×

Categories

Almanya Vizesi İşlemleri

Çalışanların, emeklilerin, şirket sahibi olan kişilerin, öğrencilerin ve ev hanımlarının Almanya vizesi alabilmek için bazı şartları yerine getirmeleri gerekmektedir. Schengen ülkeleri arasında yer alan bu ülkeye giriş yapmak istediğinizde pasaport türleri önemli bir yere sahip olacaktır. Bordo pasaport dışında diğer pasaportlar ile 180 gün içerisinde 90 günü aşmamak şartıyla dolaşım hakkınız bulunmaktadır. Ancak bordo pasaporta sahip olan kişilerin mutlaka vize alması ve uygun bir şekilde başvuruda bulunması gerekmektedir. Almanya Vize Başvurusu için sektör içerisinde en deneyimli olan ve profesyonel çalışanlara sahip olduğunu görebileceğiniz adreslerimizden destek alabilirsiniz. Turistik, ticari veya ziyaret gibi kısa süreli seyahatlerinizde veya eğitim gibi uzun süreli seyahat planlarınızda doğru adımları atabilmek için mutlaka profesyonel destekleri almanız gerekecektir.

Kimler Almanya Vizesi Alabilir?

Almanya vizesini kimlerin alabileceği, direkt olarak vizenin türüne göre değişiklik göstermektedir. Çünkü Almanya vize türleri genel manada ülkeye gerçekleştirilecek olan yolculuğun amacına göre şekillenir. Almanya vize türleri şu şekildedir:

  • Almanya Turistik VizeTuristik yönlü geziler, tatil ve eğlence gibi temel gayelerle Almanya’ya gitmek isteyen kişilerin alacağı vize çeşidi bu olmaktadır.
  • Almanya Ticari Vizesiİş seyahati ya da fuar gezmek gibi sebeplerle Almanya’ya gitmek isteyen kişilerin alması gereken vize çeşididir. Bu tür seyahatler kısa süreli olabileceği gibi uzun süreli de olabilir, prosedürlere uygun bir biçimde Almanya sınırları içerisinde dilediğiniz kadar kalabilirsiniz.
  • Almanya Aile Ziyareti VizesiAlmanya’da yaşayan aile, arkadaş ya da akrabaları ziyaret etmek amacıyla seyahat etmek isteyen kişilerin alması lazım olan vize türü bu olmaktadır. Ziyaretinizin uzunluk durumuna göre bilgi vermeniz zorunludur.
  • Almanya Transit Vize: Farklı bir ülkeye giderken Almanya dolaylarından aktarma yapacak kişilerin alması gereken vize türüdür. A tipi vize olarak da adlandırılır. Birçok yer transit vize olarak ifade etse de A tipi vize denildiği zaman yabancılık çekilmemelidir.
  • Almanya Aile Birleşimi VizesiBu vize iki farklı biçimde kullanılabilir. Bunlardan ilki; Türkiye sınırları içerisinde yaşayan Türk kişilerin Almanya’da hayat süren ailelerinin yanına kalıcı olarak yerleşmesi babında alması gereken vize türüdür. İkincisi de; birey Almanya’da yaşam sürüyorsa ve Türkiye sınırlarında yaşayan, 18 yaşını henüz doldurmamış çocukları bulunuyorsa çocuklarını yanına direkt olarak alabilmesi için bu vizeyi almalıdır.
  • Almanya Erasmus VizesiKısa zamanlı personel ve öğrenci değişim programlarından faydalanmak isteyen kişiler bu vizeyi almalıdır.
  • Almanya Yatırımcı Vizesi: Almanya dolaylarında büyük bir iş kurmak, yatırım gerçekleştirerek iş alanının gelişmesini sağlamak ve aynı esnada oturma izni de almak isteyen bireylerin başvurması lazım olan vize tipidir. Eğer yatırım yapma gayeniz varsa ve Almanya’ya seyahat etmek istiyorsanız bu vizeyi almanız en mantıklı karar olacak demektir.
  • Almanya Dil Okulu Vizesi: Almanya’da dil eğitimi görmek isteyen kişiler bu vizeye başvurmalıdır. Bu vize çeşidi, dil eğitiminin 90 günden daha az ya da 90 günden daha uzun olma durumuna göre ikiye ayrılıyor. 90 gün sınırını geçmeyen eğitim süresi olan kişiler Schengen vizesi aldığında bu yeterli olacaktır. 90 günü aşan eğitim süresi olanların ise Almanya Dil Okulu Vizesi alması zorunlu bir kural haline getirilmiştir. Yoğunlaştırılmış Dil Okulu Vizesi almak için ise haftalık dil kursu derslerinin 18 saat olması gerekir. 18 saatin üzerinde de olabilir, bu herhangi bir sorun teşkil etmemektedir. Bu kurallara uyulması gerekir.
  • Almanya Çalışma Vizesi: Almanya dolaylarında çalışmak isteyen kişilerin ve çifte vatandaşlığı olmayanların alması lazım olan vize türü bu olmaktadır. Birçok kişi bu vizeyi alabilmek için referanslar aramaktadır. Referans bulunduğu takdirde vize başvurusu yapılır ve sonuç alınır.
  • Almanya Şoför Vizesi: Bu vizenin alınması için ise bireyin Almanya sınırları içerisinde bir şirkete bağlı biçimde yük taşımacılığı yapacak kişilerin uzun sürecek nakliye işleri açısından alması gereken vize çeşidi olmaktadır. Almanya’da uzun süreli olarak şoförlük mesleğini icra etmek isteyen kişilerin bu vizeyi alması zorunlu tutulmuştur.
  • Almanya Kültürel ve Sportif Etkinlik Vizesi: Almanya dolaylarında gerçekleştirilen herhangi bir sportif ya da kültürel aktiviteye katılmak isteyen kişilerin bu vizeden alması lazımdır. Örneğin bir festivale gidilecekse alınması gereken vize türü Almanya Kültürel ve Sportif Etkinlik Vizesi olmalıdır.

