Amerika Ticari Vize

Amerika Ticari Vizesi

Amerika Birleşik Devletleri’ne ticari faaliyet gerçekleştirmek için gidecek olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Amerika ticari vize (B1 vizesi) başvurusunda bulunması gerekir. B1 ticari vizesi, Göçmen Olmayan Vize kategorisinde yer almaktadır. Kişi, Türkiye’de çalıştığı şirket/kurum aracılığı ile iş, seminer, konferans, kongre, toplantı ya da buna benzer etkinlikler için Amerika’ya gidecekse ticari vize başvurusu yapar. Amerika’ya vize ile girmesi zorunlu olan herkes, ticari faaliyet kapsamındaki ziyaretleri için vize alır.

Çalıştığınız şirket/işletme/kurum/kuruluş sizi Amerika Birleşik Devletleri'ne iş için gönderecekse bu, ortak bir başvuru süreciyle gerçekleştirilir. Bu arada yeni yönetmelik gereği Amerika ticari vizesi, aynı kategoride olduğu turist vizesi ile birleştirilmiştir. 180 gün içinde en fazla 90 günlük bir seyahat izni veren ticari vize ile turistik vize, B1/B2 turist vizesi şeklinde ortak bir çatı altında toplanmıştır. Dolayısıyla Amerika ticari vize başvurunuz B1/B2 turist vizesi kategorisi kapsamında değerlendirilecektir.

Amerika Ticari Vize Nasıl Alınır?

Amerika ticari vize ya da diğer adıyla B1 vizesi nasıl alınır? Amerika ticari vize alabilmek için ABD’de bulunan ev sahibi işverenden bir davetiyeye ihtiyacınız vardır. Ticari vize davetiyesi çoğunlukla serbest bir biçimde kaleme alınmış, mutlaka mühürlü ve imzalı olmalıdır. ABD’deki ev sahibi şirket/işletme/kurum/kuruluş sahibi, sizin seyahat amacınızı açıklayan bir metin yazar. Bu ticari vize davetiyesi size ulaştıktan sonra Amerika ticari vize başvuru sayfasındaki başvuru formuyla birlikte sisteme yüklenir. Ticari vize davetiyesinin yanı sıra, başvurunuz sırasında sisteme yüklemeniz gereken başka bazı evraklar da bulunmaktadır.

Ticari vize almak için Amerikan Büyükelçiliği’nin resmî web sitesindeki DS-160 başvuru formu, başvurunuzun temelini oluşturmaktadır. Bu yüzden formun nasıl doldurulması gerektiğine dair ayrıntılı bir bilgi dağarcığına sahip olmak önemlidir. Bu konuda size Amerika ticari vize danışmanlarımız yardımcı olacaktır.

Amerika Ticari Vize Nereden Alınır?

Amerika ticari (B1) vize başvurularınızı Amerika Büyükelçiliği, Konsolosluğu, Başkonsolosluğu, Fahri Konsolosluğu ya da MyVize aracılığıyla yaparak alabilirsiniz. Ticari vize başvuruları, yukarıda da bahsedildiği üzere artık B1/B2 ziyaretçi vizesi kapsamında değerlendirilmektedir. Amerika’ya ticari faaliyet amaçlı gidebilmeniz için almanız gereken vize, büyükelçilik tarafından pasaportunuza işlenir. Vizenizin pasaportunuza işlenmesinden önceki değerlendirme süreci ise konsolosluk memurları tarafından titizlikle yönetilir. Amerika ticari vize başvurunuz için hazırladığınız evrak dosyasında herhangi bir eksiklik olup olmadığı kontrol edilir. Daha sonra dosya içindeki evrakların arasında çelişkili ifadeler ya da bilgiler var mı, buna bakılır. Islak imzalı olması ya da mutlaka antetli kâğıtla sunulması gereken belgeler konsolosluk memurlarının özel olarak dikkat ettiği hususlardır. Büyükelçilik sizi, evraklarınızın kontrolü sonrası vize mülakatına da davet edebilir. Vize mülakatını da tamamlamanız sonrasında Amerika ticari vize başvurunuz tekrar değerlendirmeye alınır. Eğer vize başvurunuz olumlu sonuçlanırsa başvuruda ibraz ettiğiniz pasaportunuza vizeniz basılır ve tarafınıza gönderilir.

Amerika Ticari Vize Kaç Günde Çıkar?

