×

Categories

Almanya Vize

Her sene birçok kişi Almanya vize işlemlerini tamamlayarak bir çok anlamda Almanya'yı ziyaret ediyor. Fakat buraya gidebilmek için ilk olarak Almanya vize başvurusu yapmak gerekmektedir. Bu sebeple Almanya vize başvuruları, konsolosluk aracılığıyla istenen belge ve evraklar, başvuru ücretleri gibi mevzular Almanya’ya gitmek isteyen kişilerin merak ettiği konulardan oluyor. Almanya’nın vize başvurusu konusunda bazı şartlar vardır. Bu şartları şu şekilde açıklayabiliriz:

  • Almanya Schengen vizesi için başvuracak olan kişilerin konsolosluktan randevu alması şarttır. Bu şart uzun senelerdir vardır, değişmesinin imkansızdır.
  • Bahsi geçen randevunun seyahat tarihinden en az on beş gün evvel alınması en doğru karardır.
  • Konsolosluk ya da elçilikten alınmış olan randevudan sonra istenen evrakların tümü elden teslim edilmektedir.
  • Önceki alınan vizelerin ve pasaportların bütün kopyalarının seyahat tarihinden evvel en az üç ay kadar geçerli olması lazımdır. Pasaportlarda da en az 2 sayfanın boş olması şartı aranır. Bu durum son derece önemlidir.
  • İlk defa Schengen vizesi için başvuracak kişilerin randevu alıp parmak izi vermesi de zorunludur. Parmak izi tam olarak beş sene süre geçerli olmaktadır. Bununla beraber, 02.02.2015 tarihinden evvel Avusturya vizesi için alınmakta olan parmak izleri, Alman Konsolosluğu Ankara tarafından onaylanmamaktadır.
  • On seneden çok daha eski olan pasaport türlerinde Almanya ülkesine seyahat edilmesinin imkânı yoktur. Buna dikkat edilmelidir.

Almanya Vize Nasıl Alınır?

Almanya vize başvurusu ile vize almanın iki farklı şekli vardır. Şayet kişi uzun süreli Almanya vize başvurusu yapacaksa, konsolosluğa direkt olarak başvuru yapabilme hakkına her zaman için sahiptir. Kısa süreli olan Almanya vize başvurusu için ise, yetki aktarımı yapılan acente şirketlerine başvurulması gerekir.

İlk önce randevu alınması lazımdır. Tabii Almanya’ya hangi amaç ile gidilecek ise başvuru ona göre doldurulmalıdır. Formda yer alan bilgileri tasdikler seviyede evraklar hazırlanmalıdır. Randevu tarihi süresince istenen yerde bulunulması da önemlidir. Evraklar, vize harç bedeli ile beraber konsolosluğa verilir. Böylece başvuru süreci başlangıcını yapmış olur. Devamında yapılması gereken birçok şey vardır.

Almanya ülkesinin vizeler için istediği ücretler hiçbir zaman sabit olmaz. Ücretler genelde dönemsel şekilde değişir. Almanya vize başvurusunun gerçekleştirilebilmesi için ücretlerin net bir biçimde ödenmesi lazımdır. Vize harç bedeli ise hemen hemen altmış Euro olmaktadır. Şayet öteki ek hizmetler de alınırsa, vize paraları yüz otuz Euro civarında olabilir. Ücretlendirmeler her sene değişiklik gösterdiği için sık sık takip edilmesi en sağlıklısı olacak demektir.

Almanya vize başvurusunu gerçekleştirmeden evvel, konsolosluktan veyahut vize merkezlerinden bahsi geçen ücretlerin net biçimde ne kadar olduğu öğrenilebilmektedir. Ödenmesi gereken ücretler, vize başvurusunun olumsuz sonuçlanması hâlinde geri ödenmediğinden belgeler dikkatli olarak hazırlanmalıdır. Bu belgeler layığıyla teslim edildiği sürece başvuru sırasında ve sonrasında herhangi bir sorun yaşanmamış olur.

Almanya Vize İşlemleri

Resmî ismi Almanya Federal Cumhuriyeti olan bu ülke, Orta Avrupa dolaylarında konumlanmıştır. Parlamenter sistemle yönetilen bir cumhuriyettir. Her bir tanesi alt bölgelere ayrılan toplamda on dört farklı eyalet ve iki tane de serbest şehirden meydana gelmektedir.

Başkenti ise Berlin olmaktadır. Berlin’den sonraki en büyük boyuta sahip olan şehri Hamburg, Köln, Münih, Stuttgart, Frankfurt ve Düsseldorf oluyor. Dünya genelinde üçüncü büyük ekonomiye sahip ülke olan Almanya, Amerika Birleşik Devletleri’nden sonraki en çok göç almakta olan ülke olma özelliğini taşımaktadır. Bu yönüyle çok dikkat çeker.

Burada seksen üç milyon küsur insan yaşam sürmektedir. Almanya’ya gidebilmek için Almanya Schengen vizesi alınması zorunludur. Pasaport da zorunludur. Almanya Umuma Mahsus yani bordo olan pasaport sahiplerinin ülkeye bize alarak girmesini istiyor. Yeşil, gri ve siyah pasaport sahiplerinin de yüz seksen gün içinde doksan günlük bir zaman diliminde vizesiz olarak girmesine müsaade ediyor.

Fakat Almanya bir Schengen ülkesidir. Bu nedenle de Almanya seyahatinde kullanılacak olan pasaportta önceden alınan çoklu ve geçerliliği güncel olarak süren bir Schengen vizesi olması hâlinde bunun yanı sıra Almanya vize alınması zorunlu bir kural değildir. Birçok Almanya vize türü vardır. Kişi direkt olarak seyahat amacına göre bir vize türüne başvurmalıdır. Aksi hâlde sorunlar yaşanabilir. Amacına uygun bir hizmet alınabilmesi için bu durumun netleşmesi çok önemlidir.

Almanya Vize Başvurusu

Birçok kişi Almanya vize başvurusu yapmak istiyor. Bu başvuruyu gerçekleştirebilmek için banka hesabınızda belli bir miktarda para bulunması gerekiyor. Ancak bu şekilde başvurunuz onaylanma sürecine girebiliyor. Bunun temel nedeniyse karşılıklı olarak güven oluşturmaktır.

Almanya turistik vize başvurusu yapacak olan kişilerin son üç aylık bir aktif banka hesap özetini evrak olarak getirmesi gerekmektedir. Kişinin kendisine ait olan şahsi banka hesap özeti içerisinde son üç aylık aktif banka hesap hareketleri de yer almalıdır. En az üç bin TL kadar bakiyesi olmalıdır. Banka kaşe, ıslak imza ve banka imza sirküleri ile beraber hazırlanması gerekmektedir.

Aksi hâlde başvuru değerlendirme sürecine bile dâhil edilmeyecektir. Birçok insan bu duruma dikkat etmeyebiliyor. Bunun sonucunda da başvurusu olumsuz yanıtlanıyor ya da direkt iptal oluyor. Aslında bunun istenmesinin bir başka nedeni de gidiş dönüş uçak biletinin alınıp alınmadığı ile alakalı olmaktadır. Airbnb ve otel gibi bir konaklamanın satın alınıp alınmadığına da bakılır.

Kişinin ülkesine geri dönebilecek bir parasının olup olmadığına bakılması ise esastır. Schengen vize başvurularında konsoloslukların kişinin banka hesabında görmek istediği para miktarı seneye göre bir miktar da olsa değişiklik gösterebilmektedir. Eğer hesaba yüklü para yatıyorsa bu durum bir şekilde konsolosluğa açıklanmak zorundadır. Daha sonrasında ise işlemler başlatılır. Başvuran kişi en fazla on gün sonra sonucunu öğrenmiş olur.

Almanya Vize Şartları Nelerdir?

Elbette ki Almanya Schengen vizesi almanın birtakım şartları vardır. Bu şartların yerine getirilmesi durumunda başvuru gerçekleştirilir ve vize alınır. Almanya’ya seyahat etme amacına bağlı olarak, tamamen duruma göre uygulanabilecek değişik vize türleri de vardır.

  • Gezi, eğitim ya da oraya yerleşmek gibi amaçlarla alakalı olarak farklı bir Schengen vizesine başvuru yapmak da gerekebilir. Almanya’nın Avrupa Birliği üyesi ülke olması bakımından Schengen Bölgesi içerisinde bir yer olduğu 1995 senesi itibarı ile tamamen net bir hâl almıştır.
  • Eğer Schengen vizesi için başvuruda bulunacak kişi işe girmiş biriyse; istihdam sözleşmesi, işverenden izin belgesi, son altı aya ait olduğu belli olan cari banka hesap özeti ve gelir vergisi beyanı formu sunmalıdır. Gelir vergisi beyanı formu yoksa maaş kaynağında kesilmiş olan gelir vergisi belgesini de sunabilir.
  • Eğer kişi kendi işinin sahibiyse; iş ruhsatının bir fotokopisi, şirketinin son altı aya ait olan banka hesap özeti ve gelir vergisi beyanı sunması gerekir. Başvuruyu yapan öğrenci ise; kayıt kanıtı sunmalıdır. Bunun yanı sıra okuldan sakıncasızlık belgesi almalıdır.
  • Kişi emekli biriyse; son altı aya ait olan emekli maaşı hesap özeti yeterli olacaktır. İmzalı olan başvuru formu içerisine yukarıda ifade ettiğimiz zorunlu belgelerin arta kalanı eşlik etmelidir. Çünkü bu zorunlu bir kural olarak onaylanmıştır. Uyulmaması hâlinde vize almak da imkânsız hâle gelir.

Almanya Vize İçin Gerekli Evraklar

Almanya vize almak için birkaç evrak almak ve bunları ibraz etmek gerekiyor. Bu belgeleri şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Pasaport (pasaport aslı her zaman için lazımdır.)
  • Vize başvuru formu ve taahhütnamesi
  • Mesleki belgelerin tamamı (mesleki belgeler her zaman için sunulması gereken evraklar içerisinde yer almaktadır)
  • Pasaportun fotokopisi ve Schengen vizelerinin fotokopisi
  • Almanya Başkonsolosluğu’na hitaben yazılmış vize talep dilekçesi örneği
  • Seyahat masraflarına dair belgeler
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi örneği (üzerinde kimlik numarası görünmelidir)
  • 2 tane biyometrik fotoğraf
  • Seyahat sağlık sigortası poliçesi aslı
  • Vukuatlı nüfus kayıt örneği (e-devlet üzerinden alınabilir)
  • Gidiş ve dönüş uçak rezervasyonu ve otel ile ilgili rezervasyon

Bu belgelerin her biri zorunlu olarak ibraz edilmesi gereken belgeler olmaktadır. Biri bile eksik olursa başvurunuz alınmaz. Bu nedenle dikkatli olmanız gerekiyor. Başvuru sürecinizin uzamaması ve sekteye uğramaması için her belgeyi bulmalı ve buna göre ibraz etmelisiniz. Aksi hâlde Almanya’ya gidiş süreniz gitgide uzamaya başlayacak demektir. Bu da birçok şeyin önüne set çeker.

Biyometrik işlemlerinizi de tamamlamayı unutmamalısınız. Parmak izi örneğinizi vermeniz gerekmektedir. Aksi hâlde kimlikte sahtecilik durumu oluşabiliyor. Bu nedenle biyometrik işlemler her zaman için önem arz ediyor. Parmak iziniz uzun süreli olarak geçerli olmaktadır. Detaylı bilgileri her zaman için anlaşmalı olduğunuz acenteden almayı unutmayınız. En doğru bilgiyi çoğu zaman onlardan alacaksınız.

Almanya Vize Türleri

Almanya'yı kısa süreli (90 güne kadar) bir seyahat için ziyaret etmeyi planlıyorsanız, C tipi vize olarak da bilinen Almanya'ya kısa süreli Schengen vizesine başvurmanız gerekir ve Almanya'da kalmayı planlıyorsanız Almanya'da 90 günden daha uzun süre kalıyorsanız, D tipi vize olarak da bilinen uzun süreli Almanya vizesine başvurmanız gerekecektir.

