyahat belgesini kaybeden yabancı vatandaşlara Bulgaristan Cumhuriyeti'ne dönüş için geçici pasaport verebilirler.
  • Bulgaristan vizesi ile ilgili başvurulara imza yetkisine sahiptirler. Bir başvuru belgesinin içeriğini veya bir belgenin bir kopyasını doğrulama ve düzenleme yetkileri vardır.
  • Noter vasiyetnamesi hazırlarlar.
  • Bulgaristan Konsolosluğu medeni durum memuru olarak hizmet verir.
  • Bulgaristan vatandaşlarına doğum belgesi, evlilik belgesi ve ölüm belgesi gibi medeni durum belgeleri düzenleyebilirler.
  • Bulgaristan Konsolosluğu yerel makamlar tarafından düzenlenen medeni durum belgelerini Bulgaristan'daki daimî ikametgahın belediyesine iletebilir.
  • Bulgar vatandaşlığı konularına ilişkin belgeleri kabul ederek yetkilerine uygun bir şekilde Adalet Bakanlığı’na iletirler.
  • İlgili idari makamlarla temasa geçerek ve mevcut resmî bilgileri talep ederler. Bu sayede Türkiye’de veraset haklarının kanıtlanmasına ilişkin konularda Bulgar vatandaşlarına yardımcı olurlar.
  • Dışişleri Bakanlığı'nı ve aileleri derhâl bilgilendirerek, yurtdışında suç mağduru olan Bulgar vatandaşlarına yardımcı olurlar.
  • Kaza, ciddi hastalık veya ölüm durumunda, akrabalarınızı bilgilendirir ve yardım sağlarlar.
  • Tutuklanma durumunda, tutuklanan kişinin Bulgaristan’da bulunan yakınlarına haber verirler. Cezaevinde sizi ziyaret etmeleri için onlara yardımcı olurlar.
  • Türkiye’deki Bulgar vatandaşlarının kaçırılması veya kaybolması durumunda emniyet yetkilileriyle temasa geçerler ve bilgi isterler.
  • Türkiye’nin ilgili makamları aracılığıyla miras konularında vatandaşlarına yardımcı olurlar.
  • Doğal afetler, terör eylemleri veya askerî çatışmalar gibi öngörülemeyen durumlarda yardımcı olurlar.

Bulgaristan’a Vizesiz Gidilir mi?

Bulgaristan birçok ülkeden vize istemese de Türkiye için vize uygulamaktadır. Bulgaristan seyahati gerçekleştirecek olan bordo pasaport sahiplerinin Bulgaristan vizesi almaları gerekmektedir. Yapacakları seyahatin kısa süreli olması koşuluyla sadece siyah, yeşil ve gri pasaport sahiplerine vize alma şartı yoktur. Bulgaristan vize konusunda gri, siyah ve yeşil pasaport sahiplerine yapacakları kısa süreli seyahatlerde kolaylık sağlansa da uzun süreli seyahatlerde gerekli işlemleri tamamlayarak vize almaları gerekmektedir.

Bulgaristan vize işlemleri için hafta içi her gün Bulgaristan konsolosluğunun belirlediği saatlerde başvuru yapılabilir. Vize başvuruları için önceden randevu alınmasına gerek yoktur. Ancak vize alacak kişilerin her ihtimale karşı seyahat planlarına göre vize işlemlerine en kısa sürede başlamaları önerilir. Vaka sayılarının düşmesi ve yaklaşan bayram nedeniyle yoğunluklar yaşanabilir ve işlemler uzayabilir. Bu nedenle vize işlemleri için gerekli tüm evrakların eksiksiz bir şekilde sunulması gerekmektedir. Yoğunluğa bağlı olarak vize işlemler 15 iş gününü bulmaktadır. Bulgaristan vize ücreti vize tipine, kişi sayısına ve vize süresine göre farklılık göstermektedir. Vize ücreti ve diğer bilgiler için Bulgaristan Konsolosluğunun sitesini ziyaret edebilirsiniz.Bulgaristan vize için başvuruda bulunacak kişi vize işleminde kullanılacak evrakı eksiksiz olarak temin edip, vize başvurusu sırasında Bulgaristan Konsolosluğu'na ibraz etmesi gereklidir. Seyahatle ilgili karar mercisi Bulgaristan Konsolosluğu ve Bulgaristan Büyükelçiliğidir.
Bulgaristan vizesiyle Schengen ülkesine seyahat edilememekte. Ülke, Avrupa Birliği ülkesi olmasına karşın henüz Schengen iş birliği dahil olmamıştır. Dolayısıyla bu vizeyle sadece Bulgaristan’a seyahat edilebilir. Fakat alınan vize iki veya çok girişliyse Romanya ve Hırvatistan’a da giriş yapılabilir.
Pasaportunda geçerli Schengen vizesi olan kişinin, vizenin geçerliliği süre boyunca Bulgaristan’a giriş yapma hakkı bulunmamaktadır.
Bulgaristan’a seyahat etmeyi isteyen Umuma mahsus Bordo pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ile Türkiye ikamet izni sahibi üçüncü ülke vatandaşı seyahate çıkmadan önce Bulgaristan vizesini almak zorundadır. Gri ve Siyah pasaporta sahip olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı 1 aya kadar olan seyahati için Bulgaristan vizelerinden muaf tutulmaktadır.