Amerika ticari vizesinin sonuçlanma süresi yasal olarak 5 iş günüdür. Ancak ilgili makamın yoğunluğuna ve resmî tatillere bağlı olarak bu süreç bazen daha uzun olabilir. Amerika Ticari Vize Başvurusunda bulunmak isteyen kişilerin, randevu tarihinin geç verilmesini göz önünde bulundurarak işlemlerini en erken sürede başlatması tavsiye edilmektedir. Seyahat tarihinden 3 ay öncesine kadar başvuru yapma hakkı kişilere tanınmıştır. Bu nedenle yaşanacak gecikmelerden Amerika Ankara Büyükelçiliği veya Amerika İstanbul Başkonsolosluğu sorumlu değildir.

Amerika Birleşik Devleri'ne geçici ticari ziyaret amacı ile seyahat etmek isteyen kişiler Göçmen Olmayan Vize Kategorisi'nde başvuruda bulunmalıdır. Amerika B1 Ticari Vize Başvurusu için bölge ayrımı olmaksızın her birey işlemlerini Ankara Amerika Büyükelçiliği ve İstanbul Amerika Başkonsolosluğu aracılığı ile gerçekleştirebilmektedir. Ankara ve İstanbul olarak tercih edilen başvuru şehri randevudan ancak 24 saat öncesine kadar değiştirilebilmektedir. Aksi halde Ankara Büyükelçiliği üzerinden randevu kaydı oluşturmuş başvuru sahibi İstanbul Başkonsolosluğu'nda mülakata katılamaz.

Amerika ticari vize nedir, nasıl alınır?

Amerika ticari vize nedir, nasıl alınır?

Amerika Ticari Vize İşlemleri

Amerika ticari vize işlemleri konusunda yardım almanız gerekiyorsa bu yazı sizin için ufak bir rehber niteliği taşıyor olabilir. ABD’ye giderek ticari bir aktivite yapmak isteyen TC bireylerinin göçmen olmayan vize kısmından ticari vize başvurusu yapmaları zorunludur. Amerika ticari vizesi, ülkemizde bağlı bulunduğu merci aracılığı ile belli bir süre Amerika’da bulunmak isteyen firma sahiplerinin ya da bir firmaya bağlı çalışanların başvurduğu bir vize seçeneğidir diyebiliriz. Amerika ticari vizesi, başvuru sahibi kişinin mesleği ile alakalı durumuna göre hazırlaması gereken bazı evraklar bulunmaktadır. Amerika vizesi için başvuran kişi Amerika’daki iş aktivitelerinin gerekliliğini de ifade etmelidir. Her şeyin bu şekilde kanıtlanabilir olması işlerinizi her açıdan daha da kolay bir hale getirecek demektir. Böylece kişisel zamanınız da tamamen size kalır. Amerika ticari vizesini aldıktan sonra herhangi bir iş aktivitesi için Amerika’ya dilediğiniz gibi gidebilirsiniz. Vize talep dilekçesi oluşturmayı da hiçbir biçimde unutmamalısınız. Ancak böyle bir sonuç alabilirsiniz. Her zaman için dikkatli olmanızı tavsiye ettiğimizi de unutmayınız.

Amerika Ticari Vize Başvurusu

Amerika ticari vize başvurusu ile aldığınız vize size Amerika Birleşik Devletleri'ne ticari amaçlarla seyahat etme hakkı verir. Amerika ticari B-1 iş vizesi, iş amaçlı misafir olarak Amerika Birleşik Devletleri'ne seyahat etmenize imkân verir. Seyahatin amacına veya türüne bağlı olarak çeşitli vize türleri vardır.

Genel olarak Amerika vizeleri iki ana gruba ayrılır: göçmen vizeleri ve göçmen olmayan vizeler. Göçmen vizeleri, Amerika Birleşik Devletleri'nde daimî ikamet amacıyla seyahat etmenize izin veren ve Green Card veya Daimî İkamet Vizesi olarak da bilinen vizelerdir. Diğer bir tür ise daha çok başvuruda bulunulan göçmen olmayan vizelerdir. Göçmen olmayan vizeler size Amerika Birleşik Devletleri'nde daimî ikamet hakkı vermez; Amerika Birleşik Devletleri'ne misafir olarak seyahat etmek için bir veya daha fazla kısa süreli geçici seyahat amacıyla verilirler.

