×

Categories

FORGOT YOUR DETAILS?

Fransa Vize İşlemleri

Fransa vize başvuruları, Fransa Konsolosluğu veya Büyükelçiliği kurumlarının yetkilileri tarafından incelenir. Uygun görülen başvurular da kabul edilir. Fransa, Schengen ülkelerinden birisidir. Fransa vizesi başvurusunda bulunacak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları; turistik, ticari, çalışma, eğitim gibi vize türüne uygun şekilde gerekli belgeleri hazırlayarak vize başvurusunda bulunulabilir.

Vize başvurularında, Konsolosluğun belirlediği kriterlere uygun şekilde vize işlemlerinin tamamlanması gerekir. Fransa Schengen vizesi bulunan kişiler, diğer Schengen ülkelerine Fransa’dan seyahat edebilirler. Ancak tüm Schengen ülkeleri için geçerli olan pasaportların, son 10 yıl içerisinde alınmış olması gerekir.

Fransa Vizesi Hakkında Bilgi

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının ya da Türkiye’de ikamet eden ancak başka bir ülke vatandaşı olan bireylerin Fransa’ya yapacakları seyahatlerde ülkeye giriş için istenen onaydır. Fransa vizesi, Fransa Konsolosluğu ve Fransa Büyükelçiliği tarafından onaylanmaktadır. Fransa’ya seyahat edecek olan Umuma Mahsus (Bordo) pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Fransa topraklarına giriş yapabilmek için vize yükümlülükleri vardır ancak; Hususi (Yeşil), Hizmet (Gri) ve Diplomatik (Siyah ya da Kırmızı) pasaport sahibi vatandaşların 180 gün içerisinde 90 gün ile sınırlı kalmak koşuluyla Fransa’ya yapacakları seyahatler için vize yükümlülükleri bulunmamaktadır. Fransa, Schengen Bölgesi devletlerinden birisidir. Bu sebepledir ki; Schengen Bölgesi üye devletleri arasında serbest dolaşım hakkı bulunduğundan Schengen vizesi sahibi kişiler burada bulunan ülkeler arasında bir başka vizeye ihtiyaç duymaksızın sadece Fransa vizesi ile seyahat edebilirler. Aynı şekilde Schengen bölgesi sınırları içinde başka bir ülkeye vizeniz var ise; yine başka bir vizeye ihtiyaç duymaksızın Fransa’ya seyahat edilebilmektedir. Fransa vizesi alınırken bilinmesi gereken en önemli bilgi tıpkı diğer Schengen ülkelerinde olduğu gibi Türkiye’den seyahat ederken ilk olarak vizeye sahip olduğunuz ülkeye giriş yapmak zorundasınız. Benim Fransa vizem var ama ben ilk olarak İtalya’ya inmek istiyorum durumu maalesef söz konusu olamaz.

Fransa Vizesi İle İlgili

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının ya da Türkiye’de ikamet eden ancak başka bir ülke vatandaşı olan bireylerin Fransa’ya yapacakları seyahatlerde ülkeye giriş için istenen onaydır. Fransa vizesi, Fransa Konsolosluğu ve Fransa Büyükelçiliği tarafından onaylanmaktadır. Fransa’ya seyahat edecek olan Umuma Mahsus (Bordo) pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Fransa topraklarına giriş yapabilmek için vize yükümlülükleri vardır ancak; Hususi (Yeşil), Hizmet (Gri) ve Diplomatik (Siyah ya da Kırmızı) pasaport sahibi vatandaşların 180 gün içerisinde 90 gün ile sınırlı kalmak koşuluyla Fransa’ya yapacakları seyahatler için vize yükümlülükleri bulunmamaktadır.

Fransa, Schengen Bölgesi devletlerinden birisidir. Bu sebepledir ki; Schengen Bölgesi üye devletleri arasında serbest dolaşım hakkı bulunduğundan Schengen vizesi sahibi kişiler burada bulunan ülkeler arasında bir başka vizeye ihtiyaç duymaksızın sadece Fransa vizesi ile seyahat edebilirler. Aynı şekilde Schengen bölgesi sınırları içinde başka bir ülkeye vizeniz var ise; yine başka bir vizeye ihtiyaç duymaksızın Fransa’ya seyahat edilebilmektedir. Fransa vizesi alınırken bilinmesi gereken en önemli bilgi tıpkı diğer Schengen ülkelerinde olduğu gibi Türkiye’den seyahat ederken ilk olarak vizeye sahip olduğunuz ülkeye giriş yapmak zorundasınız. Benim Fransa vizem var ama ben ilk olarak İtalya’ya inmek istiyorum durumu maalesef söz konusu olamaz.

Fransa Vize İşlemleri Ne Kadar Sürer?