Almanya Vizesi Başvurusu Nereden Yapılır?

Almanya vizesi almak için başvurunun tamamlanması esas olmaktadır. Eğer kişi uzun süreli bir seyahat planı yapıyorsa, Almanya Büyükelçiliği ya da Konsolosluğu'na başvurmalıdır. Şayet kısa süreli bir seyahat planı söz konusuysa da Almanya Konsolosluğu aracılığıyla yetkilendirilen vize merkezlerine başvuru yapılması lazımdır. Bu çok önemlidir.

Almanya Vize Başvurusu Ne Zaman Yapılabilir ve Ne Zaman Yapmalıyım?

Almanya vize başvurusu; seyahatinizin başlangıç tarihinden uygun olan bir süre evvel, yani en az 15 gün önce yapılmalıdır. Schengen vize kararının alınabilmesi adına hemen hemen 4 ila 5 iş günü gibi bir zaman gerekmektedir. Sabırlı bir şekilde süreci takip etmeniz rica edilir.

Fakat başvuruyu yapan bireyin uyruğu, başkonsolosluğun iş yoğunluk durumu ve istenmekte olan vizenin çeşidine göre işlem sürelerinde farklılıklar görülebilir. Almanya’ya gitmenin birçok farklı yolu vardır; hangi yolu seçeceğiniz ise tamamen size kalmıştır. Yolunuzu belirleyen ana unsur ise vizenin türü olmaktadır.

90 gün üzerinde konaklama süreli olan ulusal vizelerin işlem süreleri çok daha uzun olduğundan, planlanan yolculuk başlangıç tarihinden en az 1 ay evvel başvuru yapılması en iyisi olacaktır.

90 gün altı, yani Schengen vizesi başvuruları ise seyahat tarihinden en fazla 180 gün evvel yaptırılabiliyor. Ulusal vize başvuruları ise seyahat tarihinden en erken vakit olarak 90 gün evvel yapılabilir.