Amerika B2 Vizesi

Göçmen olmayan vizeler için başvuru sahibinin ikamet ettiği ülkedeki yerel konsolosluk veya büyükelçiliğe başvurması gerekir. Nasıl randevu alınacağı, vize başvurusunun nasıl yapılacağı da dâhil olmak üzere tüm başvuru gereklilikleri hakkında iyi bir bilgiye sahip olmak ve B-1 Ticari Vize başvurusunda bulunmak için mevcut formları kullanmak önemlidir. Ayrıca, Amerika Birleşik Devletleri'nde yalnızca giriş noktasında göçmenlik görevlisinin izin verdiği süre kadar kalmanız gerekir. Vize ile seyahat ederken vizenizin geçerliliği ile Amerika Birleşik Devletleri'nde kalma süresi arasındaki farkı anlamak önemlidir.

Amerika Ticari Vize Randevusu

Amerika B1 ticari vize randevusu almanın en kolay yolu, MyVize ile iletişime geçerek konsolosluk ya da büyükelçiliğin çalışma saatlerine uygun bir görüşme planlamaktır. Konsolosluklar ya da büyükelçilikler sadece randevu ile hizmet vermektedir. Randevusuz hiçbir şekilde ticari vize başvurusunda bulunamazsınız. Ayrıca başvuru işlemlerinizi de seyahat tarihinizden belirli bir süre önce başlatmanız gerekir. Çünkü konsoloslukların çalışma yoğunlukları, başvuru sürecinizi sekteye uğratabilmektedir. Ticari vize başvurunuz için gerekli tüm evrakları özenle hazırladıktan sonra tek bir dosyada toplamanız ve randevunuza zamanında katılmanız önemlidir. Amerikan Konsolosluğu vize randevu işlemleri tamamlandıktan sonra randevuya katılamayacaksanız randevu iptalini mutlaka yapmanız gerekir. Böyle bir durumla karşılaştığınızda mutlaka randevu iptali ya da erteleme işlemi yapılmalıdır. Aksi takdirde konsolosluk gereksiz randevu alarak hak ihlali yaptığınıza karar verebilir ve randevu işlemlerinizi sizin şahsınız için askıya alabilir.

Amerika Ticari Vize İçin Gerekli Evraklar

Amerika vizesi için gerekli evraklar başvurmak istediğiniz vize türüne göre belirlenir. Amerika ticari vize başvurusu yaparken aşağıdaki evrakları konsolosluğa sunmanız gereklidir:

  • Amerika Ticari Vize Başvuru Formu (DS-160).
  • Amerika Birleşik Devletleri'nde amaçlanan kalış süresinden en az altı ay daha uzun geçerlilik süresi olan geçerli bir uluslararası pasaport
  • Ticari vize dilekçesi
  • Aşı pasaportu
  • 2 x 2 inç (5 x 5 cm) ölçülerinde bir fotoğraf.
  • 160 ABD Doları tutarında iade edilmeyen göçmen olmayan vize başvuru ücretinin ödeme makbuzu
  • Bu belge ve bilgilere ek olarak, bu hizmetten randevu aldığınızı teyit eden bir görüşme davet mektubu ibraz etmeniz gerekmektedir. Bir görüşme için, sizce konsolosluk memuruna verilen bilgileri doğrulayan herhangi bir belge alabilirsiniz.

Çalışanlar (SSK, SGK, Bağ-Kur) İçin Amerika B1 Ticari Ziyaret Vizesi Evrakları

SSK, SGK tam hizmet dökümü

Maaş bordrosu

İşverenden izin dilekçesi

Banka hesap ekstresi

Emekliler için Amerika B1 Ticari Ziyaret Vizesi Evrakları

  • Emeklilik belgesi
  • Emeklilik aylığının düzenli olarak alındığına ilişkin e-devlet dökümü
  • SGK tam hizmet dökümü
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği
  • İkametgâh belgesi

İşverenler İçin Amerika B1 Ticari Ziyaret Vizesi Evrakları

  • Antetli kâğıt üzerine yazılmış ticari vize dilekçesi (imzalı ve kaşeli)
  • İkametgâh
  • Nüfus kayıt örneği
  • SGK tam hizmet dökümü
  • Maaş bordrosu
  • Vergi beyannamesi
  • Banka hesap dökümleri

Amerika B1 Ticari Ziyaret Vizesi Evrakları

Amerika B1 Ticari Ziyaret Vizesi Evrakları

Amerika Ticari Vize Ücreti

Amerika Birleşik Devletleri’ne ticari vize başvurusu ile gitmek isteyen herkes konsolosluk ücreti ödemek zorundadır. Ticari vize ücreti de yine Amerika Konsolosluğu hesaplarına ödenir ve 2022 yılı itibarıyla da diğer kategorilerle birlikte güncellenmiştir.