Yeşil pasaporta sahip vatandaştan ise 180 gün içinde 90 günü aşmayan seyahati için vize istenmemektedir. Bulgaristan Konsoloslukları bulunmayan komşu ülke vatandaşı da Bulgaristan vize başvurusunu Türkiye’de bulunan Bulgaristan Konsolosluğuna yapabilmektedir.

Bulgaristan Konsolosluğu Başvuru

Bulgaristan’a seyahat edecek olan Türk vatandaşları Bulgaristan vizesi almalıdır. Hususi, Diplomatik ve Hizmet Pasaport sahiplerini 90 günden fazla olmayan Bulgaristan seyahatleri için vize almasına gerek bulunmamaktadır. Ancak Umuma Mahsus Pasaport sahiplerinin vize alması zorunludur.

Bulgaristan vize başvuruları, Bulgaristan vize başvuru merkezine ya da Bulgaristan temsilciliğine yapılmalıdır. Bulgaristan vize başvurusu yapabileceğiniz temsilcilikler Bulgaristan Ankara Büyükelçiliği’ne, Bulgaristan İstanbul Başkonsolosluğu, Bulgaristan Edirne Başkonsolosluğu ve Bulgaristan Bursa Konsolosluğu’dur.

Bulgaristan vize başvurularını inceleme ve değerlendirme yetkisi Bulgaristan’ın Türkiye’deki diplomatik temsilciliklerine aittir. Bulgaristan Konsolosluğu vize işlemleri için öncelikle, Bulgaristan vize başvuru formu doldurulmalıdır. Ardından ise vize başvurusu yapılacak olan randevu alınmalıdır. Randevu tarihine kadar gerekli olan belgeler hazırlanmalı ve randevu tarihinde teslim edilmelidir.

Bulgaristan Konsolosluğu Vize Başvurusu İşlemleri

Bulgaristan vize başvurusu için istenen belgeler eksiksiz ve güncel olmalıdır. Ayrıca belgelerin yıpranmamış olmasına dikkat edilmelidir. Bulgaristan vize başvuruları kısa süreli, uzun süreli, tek girişli ve çok girişli olarak verilmektedir. Bulgaristan Konsolosluğu vize başvurularını ortalama olarak 10 gün içerisinde sonuçlandırmaktadır. Başvuruların sonucu pasaporta basılır ve başvuru sahibine bildirilir. Vize başvuru formları, insani durumlar haricinde, şahsen veya yetkili bir acente aracılığıyla, planlanan seyahat tarihinden en az 3 ay önce sunulur. Reşit olmayanlar veya adli engelliler için vize başvuruları, yasal temsilcileri veya açıkça yetkilendirilmiş kişiler tarafından yapılır. Reşit olmayan kişiler veya sınırlı adli engeli bulunan kişiler için vize başvuruları, yasal temsilcileri, kayyumları veya bu konuda açıkça yetkilendirilmiş kişiler tarafından yapılır. Bulgaristan vizesine başvurmak isteyenler, aşağıdaki şartları karşılayan bir pasaporta sahip olmalıdır:

  • Bulgaristan Cumhuriyeti topraklarından planlanan ayrılış tarihinden sonra en az 3 ay geçerliliği olmalı,
  • Bulgaristan vizesi için en az 2 boş sayfası olmalı,
  • En fazla 10 yıl içinde çıkarılmış olmalı.

Vizeler, Bulgaristan Cumhuriyeti'nin diplomatik temsilciliği Bulgaristan Konsolosluğu tarafından verilir. Türkiye'de dört ilimizde Bulgaristan konsoloslukları bulunmaktadır. Bu konsolosluklar Ankara'da, Edirne'de, Bursa'da ve İstanbul'dadır. Bu konsolosluklar üzerinden vize başvurusunda bulunabilirsiniz. Bulgaristan'ı seyahat etmek için kısa süreli seyahatler için Bulgaristan C vizesi ve uzun süreli seyahatler için Bulgaristan D vizesi verilmektedir. Vize başvurusu için vize türleri vardır onlar şu şekildedir; ticari, turistik, transit ve özel ziyaret. Seyahat amacınıza uygun vize türü seçmelisiniz. C vizesine turistik, özel amaçlı ve ticari amaçla seyahat edecek olanlar başvuruyor. Seyahat tarihinizden 15 gün önce vize başvurusunda bulunmanız gerekiyor. Vize başvurularınız 5 gün içinde olumlu veya olumsuz sonuçlanıyor.

Türkiye'de bulunan konsoloslukların birinden randevu aldıktan sonra, Bulgaristan vize başvuru formu indirebilirsiniz. İndirdiğiniz formu eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurmanız gerekiyor. Formu doldururken dikkat etmeniz gerek şeylerden bir tanesi hangi amaçla Bulgaristan'ı seyahat etmek istediğiniz o doğrultuda belgeleri sunmalısınız. Başvuru formunuzu doldurduktan ve imzaladıktan sonra gereken evraklarla birlikte bir dosya hazırlamanız gerekiyor.

Bulgaristan Konsolosluğu Randevu Alma

Bulgaristan Konsolosluğu’nda işlemleri olan kişilerin yapacakları işlemlere göre randevu alması gerekmektedir. Bulgaristan Konsolosluğu’na yapılacak olan kimlik yenileme, pasaport yenileme, evrak tasdiki gibi işlemler için Bulgaristan Konsolosluğu randevu alma işlemi gerçekleştirmenize gerek bulunmamaktadır. Ancak yoğunluğa göre başvuru için randevu alınması zorunlu olabilir. Bulgaristan Konsolosluğu’na yapılacak olan Bulgaristan vize başvurularında ise Bulgaristan Konsolosluğu randevu işlemi gerçekleştirmeniz gerekmektedir.