Almanya'ya giriş amacınıza bağlı olarak, Almanya için aşağıdaki kısa süreli vize türlerinden birine başvurabilirsiniz:

  • Almanya Havalimanı Transit Vize: Schengen dışındaki varış noktanıza uçmak için Alman havaalanlarından birine inmeniz gerekiyorsa bu vizeye başvurun.
  • Almanya Aile Birleşimi Vizesi: Bir kişinin Almanya Aile Birleşimi Vizesi, evlilik vizesi, nişanlı vizesi, eş vizesi alabilmesi için Almanya'da ikamet eden kişinin akrabası olması ve bazı şartları yerine getirmesi gerekir.
  • Almanya Transit Vize: Sizi Schengen olmayan varış noktanıza götürecek bir gemiye binmek için Alman limanlarından birine binmeniz gerekiyorsa bu vizeye başvurun.
  • Almanya Turist Vizesi: Almanya'yı tatil, gezi, keşif veya benzeri amaçlarla ziyaret etmek istiyorsanız bu vizeye başvurun.
  • Almanya'da Aile veya Arkadaş Ziyareti için Vize: Almanya'da yaşayan akraba veya arkadaşlarınızı ziyaret etmek istiyorsanız bu vizeye başvurun.
  • Almanya Ticari Vize: İşle ilgili faaliyetlere katılmak için Almanya'ya girmeniz gerekiyorsa bu vizeye başvurun.
  • Almanya'da Resmî Ziyaret için Vize: Resmi bir ziyaret için Almanya'ya girmeniz gerekiyorsa bu vizeye başvurun.
  • Almanya Tıbbi Vize: Almanya'da tıbbi bakım almanız gerekiyorsa bu vizeye başvurun.
  • Kültür, Spor ve Film Ekipleri için Almanya Vizesi: Kültür, spor, din ile ilgili bir etkinliğe katılmanız gerekiyorsa veya bir film ekibinin parçası olarak bu vizeye başvurun.
  • Almanya Ticaret Fuarı ve Sergileri Vizesi: Almanya'da gerçekleşecek bir ticaret fuarına veya sergisine katılmayı planlıyorsanız bu vizeye başvurun.
  • Almanya Öğrenci Vizesi: Almanya'da eğitim almak veya staj yapmak istiyorsanız bu vizeye başvurun.
  • Almanya Çalışma Vizesi: Almanya’da geçici ya da kalıcı çalışma izni elde etmek için alınması gereken vizedir.

Almanya Ticari Vize

Fuar ziyareti ya da iş seyahati nedeniyle ziyaret gerçekleştirmeniz gereken durumlarda Almanya ticari vize almanız gerekiyor. Bu vize türü C tipi vizedir. Almanya ticari vize alacağınız zaman belirli evraklar hazırlamanız gerekir. Bunun yanında kişilerin belgelerinin orijinal ve güncel olmasına da dikkat etmesi gerekir. Kişiler vize başvuru işlemlerine mutlaka 4 hafta önceden başlamak durumundadır. Vize işlemlerinde mutlaka dikkat etmeniz gereken detaylar arasında şunlar yer almaktadır:

  • Ticari vize işlemleri sırasında belgelerin tam olması gerekir.
  • Belgelerinizin içerisinde bilgilerin size ait olması önemlidir.
  • Almanya ticari vize prosedürlerine uygun olmalıdır.
  • Belgelerinizi randevu sırasında eksiksiz olarak teslim etmelisiniz.
  • Belgelerinizi teslim ederken sizlere sorulan sorulara mutlaka tutarlı bir şekilde yanıt vermelisiniz.
  • Almanya ticari vize işlemleri sırasında harçları da güncel veriler üzerinden yatırmanız gerekir.

Tüm bu detayları göz önünde bulundurduğunuz taktirde ticari vize işlemlerinizi kısa sürede yaptırabilirsiniz. Beklentilere yanıt veren bir danışmanlık desteği alarak da ticari vizenizi kolaylıkla alabilme şansı elde edebilirsiniz. Vizeniz ortalama 7 iş günü içerisinde verilmektedir.

 Almanya Transit Vize

Almanya transit vize kişilerin aktarmalı olarak farklı bir ülkeye gitmek için Almanya’da kısa süre bulunabilmelerine imkan tanıyan bir vize türüdür. 3. Bir ülkeye gitmek istiyorsanız ve Almanya aktarmalı bir uçağınız var ise transit vize almanız gerekiyor. Ancak tır şoförüyseniz ya da nakliye işi için Almanya’da birkaç gün bulunmanız gerekiyor ise transit vize almanız gerekmemektedir. Vize işlemlerinizi tamamlayarak bu seyahatleri zamanında gerçekleştirebilirsiniz. Almanya transit vize için gereken belgeler ise şunlardır:

  • Son 10 senede alınmış güncel ve okunabilir bir pasaport
  • 2 tane gerekli ölçülerde çekilmiş Biyometrik fotoğraf
  • Vize başvuru formu
  • 18 yaş altı için aileden izin belgesi
  • Son 3 sene içerisinde alınan vizelerin fotokopileri
  • Vize harç belgesi
  • Sürücü belgesi
  • SGK giriş belgesi ve hizmet dökümleri
  • Oda sicil kayıtları
  • C2 belgesi
  • Nakliye şirketinin şoför belgesi

Bu belgeler yanında eğer iş için gidiliyorsa iş veren firma bilgileri gibi birçok belgenin hazırlanması gerekmektedir. Belgeleri hazırladıktan sonra konsolosluklara ya da yetkilendirilmiş merkezlere teslim ederek vizenizi alabilirsiniz.

 Almanya Çalışma İzni

Almanya çalışma izni Almanya’da çalışmak isteyen kişilerin alması gereken bir izindir. Bu izni alabilmek için birtakım prosedürleri yerine getirmeniz gerekmektedir. Belgelerinizin eksik olmaması, güncel belgeler vermeniz ve daha birçok detay Almanya çalışma izni alabilmek için gerekli olan durumlardır. Vize belgelerinizin içerisinde yer alan tüm bilgilerin sizi tanımlayacak nitelikte olmasına özen göstermeniz gerekiyor. Aynı zamanda vize işlemleri sırasında randevunuzu da almayı ihmal etmemeniz önemli bir noktadır. Almanya çalışma izni alacak kişilerin dikkat etmesi gereken noktalar şunlardır:

  • Pasaportunuzun süresi olmalıdır.
  • Başvuru formunda çalışma vizesini işaretlemelisiniz.
  • Belgelerinizin tamamen çalışma iznine uygun olmasını sağlamalısınız.
  • Vize işlemlerinde adres ve iletişim bilgilerini detaylı olarak vermelisiniz.
  • Şirket bilgilerine yer verilmelidir.
  • Çalışacağınız şirketten davetiye almanız gerekiyor.

Bu bilgiler ışığında çalışma izninizi kolaylıkla alabilirsiniz. Belgelerinizin teslim edilmesi sürecinde en çok dikkat etmeniz gereken konulardan birisi de bu belgelerin seyahat amacına uygun olmasıdır. Bu belgeler hazırlanırken güncel olmasına büyük önem vermeniz gerekiyor. Bunlara ek olarak harçları da çalışma vizesine uygun olarak yatırmanız çok önemlidir.

 Almanya Oturum İzni

Almanya oturum izni bu ülkede uzun süre kalmak isteyen kişilerin alması gereken bir izin türüdür. Kişiler bulundukları yerdeki Yabancılar Dairesine başvuru yaparak oturum izni alabilirler. Yabancılar Dairesi çalışma izni de içerisinde olmak üzere oturum izni gibi izinleri vermekle yetkili olan kurumlardan biridir. Bununla birlikte AB mavi kart ve AB kalıcı oturum izni kapsamına giren konularda da yetkilidir. Kişilerin oturum izni alabilmesi için kamu düzenine karşı son derece uygun davranması gerekiyor. Bu kişilerin başvuruları değerlendirilirken şu detaylara dikkat edilmektedir:

  • Kişinin kendini Almanca ile yeterli düzeyde ifade edebilmesi gerekir.
  • Aile fertleri için yeterli büyüklükte bir evde yaşamanız gerekiyor.
  • Kişinin Almanya’ya uyum kursuna katılması isteniyor.
  • Okul ve mesleki diplomanız olmalıdır.
  • Aile sağlık sigortanız olmalıdır.
  • Yabancının Almanya’da çalışma izinlerine sahip olması gerekir.
  • Düzenli bir kazancı olmalıdır.
  • Oturum izni talebinde bulunan kişilerin beraber yaşadıkları sürece geçimlerini sağlayacak durumda olmaları gerekir.

Bunların yanında toplumsal düzene uygun yaşamalı ve gerekli tüm yasal prosedürlerin yerine getirilmesi son derece önemlidir.

Almanya Konsoloslukları

Almanya Konsoloslukları önemli görev ve yetkileri olan kurumlar arasında yer alıyor. Bu kurumlar hem kendi vatandaşlarına hem de Türk vatandaşlarına hizmet vermektedir. Almanya vatandaşlarının Türkiye’de ki haklarını koruyan ve onların resmi işlemlerinde başvuru merkezlerinden biri olarak görev yapmaktadırlar. Aynı zamanda Türk vatandaşları ile diğer ülkelerin Türkiye’de yaşayan vatandaşlarının vize işlemlerinden de sorumludurlar. Almanya Konsoloslukları kendi vatandaşlarına şu alanlarda hizmet vermektedirler:

  • Evlenme belgelerinin hazırlanması süreci
  • Boşanma belgelerinin hazırlanarak işleme alınması
  • Doğum ve ölüm belgelerinin hazırlaması
  • Noter tasdik işlemleri
  • Askerlik işlemleri
  • Pasaport çıkartma ve yenileme işlemleri
  • Kimlik çıkartma ve yenileme işlemleri

Gibi birçok farklı işlemde son derece yüksek standartlarda hizmetler vermektedir. Türk vatandaşları da vize, oturum izni, vatandaşlık başvurusu, çalışma izni gibi konularda bu kuruma başvurabilirler. Konsolosluklar vize işlemlerinde karar merciidir ve kişilerin başvurularını alırlar. Ancak bu süreçte belgelerin eksiksiz olarak tamamlanması gerekiyor. Belgeleri tamamlanmadan kuruma gitmek işlemlerinizin iptal edilmesine neden olur. Bu süreçte gerekirse danışmanlık hizmeti alarak daha kısa sürede vize işlemlerinizin tamamlanmasını da sağlamanız mümkündür.

Almanya Konsoloslukları 2022

Her ne kadar Almanya acı vatan olarak ifade edilse de Almanya ile Türkiye Cumhuriyeti arasında yüzlece yıldır devam eden kesintisiz olan ilişkiler vardır. Ayrıca yıllardır Almanya’da yaşayan çok sayıda Türk vatandaşı vardır. Bu da beraberinde bir takım resmi işleri gündeme getirir. Bu da bu ülke ile ilişkileri olanlar için acaba Almanya Konsoloslukları nerededir sorusunun yanıtını beraberinde getirmektedir. Biz de bu yazıda insanların merak etmekte olduğu tüm soruların yanıtlarını vereceğiz.

Ülkemizde olan Almanya Konsoloslukları tam adı ile şu kentlerde yer alır:

Almanya Federal Cumhuriyeti Büyükelçiliği Ankara

Almanya Federal Cumhuriyeti Konsolosluğu İstanbul

Almanya Federal Cumhuriyeti Konsolosluğu İzmir

Almanya Federal Cumhuriyeti Konsolosluğu Antalya kentlerindedir. Bunlar resmi olarak ilgili mesai saatleri içinde hizmet veren Almaya Federal Cumhuriyeti resmi kurumlarıdır. Her birinin görev kapsamı farklı illlerdir. Hepsinin kendi içinde vize bölümü başta olmak üzere hem Türk vatandaşlarına, hem Alman vatandaşlarına hizmet veren resmi bölümleri mevcuttur.

Almanya İstanbul Konsolosluğu

Almanya İstanbul Konsolosluğu ile ilgili olan verilebilecek olan basic bilgiler aşağıda yazılı olduğu biçimdedir:

Adresi: Inönü Caddesi 10, 34437 Gümüşsuyu-Istanbul  Posta adresi: PK 6, 34431 Istanbul Beyoğlu, Türkiye

Telefonu: +90 212 334 61 00 Faks numarası: +90 212 249 99 20

 Vize bölümü için olan telefon numarası : +90 212 334 61 67  Çalışma saatleri : Pazartesi – Cuma günleri arasında : 08.00 – 12.00 saatleri arasındadır. Vize bölümü Faks numarası: +90 212 245 26 24 biçimindedir.

Web sayfası: http://www.istanbul.diplo.de biçimdedir.