Konsolosluk ücreti iade edilemez veya devredilemez. Ücretin ödenmesinden sonra, ödeyene bir makbuz verilir. Makbuz, ödeme tarihinden itibaren bir yıl geçerlidir ve ABD Büyükelçiliği'nde bir görüşme planlamanıza olanak tanır. Görüşmenizi, ücretin ödendiği tarihten itibaren bir yıl olan makbuzunuzun geçerlilik süresi içinde planlamalısınız. Makbuz süresi dolduktan sonra görüşme için randevu alınmaz. Bu durumda vize başvuru sürecinin yeniden başlaması için harcın tekrar ödenmesi gerekmektedir.

En popüler göçmen olmayan vizeler (turist, öğrenci, iş seyahati, değişim) için konsolosluk ücreti 160 ​dolardır. Dilekçe bazında verilen çoğu vizenin (çalışma ve dinî vize gibi) ücreti 190 dolardır. ABD vizeleri ve E vizeleri için ücret 205 dolardır.

Amerika ticari vize ücreti de dâhil olmak üzere tüm Amerika vize ücretleri tablosu aşağıdaki gibidir:

Ücret Tutarı, USD (USD) Euro (EUR) Vize Kategorisi Açıklama
160 $ 144.00 B1/B2 Ticari ve turistik vizeler
160 $ 144.00 C-1 Transit vize
160 $ 144.00 NS Gemi ve uçak mürettebatı için vizeler
160 $ 144.00 F Öğrenci vizeleri (akademik çalışma)
160 $ 144.00 I Gazeteciler ve medya çalışanları için vize
160 $ 144.00 J değişim vizeleri
160 $ 144.00 m Öğrenci vizeleri (mesleki eğitim)
160 $ 144.00 T İnsan ticareti mağdurları için vize
160 $ 144.00 TN / TD Kuzey Amerika Serbest Ticaret Bölgesi (NAFTA) Profesyonel İşçi Vizesi
160 $ 144.00 U Suç Vizesi Mağdurları
190 dolar 171.00 H Geçici (mevsimlik) işçi vizeleri ve stajyerler
190 dolar 171.00 L Şirket içinde transfer edilen çalışanlar için vizeler
190 dolar 171.00 Ö Üstün yeteneğe sahip kişiler için vizeler
190 dolar 171.00 P Sporcular için vize Kültür çalışanları ve sanatçılar için vizeler
190 dolar 171.00 Q Uluslararası kültürel değişim programlarına katılanlar için vizeler
190 dolar 171.00 R Dinî Vizeler
265 dolar 238.50 K ABD vatandaşlarının nişanlıları (gelinler) ve eşleri için vizeler
205 dolar 184.50 E Uluslararası tüccarlar ve yatırımcılar ile Avustralyalı uzmanlar için vizeler

Amerika Ticari Vize Ücreti Ne Kadar?

ABD ticari vize başvurusu yapmak istiyorsanız konsolosluk ücreti olarak 160 dolar (144 euro) ödemeniz gerekir. Bu ücreti ödedikten sonra mutlaka ödendiğine dair dekontu da almanız zorunludur. Konsolosluğa ticari vize başvurusu için bizzat gittiğinizde gerekli evrakların bulunduğu dosyada mutlaka bu dekont da yer almalıdır. Amerika ticari ziyaret vizesi ücretinin ödendiğine dair dekont bulunmayan başvuru evrakları incelemeye alınmaz ve vize başvurunuz ret ile sonuçlanabilir.

Amerika B1 Ticari Ziyaret Vizesi Ücreti Nasıl ve Nereye Ödenir?

Konsolosluklar ya da büyükelçiliğe ödenmesi gereken ticari vize ücreti, her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı için bir başvuru şartıdır. Amerika’ya B1  ticari ziyaret vizesi başvurusunda bulunmak isteyen vatandaşlar mutlaka konsolosluk ya da büyükelçiliğe ticaret vizesi harcını ödemelidir. Ödemelerin tamamını Amerika Birleşik Devletleri adına konsolosluk ya da büyükelçilikler tahsil eder. Bu harç, vize değerlendirme işlemleri sırasında hizmet bedeli olarak başvuru sahiplerinden alınmaktadır.

