Amerika Turistik Vize

Amerika turistik vize alımı için kişilerin hem evrak hazırlaması hem de harç bedellerini yatırması gerekiyor. Günümüzde en zor vize alınan ülkelerden birisi olan Amerika’ya dünya genelinden birçok ziyaretçi akın ediyor. Bu nedenle de ülke dışarıdan gelen kişilerden mutlaka vize talebinde bulunuyor. Bu işlemin yapılmasında dikkat edilmesi gereken husus hem evrakların eksiksiz olması hem de yeterli güncellikte olmasıdır.

Amerika B1/B2 Vizesi Nedir?

Amerika’ya seyahat edecek vatandaşların sıklıkla sorduğu sorulardan biri de Amerika B1/B2 vizesi nedir sorusu olmaktadır. Kategori B vizeleri, Amerika Birleşik Devletleri'ne iş ve turistik seyahatler için verilen bir tür ziyaretçi (göçmen olmayan geçici) vizesidir. Genel olarak konuşursak, B1 vizesi işle ilgili projeler içindir, B2 vizesi ise turizm ve eğlence içindir. Hükümet, Amerika Birleşik Devletleri'nde kaldıkları süre boyunca turizm faaliyetleri için Amerika Birleşik Devletleri içinde seyahat etmeyi planlayan iş amaçlı seyahat edenler için de B1/B2 vizesi verebilir. B1 vizesi, işle alakalı geçici bir proje hakkında çalışırken Amerika Birleşik Devletleri'nde 6 aydan az zaman geçirmesi gereken gezginler için idealdir. Amerika Birleşik Devletleri'ndeki işinizin 6 aydan uzun sürmesi bekleniyorsa, bunun yerine ülkede daha uzun süre kalmanıza izin veren bir göçmen vizesine başvurmalısınız. B1 vizesi sahipleri uzatma talep etme imkanına sahiptir, ancak yalnızca ilk projenin beklentileri 6 aydan az olduğunda bu geçerlidir. Amerika Birleşik Devletleri'nde 6 aydan az kalan turistler B2 turist vizesine başvurabilirler. B1 vizesinde olduğu gibi, B2 vize sahibi belirli durumlarda uzatma talebinde bulunabilir. Uzatma ile birlikte katı kurallar geçerlidir ve ziyaretçi vizenizin süresi dolmadan gerekli belgeleri teslim etmeniz gerekmektedir.

Amerika B1/B2 Vizesi Nasıl Alınır?

Turistik ya da ticari amaçlar için Amerika’ya seyahat edecekler Amerika B1/B2 vizesi nasıl alınır diye merak etmektedir. Bu vizeyi almak için başvuru formunu doldurmanız ve gereken belgeleri konsolosluğa teslim etmeniz lazımdır. Başvuru formunda, kimliğiniz ve Amerika Birleşik Devletleri'ne seyahatinizin nedenleri hakkında bazı özel bilgiler vermeniz istenecektir. Daha sonra, ikamet ettiğiniz yerdeki Amerika Birleşik Devletleri büyükelçiliğinin konsolosluk hizmetleri, başvurunuzu inceleyecek ve vizeye uygun olup olmadığınıza karar verecektir. Elbette formu çok dikkatli bir şekilde doldurmanız ve verdiğiniz cevaplara dikkat etmeniz ve aynı zamanda tamamen içtenlikle cevap vermeniz gerekecektir. Formu doldurduktan sonra zorunlu bir mülakattan oluşan ikinci bir aşamadan geçmeniz gerekeceğini unutmamak gerekir. Bu görüşme sırasında bir personel daha fazla ayrıntı almak için başvuru formunda verdiğiniz cevaplara geri dönecek ve gerekirse size ek sorular soracaktır. Bu nedenle başvuru formunu ve dilekçeyi doğru veriler ile doldurmaya ve tüm belgelerin tutarlı ve eksiksiz olmasına dikkat etmeniz lazım.

