Hollanda Şoför Vizesi

Hollanda Tır Şoförü Schengen Vizesi (Schengen Şoför Vizesi) Nedir?

Hollanda Şoför vize, yabancı ülke vatandaşının sınırlı bir süreli Hollanda’yı ziyaret etmesi izin vermek amacını taşımakta. Bu vize kategorisi, Türkiye’de kayıtlı araç ile Hollanda’ya uluslararası kargo ve yolcu taşımacılığı hizmeti veren sürücü içindir. Başvuru Sahipi, bu kategoriye girdiğini gösteren belgesi ibraz etmelidir.
Hollanda Vizesi başvuru merkezinde bölge sınırlamaları yoktur. Başvuru sahipi istedikleri başvuru merkezlerinden başvurusunu yapıp, pasaportu teslim alabilir. Schengen vize, yabancı ülke vatandaşının Hollanda’yı ve Schengen Bölgesinde ki diğer ülkesi sınırlı bir süre ziyaret etmesi izin vermek amacıyla verilmekte. Eğer Schengen Bölgesinde uzun bir süreli (90 günden fazla) kalma istiyorsanız direkt olarak Elçilikler / Başkonsolosluk’dan uzun dönem vizeye başvuruları yapmanız gerekmektedir. Hollanda vize başvuru, gerekli evrak hazırlandıktan sonra vize başvuru merkezi ve akredite acente yapılabilmektedir.

Hollanda Şoför Vizesi Alma

Hollanda şoför vize, Türkiye’de kayıtlı araç ile Hollanda’ya uluslararası kargo ile yolcu taşımacılığı hizmeti veren sürücünün başvurmaları gereken kısa süre (C tipi) vize türüdür. Hollanda şoför vizesi sahip olan kişi Hollanda’da 6 ay içinde azami 3 ay sürey ile konaklama hakkı sahip olmaktadır.
Hollanda şoför vize genel olarak ticaret anlamda herhangi bir araç yardım ile beraber Schengen bölgesi girmek ya da geçiş sağlama amaçlı olarak alınması gereken vize tür arasında yer almakta. Hollanda şoför vize aynı zamanda kısa süre Hollanda Vize başlığı altında yer almakta. Hollanda konsolosluk aracılığı ile mülakat aşamaları geçerek Hollanda Şoför vizesi alabilirsiniz. Bu vize türü kısa süre bir vizedir. Bu süre toplam 6  ay içerisinde 3 ay konaklama hakkı tanır. 90 günlük zaman  yönü ile Schengen vizesi ile benzerlik gösterir.

Hollanda Vizesi Almak Zor mu?

Hollanda vize almak için öncelikle vize türü belirlendikden sonra Hollanda vizesi başvuru merkezinden randevu alınarak ya da ilgili Hollanda dış temsilcilikin şahsen gidilerek alınabilir.
Randevu tarihlerinde gerekli evrak beyan edilerek biyometrik (parmak izi) işlemi tamamlanır ve vize başvuru bu aşamada tamamlanmış olur. Vize başvurusu değerlendirmeye alınıp sonlandırılmasında sonra başvuru yapılan kurum tekrar giderek pasaport ve Hollanda vize alınır.
Vize onay sürecine tüm vize tür için Hollanda Büyükelçiliği Ankara ve Hollanda Konsolosluğu İstanbul tek yetki kuruluştur.
Hollanda, umuma mahsusi (bordo) pasaport sahipleri Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşından vize talep etmekte ancak hususi pasaport (yeşil), diplomat pasaport (siyah) ve hizmet pasaport (gri) hamili Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı 180 gün içinde en fazla 90 gün kalmak koşulu ile Hollanda vizesinde muaf tutulmakta. Hollanda vize, Hollanda’ya farklı nedenle ziyarette bulunmak veya Hollanda’da ikamet etme için başvurulması gereken vize türü.
Hollanda vize başvuru, gerekli evrak hazırlandıktan sonra vize başvuru merkezi ve akredite acente yapılabilmektedir.

Hollanda Şoför Vizesi Başvuruları Açık mı?

Hollanda şoför vizesi başvurusu yapmak adına bazı husus vardır. Öncelikle şoför vize hususi araçlar ya da tırla Schengen’e üye olan ülkeye giriş yapmak ya da Schengen’e üye ülkeden varılacak noktaya gitme için alınan vize türüdür. Bu vizeler türüne yoğunlukla Türkiye’de kayıtı bulunan araçla Hollanda’ya uluslararası yolcu ile yük taşıyan şoför başvuru yapmaktadır. Eğer bu amaça sahipseniz, şoför vize Hollanda için başvuru yapmak gerekmektedir.
Şoför vize Hollanda için gerekli evrak diğer vize türlerinin evrakından farklıdır. Hollanda’ya gitmek için evrak listeleri vize türünüze göre değişken göstermektedir. Şoför vize evrakınızı bir araya getirirken en güncel ile doğru şekilde olduğunda emin olmalısınız. Tüm bu belge başvuru sırasında teslim edildikden sonraki süreçde Hollanda Konsolosluğu ek belge taleplerinde bulunabilir. Bu gibi durumda konsolosluk tarafından istenilen belgeleri en kısa zaman da temin edip teslim etmeli.
Öte yandan sahip olduğu pasaporttaki isim mevcut kimlik bilginizle uyuşmuyor ise başvuru önce pasaportu güncellemelisiniz. Aksi takdir de başvurunuz işlemlere alınamamaktadır. 2015 sonraları eğer alınmış.

Hollanda Şoför Vizesi Başvurusu

Hollanda şoför vize başvurusunda bulunacak olan kişilerin öncelikli olarak Hollanda Dış işleri Bakanlığı tarafında belirlenen bütün koşulu sağlaması gerekmektedir. Başvuru sahiplerinin gerekli koşul sağlayıp sağlamadığı kontrol ettikten sonra Hollanda Dış işleri Bakanlığı belirlemiş olduğu gerekli evrakı derlemesi gerekmekte. Başvuru sahiplerinin Hollanda Dışişleri Bakanlığı belirlemiş olduğu gerekli evrakı derlemesinin ardından Hollanda vizesi başvuru formu İngilizce, Türkçe veya Felemenkçe olarak online ortam da doldurması gerekmekte. Sonrası da Hollanda Büyükelçiliğinde ya da Hollanda Büyükelçiliğinde randevu alması gerekmekte. Başvuru sahiplerinin randevu gününe ve saatine derlemiş olduğu evrakı ilgili kuruma ibraz etmeleri gerekmektedir. Başvuru sahiplerinin online sistemde ki parmak izi kaydı 5 yılda eski ise güncel parmak izi örneği vermesi gerekmektedir. Hollanda Konsolosluğu Hollanda şoför vizesi başvuru sahiplerini mülakata çağırma ile dosya işlem sürecinde ek belge talebinde bulunma hakkı bulunmakta. 

Hollanda Şoför Vizesi Şartları

Hollanda şoför vizesi kimin başvuru yapabileceği aşağı da verilmiştir.
Hollanda şoför vizesi başvuruda bulunma isteyen kişinin Hollanda’ya ya da diğer Schengen üye ülkesine kargo, yolcu ya da yük taşıması durumuna kişi Hollanda şoför vizesi başvurma hakkına sahip olmakta.
Hollanda şoför vizesi başvuru da bulunmak isteyen kişilerin geçerli bir ehliyet sahip olması durumu da kişi Hollanda şoför vizesine başvurma hakkı sahip olmaktadır.

ÜST
Telefon Yol Tarifi WhatsApp