Yeşil Pasaport, Gri Pasaport ve Siyah Pasaport sahibi olan Türk vatandaşlarının 90 güne kadar olan seyahatlerde Bulgaristan vizesi almasına gerek bulunmamaktadır. Ancak Umuma Mahsus Pasaport sahiplerinin Bulgaristan vizesi alması zorunludur. Bulgaristan Konsolosluğu’nda vize işlemi yapacak olan kişilerin mutlaka Bulgaristan randevu işlemi yapması zorunludur.

Bulgaristan vize başvurusunda bulunacak olan kişiler başvurularını Bulgaristan Ankara Büyükelçiliği, Bulgaristan İstanbul Başkonsolosluğu, Bulgaristan Edirne Başkonsolosluğu, Bulgaristan Bursa Konsolosluğu’na yapabilmektedir. Detaylı bilgi için bu temsilcilikler ile iletişime geçebilirsiniz. Vize muafiyetiniz var ise Bulgaristan vizesi için randevu almanıza gerek bulunmamaktadır.

Bulgaristan Konsolosluğu Vize Randevusu

Bulgaristan konsolosluklarından randevu alarak, Bulgaristan vize başvurusu yapabilirsiniz. Türkiye'de dört tane Bulgaristan konsolosluğu bulunmaktadır istediğiniz konsolosluktan randevu alabilirsiniz. Edirne'de bulunan konsolosluk sadece Edirne'den, Kırklareli'nden ve Tekirdağ'dan vize başvurusu kabul etmektedir. Vize başvurusunda bulunurken bayram, resmî tatil ve Bulgaristan resmî tatillerini göz önünde bulundurarak başvurunuzu gerçekleştirin. Çalışma saatleri sabah 09:00 ile öğlen 12:00 saatleri arasındadır.

Bulgaristan’a seyahat edecek olan Yeşil Pasaport, Gri Pasaport ve Siyah Pasaport sahibi olan Türk vatandaşlarının Bulgaristan kısa süreli vizesi almasına gerek bulunmamaktadır. Umuma Mahsus Pasaport sahibi olan Türk vatandaşları ise seyahatleri için vize almalıdır.

Bulgaristan vizesi alacak olan kişiler, vize başvurularını Bulgaristan vize başvuru merkezine ya da Bulgaristan’ın Türkiye’deki konsolosluklarına başvuruda bulunabilirler. Başvuruda bulunacak olan kişiler öncelikle vize başvuru formu doldurmalıdır. Ardından ise vize başvurusu yapılacak olan yerden randevu alınmalıdır. Bulgaristan vize başvuruları randevusuz olarak kabul edilmemektedir. Bundan dolayı vize başvurusu için Bulgaristan Konsolosluğu vize randevu işlemi gerçekleştirmelidir.

Bulgaristan Vize Ücreti 2022

Bulgaristan’a seyahat edecek olan kişilerin vize muafiyeti var ise Bulgaristan vizesi almasına gerek bulunmamaktadır. Bulgaristan vize randevusu alacak olan kişiler vize başvurularını Bulgaristan Konsolosluğu ile iletişime geçerek alabilirler.

Bulgaristan Konsolosluğu vize randevu işlemi gerçekleştirmiş olan kişiler, randevu tarihinde vize başvurusu yapılacak olan Bulgaristan Konsolosluğu’nda bulunmalıdır. Bu tarihe kadar vize başvurusu için gerekli olan belgeler hazırlanmalıdır. Bu belgeler Bulgaristan Konsolosluğu’na teslim edilmelidir. Ayrıca vize harç ücreti ödenmelidir.

Bulgaristan Konsolosluğu Vize Başvuru Formu

Bulgaristan’a seyahat edecek olan Türk vatandaşları, seyahatleri öncesinde Bulgaristan vizesi almalıdır. Bulgaristan vizesi almak için bazı aşamaları gerçekleştirmiş olmak gerekir. Bunlardan ilki Bulgaristan Konsolosluğu vize başvuru formunun doldurulmasıdır. Bulgaristan Konsolosluğu vize başvuru formu İngilizce ve Türkçe doldurulabilmektedir.

Bulgaristan Konsolosluğu vize başvuru formu olmadan, Bulgaristan vize başvurularını kabul etmemektedir. Bulgaristan Konsolosluğu, Bulgaristan vize başvuru sahibini bu form ile tanımaktadır. Bu forma bundan dolayı hatalı, eksik ya da güncel olmayan bilgi girilmemektedir. Bu form Bulgaristan vize başvurusu sırasında teslim edilen diğer gerekli evraklar ile karşılaştırılmaktadır. Evraklar arasında bir uyuşmazlık olursa Bulgaristan vize başvurusu reddedilir. Bulgaristan Konsolosluğu vize başvuru formu doldurulduktan sonra tarih atılmalı ve imzalanmalıdır. Böylece belgeye yazılan bilgilerin doğruluğu vize başvuru sahibi tarafından kabul edilmiş olur. Bulgaristan Konsolosluğu vize başvuru formu teslim edilmeyen başvuruları kabul etmez. Bu formda Bulgaristan vize başvuru sahibine ait kimlik, pasaport bilgileri, vize başvuru sahibinin ikamet, başvuru sahibinin aile iletişim ve adres bilgileri, Bulgaristan seyahat amacı, seyahat tarihleri ve Bulgaristan seyahat planı gibi bilgiler yer almaktadır.