Amerika B1/B2 Vizesi Nereden Alınır?

Amerika vizesi faklı istekler için ve bu yönde verilen Amerika Birleşik Devletleri konsolosluklarınca verilebilen bir vize çeşididir. Turist amacı ile alınabilecek vize çeşitlerinde farklı maddeler ve koşullar istenerek alınabilecek bir vizedir. Her turistin kendi amacına göre belirli kriterler vardır. Vize başvurusu yaptıktan sonra mülakatta başvuru yapan kişilerin açık ve yalın bir biçimde kendilerini ifade etmeleri gerekmektedir. Herhangi bir yanlış bilgide vize kesinlikle çıkarılmayacaktır.

Vizeyi çıkarmak istediğiniz süreye göre şartlar değişiklik göstermektedir. 6 aylık istemiş olduğunuz bir vize süresi ile 5 yıllık süreli istemiş olduğunuz vize türlerinin şartları farklılık gösterebilir. Bu kapsamda sağlam bir araştırma yaparak istenilen maddeleri iyice anlamanız çok önemlidir. Aksi taktirde vizeniz sıkıntıya girer ve alamazsınız.

Vize başvurularında turistik olarak almak istediğiniz vize türlerinde tekrardan ülkenize geri döneceğinizin garantisini göstermeniz gerekmektedir. Bu durumu resmi belgeler ile kanıtlamanız gerekmektedir. Kanıtladıktan sonra vizeyi alabilirsiniz.

Amerika B1/B2 Vizesi KGünde Çıkar?

Özellikle COVID salgınının yaygın olduğu bu dönemde vize verimi acil durumlar için öncelik tanınarak verilmektedir. Turistik olarak alınacak olan vize tipleri için şu an 2023 yılı içi randevu verimine karar verilmiştir. Vize başvuruları uzun bir dönem Amerika için kapanmıştır. Eğer hali hazırda bir başvurunuz var ise ve mülakat zamanı daha erken bir tarihe alınırsa vizeniz ortalama 2 iş günü içerisinde çıkmaktadır.

İş seyahati için yapılacak başvurular için bir mülakat randevusu bekletişmesi söz konusu olmaz. Hatta mülakat yapılmaz. Bu yüzden iş dolayısı ile vize almak isterseniz kısa sürede alabilirsiniz. Ticari açıdan bir vize almak istiyorsanız anlaşmalı olduğunuz firmanın size istek göndermesi yeterli olacaktır. Firmanın istek göndermesi için ise sizin o firmaya bir davet dilekçesi göndermeniz yeterli olacaktır. Dilekçenizi gönderdikten sonra süreç başlar.

Davetiniz geldikten sonra gerekli olan birkaç evrağıda tamamlamanız gerekmektedir. Bu evraklarpasaport bilgileri, davetiye gönderen firmanın gerekli belgeleri vb. Evraklardır.

Amerika Turistik Vize Ne Zaman Çıkar?

Amerika turistik vizenin alımı kurumların yoğunluğu ile ilgilidir. Amerikan Konsoloslukları en yoğun yabancı kurumlar arasındadır. Resmi bayramlarda, dini bayramlarda ve hafta sonlarında hizmet vermezler. Bununla birlikte evraklarınızda eksiklik var ise bu durumda vize sürecinizin uzamasına neden olur. Böyle durumlarda dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan birisi evrakların eksiksiz olmasıdır. Vize dosyanızı sunduktan sonra en geç 15 iş günü içerisinde vizenizi alabilme imkanı vardır.

