×

Categories

FORGOT YOUR DETAILS?

Rusya Transit Vize

   Rusya transit vize başvurusu genellikle diğer ülkelerden farklı olarak ulaşım araçlarına bağlı süreler ile verilmektedir. Bu süreler temel olarak kara yolu ve tren ile 10 gün, hava yolu ile 3 gün arasında değişiklik göstermektedir. Araba ile yapılan seyahatlerde 10 günü geçmemek kaydıyla Rusya transit vizesi alınabilir. Çift giriş ve çıkışlı vizelerin vadesi ise 30 günü yani 1 ayı geçmemek kaydıyla verilir. Bu sürelerin aşımı durumunda mülteci veya kaçak konumuna düşersiniz. Eğer Rusya’da havaalanından başka ülkeler için aktarma yapılacaksa bu ülkelerin vizeleri ve sadece Rusya’nın hava alanını geçici olarak kalacaklarına dair belgeler gerekmektedir. Bu belgeler sayesinde herhangi bir pasaport kontrolü işlemine maruz kalmaz veya pasaport ve işlemlerinde bir sorun yaşamazsınız. Transit bölgeden çıkmamak kaydıyla Rusya transit vize alınabilir. Rusya, Belerus ve Kazakistan gibi ülkelerde oturum izni, vatandaşlığı olan kişilerin bu vizeye sahip olması şartı aranmamaktadır. Fakat bu ülkeler üzerinden veya Rusya üzerinden bu ülkelere geçiş yapma durumu varsa başka ülke vatandaşlarının kesinlikle Rusya transit vize sahibi olmaları gerekmektedir. Vize işlemleri belirli zaman aralıklarınca Rusya federasyonu tarafından değiştirilerek belirlenmektedir. Rusya konsolosluğundan Rusya transit vize işlemleri hakkında bilgileri ve belgeleri öğrenmeniz mümkündür. Belgeleriniz arasında uçak bileti, gidilecek ülkelerin vizeleri ve gidiş sebebinizi kanıtlayan belgeleri eklemeniz kesinlikle şarttır. En az iki boş sayfası olan ve son 6 ay geçerliliği olan orijinal pasaporta da sahip olmalısınız.

Rusya transit vize başvurusu yapılabilmesi için şahsen ya da aracı vize acenteleri ile ilgili Rus makamlara başvuru yapılmalıdır. Rusya transit vizesi eğer ki tek girişli ise uçak ile yolculuk yapacak kişiler için 3 gün, karadan ya da tren ile yolculuk yapacak vatandaşlar için de gün boyunca geçerli olacaktır. Bu süre için ektili olan sebepler; Rusya’ya gidiş – dönüş biletlerinin tarihi, gidilen ülkeye giriş tarihi ve alınan vizenin süresine göre belirleyici olmaktadır. Rusya transit vizesi, Rusya havalimanında bekleme süresi 24 saati geçmemek şartıyla transit vize ihtiyacı bulunmamaktadır ancak 24 saatten fazla bekle süresi bulanacaksa Rusya transit vize başvurusu mutlaka yapılmalıdır. Yine Rusya üzerinden uçuş yapan ve uçak değiştirmeyecek yabancı misafirler içinde vize ihtiyacı bulunmamaktadır. Eğer ki Rusya Federasyonu toprakları sınırlarında uçak değiştirecekseniz mutlaka yanınızda gidilecek ülkeye ait girişlerini gösterir belgelerin olması gerekmektedir.

Rusya Federasyonunda araç ya da ağır tonajlı araçlar ile seyahat gerçekleştirecek kişilerin yolcuklarını bitirecekleri en kısa mesafe hesap edilerek vize verilmekte olup, on gün ile sınırlı tutulmaktadır. Çift giriş – çıkışlı transit vize süresi bir ayı aşmamalıdır. Rusya üzerinden başka ülkelere gidecek yolcuların tekrar Rusya üzerinden dönüşleri 1 ayı aşar durumdaysa geçiş yapabilmek için tek girişli Rusya transit vizesi sahibi olmaları gerekmektedir. Yani Rusya üzerinden ulaşım sağlanacak ülkeye giriş yapıldıktan sonra dönüş yapabilmek adına (bir ay süreyi geçmişse) Rusya transit vize başvurusunun yapılması gerekmektedir.

Rusya Transit Vizesi

Rusya’dan 10 günlük süre içerisinde karayolu taşıtı veya tren ile, 3 gün içerisinde de  havayolu taşıtı ile  transit geçiş yapmak istiyorsanız ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıysanız ya da  vatansızsanız ve diğer ülke vatandaşlarındaysanız Transit Vize başvurusu yapması gerekiyor. Rusya Transit Vize başvurusu yapabilmeniz için de Rusya’ya geliş
ve gidiş biletlerinizin , gideceğiniz  ülkeye ait olan  geçerli bir vizenizin  ya da  pasaportunuzun  olması gerekiyor.  Eğer Rusya topraklarından motorlu araba veya ağır taşıtlarla geçecekseniz bu durum için de transit vize verilirken yolculuğunuza tamamlamanız için kullanacağınız en kısa mesafeye göre hesaplama yapılarak vize veriliyor. Bu sebepten dolayı Rusya için  transit vize en fazla 10 günlük veriliyor.