İşlemler bu tarihlere göre yapılırsa herhangi bir sorun yaşanmaz. Prosedürlere her daim uyulması esası vardır. Bu konularda genel olarak titiz olmakta fayda var. Başvuru değerlendirme sürecine dair bilgiler ise tam olarak şu şekilde olmaktadır:

  • Almanya Dış Temsilciliği vize başvurunuzu inceler ve alakalı olan kararları alır. Bu bağlam içerisinde ilk olarak vize başvurunuzun yasal olan her koşulu yerine getirip getirmediği incelenir.
  • Vize başvuru değerlendirme süreci 15 güne dek sürebilir. Bu sürecin daha da uzadığı durumlar olabilir. Yasal açıdan tanınan vize başvuru değerlendirme kısmı sürerken, vize başvurunuzun hangi aşamada yer aldığına dair soruların yanıtlanamayacağını kabul etmeniz gerekir. Bunun yanı sıra başvuru işlem süreci ile alakalı sadece başvuru sahibine ve onların yasal temsilcilerine ya da başvuru sahipleri aracılığı ile gönderilen yazılı vekaletnameyle yetki verilen bireylere bilgi iletimi sağlanmaktadır.

Almanya Vize Başvurusu Yaparken İbraz Etmeniz Gereken Evraklar

  • Pasaport
  • Vukuatlı nüfus kayıt örneği (anne ve baba bilgilerini içeren, tarihi yeni)
  • Pasaportun fotokopisi ve eski schengen vizelerinin fotokopisi
  • Mesleki belgeler
  • Vize başvuru formu ile taahhütname
  • Seyahat masraflarına dair belgeler
  • Almanya Ankara Büyükelçiliği'ne yazılmış olan ve seyahat amacını belirten şahsi bir dilekçe örneği
  • Gidiş ve dönüş uçak rezervasyonu, otel rezervasyonu
  • Seyahat Sağlık Sigortası poliçesi
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • 2 adet yeni çekilmiş biyometrik fotoğraf
  • Vize başvuru formu (Almanca ve Türkçe olmak üzere 2 tane)
  • Vize talep dilekçesi
  • Seyahatin bitme gününden sonra en az 3 ay daha sürecek ve 2 boş sayfası olan bir pasaport
  • Mali durumun ne olduğunu ibraz eden maaş bordrosu, aktif bir biçimde kullanılan banka hesabının 3 aylık bir dökümü, ruhsat ve tapu türünde belgeler,
  • Çalışılmaya devam edilen yere dair belgeler ya da başvuran kişi işveren ise imza sirküleri ve vergi levhası,
  • Teminatı otuz bin EUR olan seyahat sağlık sigortası,
  • Erasmus’a benzer programlarda kullanılması için Almanya öğrenci vizesinin alınması gerekiyorsa; kişinin öğrenci belgesi, mezunsa diploması, transkripti ve eğitim masraflarının her birini karşılayabileceği ile alakalı olan teminat belgeleri ve anlaşılan okulu ibraz eden belgeler,
  • Almanya Çalışma Vizesi alınacak ise; başvuru sahibi olan kişinin firmada sahip olduğu görevi ibraz eden belge gereklidir, bunun yanı sıra firmanın vereceği bir referans yazısı da gerekir.
  • Almanya Aile Ziyaret Vizesi almak isteyen biri ise Almanya’da yaşayan aile, arkadaş ya da akrabalardan gönderilmesi gereken davetiye ya da istek mektubunu sunmalıdır.
  • Almanya Aile Birleşimi Vizesi alınması gerekiyorsa; Nüfus Müdürlüğü aracılığı ile alınabilecek olan Uluslararası Evlenme Kayıt Örneği’nin sunulması gerekir.
  • Almanya Yatırımcı Vizesi alınmak isteniyorsa; sertifika ve diplomaların bulunduğu yeterlilik belgeleriyle özgeçmiş, kurulacak olan işe dair belgelerin her biri de sunulması gereken diğer şeylerdir.
  • Kişi Dil Okulu Vizesi için başvuru yapacaksa; kurs tarafından gönderilen kabul belgeleri, kurs ücreti ödeme dekontlarının her biri, var ise eğer daha önceki Almanca kurslarından katılım belgeleri ve motivasyon yazısı sunulması gerekir.
  • İşlemlerden muaf tutulanlar ise 2 yaştan ufak çocuklar, Almanya’da resmi bir ziyaret yapan siyasi liderler olmaktadır.

Almanya vizesi başvuruları en kısa zamanda (5-10 gün) açıklanmaktadır. Takip gerekli mecralardan kişi tarafından yapılmalıdır.

Almanya Vize Başvurusunu Şahsen Mi Yapmak Gerekir?