Kurumun hizmet verdiği kentler alfabetik sıra ile: Balıkesir, Bilecik, Bolu, Bursa, Çanakkale, Düzce, Edirne, Eskişehir, İstanbul, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, Tekirdağ ve Yalova illeri biçimindedir. Bunun yanı sıra İstanbul Başkonsolosluğu  Edirne ve  Bursa kentinde bulunan Fahri Konsoloslar tarafından da ekstra olarak desteklenir durumdadır. Bu konsolosluk da Almanya ve Türk Hükümetinin resmi tatil günlerinde hizmet vermez.

Almanya Ankara Konsolosluğu

Almanya Ankara Konsolosluğu için verilebilecek olan temel bilgiler şunlardır:

Adres: Atatürk Bulvarı Nr. 114, Kavaklıdere, 06680 Ankara

Telefon: +90 312 455 51 00 acil durumlar için cep telefonu: + 90 532 787 40 96  Faks: +90 312 455 53 37. Acil telefon numarasında hiçbir biçimde vize bilgileri verilmez.

Kurumun çalışma saatleri: Pazartesi - Perşembe: 09.00 - 16.00 saatleri arasındadır. Cuma günleri olan çalışma saatleri ise:  09.00 - 14.00 arasındadır.

Web sayfası http://www.ankara.diplo.de

Kurumun hizmet verdiği kentler alfabetik sıra ile: Adana, Adıyaman, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Ardahan, Artvin, Bartın, Batman, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Çankırı, Çorum, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Hatay, Iğdır, Kahramanmaraş, Karabük, Karaman, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kilis, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Malatya, Mardin, Mersin (İçel), Muş, Nevşehir, Niğde, Ordu, Osmaniye, Rize, Samsun, Şanlıurfa, Siirt, Sinop, Şırnak, Sivas, Tokat, Trabzon, Tunceli, Van,Yozgat, Zonguldak illeridir.

almanya vize

Almanya vize başvuru merkezi Myvize ile Almanya vizesi almak hiç de zor değil.

Almanya Çalışma Vizesi

Almanya sadece Almanlar için değil, aynı zamanda üçüncü dünya ülkesi vatandaşları için de bir olanaklar ülkesidir. Buluş ve inovasyon ülkesi, dünyanın dördüncü en büyük ekonomisidir ve dünyaca ünlü şirketlere ve şirketlere ev sahipliği yapmaktadır. Bu nedenle, Alman olmayan birçok kişiye ülkede iş bulma ve yerleşme şansı sunuyor.

Almanya İstihdam Vizesi, nitelikli yabancıların Almanya'ya yerleşmeleri ve kendi alanlarında çalışmaları için bir fırsattır. Vizeyi uzatma ve daha sonra AB Mavi Kart veya diğer oturma izinlerine başvurma imkanıyla, sahibine iki yıla kadar Almanya'ya girme ve Almanya'da çalışma şansı verir.

Almanya'da çalışmak amacıyla Almanya Uzun Süreli Vizeye aşağıdaki amaçlarla başvurabilirsiniz:

  • İstihdam: Almanya'da halihazırda bir iş teklifiniz varsa.
  • Serbest Meslek: Almanya'da bir iş kurmak veya serbest meslek sahibi olarak çalışmak istiyorsanız.
    • Freelancer olarak çalışmak
  • İş arayan: Almanya'dayken iş aramak istiyorsanız.
  • AuPair olarak çalışmak: Alman kültürü ve dili hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyen genç yetişkinler için.
  • Tatilde Çalışma Vizesi: Almanya ile Tatilde Çalışma Vizesi anlaşması imzalamış birçok ülkenin gençleri için.

Aşağıdaki ülkelerin vatandaşları, Almanya'ya vizesiz giriş yaptıktan sonra çalışma amaçlı oturma izni başvurusunda bulunabilirler.

  • AÇA/AB üye ülkeleri Amerika Birleşik Devletleri
  • Avustralya
  • Kanada
  • İsrail
  • Japonya
  • Yeni Zelanda
  • İsviçre
  • Kore Cumhuriyeti

Üçüncü dünya ülkelerinin geri kalanının vatandaşları, Almanya'ya seyahat etmeden önce çalışma amaçlı vize almak zorundadır. Almanya İstihdam Vizesi almak için almanız gereken belgeler de dâhil olmak üzere izlemeniz gereken prosedürleri bu makalenin devamında bulabilirsiniz.

Almanya Çalışma Vizesi Başvurusu

Almanya Çalışma Vizesine Nasıl Başvurulur? Almanya Çalışma vizesi için adım adım başvuru süreci aşağıdaki gibidir:

  1. Almanya'dan bir iş teklifi almanız süreci başlatır.
  2. Uzun süreli konaklamalar için Almanya'ya vizeye ihtiyacınız olup olmadığını kontrol edersiniz.
  3. Vize başvurunuzu nereye göndermeniz gerektiğini öğrenmelisiniz.
  4. Gerekli tüm belgeleri talimatlara göre toplayın. (Almanya Çalışma Vizesi İçin Gerekli Evraklar)
  5. Vize görüşmesi için randevu alırsınız.
  6. Almanya Çalışması vizesi ücretini ödersiniz.
  7. Konsolosluk tarafından çağrıldığınız mülakata katılırsınız.
  8. Almanya çalışma vizesi için yaptığınız başvurunuzun sonuçlanmasını beklersiniz.

Almanya Çalışma Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Almanya Çalışma Vizesi İçin Gerekli Evraklar nelerdir? İkamet ettiğiniz ülkedeki Alman büyükelçiliğine/konsolosluğuna çalışma vizesi koşullarını yerine getirdiğinizi kanıtlamak için hazırlamanız gereken belgeler vardır. Bu belgeler, vize görüşmesi ile birlikte Almanya çalışma vizesi başvurunuzun önemli bir parçasıdır.

Almanya çalışma vizesi için evraklar aşağıdaki listede yer almaktadır:

  • Tam olarak doldurulmuş iki adet Almanya çalışma vizesi başvuru formu (Mutlaka imzalı olmalıdır.)
  • İki vesikalık fotoğraf (bk. Almanya Vize Fotoğraf Ölçüleri)
  • Geçerli ulusal pasaport
  • İkamet kanıtı: Başvurmayı planladığınız konsolosluk bölgesinde ikamet ettiğinize dair belge olarak adınıza verilen sürücü belgeniz ve/veya faturanız.
  • Sağlık sigortası: Çalışma tarihinden itibaren geçerli olan, Alman işverenden alınan zorunlu sertifika. Halihazırda zorunlu sağlık sigortasına dahil edilmemişse Almanya'ya girişten işe başlayana kadar geçen süre için ayrı bir seyahat sigortası sunulmalıdır.
  • Yıllık brüt maaşın ayrıntılarını ve Almanya'daki istihdamın ayrıntılı bir tanımını içeren bir iş sözleşmesi / bağlayıcı iş teklifi.
  • Almanya Federal İş Kurumu'nun onayı
  • Özgeçmiş: Akademik niteliklerinizi ve iş deneyiminizi gösteren güncellenmiş özgeçmişiniz.
  • Yeterlilik Kanıtı: Diplomalar, Sertifikalar, İşaret levhaları vb. veya niteliklerinizi kanıtlayan benzer herhangi bir şey.
  • Kalış amacını ve kalış süresini tam olarak açıklayan kişisel başvuru mektubu.
  • Adli sicil kaydı
  • Ödenen vize ücretinin kanıtı: Almanya uzun süreli çalışma vizesi için vize ücreti 75 eurodur.
  • Bilgilerin Doğruluğunu beyan ettiğinize dair metin ve imza.

Almanya Havalimanı Transit Vize

Alman havaalanlarından birini uçaklarını değiştirmek için kullanırken, bazı ülke vatandaşlarının buna izin verilebilmesi için vize ibraz etmesi gerekecektir. “A” vizesi olarak da anılan Havaalanı Transit Vizesi, bir Schengen vize kategorisidir. Genellikle yolcunun pasaportuna yapıştırılan bir damga veya çıkartma şeklinde, sahibinin Alman havaalanlarından birinde uçağından inmesine, en fazla 12 saat orada kalmasına ve diğer uçağa binmesine izin veren bir izin bu onları gidecekleri ülkeye götürecektir.

Almanya Havalimanı Transit Vize Ücreti 2020 yılında 80 euro şeklindeydi. Buna göre 2021 yılı Almanya Transit vize ücreti de yine 80 euro olarak açıklanmıştır. Her vize türünde olduğu gibi, Hava Limanı Vizesi başvurusunda da adayın başvurusunun sonuçlanabilmesi için ücret ödemesi gerekecektir.

Avrupa'nın kalbinde yer alan Almanya, çok sık geçiş yapılan bir ülkedir. Seyahat edenlerin büyük çoğunluğunun, Alman havaalanları üzerinden transit geçiş yaparken vizeye ihtiyacı yoktur. Ancak, bazı ülke vatandaşlarının Alman havalimanlarından transit geçişlerine izin verilebilmesi için Almanya için Havaalanı Transit Vizesine ihtiyaçları vardır. Bu ülkeler aşağıdaki gibidir:

  • Afganistan
  • Bangladeş
  • Eritre
  • Etiyopya
  • Gana
  • Hindistan
  • İran
  • Irak
  • Ürdün
  • Lübnan
  • Mali
  • Nijerya
  • Pakistan
  • Somali
  • Güney Sudan
  • Sri Lanka
  • Sudan
  • Suriye
  • Türkiye

Yine de yukarıda belirtilen ülkelerin vatandaşı olabilecek bazı insan kategorileri vardır, ancak aşağıdakilerden birine mensuplarsa bu tür bir vize almaları gerekmez:

  • Geçerli bir ABD vizesi sahibiyse
  • ABD tarafından verilen geçerli veya süresi dolmuş Schengen dışı ülke vizesi sahibiyse
  • Schengen Üye Ülkesi, Bulgaristan, Kanada, Hırvatistan, Kıbrıs, İrlanda, Japonya, Romanya veya Birleşik Krallık için geçerli vize sahibiyse
  • Türk Hizmet ve Resmî pasaport hamiliyse
  • Avustralya, İsrail veya Yeni Zelanda vizesi olan Ürdün vatandaşıysa
  • AB/AEA/EFTA vatandaşının partnerleri (evli, nikahsız veya aynı cinsiyetten) veya çocuğu olan ve İngiliz “AEA Vatandaşının Aile Üyesinin İkamet Kartına” sahipse
  • Diplomatik Pasaport sahibiyse

Almanya Havalimanı Transit Vize İçin Gerekli Evraklar

Havaalanı Transit Vizesi almak için bazı özel belgelere ihtiyacınız vardır. Diğer vize türleriyle karşılaştırıldığında, bunun için gereken belge sayısı biraz daha azdır. Transit Almanya vizesine başvurmak için aşağıdaki belgeleri hazırlamanız gerekir:

  • Eksiksiz Almanya Havalimanı Transit Vize başvuru formu (yalnızca İngilizce veya Almanca) ve usulüne uygun olarak imzalanmış beyanlar
  • 2 adet vesikalık fotoğraf
  • Almanya üzerinden geçiş yaptığınız tarihten itibaren en az üç ay daha geçerli ve on yıldan eski olmayan pasaport. Vize etiketinin yapıştırılabilmesi için en az bir boş sayfası olmalıdır. Ayrıca hasarsız olmalıdır.
  • Pasaportunuzun veri sayfasının 1 kopyası (A4 boyutunda kopyası)
  • Nihai varış noktasına teyitli uçak bileti ve bir kopyası
  • Bilgilerin doğruluğunu beyan eden ifadeler
  • Varsa, nihai varış noktanız için geçerli vize / oturma izninin kopyası
  • Başvurmayı planladığınız konsoloslukta ikametgahınızın kanıtı olarak adınıza verilen sürücü belgeniz ve/veya faturanız
  • İstihdam edilmişse: İşe başladığınızı, işe başladığınızı, aylık maaşınızı, tatilinizin başladığını ve işe devam ettiğinizi teyit eden işvereninizin mektubu. Mavi mürekkeple imzalanmış orijinal mektup.
  • Öğrenci ise üniversite davet mektubu. Mavi tükenmez kalemle imzalanmış orijinal mektup.
  • Kendi geliri olmayan bakmakla yükümlü olunan eş ise: Eşinizin işvereni tarafından istihdamı, işe başladığını ve aylık maaşı ve evlilik cüzdanını teyit eden yazı
  • Reşit olmayan çocuk ise: doğum belgesi, okul mektubu ve ebeveynlerin evlilik cüzdanı (her biri birer nüsha ve asılları olacak şekilde)
  • Her iki ebeveyn de başvuru formunu Büyükelçiliğe şahsen imzalamalıdır!

