×

Categories

FORGOT YOUR DETAILS?

Rusya Aile Birleşimi Vizesi

Rusya’da evlilik ya da aile birleşimi nedeniyle uzun süreli yaşamak isteyen vatandaşların bir Rus vatandaşı ile evli olmak ya da Rus vatandaşı anne ya da babaya sahip olmak koşuluyla Rusya evlilik ya da aile birleşimi vizesine başvuru yapmaları şanslarına sahip olmaktadır. Ancak bu vize türü için Türkiye ve Rusya da takip edilmesi gereken prosedürlerin de olduğu açıkça belirtilmelidir. Rusya aile birleşimi vizesi için öncelikle genel olarak geçici süreli bir Rusya oturum izni verilmekte olup devamında Rusya’da ikamet edildiği takdirde daha uzun süreli ya da kalıcı olarak oturum izni de verilmektedir.

Türkiye sınırları içerisinden direk olarak uzun süreli oturum izni alınmamakta olup Rusya Federasyonu sınırlarına giriş yaptıktan sonra Rusya göç bürosuna uzun süreli oturum iznine sahip olmak içi başvuru yapılmalıdır. Bu başvuruyu yapabilmek için istenilen evraklar;

  • Rusya Dışişleri bakanlığınca oluşturulan vize başvuru formu
  • 1 adet 3.5 x 4.5 cm boyutlarında vesikalık fotoğraf
  • Başvuruda bulunan vatandaşın pasaportu
  • Başvuruyu yapan vatandaşın Rus olan eşinin, anne ya da babasının pasaportunun aslı ve fotokopisi
  • Başvuruyu yapan Rus vatandaş eğer eş ise; evlilik belgesi, aile cüzdanı ve noter tarafından tasdiklenmiş çevirisi
  • Başvuru yapan vatandaş Rus vatandaşın reşit olmayan çocuğu ise; doğum belgesi ve noter tasdikli çevirisi

Rusya aile birleşimi vizesi için Türkiye’de yapılması gereken işlemler arasında mutlaka sabıka kaydı da alınmalıdır. E-devlet üzerinden alınan sabıka kaydı mutlaka kaymakamlıkça apostil yaptırılarak onaylatılması gerekmektedir.

Rusya aile birleşimi vizesi için Türkiye’de iken doğrudan başvuru yapılması mümkün olmamaktadır. Bu nedenle Rusya’ya yasal giriş yapıldıktan sonra Rusya’da bulunan göç bürosuna giderek uzun süreli oturum izni başvurusu için müracaat edilmesi gerekmektedir. Rusya’da aile birleşimi yolu ile oturum iznine sahip olabilmek amacıyla öncelikle Türkiye’deki Rusya Konsolosluğuna vize başvurusunda bulunulmalıdır. Çünkü vizesi bulunmayan vatandaşlar ülkeye giriş sağlayamamaktadır. Rusya aile birleşimi vizesi başvurusunda seçilmesi gereken vize türü ise aile üyesi olan yabancılar için sunulmuş olan ‘kolaylıklı Rusya vizesi’ adı verilen türdür. 

 Rusya aile vizesi için başvuruda bulundurulması şart olan gerekli evrak listesi şu şekildedir:

*Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan temin edilecek vize başvuru formu, 

*Başvuru sahibinin 1 adet 3.5 x 4.5 cm ebatlarındaki vesikalık fotoğrafı, 

*Başvuru sahibinin güncelliğini koruyan pasaportu,

*Başvuru yapan kişinin Rusya vatandaşı olan eşine ait ya da anne ile babasına ait pasaport ve fotokopileri, 

*Başvuru sahibi kişi, bir Rusya vatandaşı ile evli ise bunu kanıtlayan aile cüzdanı, evlilik belgesi ve noter tasdikli çevirisi, 

*Başvuruda bulunacak olan kişi Rusya vatandaşının reşit olmayan bir çocuğu ise doğum belgesi ve noter tasdikli çevirisi, 

*Başvuruda bulunan kişi, Rusya vatandaşının iş göremez yetişkin çocuğu ise yine doğum belgesi, iş göremez olduğunu teyit eden herhangi bir belge ile bunun noter tasdikli çevirisi. 

 Türkiye’deki Rus konsoloslukları aracılığı ile yapılacak Rusya vize işlemlerinin ardından Rusya’da aile birleşimi yoluyla oturum izni almak için Türkiye’deki sabıka kaydı belgesinin alınıp hazır edilmesi önem teşkil etmektedir. Kişiler sabıka kayıtlarına e devlet üzerinden ulaşarak çıktı alabilir ve daha sonra savcılığa gitmelidir. Savcılığa gidilmesinin sebebi sabıka kaydının apostil yaptırılarak onaylatılması gerektiğidir. 

Rusya Aile Birleşimi Vizesi Nedir?

Aile birleşimi yolu ile Rusya’ya gidecekler Rusya aile birleşimi vizesi almalılar. Peki, Rusya aile birleşimi vizesi nedir? Bu vize çeşidi, Rus vatandaşı olan bir birey ile evlilik yapılması halinde ya da Rusya bünyesinde aile üyelerinden bir veya birkaçının yaşaması durumunda verilen vize çeşidi olmaktadır. Buna ek olarak Rusya’da uzun süre konaklama isteminde bulunmaya imkân sağlayan bir vizedir. Rusya aile birleşimi vizesi nasıl alınır, bu vize kaç günde çıkar, aile birleşimi vizesi için gereken evraklar neler gibi pek çok farklı konunun bilinmesi gerekmektedir. Rusya aile birleşim vizesi, Rus vatandaşı olan biri ile evlilik yapılması halinde uzun zamanlı konaklama isteminde bulunan Türk vatandaşlarının almış olduğu bir vize türüdür. Bu vize, Rusya konsoloslukları bakımından verilmekte olup Rusya ülkesinde oturma iznini almaları gerekir. Türk vatandaşlarının Rus vatandaşı biri ile evlilik gerçekleştirmesi ya da Rus ebeveyni bulunan bireyler Rusya aile birleşimi yolu ile oturma izni alabilirler.

