Kanada Aile Birleşimi Vizesi

Kanada, yaşamak için adeta bir cennet niteliğindedir. Gerek kendi vatandaşlarına sağladığı imkanlar olsun gerekse göçmenlere sağladıkları olsun insani değerlere sahip çıkan inanılmaz rahat ülkelerden biridir. Özellikle maddi açıdan çok kazançlı çıkabileceğiniz evinizi, arabanızı çok cüzi miktar karşılığında kurabileceğiniz şaşkınlık verici bir ülkedir. Türk vatandaşlarının da kendine daha iyi koşullar yaratması adına gittiği Kanada aile birleşim vizesi veren ancak koşulları daha detaylıca isteyen ülkelerden biridir. Çünkü bu ülkede yaşam peri masalı niteliğinde olduğu için, herkes bu ülkeye gitme derdindedir. Sonuç itibari ile zahmetli ama bir o kadarda huzurlu bir geleceğin garantisidir.

Aile birleşim vizesi tüm ülkeler için D tipinde olmaktadır. Başvuruların çoğunluğu evlilik durumundan Kanada’ya talep etmektedir. Ancak kişilerin evli ya da evlenecek olması bile büyük bir ayrıcalık sağlayamıyor. Çünkü Kanada birleşim vizesi alabilmek tamamen uzun soluklu bir süreçtir.  Başvurular Büyükelçilikten yapılabileceği gibi başkonsolosluklarda yapılabilir. Müracaatlar sadece İstanbul ve Ankara’da yapılmaktadır. Bununla birlikte zorlu süreç için müracaat tam bir sene öncesinden başlanmalıdır. Ancak bunlardan önce Kanada’da bulunan kişinin tarafınıza davetiye göndermesidir. Eğer davetiye yoksa birleşim vizesi almanızın hiçbir anlamı yoktur. Bunun yanı sıra gidecek kişilerin dil bilgisinin yeterli düzeyde olması çok önemlidir. Dil bilgisi olarak Fransızca veya İngilizceyi belgelerle kanıtlamanız Kanada vizesini garantilemenize yarayacaktır.

Elbette ki bu süreç olumlu sonuçlanabileceği gibi olumsuz olarakta sonuçlanabilir. Vizenin reddi maddi koşullara, ziyaretin açıkça belirtilmeden amacından sapması ve önceden farklı ülkelere ziyareti durumunda gerçekleşir. Birleşim vizesinin reddi hakkında sebepleri tarafınıza iletilen cevapta net bir şekilde bulabilirsiniz. Başvuruyu yenileyip tekrardan vize talebinde bulunabilir, reddin kaynaklarına ilişkin sorunları çözümleyebilirsiniz. Vize işlemlerinde çok dikkat edilmelidir. Özellikle Kanada gibi ince eleyip sık dokuyan bir ülkeye vize talebi ile başvuruyorsanız ekstra bir özen göstermelisiniz.

Kanada Aile Birleşimi Vizesi Nedir?

Kanadalıysanız veya daimî ikamet statüsüne sahipseniz ve ailenizin belirli üyelerini Kanada'ya getirmek istiyorsanız veya Kanada’da yaşayan ailenizin yanına taşınmak istiyorsanız; Kanada aile birleşimi vizesi şarttır. Peki, Kanada aile birleşimi vizesi nedir? Kanada vatandaşı ailenizin yanına taşınmak veya siz Kanada vatandaşıysanız; başka ülke vatandaşı aile üyenizi yanınıza aldırmak isterseniz; Kanada aile birleşimi vizesinin alınması gerekmektedir. Ailenizi Kanada'da sizinle birlikte yaşamaları için getirmek istiyorsanız, ailenizin Kanada'ya taşınmasına sponsor olabilirsiniz. En az 18 yaşında ve daimî oturma iznine sahip veya Kanada vatandaşı olmalısınız.  Daimî ikametgahınız varsa, şu anda Kanada'da ikamet ediyor olmanız gerekir. Engellilik yardımları dışında herhangi bir devlet sosyal yardımı almamalısınız aile üyelerinizi finansal olarak destekleyebileceğinizi kanıtlamanız gerekebilir. Her ikinizin de en az 18 yaşında olması ve yasal olarak evli ya da nikahsız bir ilişki içinde olmanız koşuluyla, cinsiyetiniz ne olursa olsun, eşinize veya partnerinize sizinle birlikte Kanada'ya göç etmesi için sponsor olabilirsiniz. Eğer nikahsız bir ilişki içindeyseniz, siz ve eşiniz en az 12 aydır, uzun ayrılık dönemleri olmadan birlikte yaşıyor olmalısınız.