Ayrıca tüm bu belgelerin fotokopilerini göndermeniz ve vize ücretini ödemeniz gerekecektir. Başvurduğunuz büyükelçiliğin sizden ek belge talep etme hakkına sahip olduğunu unutmayın. Vize alabilmek için hepsini zamanında teslim etmeye özen gösterin.

Almanya Çalışma Vizesi ile Oturum İzni Almak

Almanya Çalışma Vizesi aldıktan sonra Almanya'ya seyahat edebilirsiniz. Ancak yine de Almanya'da oturma izni almak için Almanya'ya gittikten sonra tamamlamanız gereken bazı prosedürler vardır.

Almanya'da ikamet ettiğiniz yere en yakın olan Göçmen Dairesi’ne gitmeniz gerekir. Bazı daireler randevu ile çalışmakta, bazıları ise randevusuz görüşmeleri kabul etmektedir.

Buna göre Almanya çalışma vizesi aldıktan sonra oturma izni için başvuru yapmanız gerekir. Almanya oturum izni almak için gerekli belgeler de aşağıdaki gibi sıralanabilir:

  • Ulusal geçerli pasaportunuz
  • Oturma İzni Başvuru Formu
  • İki fotoğraf
  • Temiz adli sicil raporu
  • Alman Dilinin Kanıtı
  • Sağlık Sigortası Onayı
  • İş Teklifinin Kanıtı

Oturum izni için verilecek süreyi, iş sözleşmeniz belirleyecektir. İş Sözleşmeniz 4 yıllık ise, oturma izniniz de 4 yıl geçerli olacaktır. Almanya’da çalışma durumunuz faal olduğu sürece oturum izninizi istediğiniz kadar uzatabilmeniz mümkündür.

Almanya Aile Birleşimi Vizesi

Almanya'da yasal olarak ikamet eden üçüncü ülke vatandaşları, Avrupa Birliği dışında ikamet eden Alman olmayan aile üyelerini ister geçici ister kalıcı olarak orada kalacaklarsa, genellikle getirmek isterler. Ailelerin yeniden birleştirilmesini destekleyen Almanya'daki Göçmenlik Makamları, bu amaç için AB üyesi olmayan vatandaşların Almanya'daki aile üyelerine katılmak için başvurabilecekleri özel bir vize oluşturmuştur. Buna Almanya aile birleşimi vizesi denir.

Avrupa Birliği, Avrupa Ekonomik Alanı veya Avrupa Serbest Ticaret Birliği vatandaşı, Almanya'daki aile üyelerine, eşlerine veya akrabalarına katılmak isterse, tek yapmaları gereken mali açıdan kendilerini idame ettirebilmektir. Çalışma izni veya oturma izni almaya gerek duymadan çalışabilirler.

Öte yandan, üçüncü ülke vatandaşları, daha sonra oturma iznine genişletilebilecek uzun süreli bir vize olan Aile Birleşimi vizesi almak zorundadırlar.

Almanya Aile Birleşimi Vizesi İçin Gerekli Evraklar: Vize almak için evinize en yakın olan Alman büyükelçiliği veya konsolosluğuna bazı belgeler sunmanız gerekecektir.

Almanya aile birleşimi vizesi için gerekli evraklar aşağıdaki gibidir:

  • Başvuranın pasaportu: Başvuruda bulunulan kalış süresinin ardından en az üç ay daha geçerli ve 10 yıldan eski olmayan
  • Dürüst ve doğru bilgilerle usulüne uygun olarak doldurulmuş iki başvuru formu
  • Doldurulmuş ve imzalanmış iki adet bildirim/açıklama formu
  • İki yeni biyometrik fotoğraf
  • Seyahat rezervasyonu: Kendi ülkenizden Almanya'ya rezerve edilmiş bir bilet
  • Almanya için Seyahat Sağlık Sigortası: başvuranın Almanya'nın tamamında kalışını kapsayan
  • Mali imkân kanıtı: Genellikle Almanya'da ikamet eden kişi tarafından, göçmen aile üyesini mali olarak destekleyebileceğini gösteren ibraz edilmelidir. Ancak, üçüncü ülkede ikamet eden kişinin geçimini sağlamak için yeterli parası varsa, bunu gösteren belgeleri sunabilir.
  • Davet mektubu: Almanya'da ikamet eden aile üyelerinden, kendilerine katılmak isteyen kişiye yerlerinin olduğunu teyit eden
  • Konaklama kanıtı: Almanya'da ikamet eden kişinin Almanya'daki evinde başvuran için yeterli alana sahip olduğunu gösteren belge
  • Başvuranın en az A1 seviyesinde Almanca dil becerilerinin kanıtı
  • Eş / kayıtlı partner:
  • Yabancı bir memur tarafından onaylanmış, Almancaya tercüme edilmiş ve Alman büyükelçiliği tarafından tasdik edilmiş bir kayıt veya evlilik belgesi
  • Eş Alman vatandaşı ise, Alman eşin pasaportunun ve kimlik kartının bir kopyası ibraz edilmelidir.
  • Eş, Almanya'da ikamet eden bir Alman değilse, yasal ikametgâh belgesi ve pasaportları sunulmalıdır.
  • Çocuklar:
    • Doğum belgesi
    • Çocuğun uyruğunun kanıtı
    • Almanya'da ikamet eden ebeveynin bakım ve velayet hakkının kanıtı

Tüm belgelerin Almanca veya İngilizce olarak sunulması gerektiğini unutmayın. Belgeler kendi dilinizde düzenlenmişse, her birine tasdikli ve tasdikli bir tercüme ile birlikte sunmanız gerekecektir.

Almanyada akrabam var nasıl giderim?

Almanya Aile Birleşimi Vize Ücreti: Başvurunuzun işleme alınabilmesi için görüşmeye gittiğinizde vize ücreti ödemeniz gerekecektir. Normalde, uzun süreli aile birleşimi vizesi (D kategorisi), yetişkinler için 75,00 Euro ve 18 yaşına kadar olan çocuklar için 37,50 Euro'dur.

Ücreti ödedikten sonra başvurunuzu geri çekmeye karar verirseniz, paranızı geri alamayacağınızı unutmayın. Ayrıca vize başvurunuz reddedilirse size geri ödeme yapılmayacaktır. Almanya aile birleşimi vizesine yeniden başvurmaya karar verirseniz, ücreti tekrar ödemeniz gerekecektir.

almanya vize ücretleri

Almanya vize ücretleri hakkında ayrıntılı ve en güncel bilgi Myvize'de.

Almanya Turist Vizesi

Almanya'ya Schengen Ziyaretçi / Turist vizesi, Schengen ülkeleri tarafından oluşturulan ve sahibinin Almanya'yı ve 26 Schengen üye ülkesinin tamamını ziyaret etmesine izin veren bir vizedir. Yolcunun pasaportuna yapıştırılmış bir çıkartma şeklinde düzenlenir.

Turizm amaçlı Schengen vizesi veya arkadaşlarınızı ve aile üyelerinizi ziyaret etmek sizi yalnızca Schengen bölgesi boyunca seyahat etmek ve gezmekle sınırlar.

Schengen turist vizesi sahibi olarak çalışmanıza veya okumanıza izin verilmediğini lütfen unutmayın; bu nedenle Almanya'ya turizm dışında giriş yapmak istiyorsanız öğrenci vizesi veya çalışma vizesi (ulusal vize) veya giriş amacınıza göre diğer vize türlerine başvurmalısınız.

Bamberg'deki Eski Belediye Binası, Schwerin Kalesi, Nürnberg Noel Pazarı, Octoberfest, Köln Katedrali ve Almanya'daki diğer birçok yer ve etkinlik, dünyanın dört bir yanındaki gezginler için çok çekici olmuştur. Ayrıca, bira çeşitliliği, lezzetli ekmek ve sosisler, insanların misafirperverliği ve çok daha fazlası, yalnızca 2017 yılında Federal Almanya Cumhuriyeti'ne 459,6 milyon ziyaretçi çekmiştir.

Ancak, birçokları için vize gerektiğinden Almanya'ya girmek herkes için kolay değil. Almanya birçok ülke ile vize kolaylaştırma anlaşmaları yapmış olmasına rağmen, dünya çapında hâlâ kısa süreli konaklamalar ve turizm için bile vize alması gereken çok sayıda vatandaş bulunmaktadır.

Almanya'yı üç aydan daha kısa bir süre için aile üyelerini veya arkadaşlarını ziyaret etmek veya gezmek için ziyaret etmeyi planlıyorsanız, Schengen vizesine ihtiyacınız olabilir.

Almanya Turist/Ziyaretçi Vizesi nasıl alınır: Almanya Turist/Ziyaretçi vizesi almak için aşağıda listelenen başvuru süreci adımlarını izlemeniz gerekir:

  • Almanya turist vizesi için gerekli evraklar hazırlanır.
  • Turist vizesi için Alman büyükelçiliği/konsolosluğu/vize merkezi ile başvuru süreci yürütülebilir.
  • Almanya turist vizesi almak için bir randevu alın. Alman konsolosluğundan/elçiliğinden online olarak veya şahsen alabilirsiniz.
  • Almanya turist vizesi ücreti ödeyin.
  • Konsolosluk ya da büyükelçilik sizi bir mülakata çağırabilir. Mülakatlar yaklaşık 20 dakika kadar sürer.
  • Ardından vize başvurunuzun sonuçlanmasını beklersiniz.

Almanya Turist Vizesi İçin Gerekli Evraklar 2022

Almanya Schengen Turist/Ziyaretçi Vizesi için gerekli belgeler aşağıdaki gibidir:

  • İngilizce veya Almanca olarak doldurulmuş başvuru formu: Form eksiksiz, dürüst ve doğru bir şekilde doldurulmalı, çıktısı alınmalı ve sonunda imzalanmalıdır.
  • Bilgilerin Doğruluğu Beyanı
  • Pasaport boyutunda fotoğraflar: Lütfen bu fotoğrafların aynı olması ve Schengen ülkelerinin vize fotoğrafı gereksinimlerini karşılaması gerektiğini unutmayın.
  • Geçerli ulusal pasaport: Pasaportun 10 yıldan eski olmaması ve vize etiketinin yapıştırılması ve diğer pasaport gerekliliklerini yerine getirmesi için en az bir boş sayfası olmalıdır:
  • Son üç aya ait kişisel banka hesap özetleri
  • Schengen Seyahat Sigortası: Sağlık sigortanızdan, en az 30.000 euroluk acil tıbbi tedavi kapsamını belirten bir onay mektubu göndermelisiniz.
  • Konaklama kanıtı: Bu, Schengen bölgesindeki tüm kalışınız içinbir otel rezervasyonu veya herhangi bir Schengen ülkesinde ikamet eden bir aile üyesi veya arkadaşınızdan gelen bir davet mektubu olabilir:
  • Uçuş rezervasyonunun kanıtı: Bunungibi vize danışma hizmetlerini kullanabilir veya çevrimiçi bir tane bulabilirsiniz.
  • Finansal araçların kanıtı: Bu olabilir:
  • Üç aydan eski olmayan bir banka ekstresi veya
  • Başka bir kişiden sponsorluk mektubu
  • Şirketinizden izin mektubu(eğer çalışıyorsanız)
  • Onaylı sertifika:
    • Öğrenciyseniz, okulunuz veya üniversiteniz bu sertifikayı size vermelidir.
    • Çalışan iseniz, işvereniniz veya çalıştığınız şirketin bu mektubu düzenlemesi gerekir.
    • Öğrenci değilseniz ve çalışmıyorsanız bu belgeye gerek yoktur.
  • Bir Vize Başvuru MektubuBu kişisel ön yazı, diğerlerinin yanı sıra neden Almanya'yı ziyaret etmek istediğinizi, orada ne kadar kalmayı planladığınızı ve orada ne yapacağınızı açıklamalıdır.
  • Davet Mektubu: Başvuranın Almanya'da ziyaret ettiği kişiden, sponsorluk veya özel konaklama şeklinde olabilecek bir davet mektubu. Davet mektubu ayrıca ev sahibinin adresini, kalış süresini ve iletişim bilgilerini de içermelidir.
  • Medeni durumun kanıtı: Bu bir evlilik cüzdanı, çocukların doğum belgesi, eşin ölüm belgesi, (varsa) karne vb. olabilir.
  • Adınıza sürücü belgeniz: Bu, vize başvurusunda bulunmayı planladığınız konsoloslukta ikametgâh kanıtı olarak gereklidir.
  • Çocuklar için:
    • Ebeveyn(ler) tarafından refakatsiz seyahat ediliyorsa, her iki ebeveyn tarafından imzalanmış bir muvafakat mektubu
    • Her iki ebeveyn tarafından imzalanan form
    • Ebeveyn(ler)in pasaport veri sayfasının kopyası

Almanya Aile, Akraba, Arkadaş Ziyareti Vizesi

Almanya aile, akraba ve arkadaş ziyareti vizesi de bir vize türü olmaktadır. Almanya’ya eş dost ziyareti yapmak için giden herkes gerekli koşulları yerine getirdiği sürece bu vizeyi almaya hak kazanacak demektir. Almanya aile ziyareti vizesi, Almanya’da yaşayan yakınlarını görmek isteyen kişiler içindir.