Bulgaristan Vize Başvuru Formu Nasıl Doldurulur?

Başvuruda yer alan tüm alanlar, daktilo edilmiş harflerle okunaklı bir şekilde doldurulacaktır. İsimler Latin harfleriyle (yabancı seyahat pasaportunda yazılış şekliyle) doldurulacaktır. Bilgilerin geri kalanı İngilizce veya Bulgarca doldurulacaktır. Başvuru, başvuru sahibi tarafından şahsen imzalanır. Avrupa Birliği vatandaşlarının aile üyeleri, vize başvuru formunun sadece aile ilişkilerini gösteren alanlarını dolduracaktır.

Not: Uzun süreli vize başvurusunda bulunurken kişisel görüşme gerekliliğinden hiçbir istisna yapılmayacaktır. (Bulgaristan D vizesi başvurusu yaparken zorunlu kişisel görüşme)

Bulgaristan Konsolosluğu İletişim Bilgileri

Türkiye’de Bulgaristan’ı temsil eden birden fazla konsolosluk bulunmaktadır. Ancak birçok kişi bu temsilciliklerin nerede olduğunu bilmemektedir. Bu yazıda sizler için ‘’Bulgaristan Konsolosluğu nerede sorusunu’’ cevapladık. Bulgaristan Konsolosluğu’nda işlemleri, olan kişilerin bulundukları ilden yetkili olan Bulgaristan Konsolosluğuna başvuruda bulunmalıdır. Bulgaristan konsolosluğunda vize başvurusu yapacak olan ya da başka bir işlem yapmak isteyen kişiler, Bulgaristan Konsolosluğu’nu ziyaret etmelidir.

Bulgaristan Konsolosluğu’nu ziyaret edecek olan birçok kişi Bulgaristan Konsolosluklarının nerede olduğunu bilmemektedir. Bu yazıda Bulgaristan konsolosluğu adres bilgileri yer almaktadır. Bulgaristan Konsoloslukları, hafta sonları, Bulgaristan resmî tatilleri ve Türkiye resmî tatillerinde çalışmamaktadır. Bulgaristan konsolosluklarını resmî tarihler dışında ve mesai saatlerinde ziyaret etmeniz gerekmektedir.

Bulgaristan vize başvurusu için farklı başvuru konsoloslukları bulunmaktadır. Türkiye'nin dört şehirinde Bulgaristan konsolosluğu bulunmaktadır. Edirne Başkonsolosluğu sadece Kırklareli'nden, Tekirdağ'dan ve Edirne'den ve ilçelerinden vize başvuruları kabul etmektedir. Ankara Büyükelçiliği Doğu Anadolu'dan, İç Anadolu’dan, Karadeniz'den, Akdeniz'den ve Güneydoğu Anadolu'dan başvuru kabul etmektedir. Bursa Konsolosluğu C vizesi yani kısa süreli vizeler için hizmet vermektedir, Türkiye'nin tüm şehirlerinden başvuru kabul etmektedir. İstanbul Başkonsolosluğu Çanakkale İstanbul, Sakarya ve Kocaeli ilçelerinden ve ilinden başvuru kabul etmektedir.

  • Ankara Bulgaristan Konsolosluğu Nerede?

Adres: Remzi Oğuz Arık Mahallesi, Atatürk Bulvarı, No: 124, PK: 06540 Çankaya/Ankara

Görev bölgeleri arasında; Ankara, Antalya, Adana, Adıyaman, Ardahan, Isparta, Mersin, İzmir, Afyon, Ağrı, Gümüşhane, Hakkari, Amasya, Artvin, Erzincan, Erzurum, Aksaray, Bayburt, Batman, Bartın, Bingöl, Bitlis, Bolu, Nevşehir, Niğde,  Burdur, Siirt, Sinop, Sivas,  Çankırı, Rize, Tokat, Trabzon, Tunceli, Çorum, Kayseri, Karabük, Kırklareli,  Diyarbakır, Düzce, Malatya, Muş, Ordu, Elazığ, Eskişehir, Samsun, Şırnak, Gaziantep, Giresun, Hatay, Iğdır, Karaman, Kahramanmaraş, Mardin,  Kars, Kastamonu, Kırşehir, Kırıkkale, Kilis, Konya, Van, Yozgat, Kütahya, Osmaniye, Şanlıurfa, Uşak, Zonguldak illeri bulunmaktadır.

  • İstanbul Bulgaristan Konsolosluğu

Adres: Ulus Mahallesi, Ahmed Adnan Saygun Caddesi, No: 34, Beşiktaş/İstanbul

  • Edirne Bulgaristan Konsolosluğu

Adres: Sarıcapaşa Mahallesi, Talat Paşa Asfaltı, No 31, PK: 22030 Edirne Merkez/Edirne

  • Bursa Bulgaristan Konsolosluğu

Adres: Adalet Mahallesi, 1. Adalet Caddesi, No:4, PK: 16200 Osmangazi/Bursa

  • Tekirdağ Bulgaristan Konsolosluğu

Adres: Hürriyet Mahallesi, Rıhtım Caddesi, No:13, D:2, PK: 59020 Tekirdağ Merkez/Tekirdağ

Türkiye’de birden fazla Bulgaristan Konsolosluğu bulunmaktadır. Türkiye’de bulunan Bulgaristan Konsoloslukları ve iletişim bilgileri aşağıda verilmiştir.