Fransa dünya genelinde en fazla ziyaretçi çeken Avrupa ülkeleri arasında yer almaktadır. Bu ülkenin son derece ilgi çeken birçok özelliği bulunuyor. Fransa vize işlemleri ne kadar sürer sorusu da bu ülkeye seyahat edecek kişilerin en çok merak ettiği konular arasında yer alıyor. Fransa vizesinin alınma süresi vize türüne ve kişilere göre değişebilir. Öncelikle Fransa vize muafiyeti olan ülkeler arasında yer alıyor. Fransa’ya seyahat edecek olan bordo pasaportu olan kişiler vize işlemlerini yaptırmak durumundadır. Vize işlemleri konusunda diğer pasaport sahiplerinin 90 günü geçmeyecek seyahatleri konusunda vize almak zorunda değildirler. Vize işlemleri konusunda süreci etkileyen şu faktörlere dikkat edilmelidir:

  • Fransa vize belgeleriniz eksik olursa belgeleri tamamlamanız istenir.
  • Belgeleri yanlış ise vize reddi alabilirsiniz.
  • Belgeleriniz vize türüne uygun değilse ve güncel olmadığında vize reddi alırsınız.
  • Vize başvuru ücretleri yanlış yatırılırsa vize reddi alabilirsiniz.

Bu nedenlerin her biri vize işlemleri sürecini uzatan faktörler arasında yer alıyor. Belgelerinizi hazırlamak içi danışmanlık hizmeti alırsanız vizenizi daha kısa sürede alabilirsiniz. Vize alım süreci ortalama 7 iş günüdür.

Fransa Vizesi Nasıl Alınır?

Fransa Konsolosluğunun belirlediği evraklar koşullara göre değişiklik gösterebilir. Öncelikle; Turistik vize, ticari vize, aile ziyareti vizesi veya Fransa transit vize gibi hangisi için başvuru yaptığınız büyük önem taşımaktadır. Çünkü birbiri arasında evrak olarak farklılık gösteren bu vize türleri, vizenizin onaylanması ve Fransa topraklarında geçireceğiniz gün sayısı üzerinde de farklılık gösterecektir. En önemli noktalar ise şöyle; hazırladığınız evrakların kurallara uygun, güncel asıl ya da suret olduğuna dikkat ediniz. Evraklarınız eğer ki kurallar çerçevesine uygun değil ise, vizenizin onaylanması için uygun olmayan durumların doğmasına sebep olabilir. Örneğin; 25 Eylül 2014 tarihi itibariyle vize işlemleri için parmak izi uygulaması başlamıştır. Bu tarihten itibaren vize başvuru sahiplerinin önceden belirlenen gün ve saatte bizzat başvuru merkezinde hazır olmaları gerekmektedir. Vize işleminin onaylanma sürecinde yine biyometrik fotoğraf çekimi direk olarak kurumlardan yapılmaktadır. Bu şekilde tüm bilgileriniz 5 yıl boyunca vize bilgi sisteminde kayıtlı kalacaktır. Son 5 yıl içerisinde parmak izi vermiş vize başvuru sahiplerinin tekrarlamasına gerek kalmayacaktır.

Fransa Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Fransa her ne kadar çok zor vize veren bir ülke gibi düşünülse de aslında istenilen evraklar düzgün bir şekilde hazırlandığında o kadar büyük sorun çıkartmayan bir ülke. Avrupa’nın tam ortasında bulunduğu ve kültürel mirasıyla özellikle Türk turistler için son derece çekici bir ülke haline gelen Fransa’ya gitmek için vize işlemleri, derin ve detaylı bir araştırmanın ardından 3 ile 15 gün arasında sonuç veriyor. Uçak biletini aldığınız tarih belli olduğunda ne kadar erken başvurursanız o kadar iyi olacaktır. Eğer erken başvuru yaparsam ya uçak kalkış tarihimden önce vizem başlarsa diye bir endişeniz olmasın en fazla iki gün önce vizeniz başlamış oluyor ki genellikle onu da artık bir gün önce başlatıyorlar ve ertesi gün sizin seyahatiniz bitiş gününe kadar başlayabiliyor. Her ne kadar yoğun bir evrak trafiği olsa da Fransa vize verme konusunda belirttiğimiz gibi büyük bir zorluk çıkarmıyor. Hem bu ülkenin tarzı bu, dünya ne kadar teknolojik adımlar atsa ve her şey mail aracılığı ile çözülüyor olsa da Fransa demek belge demektir. Mantık böyle olunca şu belgesi, bu belgesi istemeleri sizi şaşırtmasın.

Fransa Vizesinden Kimler Muaftır?