Amerika B1/B2 Vize Başvurusu

B1/B2 vize kombinasyonu, Amerika Birleşik Devletleri'nde iş girişimlerinden önce, sırasında veya sonrasında seyahat etmek isteyen iş seyahatinde olanlar için harika bir çözümdür. Standart bir vizenin, vize sahibinin onaylanmış iş amaçlarına dayalı biçimde gideceği yerleri kısıtlayabildiği hallerde, bir B1/B2 vizesi, hamiline, ülkede kaldığı süre boyunca Amerika Birleşik Devletleri içinde herhangi bir yere seyahat etmesine izin verecektir. Bu, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki sınırlı vaktinden tam anlamı ile faydalanmak isteyen iş gezisinde olanlar için mühim ölçüde daha çok esneklik vadeder. Bu vizeleri edinebilmek için Amerika B1/B2 vize başvurusu yapmak gerekmektedir. Vize başvurusu için bütün evraklarınızı hazırlamanız ve Amerikan konsolosluğuna başvuru gerçekleştirmeniz gerekmektedir. İster bir iş gezisi, ister turistik veya tıbbi bir gezi olsun, B tipi vizeye başvurmak için önce resmi bir form olan DS-160'ı doldurmanız gerekir. Bu, vize başvuru formu olmaktadır. Vize başvuru formunun eksiksiz biçimde doldurulması ve konsolosluğa teslim edilmesi önemlidir.

Amerika B1/B2 Vize Randevusu

Vize başvurunuzu yapmadan önce standartlar da geçerli olan vize formunu doldurmanız gerekmektedir. Bu formu elektronik olarak ve ingilizce doldurmanız gerekmektedir. Form da belirtmiş olduğunuz bilgileri mülakat randevunuz da resmi olarak sunmanız istenecektir. Bu yüzden formda her ne beyan edecekseniz çok dikkatli olmalısınız. Resmi olarak kanıtlayamayacağınız hiç birşeyi yazmamalısınız. Formu doldururken sorun yaşıyorsanız bir danışmanlık almanız faydalı olacaktır.

Tüm evraklarınızı sorunsuz bir şekilde tamamlamalı ve gereken yere amanında ulaştırmalısınız. Eksik herhangi bir evrağınız olduğunda yetkililer sizinle iletişime geçerek en kısa sürede tamamlamanızı isteyeceklerdir.

Vize ücretini ödedikten sonra vize başvurunuz için randevu almanız gerekmektedir. Başvuruya mutlaka kendiniz gitmelisiniz. Çünkü parmak iziniz alınacak ve mülakata gireceksiniz. Mülakat öncesi dikkat etmeniz gerekenler ile ilgili bir danışmanlık alabilirsiniz. Bu sayede mülakata daha bilgili ve daha güvende girebilirsiniz. Eğer planlı bir seyahatiniz var ve vize almanız gerekiyorsa mülakat randevunuzu 1 ay öncesinden almanız yararınıza olacaktır.

Amerika Turistik Vize Evrakları

Amerika’ya gitmeyi düşünen Türk vatandaşlarının vize sürecinde hazırlaması gereken birçok evrak bulunuyor. Bu evrakları şu şekilde sıralamak mümkündür:

- İngilizce olarak doldurulmuş başvuru formu

- Dilekçe

- Davetiye

- Seyahat sağlık sigortası

- Geçerli bir pasaport, varsa eski pasaportlar

- Nüfus cüzdan fotokopisi

- Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği

Biyometrik fotoğraf da istenilenler arasındadır. Aynı zamanda otel ve uçak rezervasyonları, finansal durumu gösteren belgeler ile meslek belgeleri de turistik vize kapsamında istenilen belgeler arasında yer alıyor. Bu işlemleri yapabilmek için başvuru formunun vize türünü destekleyecek nitelikte doldurulması son derece önemlidir. Buna ek olarak vize dilekçenizde mutlaka tarih ve ıslak imza bulunmasına da özen göstermeniz gerekiyor. Amerika turistik vizesi için kişilerin seyahatlerinden bir ay öncesinden tüm işlemlere başlamaları gerekiyor. Bu süreçte evraklarınızın tam teşekküllü olarak teslim edilmesi vizeyi daha kolay almanız için önemlidir.

ÜST
Telefon Yol Tarifi WhatsApp