  • Ankara Bulgaristan Konsolosluğu İletişim

E-Mail: [email protected]

  • İstanbul Bulgaristan Konsolosluğu İletişim

Telefon No: +90 212 232 92 32

Randevu Telefon No: +90 212 232 92 32

  • Edirne Bulgaristan Konsolosluğu İletişim

Telefon No: +90 312 426 88 89

  • Bursa Bulgaristan Konsolosluğu İletişim

Telefon No: +90 312 426 88 89

  • Tekirdağ Bulgaristan Konsolosluğu İletişim

Telefon No: +90 312 426 88 89

Bulgaristan’ın Türkiye’deki temsilcilikleri Türkiye resmî tatilleri ve Bulgaristan resmî tatillerinde kapalıdır. Bulgaristan Konsoloslukları resmî tatillerde kapalı olduğundan dolayı, işlem yapılamamaktadır. Bu tarihlerde ve mesai saatleri dışında telefonlara ulaşılmamaktadır.

Türkiye Bulgaristan Konsolosluğu’nda Neler Yapılamaz?

  • Bulgaristan Konsolosluğu Bulgaristan dışındaki herhangi bir ülke için vize veremez.
  • Bulgaristan’a seyahatlerde bir otel rezervasyonu ya da konaklayacak herhangi bir yer sağlamazlar.
  • Seyahat için hazırladığınız bavulu ve değerli eşyalarınızı emanet almazlar.
  • Çalınan eşyalarınızın ücreti de dâhil olmak üzere otelinizi, tıbbi masraflarınızı veya diğer faturalarınızı ödemezler.
  • Bulgaristan Konsolosluğu savunmaz için bir avukat sağlamaz.
  • Size bir tercüman ve telefon hizmetleri sağlamazlar.
  • Bulgaristan Konsolosluğu dövizlerinizi bozamaz.
  • Posta ve bankacılık hizmetleri sağlamazlar.
  • Aldığınız yasal hizmetlerin maliyetlerini karşılamazlar.
  • Herhangi bir mahkemeniz varsa savunuculuğunuzu üstlenmezler.
  • Sizi cezaevinden salıvermek veya cezaevinde sizin için herhangi bir özel muamele ayarlamak gibi yetkilere sahip değillerdir.
  • Bulgar vatandaşlarına karşı açılan davalarda taraf olarak cezai, ticari, iş veya hukuk masraflarını üstlenmezler.
  • Bulgaristan Konsoloslukları yasal konularda herhangi bir danışmanlık hizmeti vermezler.
  • Bulgaristan Konsoloslukları Ticari anlaşmazlıkları Bulgar vatandaşları lehine çözmek için müdahale edemezler.
  • Yurtdışında ölen Bulgar vatandaşlarının yakılması, gömülmesi veya ölenlerin küllerinin veya tabutunun Bulgaristan'a taşınmasındaki masrafları karşılamazlar.
  • Bulgaristan Konsoloslukları Yemek, ulaşım, konaklama, yasal veya tıbbi tavsiye / hastaneye yatış için borç vermezler veya faturalarınızı ödemeyi taahhüt etmezler.
  • Kredilerin veya diğer finansal işlemlerin garantörü olarak hareket etmezler.
  • Size, bulundukları ülkede bir çalışma izni veremezler.
  • Bulgaristan Konsoloslukları yine Türkiye’de daimî oturma izni almanıza yardımcı olamazlar.
  • Emekli maaşı ödemek veya sosyal güvenlik primlerinizin karşılanmasını sağlamak gibi hizmetler vermezler.
  • Bulgaristan Konsoloslukları suçların araştırılmasında herhangi bir yetkiye sahip değillerdir.

Bulgaristan Konsolosluğu Vize Politikası

1 Ocak 2007'den beri Bulgaristan Cumhuriyeti, Katılım Antlaşması'nın şartlarına tabi olarak Avrupa Birliği'nin Ortak Vize Politikasını uygulamaktadır. Bulgaristan Cumhuriyeti ve Romanya'nın katılım koşullarına ilişkin Kanun'un 4. Maddesine göre, bu Kanunun Ek ІІ bölümünde belirtilen Schengen müktesebatının hükümleri, katılım tarihinden itibaren Bulgaristan Cumhuriyeti'nde bağlayıcı ve uygulanabilir olacaktır (1 Ocak 2007), geri kalanı Konsey'in Bulgaristan'ın Schengen bölgesine katılımına ilişkin kararı tarihinden itibaren geçerli olacaktır. Schengen bölgesine katılmak ülkemizin önemli bir önceliğidir. Bulgar hükümeti, kilit ulusal önceliklerden biri olan Bulgaristan'ın Schengen bölgesine katılımını yerine getirme konusunda son derece kararlıdır. Bu amaçla siyasi ve uzman düzeyinde bakanlıklar ve kurumlar arasında iyi işleyen bir koordinasyon kurulmuştur. Hazırlık sürecindeki çalışmalar, yüksek Schengen standartlarının karşılanmasına ve güvenilir dış sınırların güvence altına alınmasına odaklanmıştır. Schengen kriterlerini karşılamak için Bulgaristan, ulusal yasayı Avrupa hukukuna derhal uyumlu hale getirmek, uluslararası anlaşma tabanımızı güncellemek, ilgili son teknoloji ürünü teknik ekipman ve altyapıyı sağlamak ve idari kapasiteyi geliştirmek için gerekli tüm önlemleri almıştır. Bu sayede ülkemiz AB üye devletlerinin en iyi uygulamalarını kullanır. Şu anda Bulgaristan yalnızca ulusal vize vermektedir. Bu vizeler, sahiplerine Schengen bölgesine girme hakkı vermez.