C tipi bir vize türü olmaktadır diyebiliriz. Almanya’ya gidecek umuma mahsus pasaport hamili Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları vasıtasıyla, Almanya vize başvurusu sırasında Ankara Almanya Konsolosluğu’na bu vize için gereken evrakların tamamı sunulmak zorundadır. Aksi hâlde işlem başlatılamaz.

Alman Konsolosluğu Ankara aracılığı ile belirlenen bu evrakların her biri kesinlikle güncelliğini koruyor olmalıdır. Bazı evrak türlerinin ise orijinal olması şarttır, fotokopi hâlleri kabul edilmez. Almanya vize almak için gereken evraklar, Almanya’ya gitme amacına uygun bir biçimde hazırlanarak Almanya Konsolosluğu’nun inisiyatifine sunulmak zorundadır.

Almanya davetiye vizesi için gerekli evraklar

Kişilerin yakınlarını ziyaret etme amacı ile yapacağı Almanya vize başvurusu için birçok belgeyi hazırlaması gerekiyor. Öncelikle Almanya vize davetiyesi yani istek mektubu gereklidir. Finansal durumu gösteren belgeler de sunulmalıdır. Almanya vize talebini belirten dilekçe vermek de gerekmektedir.

Bununla da bitmiyor. Son üç sene içerisindeki vizelere ait birer tane fotokopi, vize harcı, seyahat sağlık sigortası, uçuş rezervasyonuna dair belge, gelir belgeleri ve Almanya’da kalınacak süredeki masrafların nasıl halledileceğine dair belge de gerekmektedir. Bu belgelerin sunulması hâlinde işlemler daha rahat bir şekilde başlatılacak demektir.

Almanya Öğrenci Vizesi

Almanya, yüksek öğrenim kalitesi, araştırma altyapısı, öğretim metodolojisi, düşük maliyetli çalışmalar ve kariyer perspektifi söz konusu olduğunda olunması gereken bir yerdir. Bu nedenle birçok uluslararası, Almanya'nın yüksek öğrenimlerini ilerletmek için en iyi yer olduğuna inanmaya devam ediyor.

Öte yandan, her yabancı böyle bir hayalin peşinden hemen gidemez. Bunun nedeni, uygun Alman Vizesinden yararlanmadan birçok milliyetin Almanya topraklarına girmesine ve burada kalmasına İZİN VERİLMEZ.

Bizim durumumuzda, gerekli vize, Alman vatandaşı olmayan bir kişinin eğitim amacıyla Almanya topraklarına belirli bir süre içinde girmesine ve burada kalmasına izin vermek için gerekli resmi resmî belgedir.

Almanya'da 90 GÜN veya 3 aydan fazla kalmanız gerekiyorsa, Almanya'ya vardıktan sonra yeterince erken bir zamanda Oturma İzni almanız için çağrılacaksınız.

Uygun zamandan bahsetmişken, vize başvurusunu yapmanız gereken belirli bir süre yoktur, ancak bunu Almanya'ya planladığınız seyahatten yeterince önce yapmanız şiddetle tavsiye edilir.

Öğrenim Amaçlı Almanya Vize Türleri Hangileridir? Daha önce de açıkladığımız gibi, Almanya'ya eğitim amaçlı seyahat etmek istediğinizde, seyahatinizin amacına uygun Almanya Vizesine başvurmanız ve orada kalmanız, eğitim almanız gerekir.

Almanya'da eğitim faaliyetlerine devam etmek isteyen kişilere yönelik üç tür vize vardır:

  1. Almanya Dil Okulu Vizesi (Dil Kursu Vizesi veya Dil Öğrenim Vizesi): Kısa Almanca dil kurslarına katılmak amacıyla 3 aydan 1 yıla kadar süren eğitim faaliyetleri için,
  2. Öğrenci Başvuru Vizesi: Almanya'da okumak istiyor ancak hâlâ doğru programı bulmaya çalışıyorsanız veya hâlihazırda üniversitenizden onay mektubu almadıysanız,
  3. Almanya Üniversite Öğrenci Vizesi: Daha önce bir Alman üniversitesine kabul edildiyseniz,

Almanya Öğrenci Vizesi İçin Gerekli Belgeler

  • Usulüne uygun olarak doldurulmuş iki vize başvuru formu
  • Bir geçerli (planlanan dönüş tarihinden sonra 3 ay daha geçerli olan ve 10 yıldan daha eski olmayan pasaport)
  • (Dil Okulu Vizesi İçin) onaylanmış kayıt veya kayıt sertifikası (kurs haftada en az 18 saat ders içermelidir)
  • Mali durum kanıtı: Yıllık 10.332 euro (Aşağıdaki belgelerden herhangi biri gönderilebilir)
  • Son üç aya ait kişisel mali tablolar,
  • Burs belgesi,
  • Sizi ağırlayan ve Almanya'da yaşayan biri tarafından hazırlanacak sponsorluk mektubu
  • Ebeveynlerden bir beyan mektubu: Almanya'da kaldıkları süre boyunca çocuklarına maddi destek sağlama isteklerinin yanı sıra son 6 aydaki maaş bordroları veya banka hesap işlemleri.
  • Almanya seyahat sağlık sigortası
  • Yakın zamanda çekilmiş iki biyometrik fotoğraf
  • Pasaport kimlik sayfalarının üç fotokopisi
  • Daha önceki Schengen vizelerinin kopyaları (varsa)
  • Dil kursuna katılmak için bir motivasyon mektubu
  • Konaklama bilgileriniz
  • İşverenden resmî izin mektubu (imzalı ve kaşeli) - (çalışanlar için)
  • Ödenen vize ücretinin dekontu
  • Bir Alman eğitim kurumuna kabul belgesi (Üniversite Öğrenci Vizesi İçin)
    • Üniversite kabul mektubu
    • Bir hazırlık kursuna kabul mektubu
    • Almanca hazırlık kursuna kabul mektubu.
  • Almanca dil yeterliliğinin kanıtı.
  • İngilizce dil yeterliliğinin kanıtı
  • Özgeçmiş

Almanya Öğrenci Vize Ücreti 2022 yılında 75 euro olarak belirlenmiştir. Almanya’da öğrenim görmek isteyen öğrenci adayları vize ücretlerini banka havalesi yoluyla ödemek zorundadır. Çek veya kredi kartı kabul edilmez. Havale, kendi ülkenizdeki Büyükelçilik/Konsolosluk adına olmalı ve iki aydan eski olmamalıdır. Öğrenci vizesi başvurunuz reddedilirse ödediğiniz Almanya öğrenci vizesi ücreti iade edilmez.

Almanya Kültürel ve Sportif Etkinlik Vizesi

Almanya kültürel ve sportif etkinlik vizesi, en çok başvuru yapılan vize türleri arasında yer almaktadır. Almanya ülkesine konferans, sportif ya da kültürel bir etkinliğe gitmek amacı ile seyahat edecek olan kişiler bu vizeye kesinlikle başvurmak zorunda olmaktadır. Başvurmamaları halinde Almanya yönüne seyahat etmelerinin hiçbir olanağı yoktur. Bu nedenle her bir başvuru belgesi özenle hazırlanmalıdır, vize başvuru geçmişinde bir red varsa bu da sıkıntı yaratabilir. Olumsuz durumlar olmamalıdır.

Almanya kültürel ve sportif etkinlik vizesi asla doksan günden daha fazla olamaz. Bundan ötürü kısa süreli vize kapsamına girdiği için Schengen vizesi olmaktadır diyebiliriz. Almanya kültürel ve sportif etkinlik vizesi için Almanya genelinde organizasyon gerçekleştiren kurum ya da kişilerden alınan davet mektubu ya da sözleşme sunulması lazımdır. Davet mektubu ya da sözleşmesi olmadan başvuru işlemlerinin başlatılmasının imkanı yoktur. Bu yüzden istenen her bir belge eksiksiz şekilde büyük bir titizlikle hazırlanmalıdır.

Bu vizeye başvuru yaparken genel birkaç evrak sunmak gerekmektedir. Bunlar; Almanya Schengen vize başvuru formu, davetiye ya da sözleşme, pasaportun aslı, 2 adet biyometrik fotoğraf, seyahat sağlık sigortasının aslı, otel rezervasyonları ve uçak biletleri, vukuatlı nüfus kaydı örneği, güncel banka hesap dökümü, gelir durumunu belli eden belgeler sunulmak zorundadır. Böylece Almanya kültürel ve sportif etkinlik vizesi başvuru süreci resmen başlamış olur.

Almanya Erasmus, Eğitim ve Öğrenci Vizesi

Almanya Erasmus eğitim ve öğrenci vizesi; 90 gün ve üzeri bir vizedir. Almanya Ulusal Vizesi kategorisinde yer alır. Almanya, araştırma ve bilimin uluslararası olan bir seviyede etkin olmasını sağlamak ve uzun vadede sürdürülebilen iletişim ağlarının kurulması gayesi ile nitelikli yabancı öğrencilerin Alman okullarında eğitim görmesini amaç edinen Erasmus Programı için istenen vize türü ulusal vize olmaktadır. Öğrenci olan kişi şahsen konsolosluğa giderek başvurusunu gerçekleştirmekle yükümlüdür diyebiliriz.

Avrupa Birliği üniversite öğrencileri değişim programı Erasmus programı sınırlarında Almanya, Türkiye’nin en mühim partner ülkesi olmaktadır. Erasmus değişim programı ile öğrencilerin uluslararası tecrübe kazanabilmesi, yabancı dil bilgisi ve kültürlerarası olan yeterlilik kazanabilmesi, meslek yaşamına bir adım önden başlayabilmeleri hedefleniyor. Erasmus programı ek olarak öğrencilere uluslararası manada bir özgeçmiş sunma imkanı da tanır. Avrupa Birliği Erasmus programı 1987 senesinden bu yana uygulanmaya devam etmektedir.

1987 senesinden bu yana hemen hemen bir nokta dört milyon kadar üniversite öğrencisine Avrupa’nın otuz ülkesinde öğrenim görme olanağı sağlamıştır. Erasmus programı Türkiye genelinde ilk olarak 2004 ve 2005 eğitim öğretim döneminde uygulanmaya başlamıştır. 2004 ve 2005 senesinden bugüne değin T.C. üniversite öğrencilerinin ve akademisyenlerinin hemen hemen yüzde yirmi beşlik bir kısmı eğitimini Erasmus programlarına katılarak devam ettirmiştir. Erasmus eğitim programının herkes için önemli bir katkısı vardır. Bu programa katılmaya hak kazanan herkes belgelerini hazırlamalı ve yurt dışına gitmelidir.

Almanya Öğrenci Gezileri için Vize

Almanya öğrenci gezi vizesi, Almanya’ya giderken en sık alınan vize türlerinden biri olmaktadır. Almanya vize işlemlerinin her biri, 2020 senesine ait güncel belge ve bilgileri içermek zorundadır. Almanya öğrenci gezi vizesi başvurusu Schengen kısa süreli vize kapsamı içerisinde yer aldığından bu vize tipi seçilmesi gereken vizedir.

Almanya’ya altı aylık bir zaman içerisinde en çok doksan gün süreli olan öğrenci gezisi düzenlenecek ise katılım sağlamak açısından turistik bir vize türü haline gelen öğrenci gezi vizesine başvuru yapmak gerekmektedir. Almanya yönüne öğrenci gezisi için vize başvurusu yapılırken, öteki turistik vize çeşitlerinde de olduğu üzere hazırlanması şart olan evraklar olduğu doğrudur.

