Hollanda Vatandaşlarının Türkiye’de Oturum ve Çalışma İzni

Yabancı uyruklu kişiler Türkiye’ye girdikten sonra değişik Türkiye’de oturum ve çalışma izinleri alabilmektedirler. Örneğin yabancılar Türkiye’den kısa oturum izni, aile akraba oturum izni, öğrenim oturum izni, geniş süreli oturum izni, mülteci oturum izni ve insan kaçakçılığı mağduru oturum izni alabilmektedir.

 Hollanda vatandaşlarının Türkiye’ye girerken vize ihtiyacı yoktur. Oturum yahut çalışma iznini ülke dışındayken alıp, vizesiz ülkeye giriş yapabilirler. Hollanda Vatandaşlarının Türkiye’de oturum izni varsa çalışma izni yerine geçmektedir, aynı şekilde çalışma izni varsa oturum izni yerine geçmektedir. Yani bir izin varken çalışma izni gibi ekstra olarak oturum izni alınmasına gerek yoktur çünkü bu ikisi birbirinin yerini doldurmaktadır.

Oturum izni Türkiye’ye gelmeden Hollanda’daki Türk temsilciliklerinden alınabilir. Ancak oturum izni almadan Türkiye’ye vizeyle gelenlerin oturum izni başvuruları valilikler tarafından değerlendirilmektedir. Türkiye’de yapılan Hollanda vatandaşları Türkiye’de oturum izni başvurularındaki kritik nokta; vize süresi sona ermemelidir. Aynı zamanda Hollanda oturum izni başvurusu çevrimiçi ortamda da yapılabilir.

Oturum izni başvurusunda gerekli bilgiler ve şartlar şunlardır;

-Oturum izni başvurusu formu.

-Pasaport ya da fotokopisi.

-İki adet biyometrik fotoğraf.

- Konaklayacağı zaman zarfında yeterli ve düzenli maddi olanağa sahip olduğuna dair belge.

-Konutun başvuru sahibine ait olduğunu gösteren tapu vb. belge.

-Geçerli sağlık sigortası.

Hollanda Vatandaşlarının Türkiye’de Oturum ve Çalışma İzni alabilmesi için bu belgeleri tamamlayıp valilik, e-ikamet veya türk konsolosluklarına giderek başvuruda bulunması gereklidir. İki belgeden birini almanız yeterlidir, biri diğerinin yerine geçer.

Hollanda Vatandaşları İçin Türkiye’de Oturum ve Çalışma İzni

Türkiye’de birçok farklı ülkenin vatandaşı hem oturma hem de çalışma izni alabilme şansına sahip olmaktadır. Hollanda ülkesinin vatandaşları da Türkiye’de hem çalışabilir hem de uzun süre oturma şansı elde edebilir. Bu kişilerin izinleri alabilmeleri için belli başlı şartları yerine getirmek gerekmektedir.

Türkiye’de oturum ve çalışma izni için kişiler kısa ve uzun süreli oturum iznine başvurabilirler. Bunun yanında insani oturum izni, insan ticareti mağduru oturum izni, öğrenci oturum izinleri de başvuru yapılabilecek kategoriler arasında yer alıyor. Geçerli bir oturum izni sahibi olan Hollanda vatandaşları Türkiye sınır kapısından geçerken vize almak zorunda değildirler.

Türkiye’de Oturma ve Çalışma İzni

Türkiye’de oturum izni alabilmek için kişilerin Türk temsilciliklerine başvurmaları gereklidir. Burada bulunan ve geçerli vizesi olan kişiler de aynı zamanda oturum iznine başvuru yapabilmektedir. Oturum izni için başvuru yapacak olan Hollanda vatandaşları talep edilen oturum süresini daha sonra uzatma şansına da sahip olabilmektedirler.

Bu izinleri alabilmek için kişilerin mutlaka pasaporta ihtiyacı bulunmaktadır. Aynı zamanda bu oturum izinleri kişilerin Türkiye’de kalma sürelerine göre verilmektedir. İzin belgeleri çıktıktan sonra ikamet adreslerine gönderilmektedir.  Bu işlemlerin sonuçlandırılması ise en geç 90 günü bulmaktadır. Tüm oturum izin başvurularının mutlaka kişilerin vize süresinin ya da muafiyetlik süresinin bitmeden önce yaptırılması gerekiyor.

Türkiye’de çalışma izni olan kişilerin otomatik olarak oturma izni de bulunmaktadır. Ancak her oturma izni olan kişinin çalışma izni olmayabiliyor. Oturma ve çalışma izni alabilmek için birtakım belgeler de hazırlanması gerekiyor. Bu belgelerin hem eksiksiz hem de son derece doğru bilgileri içerecek şekilde hazırlanması isteniyor. Dilekçe ve Hollanda vize başvuru formu konusunda mutlaka titizlikle işlem yapılmalı ve belgelerin yanında 4 tane de vesikalık fotoğraf bulundurmalısınız. Maddi yeterliliğinizin yerinde olduğunu belirtmelisiniz ve genel sağlık sigortası da yaptırmalısınız.  