25 Ocak 2012 tarihinde Bulgaristan Cumhuriyeti Bakanlar Kurulu, Bulgaristan'ın Schengen bölgesine katılım tarihine kadar ülkemizin geçerli Schengen vizesi sahipleri için tek taraflı olarak vizesiz bir sistem uygulayacağına dair bir karar kabul etmiştir. Bulgaristan kısa süreli vizeye ihtiyaç duymadan, ilk giriş tarihinden itibaren herhangi bir altı aylık dönemde üç aydan fazla olmayan bir süre için Bulgaristan Cumhuriyeti'ne girme ve Bulgaristan Cumhuriyeti'nde ikamet etme hakkına sahip olacaklardır. Karar 31.01.2012 tarihinde yürürlüğe girdi.

Bulgaristan Vizesi ile Romanya'ya Girilir mi?

Bulgaristan vizesi ile Romanya’ya girilir mi? sorusunun cevabı Romanya’nın uyguladığı vize politikasına uygun olarak verilebilir. Romanya, Kıbrıs ve Hırvatistan tarafından verilen geçerli vize ve oturma izni sahipleri için 90 güne kadar vizesiz rejim uygulanmaktadır. 03 Temmuz 2014 tarihinde Bulgaristan Cumhuriyeti Bakanlar Kurulu, Bulgaristan'ın Schengen bölgesine katılım tarihine kadar ülkemizin Türkiye Cumhuriyeti tarafından verilen geçerli vize ve oturma izinleri sahipleri için tek taraflı olarak vizesiz bir sistem uygulayacağına dair bir karar kabul etmiştir. 90 güne kadar konaklama için Romanya, Kıbrıs ve Hırvat. Bulgaristan kısa süreli vizeye ihtiyaç duymadan herhangi bir 180 günlük süre içinde 90 günden fazla olmamak üzere Bulgaristan Cumhuriyeti'ne girme ve Bulgaristan Cumhuriyeti'nde kalma hakkına sahip olacaklardır. Dolayısıyla Bulgaristan vizesi ile Romanya’ya girilebilir. 90 güne kadar Romanya, Kıbrıs ve Hırvatistan’a Bulgaristan vizesi ile ekstra bir vizeye ihtiyaç duyulmadan seyahat edilebilir. Bu ülkelere Bulgaristan vizesi ile girilebileceğine dair yönetmelik de aşağıdaki gibidir.

  • Yönetmelik (AB) 2018/1806

2007 yılında AB'ye katılım tarihinden bu yana Bulgaristan, Avrupa Parlamentosu ve 14. Kasım 2018, dış sınırları geçerken vatandaşları vizeye sahip olması gereken üçüncü ülkeleri ve vatandaşları bu gereklilikten muaf olan ülkeleri listeler.

Umuma Mahsus Pasaport sahibi kısa süreli (90 güne kadar) yabancılar için vize rejimi Bilgileri Diplomatik ve hizmet pasaportu olan yabancılar için Vize Rejimi hakkında bilgiler.

Vize Türleri

  • Bulgaristan A Vizesi (havaalanı transit için)
  • Bulgaristan C Vizesi (transit veya planlı bir konaklama amacıyla kısa süreli konaklamalar için)
  • Bulgaristan D Vizesi (uzun süreli konaklamalar için)

Ülkeye Girerken Gereksinimler

Bir yabancı, normal bir dış seyahat belgesi veya eşdeğer bir belgenin yanı sıra gerekirse vize sahibi ise Bulgaristan Cumhuriyeti'ne girebilir.