Her bir evrak özenle ve tamamen eksiksiz olarak hazırlanmalıdır. Belgeler başvuru klasörü içerisine eklenmek zorundadır. Başvurular Almanya Konsolosluğu’nun vermiş olduğu yetkili vize danışmanı olan kurumlar üzerinden de sağlanabiliyor. Eksik ve hatalı olan evrak teslimi sağlanmaması ve vize reddi almamak amacıyla dikkatli olunması gerekmektedir.

Almanya öğrenci gezi vizesine başvuruda bulunacak ve on sekiz yaşını doldurmuş olan bütün öğrencilerin başvurularını kendileri gerçekleştirmelidir. On sekiz yaş altında yer alan başvuru sahibi kişilerin başvurularını yasal velileri yapmak zorundadır, bu bir kuraldır. Almanya yönüne öğrenci gezisi için vize başvuru işlemleri sırasında Alman konsolosluğunun ek belge ya da belge değişiklik talepleri de olabilir. Bu tamamen olağan bir durum olmaktadır.

Almanya Sağlık ve Tedavi Sebepli Vize

Almanya ülkesine her daim gezi ya da iş için gidilecek diye bir kaide elbette ki yok. Hayatta ne olacağı belli olmadığı için Almanya sağlık ve tedavi sebepli vize de bazen bazı kişiler açısından oldukça gerekli olabiliyor. Bu vizeyi alabilecek kişiler genelde Almanya’da tedavi görmesi gereken ve ciddi hastalığa sahip olan kişilerdir. Bu durumların elbette acil olduğu zamanlar da vardır.

Kişi eğer kendinde değilse tüm işlemleri bir yakını ya da vekil olarak gördüğü kişi tarafından yapılmaktadır. Bu pekala mümkündür. Tabii kişinin seyahat sağlık sigortası poliçesinin aslı da sunulmalıdır. Yine birçok belge gerekecektir fakat az evvel de belirttiğimiz gibi bu işlemlerin her birini vekil olan kişi yapar. Bu her zaman için böyledir. Aksi türlüsü asla iddia edilemez. Kişi kendinde değilse işleri onun yapması da hiçbir hükümet tarafından beklenemez.

Vekil olarak seçilen kişinin yükümlülükleri aslında bellidir. Hasta olan ve yurt dışına çıkması gereken kişinin belgelerini ibraz etmek zorundadır. Bu ibraz ise her zaman için Almanya Başkonsolosluğu’na ya da hangi ülkeye gidilmesi gerekiyorsa oranın başkonsolosluğuna yaptırılmalıdır. Böylece işlemler hız kazanır. Hastanın durumu acilse işler ekstrem bir olay olduğu için daha fazla hız kazanacak demektir. Alman Konsolosluğu bu tür konularda son derece titiz olması ile dikkat çeken bir ülkedir. Bu nedenle herhangi bir sorun yaşanmaz.

Zorunlu Almanya Seyahat Sağlık Sigortası Ücreti

Zorunlu seyahat sağlık sigortası ücretleri 2021 senesi itibarı ile tamamen yenilenmiştir. Detaylar şu şekildedir:

  • 3 günlük ücret 57 TL,
  • 5 günlük ücret 70 TL,
  • 7 günlük ücret 116 TL,
  • 10 günlük ücret 101 TL,
  • 365 günlük ücret, 593 TL olmaktadır. Bu ücretler Avrupa ülkeleri bazında geçerlidir.

Bu bilgilerde yer alan seyahat sigortası ücretleri, güncel olmaktadır. Peki seyahat sağlık sigortası tam olarak nedir? Aslında seyahat sağlık sigortası, yurt içi ve dışı olan seyahatlerde karşılaşılacak herhangi bir kaza, sağlık problemi, bagaj kaybı gibi durumlara karşı teminat limiti dâhil edilerek güvencede tutulan bir sigorta türü olmaktadır. Seyahat sigortası en çok da yurt dışı seyahatleri için vize başvurusu yapmadan evvel zorunlu hâle getirilen bir sigorta türüdür.

Seyahat sigortası alırken, bahsi geçen poliçenin başlama ve bitme durumu ziyaret edilecek olan ülkenin vize şartlarına denk gelmek zorundadır. Seyahat sigortasının fiyatının belirlenmesinde bazı ölçütler baz alınır. Bu konuda; sigorta gün sayısı, seyahat edecek kişilerin sayısının tamamı, gidilecek olan ülke, poliçede bulunan ek teminatlar ve kişilerin yaşları göz önünde bulundurulur. Seyahat sağlık sigortasının süresi ise planlanmış olan seyahatin zamanına ve ziyaret edilecek olan ülkenin kriterleri doğrultusunda ayarlanmalıdır. En az 3 gün en fazla ise senelik olarak düzenlenebilmektedir. Sigortanın ücretlendirilme kısmı ise seyahatin ne kadar süreceği ile ilintili olmaktadır.

Myvize Danışmanlık ile Almanya Vize Başvurusu

Almanya vize almak, Myvize Danışmanlık sayesinde çok daha kolay hâle geliyor! Başvuru yapmak isteyen kişi evraklarını getiriyor ve tüm süreç en hızlı şekilde başlamış oluyor. Sürecin hızlı ilerlemesi konusunda en önemli detay ise bu şirketin her zaman için müşterisinin mutluluğunu düşünmesidir. Almanya vize başvurusu yapmak birçok kişinin gözünde büyüyen bir durum hâline gelmiş hâldedir. Fakat Myvize Danışmanlık, Almanya vize başvurusunda bulunmak isteyen herkese ivedilikle kusursuz hizmet sunar. Böylece işlemler bir anda kolay hâle gelmeye başlayacak demektir. Senelerdir süren müşteri memnuniyeti kapsamlı hizmet anlayışı sayesinde her zaman sorunsuz bir hizmet vermektedir. Disiplinli bir iş anlayışı olduğundan hiçbir vize işleminiz aksamamış olur. Böylece her şey yolunda gider. Myvize Danışmanlık; araştırmacıdır, düzgün diksiyona önem verir, sistemli çalışır, takım çalışması sayesinde hizmetini en üst seviyeden verir. Sektörün öncü şirketlerinden biri olduğu için herhangi bir problem yaşamamış olursunuz. Uzman ekibi ile birlikte Schengen vizesi başta olacak şekilde tüm yurt dışı seyahatlerinizde gerekli olan vize işlemlerinin birer birer takip edilmesi meselesinde yardımcı olmaktadır. Gerekli her bir evrakın eksiksiz biçimde hazırlanması meselesinde her daim Myvize Vize Danışmanlık ile iletişime geçebilirsiniz. Konsolosluklar aracılığı ile gerçekleştirilebilecek olan değişiklikler nedeni ile, vize başvuruları konusunda gerekli evrakların en güncel formunu öğrenmek için burada yer alan uzmanlardan yardım talep edebilirsiniz.

Almanya Vize Almanın Kolay Yolu

Almanya vize almanın birçok yolu vardır. Fakat siz bu meselenin kolay yolunu tercih etmek istiyorsanız her daim güvenilir bir firma ile çalışmalısınız. Myvize Danışmanlık tam olarak çalışmak isteyeceğiniz bir şirket olarak karşınıza hemen hemen her yerde çıkmaktadır. Bu şirket, çalışabileceğiniz en iyi seçenektir. Tüm vize başvuru sürecinizi bura ile yürüttüğünüz için asla pişman olmayacaksınız. Çünkü burası Almanya vize almanın en kolay yolunu size sunar.

İşlemlerinizin her daim hızlı şekilde ilerlemesini istiyor, bir an evvel Schengen vizesi alarak yurtdışına gitme hayalleri kuruyorsanız kesinlikle beraber çalışmanız gereken şirket kesinlikle bu şirket demektir. Böylece vize başvuru süreciniz sorunsuz bir şekilde ilerler ve her şey yolunda gitmiş olur. En ufak bir sorunda şirket sizin yanınızda yer alır. Bol bol bilgi verir ve sizi doğru bir biçimde yönlendirmiş olur. Size de arkanıza yaslanıp süreci daha rahat takip etme şansı kalır.

Gerekli belgeleri ibraz ettiğiniz sürece bahsi geçen evre daha da hızlı ilerleyecek demektir. Zaten Myvize Danışmanlık hiçbir zaman eksik belge ibraz etmenize müsaade etmez, sizi her türlü duruma karşı uyarmaktadır. Hemen hemen her konuda bilgilenmiş olduğunuz için belgelerinizde de herhangi bir eksik görülmez. Almanya’ya ya da başka bir ülkeye çok daha zamanında gitmiş olursunuz. Sorunsuz ve iyi hizmet için her zaman burayı seçin deriz.

Almanya Vize Hakkında S.S.S.

Almanya vize ile ilgili merak edilen birçok detay var. Her bir sorunun cevabı aşağıdaki gibidir.

Almanya Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?
  • Almanya Schengen vize başvurusu yapmak için birkaç adımı düzenli olarak yerine getirmek gerekmektedir. Almanya vize almak için; uzun zamanlı yolculuk planı varsa Almanya Büyükelçilik ya da Konsolosluğuna, kısa zamanlı bir yolculuk olacaksa da Almanya Konsolosluğu aracılığı ile yetki verilen vize merkezlerine başvuruda bulunmak gerekiyor. Başvuru yapabilmek için ilk olarak randevu almak lazımdır.
  • Randevu alma esnasında dikkatli olunması gereken bir nokta da başvuru süresi olmaktadır. Yoğun olan günlerde başvurunun sonuç vermesi uzun sürebilir. Başvurunun seyahatten en az bir ay ya da en çok üç ay öncesinden yapılması problemsiz bir süreç geçirilmesi bakımından ehemmiyet taşır. Randevu alan bireyin belirlenmiş randevu saatinde başvuru merkezinde bulunması önemlidir. Bunun nedeni ise zamanlamanın kaçırılması hâlinde yeni randevu alınması lazımdır. Randevu kaçırılırsa yeni randevu almak gerekir, bunun sonucunda işlemler uzar. İşlemlerin uzamaması için her şeyi vakitlice yapmak önemlidir.
  • Almanya vize almak için; vize talep dilekçesi, Almanca ve Türkçe dilinde vize başvuru formu, seyahat bitiminden sonra en az üç ay daha geçerliliği sürer ve iki boş sayfası bulunan bir pasaport, nüfus cüzdanı fotokopisi, 3,5 ve 4,5 cm boyutlarında iki adet ve son üç ay içinde çekilen biyometrik fotoğraf, vukuatlı nüfus kayıt örneği, mali durumu gösteren belgeler, seyahatle alakalı belgeler ve kalınacak yer nere ise ora ile alakalı belgelerin sunulması gerekir.
Almanya Schengen Vizesi Nedir?

Avrupa Birliği’nde 1995 senesinde yürürlük kazanan Schengen Sözleşmesi sayesinde ortaya Schengen vizesi çıkmıştır. Bu oluşum aslında totalde 26 tane ülkeyi kapsamaktadır. Bu ülkeler şunlardır: Belçika, Danimarka, Almanya, Çek Cumhuriyeti, Avusturya, Estonya, Hollanda, Finlandiya, İspanya, Fransa, İsveç, Liechtenstein, İtalya, Macaristan, Letonya, Litvanya, Malta, Lüksemburg, Portekiz, Polonya, Slovenya, Slovakya ve Yunanistan bu ülkelerin tamamıdır.

Bu ülkelerin tamamını gezebilmek için yapılması gereken tek şey bir Schengen vizesi almak için başvuru yapmaktır. Vizeyi aldıktan sonra herkes bu ülkeleri çeşitli amaçlar dâhilinde ziyaret edebilmektedir. Önemli olan ise kişinin ziyaret amacının ne olduğunu belirtip kuralları yerine harfiyen getirmesidir. Bunlar olduğu sürece sorun da çıkmamış olur.

Evet, Almanya Schengen Bölgesi ülkelerinden biri olmaktadır. Bu nedenle de Schengen vizesi olmadan ülke ziyaret edilemez. Birçok kişi Almanya’yı Schengen vizesi olmadan ziyaret etmenin hayalini kurar fakat şu anlık böyle bir şey mümkün olmamaktadır.

Almanya Vize Ücreti Ne Kadar?