Kanada Aile Birleşimi Vizesi Nasıl Alınır?

Kanada aile birleşim vizesinin bir diğer ismi evlilik vizesi olmaktadır. Bu vizenin çıkması ortalama on iki ay sürmektedir. Peki, Kanada aile birleşimi vizesi nasıl alınır? Kanada aile birleşim vizesi için Kanadalı eşin göndermiş olduğu davetiye vize için en önemli kriterdir. Bu vize, evlilik amacı ile ülkeye gitmek ve yerleşmek maksadıyla alınan bir vize türüdür. Bu süreçte vize danışmanlık merkezlerinden destek alınabilmektedir. Evraklar ile kısa zamanda başvuru gerçekleştirilebilmektedir. Kanada ülkesinde yaşayan biriyle evlendiğinde alınan vize Kanada aile vizesi şeklinde adlandırılmaktadır. Bu vize D tipi bir vizedir. Uzun süreli vizeler arasındadır ve bu yüzden karmaşık bir sürece sahiptir diyebiliriz. Çoğunlukla on iki aylık bir süre zarfında çıkar. Ancak daha kısa ve daha uzun bir sürede de çıkabilir. Bu vizenin başvurusu konsolosluklara yapılmaktadır. Kanada vatandaşı veya Kanada’da oturum izni bulunan eşin göndereceği davetiye ile başvuru gerçekleştirilmektedir.

Kanada Aile Birleşimi Vizesi KGünde Çıkar?

Kanada aile vizesi almak isteyen kişilerin en fazla merak ettiği hususlardan biri de şüphesiz ki bu vizenin ne kadar zamanda çıkacağı. Kanada aile birleşimi vizesi kaç günde çıkar sorusu sıklıkla sorulmaktadır. Kanada aile birleşim vizesi ağırlıklı olarak on iki aylık bir süreçte sonuç almaktadır. Bu süre ise kimi zamanlarda uzayabilir ya da kısalabilir. Kanada aile birleşim vizesinin bir başka adı evlilik vizesi şeklindedir. Bu müracaatın Kanada büyükelçiliklerine veya konsolosluklara yapılması lazımdır. Çocuk olması halinde çocukla alakalı belgeler de talep edilmektedir ve bunların da başvuru sırasında kuruma teslim edilmesi gerekmektedir. Konsolosluğun tatil günlerine, yoğunluğuna ve başvuru gerçekleştiren kişinin durumuna bağlı olarak değişmekle birlikte vizenin sonuçlanması genelde on iki ayı bulmaktadır. Gereken evrakları hazır ederek Kanada aile birleşim vizesine müracaat edilmektedir. Bu önemli evrakları konsolosluk belirlemektedir. Belgeleri teslim ettikten sonra eğer ki gerek görülür ise mülakata çağrılabilirsiniz.

Kanada Aile Birleşimi İçin Hazırlanması Gereken Evraklar

Kanada’da yaşayan ailesi ile aile birleşimi yapacak kişilerin aile birleşimi vizesi alamsı gerekmektedir. Kanada Konsolosluğu aile birleşimi için hem başvuru sahibinden hem de Kanada’da bulunan aile üyesinden farklı belgeler istenmektedir. Aşağıda bu belgelerin listesi verilmiştir.