Bulgaristan Konsolosluğu Vize İçin Gerekli Evraklar 2022
  • Yazılı harflerle doldurulmuş ve imzalanmış Bulgaristan vize başvuru formu.
  • Vizenin yapıştırılabilmesi için en az iki boş sayfası olması gereken pasaport/seyahat belgeniz.
  • Pasaportunuzdaki kişisel bilgi sayfasının yanı sıra önceki vizelerin fotokopileri
  • Pasaportunuza yapıştırılmamış olsa bile, yabancı bir ülkede kalma izninin (vize, oturma izni) fotokopileri (varsa)
  • Bulgaristan vizesi resim gereksinimlerine uygun olarak yakın zamanda çekilmiş bir vesikalık resminiz:
    • Boyutlar: 3,5 cm × 4,5 cm
    • Son 6 ay içinde çekilmiş
    • Açık renkli bir arka plana karşı olmalı
    • Nötr bir yüz ifadesi ile öne bakmalısınız.
    • Yüzünüz resmin %70-80'ini kaplamalı
    • Renkli gözlük veya dekoratif başlık (şapka) takamazsınız.
  • Seyahat programı/uçak bileti.
  • Kaldığınız süre boyunca herhangi bir geri dönüş veya tıbbi acil durum masraflarını kapsayan en az 30.000 euro tutarında seyahat sigortası kanıtı.
  • Otel rezervasyonu veya başka bir konaklama şeklinin kanıtı.
  • Seyahatin amacına ilişkin kanıt.
  • Banka hesap özetleri gibi, konaklamanız sırasında kendinizi desteklemek için yeterli mali kaynağın kanıtı. Günde en az 50 euro, ancak en az 500 euro - veya bunun ülkenizin para birimindeki karşılığı olmalıdır.
  • Ayrıca, konaklama ücretini önceden ödediğinize veya Bulgaristan'daki bir kişinin, örneğin bir kişi veya şirket/kurum gibi, orada kalmanızın maliyetini üstleneceğine dair kanıt da sunabilirsiniz.
Bulgaristan Turist Vizesi İçin Gerekli Ek Evraklar
  • Bulgaristan'da yanında kalacağınız kişiden davet mektubu. İş amaçlı veya özel konaklama amaçlı seyahat ediyorsanız ilgili kişiden/tüzel kişiden davet mektubu almanız gerekmektedir.
  • Mektup, noter onaylı olmalı ve Bulgaristan İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi tarafından tasdik edilmelidir.
  • Otel rezervasyonu veya başka bir konaklama şeklinin kanıtı.
  • Gidiş/dönüş uçak bileti rezervasyonunun kanıtı veya böyle bir bileti satın almak için yeterli paranızın olduğunun kanıtı.
  • Organize bir grubun parçası olarak/seyahat acentesi ile seyahat ediyorsanız: Seyahat acentesinden turist çeki.
Bulgaristan C Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Bulgaristan C vizesi başvuru evrakları aşağıdaki gibidir:

  1. Yurtdışı seyahat belgesinin ilk sayfasının fotokopisi,
  2. Son Bulgaristan ve Schengen vizelerinin fotokopisi
  3. Açık renkli bir arka plana karşı, ölçüleri 3,5 cm × 4,5 cm olan, tam renkli bir Bulgaristan vize başvuru fotoğrafı (aynısı pasaporta giren bir çocuk için de geçerlidir) %70-80'ini kaplayan net, yeterince büyük yüze sahip tam yüz fotoğrafı. Gözler kırmızı olmamalıdır. Bunlar da uygun değildir: koyu renk gözlüklü fotoğraflar, profesyonel olmayan fotoğraflar veya amatör fotoğrafların kesilmesi
  4. AB üye ülkeleri için seyahatin tamamı boyunca geçerli olan ve vizede belirtilen kalış süresi boyunca ülkeye geri dönüş ve acil tıbbi bakım ve acil hastane tedavisi için tüm masrafları kapsayan bir seyahat sağlık sigortası. Sigorta tutarı 30.000 eurodan az olamaz
  5. Biletler (aslı ve kopyası) veya bilet rezervasyon şekli veya finansal araçlar
  6. Seyahate araba ile çıkılıyorsa arabanın teknik pasaportunun kopyası
  7. Ebeveynleri veya vasileri olmadan seyahat eden reşit olmayan çocuklar için aşağıdaki belgeler ibraz edilecektir:
    • Doğum belgesinin bir kopyası
    • Vekâletname aslı ve fotokopisi, her iki ebeveyn / mütevelli veya bir ebeveyn mütevelli tarafından, çocuklarının refakâtsiz seyahat etmesini kabul ettiklerine dair noter tasdikli vekaletnamenin aslı ve fotokopisi.

Aşağıdaki kişiler, geçim, konaklama ve ulaşım için kanıt sunmaktan muaftır:

  1. Avrupa Birliği, Avrupa Ekonomik Alanı ve İsviçre Konfederasyonu vatandaşlarının ailelerinin veya hanelerinin üyeleri;
  2. Devlet Mülteciler Dairesinin Bakanlar Kurulu ile yazılı kararına istinaden Bulgaristan Cumhuriyeti'nde edinilen mülteci statüsü veya iltica ile ilgili olarak ailelerini bir araya getirmek amacıyla uzun süreli vize başvurusunda bulunan kişiler
  3. Hizmet ve diplomatik pasaport sahipleri

Aşağıdaki kişiler sigorta poliçesi sunmaktan muaftır:

  1. Avrupa Birliği, Avrupa Ekonomik Alanı ve İsviçre Konfederasyonu vatandaşlarının ailelerinin veya hanelerinin üyeleri
  2. Hizmet ve diplomatik pasaport sahipleri
  3. Transit amaçlı kısa süreli vize başvurusunda bulunurken Uluslararası Çalışma Örgütü'nün 108 no.lu sözleşmesi kriterlerini karşılayan denizciler
  4. Sosyal veya hizmet durumları nedeniyle sigortalı sayılabilecek veya öngörülemeyen durumlarda masraflarını karşılayabilecek kişiler.

Aşağıdaki kişiler vize başvuru işlemleri için ücretlerden muaftır:

  1. Vize başvuru tarihi itibariyle 6 yaşından küçük olan yabancı uyruklu vatandaşlar
  2. Bulgar ve AB vatandaşlarının ailelerinin üyeleri
Bulgaristan Vize Rejim Tablosu

Bulgaristan Cumhuriyeti hangi ülkelerden vize istiyor, hangi ülkeler Bulgaristan vizesinden muaftır? Bulgaristan vize rejim tablosuna bakarak öğrenebilirsiniz.