Almanya vizesi başvurusu her zaman şahsen yapılmalıdır. Her birey kendisi için başvuru yapabilir. Yaşı 18’den küçük olan bireyler dışında herkes kendi başvurusunu kendisi tamamlamakla yükümlüdür. Diğer başvurular geçersiz sayılacaktır.

Bunun yanı sıra son 59 ay içerisinde Schengen Vizesi başvurusu esnasında parmak izi örneği veren bireyler, şahsen başvurma zorunluluğundan muaf tutulmaktadır. Böyle bir durumda başvuru sahipleri, yazılı bir vekalet verdiği takdirde bir kişi yoluyla da başvurusunu kolayca yapabilir.

Almanya Vizesi Başvurusu Sonunda Pasaport Teslimi

Almanya vize başvurusu sonrasında pasaport teslim almak son derece kolaydır. Vize başvuru sonucunuzu ise pasaportunuzu teslim almadan öğrenmeniz mümkün değildir. Vize için başvurduğunuz kuruluş size pasaportunuzu kısa zaman içerisinde teslim edecek demektir.

Vize başvurusunu direkt olarak Almanya Dış Temsilciliği’nden gerçekleştiren kişiler, pasaportunu sadece bu temsilcilikten geri alabilmektedir, bu önemli bir detaydır. Bu durumun imkansız olduğu hallerde ise kişi bir yakınını yetkilendirerek pasaportunu alması için onu temsilciliğe gönderme hakkına sahiptir. Bunun için ibraz edilmesi gereken bir belge elbette ki vardır.

Almanya Vize Başvurusu için Parmak İzi Vermem Gerekiyor Mu?

Almanya vizesi alabilmek için biyometri süreci doğrultusunda parmak izi alınması zorunlu bir kural haline getirilmiştir diyebiliriz. Bir defa parmak izi verdikten ve VIS ibaresi olan bir vize aldıktan sonra 5 seneye değin yapılacak öteki schengen vize başvuruları için yeniden parmak izi vermeye gerek yoktur.

Almanya Vizesi Başvuru Şartları

Sitemiz üzerinden ulaşabileceğiniz yetkililerimiz ile Almanya Vize Başvuru Şartları konusunda görüşmeleri başlatabilirsiniz. Son 5 yıllık süreçte parmak izi ibrazında bulunan kişilerin şahsi olarak konsoloslukta bulunması gerekmemektedir. Sizin yerinize hazırlanacak vize dosyasını sunacak olan yetkililerimiz sayesinde verimli ve pratik adımları atabilirsiniz. Tüm pasaportlarınızın fotokopisini, Almanya vize başvuru formunu, kimlik fotokopisi ve fotoğraf ile gidiş-dönüş olmak üzere uçak rezervasyonlarını belirten evraklarla en uygun dosyaların hazırlanmasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca seyahat edeceğiniz süreleri net biçimde belirtmeniz gerekmektedir. Bu süreler içerisinde maddi gücünüzün yeterli olduğunu gösterecek belgeleri ibraz etmeniz ve mesleğinizle ilgili sunumları doğru biçimde gerçekleştirmeniz gerekmektedir.

Bir de süreye göre olan vize tipi vardır, bunları da şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Almanya Kısa Süreli Vize (C Tipi Vize): Ülke genelinde yer alma süresi 90 günü geçmeyecek olan kişilerin alabileceği Schengen vize çeşidi C tipi vize olarak bilinmektedir. Bu vize türüne; Almanya Ticari Vizesi, Almanya Turistik Vizesi ve Aile Ziyareti Vizesi de dahil edilmektedir diyebiliriz.

  • Almanya Uzun Süreli Ulusal Vize (D Tipi): Almanya genelinde aralıksız biçimde 90 gün ve üzerinde kalacak olan kişiler bu vizeyi almak ile yükümlü olmaktadır. Bu vize çeşidi, ikamet edilmesi için verilir. Uzun zamanlı bir vize olduğu için başvuruları hiçbir zaman vize merkezleri tarafından alınmaz. Sadece Alman Konsoloslukları ve Büyükelçilikleri bu işlemi yapabilir. D tipi olan vizeye; Erasmus Vizesi, Çalışma Vizesi ve Almanya Aile Birleşimi Vizesi dahil edilmektedir. Hangi vize türünün seçileceği ise kişinin inisiyatifi dahilinde olmakta ve buna göre şekillenmektedir.