Rusya Transit Vize Nedir?

Rusya transit vizesine gereksinim duyanlar, Rusya transit vize nedir diye sormaktalar. Bu vize türü Rusya Federasyonu toprakları üzerinden varış ülkesine geçiş için verilirler. Sadece Rusya Federasyonu pasaport kontrolünden geçen yabancılar tarafından ihtiyaç duyulmaktadır. Uluslararası bölgeden ayrılmadan havaalanında mola veren veya mola vermeden Rusya toprakları üzerinden uçan yabancılar tarafından ihtiyaç duyulmaz. Rusya'ya giriş yapan ve ülkeye gelişinden itibaren 24 saati geçmemek üzere uluslararası alandan ayrılmadan havalimanının transit salonunda kalan yabancı uyruklu vatandaşların transit vize almasına gerek yoktur. Havaalanı değişikliği gerekliyse veya kalış süreniz 24 saati aşarsa transit vize gereklidir. Genel olarak, transit vize maksimum 72 saatlik bir süre için verilir ve ucuzdur. Araba veya trenle Rusya Federasyonu topraklarına girerken, vizenizin geçerlilik süresi uzar. Örneğin Moskova'dan St.Petersburg'a trenle seyahat etmek için bir günlük, Sochi veya Novorossiysk'e 3 gün, Zabaikalsk'a 5 gün, Nakhodka'ya 8 günlük vize gerekmektedir.

Rusya Transit Vize İstiyor mu?

Rusya için başvuru yapacağınız transit vizenizin tek girişli olması durumunda uçak ile yolculuk yapacaksanız transit vizenizin geçerlilik süresi 3 gün oluyor. Ancak kara yolları ile ya da tren ile seyahat edecekseniz transit vizenizin geçerlilik süresi 10 gün oluyor. Bu süreyi belirleyen kriterler şunlardır, Rusya’ya gidiş dönüş biletinizin geçerlilik zamanı, gideceğiniz  ülkeye giriş tarihiniz ve almış olduğunuz  vizenizin süresine göre belirleniyor. Rusya transit vizenizin süresi Rusya havalimanında kalma  süreniz 24 saati geçmezse  vize almanıza  gerek olmuyor. Eğer havalimanında kalma süreniz 24 saati geçiyorsa  seyahate gitmeden  önce Rusya transit vizesi başvurusu yapmanız  gerekiyor. Rusya üzeeinden uçuş yapacaksanız  ve de Rusya’da uçak değiştirmeyecekseniz ve yabancı ülke vatandaşıysanız bunun için  transit vizeye başvuru yapmanıza gerek vardır.

Rusya Türklerden Transit Vize İstiyor Mu?

Türkiye ile Rusya arasında olan  vize uygulaması 1 Eylül 2019 tarihinde başlamıştır. Ancak bazı durumların bir kısmı değiştirildi.  Rusya 1 Eylül 2019 tarihinden  önce Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının seyahatini gerçekleştirebilmesi için vize istiyordu . Ancak  yeni uygulama ile Bordo pasaport sahibi  ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için vize alma zorunluluğu getirdi. Yeşil, gri ve siyah pasaport sahipleri  için ise vize almadan da  Rusya'ya seyahat yapabileceklerini belirtiyor.

Rusya toprakları dahilinde gidiş noktanıza hava yolu ile gidecekseniz ve yabancıysanız transit vizeniz 3 günü geçememesi şartı ile veriliyor. Rusya toprakları dahilinde hava yolu ile doğrudan uçuş yapacaksanız ve yabancıysanız transit vize almanıza gerek olmuyor. 

Rusya ticari vizesi için başvuru yapmanız durumunda başvurunuzun sonuçlanması ortalama olarak  4-7 iş günü içinde gerçekleşiyor. Ancak eğer randevularda yoğunluk varsa ve gerekli durumlarda sizden ek evrak istenirse bu durumlarda vizenizin onaylanma süreci uzayabiliyor. Rusya transit vizesi için hazırlamanız gereken belgeler Rusya Konsolosluğu tarafından güncelleniyor. 

Rusya Transit Vize Veriyor mu?

Rusya transit vize almak isteyenlerin merak ettiği hususlar arasında Rusya transit vize veriyor mu sorusunun cevabı da bulunur. Araba ile seyahat ederken, aşağıdaki şekilde hesaplanan süre boyunca vize alacaksınız: seyahatinizin toplam mesafesi 500 km'ye bölünecektir. Bu nedenle yaklaşık 3000 km yol yapmanız gerekiyorsa 6 günlük vize alırsınız. En fazla 10 günlük bir süre için verilir. Genel olarak, transit vizeye başvurmak için gideceğiniz ülke için bir vize ve seyahat belgelerinizin bir kopyasını (Rusya üzerinden biletler) ibraz etmeniz yeterlidir. Bazı ülkelerin vatandaşlarının, Schengen bölgesi dışındaki bir ülkeye aktarmalı uçuş yapmak üzere Schengen Devletleri topraklarında bulunan herhangi bir hava limanının uluslararası bölgesinden geçiş yapmak için vizeye ihtiyaçları vardır. Bu ülkeler arasında Kamerun, Fildişi Sahili, Küba, Cibuti, Gambiya, Gine, Gine Bissau, Haiti, Hindistan, Liberya, Mali, Kongo Cumhuriyeti, Sierra Leone, Suriye, Togo, Türkiye ve Yemen gibi ülkeler yer almaktadır.