Amerika B1 ticari ziyaret vizesi ücreti ödemelerini kredi kartı ile yapabilirsiniz. DS-160 ticari vize başvuru formunu doldurduktan sonra gelecek olan ödeme ekranında, sistemin izin verdiği ödeme tiplerinden birini seçerek tahsilat işlemini tamamlayabilirsiniz. Ödemelerinizi kredi kartı, Amex, banka kartı, MasterCard, Visa gibi tiplerdeki yöntemlerden birini seçerek yapın ve mutlaka dekontu çıktı olarak alın. Ticari vize konsolosluk harç ücretinin ödendiğine dair sistemin vereceği dekont, daha sonra konsolosluğa teslim edilmek üzere saklanmalıdır.

Amerika B1 Ticari Ziyaret Vizesi Ücreti Hangi Para Birimi İle Ödenir?

Amerika B1 ticari ziyaret vizesi ücreti ödemelerinizi kartınızdan herhangi bir döviz cinsi ile yapabilirsiniz. Sistem, ödeme yönteminiz doğrultusunda sizden ticari vize harcını tahsil edecek ve döviz tipi hakkında da size gereken bilgilendirmeyi yapacaktır. Ödeme ekranında uzun süre işlem yapmadığınız takdirde sistem sayfayı yenileyebilir ve başvuru süreciniz baştan başlatılabilir. Bu yüzden hem DS-160 başvuru formunu doldururken hem de vize harç ücretini öderken bulunduğunuz sayfayı 20 dakikadan daha uzun süre işlemsiz açık tutmamanız gerekir.

Amerika ticari vize kaç yıllık verilir?

Amerika ticari vize kaç yıllık verilir?

Amerika Ticari Vize KYıllık Verilir?

Çoğu durumda, ticari vize seyahatleri için izin verilen maksimum kalış süresi 180 gün içinde 90 güne kadardır. Bazı durumlarda birkaç farklı faktöre bağlı olarak daha kısa veya daha uzun bir süre Amerika’da ticari amaçlarla kalmak mümkündür:

  • Ziyaret sıklığı,
  • Seyahatler arasında son çıkış tarihi ve ülke dışında kalma süresi,
  • Seyahatin amacı,
  • Konsolosluktan talep edilen kalış süresi

Örneğin, bir aday 5 gün sürecek bir konferans için Amerika’ya giderse maksimum kalış süresi çok da uzun vadeli olmaz. Ancak konsolosluk da tüm şartlar sağlanıyorsa 5 günden daha az bir süreliğine vize vermez.

B1 Vizesi Kimlere Verilir?

Amerika'ya ticari vize aşağıdaki amaçlar için verilir:

  • Mülkiyet sorunlarıyla bağlantılı olarak ülkeyi ziyaret etmek isteyenlere;
  • İş ortakları ile müzakerelere katılmak ve iş sorunlarını çözmek isteyen katılımcılara;
  • Konferans, seminer, diğer iş veya profesyonel etkinliklerin katılımcılarına;
  • Ortak şirketlerin teknolojilerini incelemek üzere çalışma gezileri yapmak isteyenlere;
  • Kişisel asistanlar, sekreterler, temizlikçiler ve ekip üyelerine.

Amerika'ya B1 Ticari Ziyaret Vizesi Almak Zor Mudur?

Ticari vize almadaki ana zorluklar şunlarla ilişkilendirilebilir: Başvuru formunu gönderme ve doldurmadaki hatalar, konsolosluk randevuları sırasındaki belge eksiklikleri veya yanlış cevaplar. Ticari ziyaret vizesi mülakatı, vize işlemlerinin son aşamasıdır ve başvuru sahibinin seyahat niyetlerini belirlemek için gerçekleştirilir.