Almanya Vize Randevusu

Uluslararası yolculuklarda vize almak gerekebilir. Bunlar her ülkede olmasa bile bazı ülkelere giriş için vize almamız gerekir. Bu ülkelerden birisi de Almanya’dır. Almanya’ya seyahat için vize almamız gerekir. Almanya Schengen bölgesinde olduğundan Schengen vizesi almamız gerekir. Daha öncesinde farklı ülkelerden Schengen vizesi almışsanız Almanya seyahatiniz için tekrardan almanıza gerek yoktur.  Peki bu vizeyi nasıl alabiliriz? Öncelikle Almanya Konsolosluğu'ndan veya Ankara Almanya Büyükelçiliği'nden Almanya vize randevusu almamız gerekir. Bu randevuyu alırken işlemler uzun sürebileceğinden seyahatten en az 1 öncesine almamız gerekir.

Almanya Vize Randevuları Ne Zaman Açılacak?

25 Haziran 2022 tarihine kadar korona virüs sebebiyle seyahat kısıtlaması vardı. Ancak 25 Haziran 2022 tarihinden itibaren Türkiye’den Almanya’ya tüm kategorilerde (turistik dahil) aşılanan kişiler seyahat edebilecek. Vize başvurusu için herhangi bir aşı şartı olmadığından yolculuk planı yapan herkes vize başvurusu yapabilir.

Almanya Vize Randevusu Nasıl Alınır? (Almanya Vize Randevusu Alma)

Almanya’ya seyahat için almamız gereken vize Schengen vizesidir. Almanya vize randevusu buraya tıklayarak alabilirsiniz. Almanya konsoloslukları ve Almanya konsolosluklarının verdiği yetkili merkezler randevusuz işlem vermemektedir. Bu nedenle mutlaka randevu almanız gerekir. Ayrıca Alacağınız Schengen vizesi Schengen bölgesindeki ülkeler tarafından da geçerli olacağından tekrar o ülkeler için almanıza gerek kalmayacaktır. Ayrıca turizm acenteleri aracılığıyla başvurunuzu daha rahat bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Almanya Vize Randevu Sorgulama

Schengen vizesi için aldığınız Almanya vize randevusunu takip etmek için buraya tıklayabilirsiniz. Bu site aracılığı ile başvuru takibi yapabiliriniz. Turizm acenteleri tarafından yapılan başvuruları turizm acentelerinden sorgulayabilirsiniz.  Veya 0 850 460 84 93 numarasını arayarak detaylı bir şekilde iletişim kurabilirsiniz. Bu sayede Almanya vize randevu sorgulama işlemini bu sayede gerçekleştirmiş olursunuz.

Almanya Vize Randevu Ücreti

Schengen vizesini alabilmek için Almanya vize randevusu almamız gerekir. Bunun için bir başvuru bedeli vardır.  Başvuru ücreti 30 EURO olarak belirlenmiştir. Bu fiyata Almanya vize harç ücreti dahil değildir. Almanya vize ücreti 60 EURO olarak belirlenmiştir. Ayrıca ek ücret ödeyerek danışmanlık da alabilir. Bu fiyat ise 40 EURO olarak belirlenmiştir. Tüm hizmetlerden yararlanmak için 130 EURO ödenmesi gerekir. Çalışma vizesi ve aile birleşim vizesi için 250 EURO ödenmesi gerekir.

Almanya Vize Randevu Tarihi Değiştirme Nasıl Yapılır?

Almanya vize randevusu aldığınız takdirde belirlenen günde gitmeniz gerekir. İnsanlık hali olur da bir işiniz çıkar ve randevu tarihini değiştirmek isterseniz buraya tıklayın. 0 850 460 84 93 numarasını arayarak vize işlemlerinizi yönetebilirsiniz. Bu link ile randevu işlemlerini halledebilirsiniz.  Ayrıca randevuyu iptal edip yeni randevu da alabilirsiniz.

Almanya Vize Randevusu Kaç Gün Sonraya Veriliyor?