Bulgaristan Vize Rejim Tablosu
Ülke Bulgaristan Vize İstiyor mu?
Afganistan Evet
Arnavutluk Hayır
Cezayir Evet
Andorra Hayır
Angola Evet
Antigua ve Barbuda Hayır
Arjantin Hayır
Ermenistan Evet
Avustralya Hayır
Avusturya Hayır
Azerbaycan Evet
Bahamalar Hayır
Bahreyn Evet
Bangladeş Evet
Barbados Hayır
Belarus Evet
Belçika Hayır
Belize Evet
Benin Evet
Bhutan Evet
Bolivya Evet
Bosna Hersek   Hayır
Botsvana Evet
Brezilya Hayır
Brunei Hayır
Burkina Faso Evet
Burundi Evet
Kamboçya Evet
Kamerun Evet
Kanada Hayır
Cape Verde Evet
Orta Afrika Cumhuriyeti Evet
Çad Evet
Şili Hayır
Çin, Halk Cumhuriyeti (ÇHC) Evet
Çin, Hong Kong (ÇHC'nin Özel İdari Bölgesi) Hayır
Çin, Makao (ÇHC'nin Özel İdari   Bölgesi) Hayır
Columbia Hayır
Komorlar Evet
Kongo Demokratik  Cumhuriyeti Evet
Kongo-Brazzaville Evet
Kosta Rika Hayır
Cote d'Ivoire Evet
Hırvatistan Hayır
Küp Evet
Kıbrıs Hayır
Çek Cumhuriyeti Hayır
Kore Demokratik Cumhuriyeti Evet
Danimarka Hayır
Cibuti Evet
Dominika Hayır
Dominik Cumhuriyeti Evet
Ekvador Evet
Mısır Evet
El Salvador Hayır
Ekvator Ginesi Evet
Eritre Evet
Estonya Hayır
Etiyopya Evet
Fiji Evet
Finlandiya Hayır
Fransa Hayır
Gabon Evet
Gambiya Evet
Gürcistan Hayır
Almanya Hayır
Gana Evet
Yunanistan Hayır
Grenada Hayır
Guatemala Hayır
Gine Evet
Gine-Bissau Evet
Guyana Evet
Haiti Evet
Honduras Hayır
Macaristan Hayır
Hindistan Evet
Endonezya Evet
İran Evet
Irak Evet
İrlanda Hayır
Ada Hayır
İsrail Hayır
İtalya Hayır
Jamaika Evet
Japonya Hayır
Ürdün Evet
Kazakistan Evet
Kenya Evet
Kiribati Hayır
Kosova Evet
Kuveyt Evet
Kırgızistan Evet
Laos Evet
Letonya Hayır
Lübnan Evet
Lesotho Evet
Liberya Evet
Libya Evet
Lichtenstein Hayır
Litvanya Hayır
Luxemburg Hayır
Makedonya Hayır
Madagaskar Evet
Malavi Evet
Malezya Hayır
Maldivler Evet
Mali Evet
Malta Hayır
Mareşal Adaları Hayır
Moritanya Evet
Mauritius Hayır
Meksika Hayır
Mikronezya Hayır
Moldova Hayır
Monako Hayır
Moğolistan Evet
Karadağ Hayır
Fas Evet
Mozambik Evet
Myanmar Evet
Namibya Evet
Nauru Cumhuriyeti Evet
Nepal Evet
Hollanda Hayır
Yeni Zelanda Hayır
Nikaragua Hayır
Nijer Evet
Nijerya Evet
Norveç Hayır
Umman Evet
Pakistan Evet
Palau Hayır
Filistin Yönetimi Evet
Panamalar Hayır
Papua Yeni Gine Evet
Paraguay Hayır
Peru Hayır
Filipinler Evet
Polonya Hayır
Portekiz Hayır
Porto Riko Hayır
Katar Evet
Kore Cumhuriyeti Hayır
Romanya Hayır
Rusya Evet
Ruanda Evet
Aziz Kitts  ve  Nevis Hayır
Saint Lucia Hayır
Saint Vincent ve Grenadinler Hayır
Samoa Hayır
San Marino Hayır
Sao Tome ve Principe Evet
Suudi Arabistan Evet
Senegal Evet
Sırbistan Hayır
Seyşeller Hayır
Sierra Leone Evet
Singapur Hayır
Slovakya Hayır
Slovenya Hayır
Solomon Adaları Hayır
Somali Evet
Güney Afrika Evet
İspanya Hayır
Sri Lanka Evet
İsveç Hayır
İsviçre Hayır
Suriye Evet
Tayvan Hayır
Tacikistan Evet
Tanzanya Evet
Tayland Evet
Timor-Leste Hayır
Togo Evet
Tonga Hayır
Trinidad & Tobago Hayır
Tunus Evet
Türkiye Evet
Türkmenistan Evet
Tuvalu Hayır
Uganda Evet
Ukrayna Hayır
Birleşik Arap Emirlikleri Hayır
Birleşik Krallık Hayır
Uruguay Hayır
ABD Hayır
Özbekistan Evet
Vanuatu Hayır
Vatikan Hayır
Venezuela Hayır
Vietnam Evet
Yemen Evet
Zambiya Evet
Zimbabve Evet

 

ÜST
Telefon Yol Tarifi WhatsApp