Türkiye’de Yaşayan Başvuru Sahibinin Hazırlaması Gereken Belgeler 

  • Okunaklı olarak, doğru ve eksiksiz doldurulmuş, tarih yazılmış ve imzalanmış Kanada vize başvuru formu
  • 10 yıl içerisinde alınmış ve vize basımı için en az 2 sayfası boş pasaport
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği
  • 3 yıl içerisinde Kanada vizesi ya da diğer Schengen ülkelerine ait vize aldıysanız fotokopileri
  • 35x45 boyutunda 3 adet biyometrik fotoğraf
  • Kanada’dan gelen onay kağıdının aslı ve fotokopisi (Nulla osta)
  • Aile birleşimi yapılacak kişi eşiniz ise evlilik cüzdanı
  • Uluslararası evlenme kayıt örneği olan Formül-B belgesi
  • Daha önceden yapılmış evlilik varsa ve boşanılmış ise boşanma belgeleri
  • Uluslararası doğum kayıt örneği olan Formül-A belgesi
  • Adli sicil kaydı
  • Banka hesap dökümü
  • Var ise ek gelirleri gösteren belgeler
  • Var ise tapu ve araç ruhsatları
  • Kanada’da yaşanılacak eve ait bilgiler
  • Reşit olmayan başvuru sahibi için ebeveynlerin imzası olan muvafakatname
  • Var ise daha önceki pasaportların fotokopisi

Kanada’da Bulunan Kişiden İstenen Belgeler

  • Aile birleşimi yapılacak kişinin bu birleşimi onaylar imzalı dilekçesi
  • Kanada’da yaşayan eşin ikameti
  • Kanada’da bulunan kişi Kanadan vatandaşı değilse oturum izni
  • Kanada’da bulunan kişiye ait pasaport
  • Kanada’da bulunan kişiye ait kimlik belgesi
  • Kanada’da yaşanılacak ev kendisinin ise tapu, kira ise kira sözleşmesi
  • Kanada’da bulunan kişi çalışıyor ise son 3 aya ait maaş bordrosu
  • Kanada’da bulunan kişinin sponsor olduğunu kanıtlayan belge
  • Kanada’da bulunan kişiye ait finansal dokümanlar

Kanada Aile Birleşimi Vize Ücreti 

Kanada vize ücretleri vize başvurusunda bulunduğu türe göre değişmekte. Kanada Büyükelçiliği tarafından belirlenen vize ücretleri gerekli kurumun banka hesaplarına yatırmalı ve ödeme dekontu vize başvuru evrakı ile beraber konsolosluklara sunmalısınız.
Kuzey Amerika kıtası, en kuzeyde yer alan ülke Kanada; yüksek yaşam standardını, ekonomik refah seviyeleri, iyi eğitim koşulu ve doğal güzelliğe sahip bir yer olması bakımlarından çok fazla ziyaret edilen bir ülke. Bu nedenle birçok kişi Kanada da yaşaman hayalini kurmaktadır. Dolayısı ile Kanada, yapılan vize başvurusunda, en ince ayrıntıya kadar önem gösterip, dikkat emekte. Buradan yola çıkarak Kanada vize almanın oldukça uzun ve meşakkat bir süreç gerektirdiği söylemek mümkün. Kanada aile birleşim vize başvurusu da aynı zorlu süreçler ile karşı karşıya olduğunuz belirtebiliriz.
Kanada aile birleşim vizesi Kanada'da ikamet eden biri ile evlenmeniz durumunda verilen D tip vize türüdür. Kanada aile birleşim vizesi uzun süre bir vize türü olduğundan dolayı daha karma başvuru prosedürüne sahiptir. Kanada aile birleşim vize başvurusu genel olarak 1 yıllık sürede sonuçlanan bir vize türü. Ancak; bu süre kimi zaman çeşitli durumda göre kısa ya da uzun olabilmektedir. Kanada aile birleşim vizesi bir diğer ismi ile evlilik vize başvurusu, Kanada Konsolosluğu ve Kanada Büyükelçiliğine yapılmaktadır. Kanada aile birleşimi vize başvurunuz, konusunda en önemli konu Kanada'da yaşayan eşi göndereceği davetiyedir. İkinci önemli hususu ise dil bilgisinin yeterliliğidir. 

TOP ÜST
Telefon Yol Tarifi WhatsApp