Almanya vize randevusu başvuru talebinde en erken süreye randevu verilir. Sonuçlar ise 5-7 gün arasında belli olur. Trabzon -Bursa gibi illerde bu süre uzayabilir. Ayrıca Türkiye’den başvuru yapan farklı uyruklu insanların sonuçlanma süresi 30 güne kadar uzayabilir. Bunların dışında Ramazan Bayramı, Kurban Bayramı, Paskalya Bayramı gibi çeşitli bayramların olduğu tarihlerde süreç uzayabilir.  Konsolosluğun yoğunluğuna göre de değişebilir. Ayrıca başvuru için en az 15 en fazla 180 gün öncesinden randevu almanız gerekir.

Almanya Vize Randevu İptali (Almanya Vize Randevu Erteleme)

Almanya vize randevusu aldığımız zaman belirtilen tarihte gitmemiz gerekir. İşimiz çıktığında veya planımız iptal olduğunda bu randevuyu iptal etmemiz gerekir. Olası durumlarda iptal etmek için buraya tıklayın. Veya 0 850 460 84 93 numarasını arayarak vize işlemleri hakkında bilgi alabilirsiniz. 

Almanya Schengen Vizesi için Randevu Nasıl Alınır?

Almanya Schengen vizesi, 180 günü kapsayan bir zaman dilimi içerisinde 90 günü aşmayacak kısa süreli yolculuklar açısından gerekli olan bir vize çeşididir. Bu vizeyi alabilmek adına alacağınız randevuyu ise schengen.idata.com.tr internet adresi üzerinden alabilirsiniz.

01.07.2021 tarihi ve sonrası için alınmak istenen schengen vize randevularını ön ödemeli şekilde schengen.idata.com.tr üzerinden oluşturmak da pekala mümkün olmaktadır. Böyle konularda tarih takiplerini de çok iyi bir şekilde yapmanızı tavsiye ederiz.

Schengen vizesi, Avrupa Birliği dahilinde 1995 senesi itibarıyla yürürlüğe girmiştir. Bahsi geçen sözleşmeyi imzalayan ülkeler, Schengen Bölgesi haricinde kalan ülkelere ilişkin olan sınır geçişleri bakımından ortak kurallar koymaya başlamıştır.

Almanya Vizesi için Pasaport Takibi ve Vize Sonucu Sorgulama

Almanya vizesi için birçok kişi pasaport takibinin ve vize sonucu sorgulamanın nasıl yapıldığını merak etmektedir. Yine idata.com.tr üzerinden başvuru takip seçeneğine tıklayarak tüm takiplerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

https://idata.com.tr/de/tr/p/basvuru-takip-de linki üzerinden tüm genel işlem takibinizi kolaylıkla yapabilirsiniz. Covid aşısı olan kişiler 25 Haziran 2021 tarihi itibarı ile Almanya vize başvuru işlemleri yapmaya başlamıştır. Başvurular şu anda halen devam etmektedir.

Almanya Vizesi için Biyometri işlemi (VIS) Ne Demek?

Almanya vizesi alabilmek adına hazırlanması gereken evrakların yanında başvuru esnasında orada yer alan kişilerin parmak izi taraması olarak bilinen ve kimlikte sahtecilik durumunu engelleyen biyometri işleminin de yapılması lazımdır. Buna VIS işlemi de denir. Zorunlu nedenlerden dolayı biyometri işleminden muaf olan bireyler de vardır.

Vize başvurusu yaparken parmak izi, biyometrik fotoğraf gibi araçların alınması bakımından uygulanan biyometri işlemi, 25 Eylül 2014 tarihi itibarıyla Almanya vizesi için de uygulanmaya başlanmış olmaktadır. Almanya vizesi başvurusu yapan bireyler, vize başvurularının bir ögesi olarak Biyometri İşlemi yaptırmakla yükümlüdür. Bu işlemin bir diğer adı ise parmak izi taramasıdır.

  • 2 yaş altında yer alan çocuklardan parmak izi almak imkansızdır bu nedenle bu işlemden tamamen muaf tutulurlar.
  • Kişinin parmağında hasar ya da kına gibi durumların olmaması gerekir. Aksi halde sağlıklı bir parmak izi alma işlemi gerçekleştirilemez. Böylece işlemler aksamaya başlar.
Almanya Vize Reddi ve Redde İtiraz Nasıl Yapılır?