Ticari vize alan misafirler, yerel şirketler için bir kâr kaynağıdır, ancak bir bütün olarak ülke için göçmenlik konusunda bir tehdit oluştururlar. Bu nedenle iş vizesine davet edilenlerin tümü dikkatlice kontrol edilir. Büyükelçilikteki bir vize mülakatında neredeyse tüm sorular sadece böyle bir kontrole yöneliktir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için ABD ticari vizesi alma şansını artırmak, profesyonel bir vize danışmanlık hizmeti alarak mümkündür. Bunun için MyVize ile yürüteceğiniz bir ticari ziyaret vizesi mülakatı, başarı oranınızı %90’lar seviyelerine çeker. Ticari vize mülakatları hakkında ayrıntılı bilgiye, danışmanlık şirketimizin hizmet paketlerinden yararlanarak erişebilirsiniz.

B1 Ticari Ziyaret Vizesi Alma Şansınızı Artırmak

  • Amerika Birleşik Devletleri dışında belgelenmiş bir aile, iş ve yaşam alanınız olduğunu kanıtlayın. Bu, başvuranın seyahati tamamladıktan sonra ülkesine döneceğinin garantisidir.
  • Aday, bir iş toplantısı için kısa bir süreliğine etkinliğe katılmak veya bir sözleşme imzalamak için seyahat edeceğine de konsolosluk memurlarını ikna etmelidir.
  • Başvuran kişi seyahatini planlamalı ve seyahat planı hakkında geniş bilgiye olmalıdır.
  • Sorulduğunda seyahat tarihleri ve güzergâhı hakkında net cevaplar verebilmelidir.
  • Başvuru sahibi konsolosluk memurlarına, kendi giderlerini kendisinin karşılayacağına dair garantili belgeler sunmalıdır. (bankada gerekli miktarda para, otel rezervasyonu, uçak biletleri vs.)
ABD Ticari Ziyaret Vizesi Başvuru İstanbul

Amerika ticari ziyaret vizesi başvurusu için İstanbul şubemizle iletişime geçebilir ve konsolosluk ya da büyükelçiliğe hangi evrakların nasıl teslim edileceği konusunda danışmanlık hizmeti alabilirsiniz. MyVize İstanbul Vize Danışmanlık’tan alacağınız hizmet kapsamında vize başvuru belgeleri, ticari ziyaret vizesi için gerekli koşulların sağlanması ve diğer tüm konularda bilgi sahibi olabilirsiniz. Bu sayede ret alma ihtimalinizi en aza indirebilir, konsolosluğun talep ettiği şartı kolaylıkla sağlayabilirsiniz. Amerika B1 ticari ziyaret vizesi başvurularınızı İstanbul şubemizin dışında aşağıdaki illerde bulunan temsilciliklerimiz aracılığıyla da yapabilirsiniz. MyVize Amerika B1 Ticari Ziyaret Vizesi Başvuru Merkezi şubelerimiz;

  • Amerika B1 Ticari Vizesi Başvuru Merkezi Ankara
  • Amerika B1 Ticari Vizesi Başvuru Merkezi İzmir
  • Amerika B1 Ticari Vizesi Başvuru Merkezi Bursa

şeklinde farklı illerde bulunmaktadır.

ABD Ticari Vizesi Randevu İstanbul

Amerika ticari ziyaret vizesi randevusu için konsoloslukla iletişime geçmeden önce MyVize’yle başvuru planı hazırlamak oldukça akıllıcadır. Konsolosluk çalışma saatleri ve en yoğun olduğu saatler hakkında detaylı bilgi sahibi olan danışmanlarımız, sizin için en uygun tarih ve saatte randevu ayarlayacaktır. Bu yüzden İstanbul içinden MyVize ile Amerika ticari vize randevusu planlamak, size zamandan tasarruf etme imkânı verecektir. Bu sayede başvuru süreciniz hızlanacak ve ticari ziyaret vizesi evrakları dosyanızı özenle hazırlama imkânı da bulabileceksiniz.