Rusya Aile Birleşimi Vizesi Nasıl Alınır?

Rusya aile birleşimi vizesi alınarak ülkede uzun zamanlı oturma izni hakkı bulunmaktadır. Bu noktada merak edilen hususlardan biri de Rusya aile birleşimi vizesi nasıl alınır konusudur. Bu vize, Rusya bünyesinde oturma izni olan birinci derece akraba ya da bir Rusya vatandaşı ile akrabalık ilişkisi bulunan Türklerin, ülkede uzun zamanlı kalmalarını mümkün kılan bir vizedir. Rusya’da aile birleşimi vizesi ismine aile ferdi biçiminde kabul edilen bireyler on sekiz yaş altı çocuklar, anne, baba, eş ve eşin on sekiz yaş altındaki çocuklarıdır. Bu vize, başvuruyu gerçekleştiren bireyler tarafından birinci dereceden aile üyesini kanıtlayan belge ve Rusya bünyesindeki aile üyelerinden bir davet dilekçesi almayı gerektirir. Aile birleşimi vizesi şartlarını yerine getiren ve Rusya’da yaşamayı isteyen bireyler, ilk etapta geçici oturum izni almaktalar. Bir sene sonrasında da vatandaşlık ve kalıcı oturum izni almak için başvuru gerçekleştirebilirler. Aile birleşimi vizesini almak için konsolosluğa müracaat edilmesi lazımdır.

Rusya Aile Birleşimi Vizesi KGünde Çıkar?

Rusya aile vizesi almak isteyenlerin sıklıkla sorguladığı bir başka konu ise Rusya aile birleşimi vizesi kaç günde çıkar sorusudur. Başvuru gerçekleştiren birey, Rusya ülkesine aile birleşimi yolu ile gidebilmek amacıyla ortalama olarak altı ay kadar beklemelidir. Buna ek olarak Türkler için Rusya aile birleşimi vizesinin çıkma süresi genellikle altı ayı bulmaktadır. Sürecin daha da uzun sürmemesi adına vize için gerekli olan evrakların eksiksiz olarak konsolosluğa teslim edilmesi de önemlidir. Bununla birlikte, vize başvuru formu da tutarlı ve doğru bilgiler eşliğinde doldurulmalıdır. Aile birleşimi vizesine başvurmak için gerekli olan belgelerin neler olduğunu da bilmelisiniz. Bu belgeler arasında geçerli olan pasaport, iki tane fotoğraf, adli sicil kayıt belgesi, sağlık raporu, vize harcının ödendiğini gösteren belge, Rusya oturma izni ya da Rus vatandaşı bir birey tarafından gönderilen istek belgesi, vize başvuru formu, Rus vatandaşı aile üyesi ile ilişkiyi ispatlayan nüfus kayıt örneği, Rus vatandaşının pasaportu ve fotokopisi, evlilik belgesi.

Rusya Aile Birleşimi İçin Hazırlanması Gereken Evraklar 

Rusya’da yaşayan ailesi ile aile birleşimi yapacak kişilerin aile birleşimi vizesi alması gerekmektedir. Rusya Konsolosluğu aile birleşimi için hem başvuru sahibinden hem de Rusya’da bulunan aile üyesinden farklı belgeler istenmektedir. Aşağıda bu belgelerin listesi verilmiştir.

Türkiye’de Yaşayan Başvuru Sahibinin Hazırlaması Gereken Belgeler

  • Eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurulmuş ve imzalanmış iki adet vize başvuru formu
  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayanlar için Türkiye oturum izni belgesi
  • Kimlik fotokopisi
  • 3 adet biyometrik fotoğraf
  • 10 yıl içerisinde çıkarılmış, en az iki sayfası boş ve en az 1 yıl geçerli pasaport
  • Evli ise uluslararası evlenme kayıt örneği olan Formül-B belgesi
  • Evli ise uluslararası geçerliliği olan evlilik cüzdanı
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği
  • Eğer daha önceden evlenip boşanmış ise önceki evliliklere ait boşanma ilamı
  • Eski pasaportlar
  • Vize ücreti
  • Seyahat sağlık sigortası
  • Uçuş bilgileri
  • Rusya’da yaşanacak eve ait bilgiler
  • Banka hesap dökümü ve finansal durumu gösteren diğer belgeler
  • Eğer var ise tapu ve araç ruhsatları

Rusya’da Bulunan Kişiden İstenen Belgeler

  • Rusya’da bulunan kişinin Pasaportu
  • Rusya vatandaşı değilse oturum izni
  • Rusya’da bulunan kişinin doğum belgesi
  • Aile birleşimi yapılacak kişi eşi ise evlilik belgesi
  • Rusya’da bulunan kişinin vatandaşlık belgesi
  • Rusya’da bulunan kişi çalışıyor ise son 3 ayın maaş bordrosu
  • Rusya’da bulunan aile üyesi ile başvuru sahibinin arasındaki akrabalığı kanıtlayan belgeler
  • Rusya’da yaşanacak ev kendisine aitse tapu kira ise kira sözleşmesi
  • Rusya’da bulunan kişinin banka hesap dökümleri

ÜST
Telefon Yol Tarifi WhatsApp