 

Almanya Vize Reddi ve Redde İtiraz Nasıl Yapılır?

Almanya Vizesi için Fotoğraf Ölçüsü ve Standartları

Almanya vizesi almak için belirlenmiş olan fotoğraf ölçüsü ve standartları vardır. Almanya vize fotoğraflarının boyutları her zaman için 35 x 45 mm olmak zorundadır. Bahsi geçen fotoğrafta baş ölçüsü ise saç da dahil olacak biçimde başın fotoğrafta tam olarak fotoğrafın p ila 80’ini kapsıyor olmasıdır. Milimetre olarak ise 32 ila 36 mm kadar olması lazım gelir. Şapka ve bandana gibi şeyler takmak yasaktır. Dini nedenlerle kullanılan başörtüsü, şal gibi ürünler ise çene ve alnı gösterecek biçimde takılırsa sorun teşkil etmez.

Almanya Vize Reddi ve Redde İtiraz Nasıl Yapılır?

Almanya vize başvurunuz reddedildiyse ve bunun nedenini bir türlü anlayamadıysanız, vize kısmında verilen her bir kararın yeniden incelenmesini isteyebilirsiniz. Bu da zaten resmi merciin verdiği karara itiraz etme hakkınızı beraberinde getirir. Şahsen itirazda bulunma hakkınız vardır.

Bunun yanı sıra başka birini (avukat ya da bir temsilci) yetkili gösterebilirsiniz. Birini yetkili gösterdiğiniz sürece sizin tarafınızdan imzalanmış olan vekaletname olması gerekmektedir. 18 yaşını dolduran ya da daha ufak olan çocukların itirazı ise velayet sahibi ya da sahipleri tarafından bildirilmelidir.

Red cevabı içerisinde yasal olan düzenlemeye ilişkin olan bilgilendirme yer alıyorsa (mesela Schengen vizesinde) dikkatli olunması gereken durum aşağıdaki gibi olmaktadır:

Red yanıtının gelmesinden en geç 1 ay sonrasında vize kısmına itiraz dilekçesinin gönderilmiş olması lazımdır. İtiraz dilekçesi ise Almanca dilinde yazılmış olmalıdır. Şahsen imzalanması zorunlu bir durumdur. Faks ya da posta yolu ile en son ihtimal olarak tarayıcıdan geçirilerek elektronik postaya eklenerek ibraz edilmelidir.

Belirlenmiş özel bir form bulunmamaktadır. Bunun yanı sıra vize bölümüne gönderilmiş olan itiraz dilekçesini iliştirebilmek amacıyla red yanıtında bulunmakta olan altı ya da yedi haneye sahip olan rakam kodu, isim, doğum tarihi ve e-mail adresinin verilmesi rica edilir.

İtiraz dilekçesi içerisinde bir adet açıklamanın yer alması gerekir. Kişiye verilen red cevabında ifade edilen sebeplere değinilmesi önemlidir. Yazıda beyan edilen nedenler olduğunca Almanca diline tercüme edilmiş olmalıdır ve evraklarla da belgelenmelidir. Vize kısmına ibraz edilen evrakların yeniden gönderilmesi gerekmez. Tekrardan Almanya vize ücreti asla alınmaz.

Almanya vize başvurusu reddinin birçok sebebi bulunabilir. Bunları şu şekilde anlatabiliriz:

  • Seyahat belgelerinde eksiklerin olması ya da sunulmuş olan her bir evrakın inandırıcı bulunmaması,
  • Yeteri kadar finansal kanıtın yer almaması,
  • Kişinin ülkesine geri döneceğine dair bir inancın meydana gelmemesi durumu,
  • Seyahat sağlık sigortasının uygunsuz bulunması,
  • Başvuru sahibinin Schengen üyesi ülkeye giriş yasağının yer alması gibi durumlar Almanya vizesi başvuru reddini oluşturur.
Almanya Vizesi için Gerekli Belgeler

 

Almanya Vizesi için Gerekli Belgeler

 

Almanya Vize Reddi Sonrası Yeni Başvuru Yapabilir Miyim?

Almanya vize reddi sonrasında kişi yeniden başvuru yapmak istiyorsa bunu elbette gerçekleştirebilir. Kendisine en yakın vize başvuru dairesine gitmesi yeterli olacak demektir. Fakat vize talebi reddi sonrasında itiraz yapıldıysa bu itirazın sonuçlanmasını beklemek çok daha yerinde bir karar olacaktır.

