Fransa Vize Başvuru Formu Fransızca
Fransa Vizesi Başvuru Formu Fransızca
Fransa vize başvuru formu, Fransızca tercümesi ile birlikte başvuru sırasında konsolosluğa sunulması gereken en önemli belgelerden biridir. Fransa’ya seyahat etmek isteyen her başvuru sahibi, vize başvuru formunu Fransızca ya da İngilizce tercümesiyle birlikte evrak dosyasında hazır bulundurmalıdır. Başvuru evrakları arasında vize başvuru formu bulunmadığı takdirde konsolosluk süreci ret ile sonuçlandırma hakkını saklı tutar.
Fransa Schengen bölgesi üye ülkelerinden biridir ve vize başvuru formu da Schengen prosedürlerine uygun olarak doldurulmalıdır. Formun doldurulması gereken tüm bölümlerindeki bilgiler, diğer evraklardakilerle aynı olmalıdır. Vize başvuru formunda yer alan bilgilerin diğer evraklarla desteklenmesi vize başvurunuzun onay almasında büyük rol oynayacaktır.
Fransa Vize Başvurusu İçin Form Nereden Alınır?
Nisan 2019’dan bu yana, Fransa vize başvuru formu yalnızca çevrimiçi ortamda doldurulabilmektedir. Bu yüzden fiziki olarak formu almanız ya da elle doldurmanız mümkün değildir. El yazısı ile doldurulmuş Fransa vize başvuru formları kabul edilmemektedir. Başvuru sahibine ait özel bir başvuru referans numarası elde etmek için formun çevrimiçi olarak doldurulması gereklidir. Ayrıca form ile birlikte başvuru üyeliği oluşturduğunuza dair “Kayıt Dekontu” adı verilen barkodlu bir belge de yazdırılır.
Fransa Başvuru Formu Hangi Dilde Doldurulur?
Fransa vize başvuru formu İngilizce ya da Fransızca dillerinde doldurulabilir. Gireceğiniz tüm bilgileri tamamen Latin alfabesi kullanarak ve büyük harfle yazdığınızdan emin olun. Aksi takdirde formun incelenmesi sonucunda başvurunuz geçersiz sayılabilir. Başvuru formu doldururken kullanmanız gereken dil, vize başvurusu yapacağınız ülkenin resmî diline göre belirlenmiştir. Fransa Konsolosluğu’nun aldığı karara göre Fransa vize başvuru formu hem Fransızca hem de İngilizce doldurulabilir. Formun doldurulmasına ek olarak diğer Fransa vize başvuru şartları da yine sitemizde bulunabilir.
Fransa Vizesi Online Başvuru Formu Nasıl Doldurulur?
Vize başvuru formunu doldurmadan önce, pasaport numaranızı girmek zorunda olduğunuzu belirten bir açılır pencere ile karşılaşacaksınız. Pasaport numaranızı mutlaka kontrol edin. Daha sonra mevcut başvuru formunda değiştirmek imkânsız olacak, yeni bir başvuru oluşturmanız ve tüm süreci tekrar gözden geçirmeniz gerekecek. Numara doğru girildiyse, “Evet” e tıklayın ve aşağıdaki alanları doldurmaya devam edin.
- Cinsiyet: Erkek / Kadın/ Belirtilmemiş şeklinde üç seçeneğiniz olacaktır.
- Medeni hâl: Aile durumu. Fransa’ya Schengen vizesi için sadece medeni durumu belirtmek değil (“Evli” veya “Bekâr”), aynı zamanda bazı durumlarda ilgili olmayan durumu netleştirmek de önemlidir. Yani, “Bekar” cevabını vermek yerine şu seçenekler de vardır: “Boşanmış”; “Ayrılmış” – birlikte yaşamıyoruz; “Dul”; “Diğer” başka bir seçenektir (açıklanması gerekir).
- Soyadlar: Soyad(lar). Fransa’ya vize başvurusunda bulunurkenki soyadınız, kesinlikle geçerli bir yabancı pasaportta olduğu gibi Latin alfabesiyle girilir.
- Doğumdaki soyadı / adları – önceki soyadı / adları farklıysa: Bu madde, doğumdaki soyadı (farklıysa) veya önceki soyadı (örneğin, evlilikte soyadını değiştiren kadınlar için kızlık soyadını) belirtir. Soyadı, daha önce pasaport verilmişse, pasaporttan alınan örneğe göre Latince olarak da yazılır. Soyadınız değişmediyse, ögeyi atlayabilirsiniz.
