×

Categories

FORGOT YOUR DETAILS?

Rusya Aile Ziyareti Vizesi

Rusya aile ziyareti vizesi, ailesi ya da akrabaları Rusya’da yaşayan kişilerin başvurduğu bir vize türüdür. Bu vize başvurusu için Rusya’da yaşayan kişinin Rusya Göç Şubesi ya da Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan resmi davetiye çıkartması gerekir. Başvuru sonrası davetiye 45 gün gibi uzun bir sürede verilebilir. Rusya’da 30 gün kalma imkânı sunan bir vizedir.

Rusya Aile Ziyareti Vizesi Nasıl Alınır?

Rusya’da aile üyesi bulunan ve aile üyesini ziyaret etmek isteyen kişilerin alması gereken vize Rusya aile ziyareti vizesi alması gerekmektedir. Rusya aile vizesi alacak olan kişiler, Rusya aile ziyareti vizesi başvurusunun nasıl yapılacağını merak etmektedir. Bu yazıda Rusya aile ziyareti vizesi alacak olan kişiler için “Rusya aile ziyareti vizesi nasıl alınır” sorusunun cevabı verilmiştir.

Rusya aile ziyareti vizesi başvurusu yapacak olan kişilerin Rusya’da bulunan aile üyesinin Rusya oturum izni ya da Rusya vatandaşı olması gerekmektedir. Rusya’da bulunan aile üyesinin başvuru sahibine davetiye vermesi gerekmektedir.

Rusya aile ziyareti vizesi başvuruları Rusya’nın Türkiye’deki temsilciliklerine ve Rusya vize başvuru merkezlerine yapılabilir. Başvurular için randevu alınmasına gerek yoktur. Online vize başvuru formu doldurulmalıdır. Ardından gerekli olan evraklar hazırlanmalı ve yetkililere teslim edilmelidir. Başvuruları inceleme ve değerlendirme yetkisi Rusya Ankara Büyükelçiliği ve Rusya İstanbul Başkonsolosluğu’na aittir.

Rusya aile ziyareti vizesi başvurusunda bulunacak olan kişilerin Rusya seyahat masraflarını karşılayabilecek ekonomik durumunun olması gerekmektedir. Ayrıca başvuru sahibinin Rusya’da geçerli olan seyahat sağlık sigortası yaptırması gerekmektedir.

Rusya Aile Ziyareti Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Rusya’da bulunan aile üyesini ziyaret etmek isteyen kişiler Rusya aile ziyareti vizesi almalıdır. Rusya aile ziyareti vizesi başvurusu yapacak olan kişiler vize başvurusunun ne kadar sürede sonuçlanacağını merak etmektedir. Bu yazıda Rusya aile ziyareti vizesi alacak olan kişiler için ‘’Rusya aile ziyareti vizesi kaç günde sonuçlanır’’ sorusunun cevabı verilmiştir.

Rusya aile ziyareti vizesi alacak olan kişilerin başvurularının değerlendirilmesi için bir süre kısıtlaması bulunmamaktadır. Ancak başvurular genellikle 1 hafta içerisinde sonuçlanmaktadır. Ancak bu süre bazı durumlarda 4 haftaya kadar uzayabilmektedir.

Rusya aile ziyareti vizesi sonuçlanma süresini birçok durum etkileyebilmektedir. Bu durumlardan birisi Rusya vize başvurusunu inceleyen temsilciliğin yoğunluğudur. Bir diğer durum ise başvuru yapacak olan kişilerin Konsolosluğa eksik ve hatalı bilgi ya da belge beyanı başvurunun sonuçlanma süresini etkilemektedir.

Rusya aile ziyareti vizesi başvurusu inceleme sırasında ek belge talebi ya da başvuru sahibini yüz yüze görüşmeye çağırması gibi durumlarda uzayabilmektedir. Rusya vize başvurusunun daha kısa bir sürede sonuçlanabilmesi için profesyonel destek alınabilmektedir.