Rusya Transit Uçuşlarda Vize Gerekli mi?

Rusya üzerinden motorlu araç veya ağır tonajlı olan  araçlar ile geçecekseniz ticari vize için seyahatinizi bitireceğiniz en kısa mesafe nereyse oraya göre hesaplama yapılarak vize veriliyor ve bu süre 10 günü geçmiyor. Çift giriş ve  çıkışlı transit vizenizin geçerlilik süresi bir aydan daha fazla  olmaması gerekiyor.  Rusya üzerinden başka bir  ülkeye  geçecekseniz   ve yine Rusya üzerinden  geri dönecekseniz ve geri döneceğiniz  süre 1 aydan uzun olacaksa ilk olarak Rusya Federasyonu üzerinden geçiş yapabilmeniz  için tek girişli transit vize almanız gerekiyor. Rusya üzerinden gideceğiniz  ülkeye yeniden tek girişli transit vize almanız ve geriş dönüş yapmanız gerekiyor.

Rusya üzerinden uçuş yapacaksanız  ve de Rusya’da uçak değiştirmeyecekseniz  bunun için Rusya transit vize almanıza gerek olmuyor.  Eğer Rusya Federasyonu’nda uçak değiştirecekseniz ve daha sonrasında yolculuğunuza devam edecekseniz ve yabancı ülke vatandaşıysanız  Rusya’da aynı havalimanında uçak değiştirecekseniz gideceğiniz  ülkeye girişinizi kanıtlar nitelikte belge ve uçak biletini de yanınızda bulundurmanız gerekiyor. Tabii transit vzieye ihtiyaç duyulmaması  uçaklar arası değişim sürenizin 24 saati aşmaması durumunda geçerlidir. Ancak transit vize bölgesinden ayrılmak isterseniz  Rusya transit vize almanız gerekiyor.

Rusya Transit Vize Nasıl Alınır?

Rusya transit vizesi almak için başvuru yapmak lazım. Peki, Rusya transit vize nasıl alınır? Bunun ilk etapta belgelerinizi hazır etmelisiniz. Her başvuru sahibi, tüm bölümlerinin doldurulması ve başvuru sahibi tarafından imzalanması gereken resmi formu kullanarak başvuruda bulunacaktır. Başvuru sahibi reşit değilse, ebeveynlerinden biri başvuruyu imzalayacaktır. Pasaportun biyometrik verilerinin bulunduğu sayfa veya sayfaların aslı ve fotokopisi gereklidir. Pasaport, Schengen bölgesinden planlanan ayrılış tarihinden sonra en az 3 ay daha geçerli olmalıdır. En az iki boş sayfanız olmalıdır. Süresi 10 yıldan daha eski olan pasaportlara izin verilmez. Planlanan transit geçişten sonra nihai varış noktasına seyahatin devamına ilişkin belgeler de ibraz edilmelidir. Başvuranın üye devletlerin topraklarına girmeme niyetini belirlemeye izin veren belgeler de sunulması gerekmektedir. Ekonomik ödeme gücünüzü ve geri dönme niyetinizi kanıtlayan belgeler sunmalısınız. Kredi kartları, son üç aya ait banka hesap özeti, çalışma belgesi, mülk belgesi, sponsorluk mektubu vb. bunlar arasındadır.

Rusya Transit Vize Ücreti

Rusya için transit vizesi başvurusu yapacaksanız bunun için yatıracağınız ücret miktarı zamana göre değişiklik gösterebiliyor.  Rusya transit vize ücreti için başvuru yapacaksanız size uygun olan vize tipine göre ve giriş sayınıza gore değişiklik gösterebiliyor.  Rusya Konsolosluğu transit vize başvurunuz için alacağı  ücret için öncelikle   vize başvuru işleminizin  başlaması  ve değerlendirmeye alınması için istiyor. Eğer vize başvurunuz reddedilirse yatırmış olduğunuz başvuru ücretiniz konsolosluk tarafından iade edilmiyor.

Rusya vizesi başvurunuzu bitirmek  için Rusya vizesi için istenen ücreti ödemeniz gerekiyor. Eğer ödemezseniz  Rusya vize başvurunuz kabul edilmiyor. Rusya vize ücreti için ödeyeceğiniz ücret sabit olmayıp belirli tarih aralıklarına göre değişiklik gösterebiliyor. Ayrıca Rusya vize basvurunuz için yaptırmanız gereken ücreti size uygun olan vizenisin tipine göre, vize için istenen giriş sayısına göre değişiklik gösterebiliyor.

ÜST
Telefon Yol Tarifi WhatsApp