- Zorunlu ad / adlar: Pasaporta göre isim buraya girilir. Göbek adı olan kişiler adlarını buraya girer.
- Doğum tarihi: Fransa’ya vize için çevrimiçi başvuruda doğum tarihi GG / AA / YYYY (02/02/1990) biçiminde girilir veya takvimden seçilir.
- Doğum yeri: Doğum şehri yabancı pasaporta göre belirtilir. Yani yerleşim yeri pasaportta kayıtlı değil de sadece bölge (başka bir ülke) belirtilmişse onu da yazarsınız.
- Doğduğunuz ülke: Dünyaya geldiğiniz ülke seilir.
- Vatandaşlığınız: Şu andaki vatandaşlığınız seçilir. Bu noktada, pasaportuyla Fransız vizesine başvurduğunuz ülke olan çifte vatandaşlık sahiplerinden asıl vatandaşlık seçilir.
- Doğumda milliyet (farklıysa): Doğumla vatandaşlık (farklıysa). “Doğum Ülkesi”
- Türkiye Cumhuriyeti ya da Yabancı Kimlik Numarası: Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıysanız T.C. kimlik numaranızı, yabancı uyrukluysanız yabancı kimlik numaranızı girin.
- Adres: İkamet adresiniz. Adresle ilgili en popüler soru hangisinin belirtilmesi gerektiğidir: kayıt yoluyla mı yoksa gerçek ikamet yeri ile mi? Bu veriler ilgili belge tarafından onaylandığından, kayıt yerinin adresini Türk pasaportuna göre belirtmeniz önerilir. Fransa’ya vize başvurusundaki adres sütununa şunu yazın: ev numarası, sokak (Latince ad + Sokak kelimesi), apartman numarası.
- Posta kodu: Posta kodunuz. Türkiye posta kodları 5 haneden oluşur.
- Şehir
- Ülke: Fransa’ya vize için yapılan çevrimiçi başvuruda ikamet edilen ülke belirtilir.
- Telefon numarası: Telefon numarası. Numara, kabul edilen uluslararası formatta belirtilmiştir – özel karakterler ve işaretler kullanılmaz. Sadece rakamlardan oluşabilir.
- Mevcut uyruğunuzun bulunduğu ülkeden başka bir ülkede mi yaşıyorsunuz: Bu maddede, vatandaşı olmadığınız bir ülkede kalıcı olarak yaşayıp yaşamadığınızı netleştirmeniz gerekiyor. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıysanız ve Türkiye’ye vize başvurusu yapıyorsanız, “Hayır” yanıtını vermeniz gerekir. Ülkemizde Fransa vizesi alan yabancılar ile başka bir ülkeden başvuran Türkler “Evet” cevabını veriyor. Bu durumda, ek noktaları doldurmanız gerekir:
- oturma izni numarası veya eşdeğeri – Başka bir ülkede kalma izninin sayısı (veya bu belgenin eşdeğeri).
- Son kullanma tarihi – oturma izninin geçerli olduğu tarih
- Veriliş tarihi – oturma izninin veriliş tarihi
Yukarıdaki 3 madde isteğe bağlıdır. Gerçek şu ki, bir ülkede kayıt yaptırmadan bir turist veya iş seyahati sırasında vize başvurusunda bulunabilirsiniz.
- Ailenizin bir üyesi Fransız vatandaşı mı: Soru, aile üyelerinizin Fransız vatandaşı olup olmadığını soruyor. Değilse, “Hayır” olarak işaretleyin. Akrabalarınızdan birinin Fransız vatandaşlığı varsa, “Evet” yanıtını vermeniz ve ek alanları doldurmanız gerekir:
- Akrabalık ilişkisi: Fransız akrabanızın kim olduğunu belirtmeniz gerekir. Cevap seçenekleri: “Çocuk” – bir çocuk; “Bağımlı-akraba” – bağımlı olan yakın bir akraba; “Torun” sizin torununuz veya torununuzdur; “Eş” – eşiniz; “Bağımlı olmayan akraba” – bağımlı olmayan bir akraba; “Diğer”, açıklama gerektirmeyen başka bir seçenektir.