Rusya Aile Ziyareti Vizesi Başvuru

Rusya’da aile üyesi bulunan ve aile üyesini ziyaret etmek isteyen kişilerin Rusya aile ziyareti vizesi alması gerekmektedir. Rusya aile ziyareti vizesi ülkede en fazla 90 gün kalma hakkı vermektedir. Vize muafiyeti olmayan kişilerin Rusya aile ziyareti vizesi alması gerekmektedir. Diplomatik, Hususi ve Hizmet Pasaportu sahiplerinin Rusya aile ziyareti vizesinden muaftır. Rusya aile ziyareti vizesi başvuru işlemleri aşağıdaki gibi yapılabilmektedir.

  • Rusya aile ziyareti vizesi başvurusu yapacak olan kişiler başvurularını Rusya vize başvuru merkezlerine ve Rusya’nın Türkiye’de bulunan temsilciliklerine yapılmalıdır.
  • Rusya aile ziyareti vizesi başvurusu yapacak olan kişilerin öncelikle Rusya vize başvuru formu doldurması gerekmektedir.
  • Rusya aile ziyareti vizesi başvuru formu dolduran kişiler Rusya aile ziyareti vizesi için gerekli evrakları eksiksiz olarak hazırlamalı ve başvuru yapacağı yere teslim etmelidir.
  • Umuma Mahsus Pasaport sahipleri 16 güne kadar e-vize alabilmektedir.

Rusya aile ziyareti vizesi başvurusu yapacak olan kişilerin Rusya’da bulunan aile üyesinin Rusya vatandaşı olması ya da Rusya’da yasal ikamet izni olması gerekmektedir. Rusya aile ziyareti vizesi başvuru işlemi yapacak olan kişilerin vize ücreti ödemesi gerekmektedir.

Rusya Aile Ziyareti Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Rusya aile ziyareti vizesi alacak olan kişiler Rusya vize başvurusu için gerekli olan şartları yerine getirmelidir. Rusya aile ziyareti vizesi alacak olan kişilerin yerine getirmesi gereken şartlardan birisi Rusya aile ziyareti vize evraklarının hazırlanmasıdır. Rusya aile ziyareti vizesi için gerekli evraklar listesi aşağıda verilmiştir.

  • Planlanan dönüş tarihinden sonra 6 ay daha geçerli pasaport.
  • Tüm eski pasaportlar
  • Rusya vize talep dilekçesi
  • Rusya vize başvuru formu
  • Başvuru sahibinin kimlik ön ve arka yüz fotokopisi
  • Rusya aile ziyareti vizesi yapacak olan kişiler, Türk vatandaşı değilse Türkiye yasal oturum izni
  • 2 adet biyometrik fotoğraf
  • Son 3 aya ait maaş bordrosu
  • Vize ücreti ve servis ücreti
  • Tüm seyahat süresini kapsayan seyahat sağlık sigortası
  • Rusya otel rezervasyonları
  • Çalışıyor ise detaylı SGK işe giriş bildirgesi
  • Uçak rezervasyonları: gidiş-dönüş bilet rezervasyon
  • Detaylı nüfus kayıt örneği

Rusya vize başvurusunun incelenmesi sırasında yukarıdaki belgelere ek belge talep etme hakkında sahiptir. Bunun yanında başvuru sırasında eksik ve hatalı belge beyanı nedeni ile başvurular reddedilmektedir. Bu nedenle vize belgelerinin eksiksiz olarak hazırlanması gerekmektedir.

Rusya Aile Ziyareti Vizesi Ücreti

Rusya’da bulunan aile üyesini ziyaret etmek isteyen kişilerin Rusya aile ziyareti vizesi alması gerekmektedir. Rusya aile ziyareti vizesi alacak olan kişilerin Rusya aile ziyareti vizesi ücreti ödemesi gerekmektedir. Rusya aile ziyareti vizesi alacak olan kişiler vize ücretinin ne kadar olduğunu merak etmektedir. Bu yazıda Rusya aile ziyareti vizesi ücreti hakkında bilgi verilmiştir.