 Hollanda Vatandaşları İçin Türkiye’de Oturum izni

Göçmenler kısa dönem halinde ikamet izni, aile birleşimi ikamet izni, insani ikamet izni ve insan ticareti mağduru oturma izni alarak Türkiye'de kalabilirler. Hollanda Geçerli ikamet tezkeresi bulunan vatandaşlar Türkiye hudut kapılarından vizesiz giriş yapabilirler. Hollanda vatandaşının Türkiye'de sahip olduğu çalışma izinleri veya çalışma izni muafiyet belgeleri oturma izni olarak sayılmaktadır. Türkiye'de 90 günden fazla veya vize muafiyeti ile tanınan süreyi aşan Hollanda vatandaşı ikamet izni başvurusunda bulunmalıdır.

Hollanda vatandaşları için Türkiye’de Oturum izni başvuruları Hollanda'daki Türk temsilciliğine yapılır. Ancak, ikamet izni başvurusu yapılmadan vize süresi veya vize muafiyeti ile Türkiye'ye gelen Kazakistan'dan ikamet izni başvuruları ikinci kurala kadar idare tarafından kabul edilmeye devam edilir. Hollanda ikamet izni başvurusunda bulunan vatandaşların başvurdukları ikamet izninden itibaren 60 gün daha geçerli pasaport veya pasaport yerine geçen pasaporta sahip olmaları gerekmektedir.

Hollanda Vatandaşları Türkiye’de nasıl oturum izni alır?

Hollanda vatandaşları için vize süresi veya vize muafiyeti süresi dolmadan Türkiye'den başvuru yapılması önemlidir. İkamet izni başvuruları en geç 90 gün içinde sonuçlandırılacaktır. Tüm yabancılara kalış amaçlarına göre oturma izni verilmektedir. İkamet izni belgeleri ikamet adresinize gönderiliyor İlk kez oturma izni başvurusunda bulunan Hollanda vatandaşlarının sistem tarafından belirlenen tarih ve saatte ikamet ettikleri ildeki il göçmenlik bürosuna gelmeleri gerekmektedir. İkamet tezkeresi uzatma başvurusunda bulunulurken, gerekli belgelerin ikamet edilen eyaletteki Devlet Göçmenlik Bürosuna iadeli taahhütlü posta veya kurye ile gönderilmesi gerekir.

Hollanda vatandaşları Türkiye’de nasıl oturum izni alır sorusunun cevabı şudur; oturma izinlerinin sona ermesinden 60 gün önce oturma izinlerinin uzatılması için başvuruda bulunmalıdır. Her durumda, oturma izninizin süresi dolmadan önce uzatma başvurusunda bulunmalısınız. Bu belge, ikamet tezkerenizin süresi dolsa bile yenileme başvurunuz tamamlanana kadar size Türkiye'de kalma hakkı verir. Hollanda vatandaşları ülkemizden ayrılmak isterlerse, başvuru belgelerini eyaletin devlet göçmenlik bürosuna onaylatmaları gerekir.

Türkiye’de Oturum İzni Kaç Günde Çıkar?

 

Türkiye’de oturum izni kaç günde çıkar sorusunun cevabı kısaca, evrakların tamamlanmasından sonra en geç 90 gün içinde bildirimde belirtilen adresteki göçmenlerin Göç İdaresi'ne gönderilir. İkamet tezkeresi, çeşitli sebeplerle Türkiye'ye yerleşmeye karar veren yabancılar için zorunlu olan ikamet izninin diğer adıdır. Türkiye'de kısa dönem, insani ikamet izinleri bulunmaktadır. Başvuru Formu Göçmen Bürosuna çevrimiçi başvuru yapabilirsiniz. En az sekiz yıl üst üste Türkiye'de bulunan ve oturma iznine sahip olan bir kişi, sürekli oturma izni başvurusunda bulunabilir. Oturma izninizin olması ve en az 8 yıl kesintisiz olarak Türkiye'de yaşamış olmanız veya Türk menşe belgenizin olması gerekir. Son üç yılda herhangi bir devlet yardımı almamış olmak. Bağımsız ve sürdürülebilir bir aylık gelire ihtiyacım var. Geçerli bir sağlık sigortanız olmalıdır. Toplum veya kamu güvenliği için tehdit oluşturmamalıdır. Oturma izni ve uzatma başvurusu e-ikamet üzerinden yapılmaktadır.

ÜST
Telefon Yol Tarifi WhatsApp