×

Categories

Almanya Oturum İşlemleri

Almanya Oturum İşlemleri Nelerdir?

Almanya’da 90 günden fazla bir süre için kalmayı planlayan kişiler, Almanya oturum izni almalıdır. Avrupa Birliği, Avrupa Ekonomik Bölgesi ve İsviçre vatandaşları Almanya oturum izninden muaftır. Almanya oturum izni alacak olan kişiler işlemler hakkında bilgi sahibi olmak istemektedir. Bu yazıda Almanya oturum izni alacak olan kişiler için “Almanya oturum işlemleri nelerdir?” sorusuna cevap verilmiştir.

Almanya oturum işlemleri için öncelikle Almanya uzun süreli vize alınması gerekmektedir. Almanya uzun süreli vize alacak olan kişiler, Almanya’nın Türkiye’de bulunan temsilciliklerine başvurarak gerekli nedeni ver ise oturum izni alabilir. Almanya uzun süreli vize almış olan kişiler ülkeye girdikten sonra Almanya oturum izni almalıdır.

Almanya oturum izni başvurusu yapacak olan kişiler, Almanya’da yasal olarak konakladıkları şehirdeki Yabancılar Dairesine başvurarak oturum izni talebini iletebilir. Bunun için gerekli evraklar hazırlanarak yetkililere teslim edilmelidir.

Almanya kamu güvenliğine karşı olan hassasiyetiniz, Almanya’da bulunma nedeniniz, Almanya ile olan bağlarınız ve Almanya’daki ikamet süreniz Almanya oturum izni talebini değerlendirirken dikkate alınır. Almanya uzun süreli vize almanız oturum izni alacağınız anlamına gelmemektedir.

Almanya Oturum İşlemleri Nasıl Yapılır?

Almanya’da uzun süreli olarak ikamet edecek olan kişilerin Almanya oturum izni alması gerekmektedir. Almanya oturum izni alacak olan kişiler oturum işlemlerinin nasıl yapılacağını merak etmektedir. Ağaıda Almanya oturum izni alacak olan kişiler için “Almanya oturum işlemleri nasıl yapılır?” sorusunun cevabı verilmiştir.

Almanya oturum izni alabilmek için öncelikle ulusal bir Almanya vize başvurusunda bulunmanız gerekmektedir. Uzun süreli Almanya oturum izni Almanya Konsolosluğu tarafından verilmektedir.

Almanya ulusal vizesi almış olan kişiler, oturum izni almak için hak kazanmış olur. Almanya ulusal vizesi almış olan kişiler, Almanya’ya giriş yaptıktan sonra en kısa süre içerisinde Almanya Yabancılar Şubesi’ne başvurarak oturum izni alınmalıdır. Gerekli evraklar hazırlanarak oturum izni başvurusu yapılmalıdır.

Almanya oturum işlemleri için geçerli bir nedeniniz olmalıdır. Bu nedenler aile birleşimi, eğitim, dil eğitimi, erasmus ve çalışma gibi Almanya’da uzun süre ikamet etmenizi gerektirecek nedenler olmalıdır. Bu durumlar Almanya’da 90 günden fazla kalmanızı gerektirecek bir neden olmalıdır. Almanya ulusal vizesi almış olan kişilerin oturum izninin olumlu sonuçlanacağı kesin değildir.

Almanya Oturum Şartları

Almanya’da 90 günden daha fazla bir süre için kalması gereken kişilerin Almanya oturum izni alması gerekmektedir. Almanya oturum izni alacak olan kişilerin yerine getirmesi gereken bazı şartlar bulunmaktadır. Bu yazıda Almanya oturum izni şartları hakkında bilgi verilmiştir. Almanya oturum izni şartları aşağıda verilmiştir.