ABD Ticari Vizesi Randevu Ankara

Amerika’ya ticari faaliyet amaçlı seyahat etmek isteyen herkes öncelikle konsolosluk randevusu almalıdır. Ankara’da Amerika ticari vize için başvuru mercisi Amerikan Büyükelçiliği ve MyVize Ankara şubesidir. Amerika’ya ticari ziyaret vizesi almak isteyen her başvuru sahibi, bulunduğu il ve çevresindeki Amerika konsolosluğu ya da büyükelçiliğine gerekli evrakları teslim etmeli ve vize mülakatına katılmalıdır. Vize mülakatına katılım sağlamamanız durumunda ticari ziyaret vizesi başvurunuz ret ile sonuçlanır. Ankara’dan Amerika ticari ziyaret vizesi başvurusu yapacak olan vatandaşlarımız öncelikle vize için gerekli evrakları hazırlamalı ve koşulları sağlayıp sağlamadığına dair danışmanlık hizmeti almalıdır. Danışmanlık hizmetinden yoksun bir başvuru süreci yönetmek, vize reddi ile karşılaşma ihtimalinizi neredeyse %100’e yaklaştırır. Çünkü konsolosluk taleplerini karşılamak ve vize evraklarını hazırlamak uzun ve meşakkatli bir süreçtir. Ankara’dan Amerika’ya ticaret vizesi alarak gitmek isteyen herkes hemen MyVize ile iletişim kurabilir ve danışmanlık hizmetli alabilir. Amerika ticari ziyaret vizesi randevularınızı İstanbul ve Ankara şubemizin yanı sıra, aşağıdaki illerde yer alan temsilciliklerimizden de alabilirsiniz:

  • Amerika Ticari Ziyaret Vizesi Randevu Merkezi İzmir
  • Amerika Ticari Ziyaret Vizesi Randevu Merkezi Bursa
Amerika Ticari Vize Dilekçesi Nasıl Yazılır?

Amerika ticari vize dilekçesi nasıl yazılır? Merak konusu olmuştur. Amerika’ya ticari amaçla seyahat edecek kişiler, Amerika Başkonsolosluğu’na hitap edecek şekilde Amerika ticari vize dilekçesini yazmaları gerekir. Amerika ticari vize dilekçesi yazılırken şunlara dikkat edilmelidir.

Amerika ticari vizesi talep dilekçesinde seyahatin nedeni açık bir şekilde yazılması gerekir. Amerika’ya seyahat edecek kişinin seyahat tarihinin başlangıcı ve bitişi belirtilmelidir. Ek seyahati varsa, ek seyahat hakkında bilgi verilmesi uygun olur. Amerika ticari vize talep dilekçesindeki bilgiler net ve doğru bilgiler olması gerekir. Amerika Konsolosluğu’na ticari vize başvurusu yapacak kişinin seyahati boyunca konaklama, hastalık, kaza gibi masraflarının nasıl karşılanacağı hakkında geniş bir bilgi verilmesi zorunludur.

Amerika ticari vize talep dilekçesinde bulunacak bilgiler diğer evraklarla aynı değerde olması gerekir. Evraklarda eksiklik olması veya yanlış verilen bir bilginin olması durumunda Amerika ticari vize başvurusu iptal edilir. Bunun olmaması için çok dikkatli bir biçimde evrakların hazırlanması ve dilekçenin düzgün hazırlanmış olması gerekir.

Amerika Ticari Vize Dilekçe Örneği

Amerika ticari vize dilekçe örneği şu şekilde olmaktadır.

…..Başkonsolosluğu İstanbul

Vize Bölümü Şefi Sn:

Vize Merkezi İstanbul Şişli ilçesinde bulunan, hizmet sektöründe 10 yıldır 100 ülkeye vize danışmanlığı yaparak Türkiye’de 10 ilde bulunan kendi sektörü içerisinde 3 şirketten birisidir.

Ülkenizde bulunan’’……’’vize danışmanlık sektöründen başarılı firmalardandır. Türkiye’de kendimize özel geliştirdiğimiz bit teknik ile yakalamış olduğumuz başarıyı ‘’…’’şirketine aynı sistem kurulacaktır. İşimizi geliştirmek amacıyla toplantılar yapacağız.

Aşağıda bilgileri bulunan toplantı tarihinde Sn:….. ülkenizde yapması gereken iş seyahati için kendilerine gerekli vizenin verilmesini arz ederiz.

İsim/ Soyisim Pas No görevi

…………………..TR7777777 yayın yönetmeni

Personelimiz Sn…… bordrosunda yer alan prim ile …..TL almaktadır. 2 yıldır firmamızda görev almaktadır.

Parmak izi verme işleminden sonra, doğru kullanılmış vizeleri bulunduğundan uzun süreli vize verilmesini arz ederiz. Kaza, hastalık ve benzeri durumlarda maddi ve manevi bütün sorumluluk şirketimize aittir.

Şirket belgeleri

3 aylık banka hareketleri

Schengen vize fotokopisi

Seyahat sağlık sigortası

Vize Merkezi

Şirket Yetkilisi

İmza

ÜST
Telefon Yol Tarifi WhatsApp