Rusya aile ziyareti vizesi ücretleri her yıl yeniden düzenlenmektedir. Vize ücretini belirleme yetkisi Rusya Hükümetine aittir. Rusya Hükümeti her yıl vize ücretlerini belirlemektedir. Bu nedenle vize ücretleri farklılık gösterebilir.

Rusya aile ziyareti vizesi ücreti giriş sayısına ve başvurunun sonuçlanma süresine göre farklılık gösterebilmektedir. Rusya aile ziyareti vizesi ücreti aşağıda verilmiştir.

Giriş Sayısı

İşlem Süresi

Vize Ücreti

Tek Girişli

3 İş Günü

160 USD

Tek Girişli

10 İş Günü

80 USD

Çok Girişli

3 İş Günü

256 USD

Çok Girişli

10 İş Günü

128 USD

Rusya Konsolosluğu, Rusya aile ziyareti vizesi ücreti dışında bir ücret talep etmemektedir. Ancak başvurularını Rusya vize başvuru merkezine yapan kişilerin vize başvuru merkezi ücreti ödemesi gerekmektedir.

Rusya Aile Ziyareti Vizesi İçin İstenen Belgeler

Rusya aile ziyareti vizesi için istenen belgeler güncel ve orijinal olmalıdır. Tüm belgeler eksiksiz olarak temin edildiğinde Rusya konsolosluğu tarafından yetki verilmiş acenteler tarafından yapılır. Rusya aile ziyareti vizesi için istenen belgeler şunlardır:

*Rusya aile ziyareti vizesi başvuru formu,

*Seyahat sonrası en az 6 ay geçerli, 2 sayfası boş olan pasaport,

*3,5-4,5 ölçülerinde 1 adet biometrik fotoğraf,

*Rusya’da ikamet eden kişi tarafından alınan davetiye,

*Rusya ziyaret tarihleri için alınmış gidiş dönüş uçak bileti ya da rezervasyon bilgileri istenir.

Bu Rusya vizesi türünde davetiye olma zorunluluğu bulunmaktadır. Yalnızca Rusya Göçmen Şubesi veya Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından alınan resmi davetiye Rusya aile ziyareti vize başvurusu sürecinde Rus makamlar tarafından kabul görmektedir. Davetiye verilme süresi 45 güne kadar sürebilmektedir ancak Rusya konsolosluğunca yetkilendirilmiş acenteler aracılığıyla davetiyenin daha da kısa sürede alınabilmektedir. Rusya aile ziyareti vize başvurusunda davetiye dışında Rus makamlarca kabul gören bir diğer ihtimal ise Rusya vatandaşı birey tarafından Rusya konsolosluğuna sunulan ve vatandaş olan bireyin yabancı uyruklu aile bireyleri ile Rusya’ya girişi için sunulacak olan beyandır. Bu seçenek esnasında ise ibraz edilmesi gereken ek belgeler bulunmaktadır. Bu belgeler; Rusya vatandaşına ait pasaportun aslı ve fotokopisi ve Rusya aile ziyareti vizesine başvuru yapan kişinin yakınlık derecesini gösterir belgedir. Rusya aile ziyareti vizesi ile Rusya topraklarında 30 güne kadar kalma hakkı tanıyan yine tek ya da iki giriş olarak verilmektedir. Bu vizeyi alabilmek için mutlaka aile bağlarının ispatlanması gerekmektedir. Gerekli görüldüğü takdirde Rus makamlar tarafından ek belge istenebilmektedir. Aynı zaman da Rusya aile ziyareti başvurusu yapan kişinin de mülakata çağrılma durumu söz konusu olmaktadır. Problem yaşamamak adına gerekli evrakların eksiksiz ve doğru şekilde verilmesi çok önem arz etmektedir. Aksi takdirde; maalesef Rusya vize reddi durumu ile karşı karşıya kalınması söz konusu olabilmektedir. Bu yüzden şahsen ya da acente aracılığıyla yapılan başvurular büyük bir özenle takip edilmelidir.

ÜST
Telefon Yol Tarifi WhatsApp