Birçok kişi Almanya vize ücretinin ne kadar olduğunu merak ediyor. Almanya vize ücreti 2021 senesinde biraz daha artmış oldu. Almanya vize ücreti tamamen vizenin türünden türüne değişen bir durum olarak karşımıza çıkıyor. Birkaç vize türü dışında hepsi aynı fiyattadır. Detaylar ise tam olarak şu şekilde oluyor:

  • Turistik, ticari, aile arkadaş ziyareti, transit, şoför, öğrenci, kültürel ve kısa süreli eğitim vizesi: Vize harç ücreti 60 EUR, danışmanlık alınacaksa bunun hizmeti için 40 EUR, toplam vize başvuru bedeli ise 130 EUR oluyor. Bu birçok kişi için makul olmaktadır.
  • Aile birleşimi vizesi, çalışma vizesi ve Blue kart çalışma vizesi ise totalde 250 EUR olarak hesaplanmaktadır.
  • Bazı ülkeler Almanya ülkesini altı ay içinde doksan gün boyunca vizesiz ziyaret edebilme imkânına sahiptir. Türkiye için ise bordo pasaport sahipleri vize almakla yükümlüdür. Gri, yeşil ve siyah pasaportu olanlar Almanya’ya 180 gün içinde 90 gün boyunca vizesiz girme hakkına sahiptir.
  • Vize ücretleri her sene yenilendiği için güncel bilgiler her daim kontrol edilmelidir. Aksi hâlde ekonomik anlamda sorunlar yaşanmaya başlayacak demektir.
  • Şunu da hatırlatmakta yarar var: Bir kişinin Almanya vize alabilmesi için Almanya Büyükelçilik ya da Konsolosluğu’na başvurması zorunludur. Vize ücreti ibrazı da tam olarak orada yapılır. Her işlem güvenli bir ortamda gerçekleştirildiği için herhangi bir şüphe unsuru yer almaz.
Almanya Vize Ücreti 2021 yılında ne kadar oldu?

Almanya vize ücreti 2021 yılında konsolosluklar tarafından ödenmesi gereken harç bedelleri için 80 euroluk bir miktar belirlenmiştir. Dolayısıyla Almanya’ya vize alarak gitmek isteyen herkes vize harç bedeli olan 80 euroyu yatırarak başvuru yapmak durumundadır. Buna göre Almanya Schengen vizesi için hazırlanması gereken evraklar içinde vize ücreti ödendi dekontu önemli bir yer tutar. Eğer vize için gerekli evraklar konsolosluğa ibraz edilmeden önce herhangi bir şekilde eksik hazırlanırsa başvurunuz reddedilir. Böyle bir durumda Almanya vize ücreti olarak alınan bedel iade edilmez. Vize başvurunuzu tekrarlamanız durumunda ise tekrar vize ücreti ödemeniz gerekir. Bu yüzden Almanya vize ücretinizi mutlaka başvuru öncesi yatırmanız ve ödediğinize dair dekontu da başvuru evraklarının arasına eklemeniz gerekir.

Almanya Vize Talep Dilekçesi

Almanya Vize Ücreti 2020 yılında ne kadardı?

Almanya vize ücreti 2020 yılı şubat ayından beri 80 euro olarak alınmaktadır. Dolayısıyla 2020 yılı şubat ayından beri Almanya’ya gitmek için vize başvurusu yapan herkes 80 euroluk konsolosluk harç bedelini ödemektedirler. En son Şubat 2020’de güncellenen Almanya vize ücreti 2021 yılında herhangi bir artış göstermemiştir.

Başvuracağınız vize türüne göre değişen Almanya vize ücreti 2020 yılında da yine belirli bir yaş aralığına indirimli uygulanmaktaydı. Bu uygulama 2021 yılında da geçerlidir ve 6-12 yaş arası çocuklardan Almanya vize ücreti indirimli tarife üzerinden alınmaktadır. Buna göre Almanya vize ücreti 2020 yılında yetişkinler için 80 euro, 6-12 yaş arası çocuklar için ise 40 euro şeklindeydi.

Almanya Turistik Vize Dilekçe Örneği

Almanya Vize Ücreti 2019 yılı tarifesi ne durumdaydı?

Şubat 2020’de güncellenen ve 2021 yılı içinde de hâlâ aynı olan Almanya vize ücreti 2019 yılında 60 euro olarak belirlenmiştir. Dolayısıyla yetişkinler için belirlenen 60 euroluk Almanya vize ücreti 2019 yılında 6-12 yaş arası için 30 euro şeklindeydi. Küresel salgının patlak verdiği 2020 yılının şubat ayında güncellenen ücretler son olarak 80 euro olarak kalmıştır. Dolayısıyla Almanya vize ücreti 2019 yılındaki miktarından %30 daha fazla hâle gelmiştir.

Almanya Vize Ücreti Schengen Vize Ücreti midir?

Almanya Schengen vizesidir. Schengen vizesine başvururken, her başvuru sahibinin ödemesi gereken iade edilmeyen zorunlu bir vize ücreti vardır. Dolayısıyla Almanya vize ücreti de bir Schengen vize ücreti sınıfındadır. Schengen vize ücretleri, vize türüne ve başvuru sahibinin yaşına ve ayrıca aşağıda metinde belirtilen diğer bazı istisnalara göre değişiklik göstermektedir. Schengen vize ücreti, belirlenen konsolosluk/elçilikte nakit, banka veya kredi kartı ile ödenebilir. Ancak bazı konsolosluklar kredi kartı ile ödeme yapmanıza izin vermeyebilir.

Schengen vize başvuru maliyetleri, başvuru sırasında ilgili elçilik/konsoloslukta ödenecek vize ücretlerini içerir.

Bu ücretler, Schengen üyeleri aksini kararlaştırana kadar statik ve değişmez olmasına rağmen, bu tutarı ödemekten muaf olan bazı kategoriler vardır.

Kâr amacı gütmeyen kuruluşlar tarafından düzenlenen seminer, konferans, spor, kültür veya eğitim etkinliklerine 25 yaş ve altındaki katılımcılar için de vize ücretlerinden muaf tutulabilir. Karar, olayın alaka düzeyine göre duruma göre verilecektir.

Yine vizenin reddedilmesi durumunda ödenen Almanya vize ücreti iade edilmez.

Bununla birlikte, ödenmesi gereken Almanya vize ücreti ya da diğer bir ifadeyle Schengen vize ücreti aşağıdaki gibidir.

Almanya Schengen Vize Kategorisi Euro cinsinden ücret Dolar cinsinden ücret
Yetişkinler 80 euro 96 dolar
6-12 yaş arası çocuk 40 euro 48 dolar
6 yaşından küçük çocuk Muaf Muaf
Resmî amaçlarla seyahat eden diplomatik, resmî veya hizmet pasaportu sahipleri Muaf Muaf
Bir AB/AEA vatandaşının aile üyesi Muaf Muaf
Okul gezisi sırasında öğrenciler ve eşlik eden öğretmenler Muaf Muaf
Bilimsel araştırma yapmak için seyahat eden araştırmacılar Muaf Muaf
Ermenistan, Azerbaycan ve Rusya vatandaşları 35 euro 42 dolar
Almanya Schengen Vizesi Kategorileri Nelerdir?

Almanya Schengen vizesinin birden fazla kategorisi vardır. Kişinin seyahat etme amacına bağlı olarak, alacağı vizenin türü de değişmektedir. Herhangi bir Schengen Bölgesi ülkesinin konsolosluğu ya da büyükelçiliği tarafından düzenlenmiş olan alakalı vize çeşidine göre olan seyahatin farklı kısıtlamaları olur. Bunları şu şekilde detaylandırmak da pekâlâ mümkündür:

  • USV (Tek Tip Schengen Vizeleri): Tek tip Schengen vizesi, Schengen bölgesine üye olan ülkelerden bir tanesinin giriş tarihinden başlayıp altı ayda bir kez en fazla doksan güne dek süre ile istenen bölgeden geçmek ya da orada kalmak ile alakalı olan iznini temsil etmektedir. Başvuran kişinin tek tip Schengen vizesi alınca seyahat edebileceği ülkeler ise tam olarak şu şekildedir: Avusturya, Çek Cumhuriyeti, Belçika, Estonya, Danimarka, Finlandiya, Almanya, Yunanistan, Fransa, Macaristan, İtalya, İzlanda, Lüksemburg, Malta, Norveç, Hollanda, Polonya, Portekiz, Slovenya, İspanya, Slovakya, İsveç ve İsviçre’dir.
  • LTV (Sınırlı Bölgesel Geçerliliğe Sahip Vizeler): Alınmış olan bu vize çeşidi, yalnızca vizeyi düzenlemekte olan Schengen ülkesinde ya da diğer durumlarda vize başvurusunda belirtilen Schengen ülkelerinde seyahat edilmesine direkt olarak olanak verir.
  • Ulusal Vizeler: D kategorisinde yer alan ulusal vize ile Schengen ülkelerinden bir tanesinde eğitim görecek, işe girecek ya da ikamet etmeye başlayacak kişilere verilen vize türü olmaktadır. Bu tür amaçlarla Almanya yoluna düşecek herkesin şartları net bir biçimde bilmesi gerekmektedir.
Almanya Schengen Turistik Vize nedir?

Almanya turistik vizesi tam olarak ne olduğunu birçok kişi merak ediyor. Almanya turistik vizesi, Almanya’ya gezi, tatil ve eğlenmek amacıyla gitmek isteyen kişilerin başvurması lazım olan kısa süreli bir vize türü olmaktadır.

Almanya Devleti Schengen Anlaşması’nda yer aldığından Almanya turistik vizesinin öteki adı Schengen vizesidir. Almanya turistik vizesi alan kişiler ülke genelinde 90 gün konaklama hakkına sahip olur.

Almanya Konsolosluğu aracılığıyla C tipi vize kategorisi içerisinde değerlendirilmekte olan Almanya Turistik vizesinin süresi oldukça kısadır. Bu vizeye sahip kişiler bu vize sayesinde Almanya’da 90 gün süresince kalabilir.

Almanya Schengen Bölgesi üyesi olduğu için vizesi de Schengen özelliğini her daim taşımaktadır. Almanya vize ücreti ise seyahat süresi ve vizenin türüne göre değişiklik göstermektedir.

Almanya turistik vizesi konusunda başvuru yapan on iki yaş altında yer alan çocuklar, Almanya turistik vizesi harç bedelini ödemekle yükümlü değildirler. Almanya; Ermenistan, Arnavutluk, Gürcistan, Makedonya, Moldovya, Rusya, Karadağ ve Ukrayna vatandaşlarına bu vizenin harç bedeli ödemeleri konusunda indirim fırsatı da sunulur.

Biyometri işlemi yaptırmak da zorunludur. Almanya turistik vizesinden almak isteyen herkes kimlikte çalıntı durumu olmaması adına kesinlikle biyometri işlemi yaptırmalıdır. Bu işlem için parmak izi örneği verilir ve biyometrik fotoğraf çektirilir. Böylece işlem tamamlanmış olur. Bu tip durumlara dikkat etmekte fayda var. Aksi hâlde türlü sorunlar çıkabilir.

Almanya Ticari Schengen Vizesi nedir?

Almanya iş, ticari vize ve fuar vizesi almak isteyen bireylerin yapması gereken birkaç prosedür var. Almanya ülkesine herhangi bir ticari durum için, iş görüşmesi ya da toplantısına katılmak, fuar, kongre ya da seminere gitmek için seyahat etmek isteyenlerin başvurması gereken vize türü bu olmaktadır. Bu aslında şu anlama gelir; kısa süreli iş ziyareti için Almanya’ya gitmek isteyen herkes bu vizeyi almakla yükümlüdür. Aksi iddia edilemez.

Almanya Ticari ve Fuar Vizesi; kısa süreli bir vize olduğu için Schengen vizesi olarak da bilinmektedir. Vize başvurusu ise Federal Almanya hükümetinin yetki verdiği vize başvuru merkezleri ve yetki verilmiş seyahat şirketleri ile yapılabilmektedir. Bu şirketleri internet aracılığı ile kolaylıkla bulabilmek de mümkün olmaktadır. Herkes istediği acenta şirketi tam olarak hangisi ise onunla çalışabilir, bu çok normal bir durumdur. Önemli olan her şeyin zamanında yerine getirilmesi ile alakalıdır.

Bu vizenin alınabilmesi için Almanya Schengen vizesi başvuru formu, pasaportun aslı, davet mektubu, kimlik fotokopisi, oturum izni, iki tane biyometrik fotoğraf, seyahat sağlık sigortası aslı, uçak bileti ibrazı, otel rezervasyonu ibrazı, şirkete ait olan güncel banka hesap dökümü, vukuatlı nüfus kayıt örneği ve ek gelir belgeleri sunmak gerekmektedir. Bu belgelerin bir tanesi bile eksik olursa süreç uzar, başvuru sekteye uğramaya başlar. Bunun yaşanmaması için herkesin başvurusunu vaktinde yapması gerekmektedir.