  • Almanya oturum izni alacak olan kişilerin Almanya’da 90 günden daha fazla konaklamasını gerektirecek bir nedeninin olması gerekmektedir.
  • Almanya oturum izni alacak olan kişilerin Almanya uzun süreli vize alınması gerekmektedir.
  • Almanya oturum izni başvurusu yapacak olan kişilerin yapacağı başvuru için davetiye sunması gerekmektedir.
  • Almanya oturum izni başvurusu yapacak olan kişilerin Almanya resmi dili olan Almancayı iyi derecede bilmesi gerekmektedir. Bu durum yetkililere başvuru sırasında kanıtlanmalıdır.
  • Kişinin kendisi ile birlikte Almanya’da yaşayacak aile üyeleri için yeterli büyüklükte bir ev bulunması gerekmektedir.
  • Almanya oturum izni başvurusu sahibinin Almanyalı yetkililere Almanya sosyal yaşamına ve Almanya kamu düzenine uyum sağlayacağını kanıtlaması gerekmektedir.
  • Almanya oturum izni alacak olan kişiler, Almanya Anayasası’na aykırı bir harekette bulunmayacağını kanıtlaması gerekmektedir.
  • Almanya oturum izni alacak olan kişilerin bulaşıcı hastalığını olmaması gerekmektedir.

Almanya Oturum İşlemleri İçin Gereken Evraklar

Almanya’da 90 günden daha fazla bir süre konaklamak isteyen kişilerin Almanya oturum izni alması gerekmektedir. Almanya oturum izni alacak olan Türk vatandaşlarının yerine getirmesi gereken bazı şartlar bulunmaktadır. Bu şartlardan birisi de Almanya oturum izni başvurusu için gerekli olan oturum izni evraklarının hazırlanmasıdır. Bu yazıda Almanya oturum izni alacak olan kişiler için Almanya oturum izni için gerekli evraklar listesi verilmiştir.

  • Almanya oturum izni başvuru formu: Almanya oturum izni başvuru sahibi tarafından eksiksiz olarak doldurulmalıdır.
  • Başvuru sahibinin pasaportu: Almanya’da kalış süresinden sonraki 3 ay geçerli olmalıdır.
  • Oturum izni ücretinin ödendiğini gösteren dekont
  • Almanya’da bulunacak süre boyunca seyahat masraflarının nasıl karşılanacağını gösteren evraklar
  • Başvuru sahibinin sağlık raporu
  • Almanya’da bulunulacak süre boyunca geçerli olan Seyahat Sağlık Sigortası
  • Biyometrik fotoğraf
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği
  • Evlilik ile oturum izni alınmış ise evliliğinizi kanıtlayan evraklar
  • Eğitim için oturum izni alınmış ise Almanya’da eğitim alacağınızı kanıtlayan evraklar, evlilik cüzdanı
  • Almanya’da uzun süreli kalmanız gerektiğini gösteren vize
  • Almanya oturum izni başvurusu yapacak olan kişilerin kimlik belgesi

Almanya Oturum İşlem Ücreti

Almanya’da 90 günden daha fazla ikamet etmek isteyen kişilerin öncelikle uzun süreli Almanya vizesi alması gerekmektedir. Ardından ise Almanya oturum izni başvurusu yapması gerekmektedir. Almanya oturum izni başvurusu yapacak olan kişiler Almanya oturum izni alacak olan kişilerin Almanya oturum izni ücreti ödemesi gerekmektedir.

Almanya oturum izni ücreti belirleme yetkisi tamamen Almanya Hükümetine aittir. Almanya Hükümeti her yıl vize ücretleri ve Almanya oturum izni ücretlerini belirlemektedir. Bu nedenle ücretler her yıl farklılık göstermektedir.

Almanya oturum izni alacak olan kişileri öncelikle Almanya uzun süreli vize başvurusu yapması gerekmektedir. Uzun süreli Almanya vize başvurusu yapacak olan kişilerin öncelikle vize ücreti ödemesi gerekmektedir. Bu ücrette başvuru yapacak olan kişinin yaşına, eğitim, durumuna, mesleğine göre farklılık göstermektedir. Bu ücretin dışında bir ücret ödenmemektedir. Almanya oturum izni başvurusunun yapıldığı Almanya Yabancılar Ofisine ücret ödenmemektedir.

Almanya temsilciliği oturum izni ücreti haricinde başka bir ücret talep etmemektedir. Almanya oturum izni başvuruları reddedilen kişilerin vize ücreti başvuru sahibine geri iade edilmemektedir. Almanya oturum izni başvurusu yapacak olan kişilerin tekrardan oturum izni ücreti ödemesi gerekmektedir.

ÜST
Telefon Yol Tarifi WhatsApp