- Numara (pasaport veya ulusal kimlik no):Buraya Fransız pasaport numarası / akrabanızın kimlik numaranızı girmeniz gerekmektedir.
- Soyadı: Fransız akrabanızın soyadı (pasaporta göre).
- İlk isim: Fransız akrabanızın adı.
- Doğum tarihi: Yakınınızın doğum tarihi (GG / AA / YYYY) formatında.
- Ailenizin yakın bir üyesi, Avrupa Birliği veya İsviçre Konfederasyonu vatandaşı mı: Yakın aile üyeleriniz arasında AB veya İsviçre vatandaşları var mı? Varsa, öncekilere benzer ek maddeler (bir akrabanın pasaport bilgileri) formda açılır.
Fransa Vize Başvuru Formuna Ek Vize Evrakları
Fransa vize başvuru formu Fransızca doldurulması gerekir. Başvuru tamamladıktan sonra SSK belgelerinizle uçak rezervasyon evraklarınız, masraflarınızın karşılanacağını belirten sponsor bilgileriniz, maaş belgeleriniz ve nüfus cüzdanı fotokopisini de yanınıza alarak, Fransa konsolosluğuna gidilmelidir. Fransa vizesi için konsolosluk sizden parmak izi örneği alınır ve size vize talep formunu verir. Vize başvuru formunda mutlaka biometrik fotoğraflarınızın olması gerekir. Tahmini geliş ve dönüş süresi mutlaka belirtilmelidir. Sizinle birlikte seyahat eden birisi varsa onun da kimlik ve pasaport bilgileri istenilir. Daha önce yapılan Fransa vize başvurularının reddedilme durumu söz konusuysa bunun da bildirilmesi gerekmektedir. Reddedildiyse buna dair detaylı sorulara yanıt verilmelidir. Eğer Fransa’da ailenizin veya tanıdığınızın yanında kalacaksanız, o kişilerinde kimlik ve iletişim bilgilerini eksiksiz bir şekilde doldurmanız gerekir. Seyahat edeceğiniz tarihin özellikle Fransa’nın resmî tatil günlerine denk gelmemesine dikkat ediniz. Pasaportunuzun her sayfasında pasaport numarası vardır. Pasaportunuzun numarasını özellikle belirtmelisiniz. Özellikle birden çok ülkelere giriş yapmak için bu vize işlemlerini eksiksiz doldurmanız gerekir. Daha önce parmak izi aldıysanız tekrardan parmak izi alınmasına gerek yoktur. Fransa vize başvuru formu Fransızca doldurulduktan sonra hazırlanması gereken diğer evraklarda aşağıdaki bilgiler yer almalıdır.
Fransa vizesi başvuru sırasında sorulan sorular ise;
- Eğitiminiz
- Çalışma durumunuz
- Ülkede ne kadar kalmak istediğiniz
- Seyahat masraflarınızı karşılayacağınız sponsorlarınız
- Özellikle hangi sebeplerden dolayı Fransa’ya gitmek istediğiniz
- SGK bilgileriniz
- Kimlik bilgileriniz sorulur.
Tüm bu sorulara Fransızca cevap vermeniz gerekir. Bu sorulara doğru cevap vermediğiniz tespit edildiği taktirde vize işlemleriniz direkt Fransa Konsolosluğu tarafından iptal edilir. Eğer vize talebiniz iptal edilirse ödeme yaptığınız harçlar geri verilmez. Bundan sonraki süreçte sizi yüz yüze görüşmeye davet ederler. Fransa Konsolosluğu yaklaşık 15 gün içerisinde vize talebinizin sonucunu size iletişim adreslerinden bildirir. Vize işlemleriniz tamamen onaylanırsa vizelerin teslim süreci başlar. Tüm bu işlemler ise Fransa İstanbul Başkonsolosluğu ve Fransa Ankara Büyükelçiliği tarafından yürütülür.
Fransa vizesi için başvuruda bulunurken dikkat edilmesi gerekenler arasında başvuru formundaki kuralların yanı sıra evrakların doğru ve eksiksiz doldurulması da vardır. Fransa Konsolosluğu’nun talepleri üzerine teslim edilmesi gereken vize için hazırlanacak tüm evrakların eksiksiz olması önemlidir. Aksi bir durumda Fransa vize reddi ile karşılaşmanız muhtemeldir.
Fransa vize başvuru formu PDF olarak sitemizden indirilebilir.