Fakat unutulmaması gereken bir şey vardır: Önceki dosyada yer alan red kararı yeni başvuru esnasında kötü bir referans olacaktır. Bu nedenle güçlü bir dosya hazırlamakta kesinlikle yarar vardır diyebiliriz. Esasen tercih edilen durum elbette hiçbir şekilde Almanya vize reddi alınmamış olunmasıdır.

İlk vize başvurusunun çok önemli olmasının ana nedenlerinden biri de bu olmaktadır. Vize reddi sonrasında hazırlanmış olan dosyada yer alacak vize talep dilekçesi sınırları içerisinde durum özetlemesi yapılmalıdır. Fakat önceki red nedenlerinin tamamen ortadan kalktığından emin olunması gerekir.

Çünkü red referansına sahip olması ile bilinen bir dosyayı konsolosluk gözü ile ve konsolosluğun değerlendirme çerçevesi göz önüne alınarak yeniden hazırlamak lazımdır. Vize reddi alınmışsa ve tekrardan Almanya vize başvurusu gerçekleştirilmek isteniyorsa kişi kendine en yakın vize başvuru ofisini ziyaret etmelidir. Böylece güçlü bir dosya hazırlanması da mümkün hale gelir.

Almanya Vizesi için Gerekli Belgeler

İki tür Almanya vizesi vardır. Bunlardan ilki kısa süreli vizedir. Kısa süreli vizenin süresi, en fazla 90 gündür. Kısa süreli vizeye başvurular, eğitim, kültürel faaliyetler, gezi, aile ziyareti, iş toplantıları, fuarlar gibi nedenlerle 90 günü aşmayacak sürede Almanya’da bulunmak isteyen vatandaşlar tarafından yapılmaktadır. Schengen vizesi olarak da bilinen kısa dönem Almanya vize işlem ve prosedürleri Almanya Konsolosluğu'nun belirlediği aracı kurumlarda gerçekleştirilir. Schengen vizesi almak isteyenler, aracı kurumlara gerekli belgelerini teslim ederek başvurularını tamamlarlar. Mülakat gerektirmeyen bu kısa dönem Almanya vize başvuru sonuçları için kısa sürede sonuç alınmaktadır. Schengen vizesi için gerekli belgeler şunlardır:

  • Pasaport

  • 2 adet biyometrik fotoğraf (Son 6 ay içinde çekilmiş olmalıdır.)

  •  Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği

  • Kimlik fotokopisi

  • İkametgâh belgesi

  • Çalışan belgesi ve çalışma izinleri

  • Son 3 aylık banka hesap dökümü

  • Almanya’da kalınacak yerin belgeli tescili (otelde konaklama durumunda ödemesi yapılmış otel rezervasyonu, aile yanında kalındığı durumlarda aileden alınacak davetiye belgesi)

  • Uçak rezervasyonu

  • 30,000 Euro teminatlı sağlık sigortası belgesi (Tüm Schengen ülkelerinde geçerli olmak zorundadır.)

Almanya vizesi için gerekli evraklardan biri olan pasaport, 10 yıldan eski olmamalı, vizenin bitiş zamanından en az 3 ay sonraki tarihe kadar geçerli olmalıdır. Pasaportun en az 2 boş sayfası olmalı, geçerli olmayan tüm eski pasaportlar da başvuruda gösterilmelidir. Evlenme nedeniyle soyadının değişmesinden dolayı, evlilik öncesi pasaportlar kabul edilmemektedir. Evlendikten sonra pasaportların yenilenmesi ve güncellenmesi gerekmektedir. Vizenin en önemli belgelerinden biri de başvuru formudur. Formda bulunan tüm alanların eksiksiz olarak doldurulması gerekmektedir. Form, başvuru sahibi tarafından doldurulup imzalanmalıdır. Eğer başvuru sahibi, başvuruyu şahsen yapamayacaksa ıslak imza, vekâlet formu ve vekâleti alan şahsın kimlik fotokopisi belgeye eklenmelidir.

Almanya Vize Ücreti

ÜST
Telefon Yol Tarifi WhatsApp