Almanya Öğrenci Gezileri Schengen Vizesi Nedir?

Almanya öğrenci gezi vizesi, Almanya’ya giderken en sık alınan vize türlerinden biri olmaktadır. Almanya vize işlemlerinin her biri, 2020 senesine ait güncel belge ve bilgileri içermek zorundadır. Almanya öğrenci gezi vizesi başvurusu Schengen kısa süreli vize kapsamı içerisinde yer aldığından bu vize tipi seçilmesi gereken vizedir.

Almanya’ya altı aylık bir zaman içerisinde en çok doksan gün süreli olan öğrenci gezisi düzenlenecek ise katılım sağlamak açısından turistik bir vize türü hâline gelen öğrenci gezi vizesine başvuru yapmak gerekmektedir. Almanya yönüne öğrenci gezisi için vize başvurusu yapılırken, öteki turistik vize çeşitlerinde de olduğu üzere hazırlanması şart olan evraklar olduğu doğrudur.

Her bir evrak özenle ve tamamen eksiksiz olarak hazırlanmalıdır. Belgeler başvuru klasörü içerisine eklenmek zorundadır. Başvurular Almanya Konsolosluğu’nun vermiş olduğu yetkili vize danışmanı olan kurumlar üzerinden de sağlanabiliyor. Eksik ve hatalı olan evrak teslimi sağlanmaması ve vize reddi almamak amacıyla dikkatli olunması gerekmektedir.

Almanya öğrenci gezi vizesine başvuruda bulunacak ve on sekiz yaşını doldurmuş olan bütün öğrencilerin başvurularını kendileri gerçekleştirmelidir. On sekiz yaş altında yer alan başvuru sahibi kişilerin başvurularını yasal velileri yapmak zorundadır, bu bir kuraldır. Almanya yönüne öğrenci gezisi için vize başvuru işlemleri sırasında Alman konsolosluğunun ek belge ya da belge değişiklik talepleri de olabilir. Bu tamamen olağan bir durum olmaktadır.

Almanya Kültürel ve Sportif Etkinlik Vizesi nedir?

Almanya kültürel ve sportif etkinlik vizesi, en çok başvuru yapılan vize türleri arasında yer almaktadır. Almanya ülkesine konferans, sportif ya da kültürel bir etkinliğe gitmek amacı ile seyahat edecek olan kişiler bu vizeye kesinlikle başvurmak zorunda olmaktadır. Başvurmamaları hâlinde Almanya yönüne seyahat etmelerinin hiçbir olanağı yoktur. Bu nedenle her bir başvuru belgesi özenle hazırlanmalıdır, vize başvuru geçmişinde bir ret varsa bu da sıkıntı yaratabilir. Olumsuz durumlar olmamalıdır.

Almanya kültürel ve sportif etkinlik vizesi asla doksan günden daha fazla olamaz. Bundan ötürü kısa süreli vize kapsamına girdiği için Schengen vizesi olmaktadır diyebiliriz. Almanya kültürel ve sportif etkinlik vizesi için Almanya genelinde organizasyon gerçekleştiren kurum ya da kişilerden alınan davet mektubu ya da sözleşme sunulması lazımdır. Davet mektubu ya da sözleşmesi olmadan başvuru işlemlerinin başlatılmasının imkânı yoktur. Bu yüzden istenen her bir belge eksiksiz şekilde büyük bir titizlikle hazırlanmalıdır.

Bu vizeye başvuru yaparken genel birkaç evrak sunmak gerekmektedir. Bunlar; Almanya Schengen vize başvuru formu, davetiye ya da sözleşme, pasaportun aslı, 2 adet biyometrik fotoğraf, seyahat sağlık sigortasının aslı, otel rezervasyonları ve uçak biletleri, vukuatlı nüfus kaydı örneği, güncel banka hesap dökümü, gelir durumunu belli eden belgeler sunulmak zorundadır. Böylece Almanya kültürel ve sportif etkinlik vizesi başvuru süreci resmen başlamış olur.

Almanya Erasmus, Eğitim ve Öğrenci Vizesi nedir?

Almanya Erasmus eğitim ve öğrenci vizesi; 90 gün ve üzeri bir vizedir. Almanya Ulusal Vizesi kategorisinde yer alır. Almanya, araştırma ve bilimin uluslararası olan bir seviyede etkin olmasını sağlamak ve uzun vadede sürdürülebilen iletişim ağlarının kurulması gayesi ile nitelikli yabancı öğrencilerin Alman okullarında eğitim görmesini amaç edinen Erasmus Programı için istenen vize türü ulusal vize olmaktadır. Öğrenci olan kişi şahsen konsolosluğa giderek başvurusunu gerçekleştirmekle yükümlüdür diyebiliriz.

Avrupa Birliği üniversite öğrencileri değişim programı Erasmus programı sınırlarında Almanya, Türkiye’nin en mühim partner ülkesi olmaktadır. Erasmus değişim programı ile öğrencilerin uluslararası tecrübe kazanabilmesi, yabancı dil bilgisi ve kültürlerarası olan yeterlilik kazanabilmesi, meslek yaşamına bir adım önden başlayabilmeleri hedefleniyor. Erasmus programı ek olarak öğrencilere uluslararası manada bir özgeçmiş sunma imkânı da tanır. Avrupa Birliği Erasmus programı 1987 senesinden bu yana uygulanmaya devam etmektedir.

1987 senesinden bu yana hemen hemen bir nokta dört milyon kadar üniversite öğrencisine Avrupa’nın otuz ülkesinde öğrenim görme olanağı sağlamıştır. Erasmus programı Türkiye genelinde ilk olarak 2004 ve 2005 eğitim öğretim döneminde uygulanmaya başlamıştır. 2004 ve 2005 senesinden bugüne değin T.C. üniversite öğrencilerinin ve akademisyenlerinin hemen hemen yüzde yirmi beşlik bir kısmı eğitimini Erasmus programlarına katılarak devam ettirmiştir. Erasmus eğitim programının herkes için önemli bir katkısı vardır. Bu programa katılmaya hak kazanan herkes belgelerini hazırlamalı ve yurt dışına gitmelidir.

Almanya Sağlık ve Tedavi Sebepli Vize nedir?

Almanya ülkesine her daim gezi ya da iş için gidilecek diye bir kaide elbette ki yok. Hayatta ne olacağı belli olmadığı için Almanya sağlık ve tedavi sebepli vize de bazen bazı kişiler açısından oldukça gerekli olabiliyor. Bu vizeyi alabilecek kişiler genelde Almanya’da tedavi görmesi gereken ve ciddi hastalığa sahip olan kişilerdir. Bu durumların elbette acil olduğu zamanlar da vardır.

Kişi eğer kendinde değilse tüm işlemleri bir yakını ya da vekil olarak gördüğü kişi tarafından yapılmaktadır. Bu pekâlâ mümkündür. Tabii kişinin seyahat sağlık sigortası poliçesinin aslı da sunulmalıdır. Yine birçok belge gerekecektir fakat az evvel de belirttiğimiz gibi bu işlemlerin her birini vekil olan kişi yapar. Bu her zaman için böyledir. Aksi türlüsü asla iddia edilemez. Kişi kendinde değilse işleri onun yapması da hiçbir hükümet tarafından beklenemez.

Vekil olarak seçilen kişinin yükümlülükleri aslında bellidir. Hasta olan ve yurt dışına çıkması gereken kişinin belgelerini ibraz etmek zorundadır. Bu ibraz ise her zaman için Almanya Başkonsolosluğu’na ya da hangi ülkeye gidilmesi gerekiyorsa oranın başkonsolosluğuna yaptırılmalıdır. Böylece işlemler hız kazanır. Hastanın durumu acilse işler ekstrem bir olay olduğu için daha fazla hız kazanacak demektir. Alman Konsolosluğu bu tür konularda son derece titiz olması ile dikkat çeken bir ülkedir. Bu nedenle herhangi bir sorun yaşanmaz.

Almanya Schengen Vizesi ile Hangi Ülkelere Gidebilirim?

Birçok kişi, Almanya Schengen vizesi aldığı zaman hangi ülkeleri ziyaret edebileceğini merak ediyor. Aslında hemen hemen her Avrupa ülkesini bu vize sayesinde gezmek mümkündür. Bu ülkelerin her birini şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Avusturya
  • Danimarka
  • Belçika
  • Estonya
  • Çek Cumhuriyeti
  • Finlandiya
  • İsveç
  • Fransa
  • Hollanda
  • Letonya
  • İtalya
  • Macaristan
  • İspanya
  • Malta
  • Litvanya
  • Lüksemburg
  • Portekiz
  • Polonya
  • Slovenya
  • Yunanistan
  • Slovakya

Avrupa Birliği’ne üye olmayan İzlanda, Norveç, İsviçre ve Lichtenstein ülkeleri de Schengen bölgesi içerisinde yer almaktadır, buralar da ziyaret edilebilir. Birçok kişi Letonya, Litvanya ve Polonya’yı ziyaret ediyor. Bu ülkelerde bulunan imkânlar çok daha geniş ve uygun fiyatlıdır. Tabii seçim yolculuk eden kişiye kalmış oluyor.

Schengen vize rejimi ile alakalı olan yönetmelik gereği, vizenin alınmış olduğu ülkeye ilk giriş yapma zorunluluğu vardır. Örneğin; Almanya için alınan bir Schengen vizesi ile ilk önce İtalya’ya gidilemez. Fakat bir kez Almanya’ya gidilmişse sonrasında İtalya’ya gidilebilir. Çıkış da yine vizenin alındığı yerden yapılmak zorundadır. Schengen vizesinin en önemli kurallarından biri budur.

Birçok kişi İngiltere vizesi ile Avrupa ülkelerine seyahat edilip edilemeyeceğini soruyor. Hayır böyle bir şey mümkün değildir. İngiltere’den başka bir Avrupa ülkesine gitmek isteyen kişiler kesinlikle Schengen vizesi almakla yükümlüdür. Aksi hâlde yolculuk etmeleri imkânsız hâle gelir. Schengen vizesinin sağladığı kolaylıklar göz önüne alındığı zaman bu durum daha net anlaşılıyor.

Almanya Vize Talep Dilekçesi Örneği

Almanya Vize Danışmanlığı

   Türkiye'deki vize işlemlerinin ana merkezi Ankara'dır. Almanya'nın vize merkezi Ankara, birçok başkonsolosluğa ya da fahri konsolosluğa ev sahibi yapmaktadır. Yüz yüze yapılan başvurular Almanya'nın vize merkezi Ankara'ya yapılmaktadır. Almanya yolculuk yapacak olan kişilerin Almanya vizesine sahip olmaları gerekir. Bu kişiler vize başvurularını Almanya Fahri konsolosluğundan, Almanya Büyükelçiliği ve Almanya Başkonsolosluklarına şahsen giderek veya Vize Danışma Merkezleri, Seyahat/ Turizm acenteleri aracılığıyla bu başvuruları yapabilirler. Vize başvurusu yapan kişiler doldurulmuş vize başvuru formuyla beraber başvuru yapacaklardır.

    Almanya vize danışmanlık: .Almanya vize süreci tercih edildiği takdirde danışmanlık firmaları tarafından yönetilmektedir. Online ortamda Almanya vize başvuruları yapılmakta ve bu süreç online şekilde devam etmektedir. Büyükelçiliğe veya konsolosluğa gidilmeden vize için gerekli evrakları, son güncellemeleri kolaylıkla danışmanlık firmalarından öğrenebilirsiniz. Almanya vizesi için tercih edilecek birçok danışmanlık firması bulunmaktadır. Bu firmalar da farklı fiyat aralığı olduğu için bütçenize uyun firmaları tercih etmeniz gerekir. Bu firmalardan en iyi Almanya vize danışmanlık firması www.astons.com, www.eagvs.com , www.vizemerkezi.com ve brsvize.com firmalarıdır. Bu tarz firmalar oldukça fazla bulunmaktadır. Online işlemlerde bu siteler üzerinden işlem yapmak tercih edilmektedir. Euroasia GVS firması gibi firmalar vize işlemlerinde güvenilir bir süreç garanti etmektedir. Randevu aşamasından vizeye sahip olma aşamasına kadar beraber bir süreç yürütülmektedir. Vize danışmanlık firmaları gerekli bilgilendirmeleri yapmakta ve bu süreci size açıklamaktadır.

ÜST
Telefon Yol Tarifi WhatsApp