Schengen bölgesi dahilinde AB ülkeleri ve İsviçre’de yasal ikamet izni bulunan vatandaşların Fransa’ya giderken veya transit geçişleri esnasında vize almalarına gerek yoktur. Hizmet, Hususi ve Diplomatik pasaport sahibi vatandaşlarında 180 gün içinde 90 günü geçmemek şartıyla Fransa’ya giderken ize muafiyetindedirler. Gri veya yeşil pasaport hamillerinin beraberinde, sadece talep edildiğinde ibraz edilmek üzere bir görevlendirme yazısı bulundurmaları, özel seyahatlerde ise, seyahat sigortası, dönüş uçak bileti ve kalacak yer gösterir belge ve ek olarak kalacakları süre için yeterli para bulundurmaları sınır kapılarında sorun yaşamamak adına faydalı olacaktır.

Fransa Vize Başvurusu 2022

Genel itibariyle bakıldığında vize başvurusu için istenen evraklarda büyük bir değişiklik olmamıştır sadece 2019 Aralık ayından itibaren dünyayı etkisi altına alan Covid 19 salgını nedeniyle Fransa’da belli tedbirler gereği aşı kartı talep etmektedir. Avrupa İlaç Ajansı tarafından kabul gören aşılardan ki BioNtech Pfizer ya da Astra Zeneca aşılarından ikinci dozun vurulmasının ardında en az 14 gün geçmiş olmalı ya da Johson & Johnson aşısının tek dozunu vurulmasının ardından 28 gün geçmiş ise, uçuştan 14 gün öncesine kadar Covid -19 geçirmiş hiç kimseyle temas etmediğinize dair beyanname doldurup, bu belgeyi uçağa binmeden önce havayolu şirketleriyle sınır polisine ibraz edeceklerdir.  Buna ek olarak, uçağa binmeden 72 saat önce alınmış negatif sonuçlu PCR veya 48 saat önce alınmış yine negatif sonuçlu antijen testine ihtiyaç duyulmaktadır. Varış noktasında bu kişilere test ve karantina uygulanmamaktadır.

Aşılanmamış kişilerde ise; neden seyahat etmek zorunda olduklarını gösterir belge, 72 saat önce alınmış negatif sonuçlu PCR veya 48 saat önce alınmış yine negatif sonuçlu antijen testi sonucu sunulması beklenmektedir. Varış noktasında bu kişilere rastgele antijen testi uygulanır ve 7 günlük karantina süreci takip edilir.

Fransa Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

Fransa vizesi başvuruları için gerekli olan evraklar, başvuru sahibinin seyahat amacı ve mesleki durumuna göre farklılık gösterebilir.  Örneğin, Fransa’ya aile / arkadaş ziyareti için bir seyahat planlanıyorsa Fransa turistik vize başvurularında bulunmaları doğru bir başvuru türü değildir. Nitekim; Turistik vize başvurusu yaptığınızda kalacağınız otelin rezervasyon durumunu dahi ibraz etmeniz gerekirken, özel bir mülkte kalacak iseniz tabii olarak otel rezervasyonu gösterme durumunuz mümkün olamayacağından başvurunuzun onaylanmaması gibi bir durumla da karşı karşıya kalabilirsiniz. Yine bir başka taraftan bakılırsa Fransa’ya alınacak vizelerde maaş bordrosu ve şahsi banka hesap özeti gibi gelir durumunu gösteren evraklar da talep edilmektedir. Örneğin; öğrenci ve ev hanımı gibi gelir belgeleyemeyecek ancak Fransa vize başvurusunda bulunacak olan vatandaşların birinci dereceden yakınlarının seyahatlerine ekonomik olarak destek olduğunu gösteren ıslak imzalı belge de ibraz edilmelidir. İşte bu yüzdendir ki; başvuru yapacağınız vize çeşidi ve mesleğiniz çok ama çok önemlidir.

Fransa Vizesi Başvuru Formu Nasıl Doldurulur?

5 Kasım 2018 tarihinde itibaren Fransa Konsolosluğu, Fransa Schengen vizesi başvuru formlarının online olarak doldurulmasını istemektedir. Eksik ya da hatalı doldurulan formların tespiti hainde ödenen bedelin iade edilmeyeceği gibi yanacağı da belirtilmektedir. Fransa vize başvuru formu uluslar arası prosedür de kullanılan resmî bir evraktır. Herhangi bir şekilde verilen yanlış bir bilgi suç teşkil edeceğinden düzgün bir şekilde doldurmalıdır. Vize başvuru belgesinde yapılan usulsüzlük, vize başvurunuz yanması, ülkeye giriş – çıkışın zorlaşması veya para cezası almanız gibi istenmeyen durumlara yol açabilir. Fransa vize başvuru formunu doldurup imzalamanız halinde, Fransa’ya girişinizi garanti etmeyeceğinizi, ülkeye girişin Fransa sınır görevlilerinin sorumluluğunda olduğunu baştan kabul ettiğinizi gösteren bir evraktır. 2019 Aralık ayından beri tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını nedeniyle de bazı ek düzenlenmeler de gelmiştir. Başvuru formuna ek olarak Avrupa İlaç Ajansı tarafından onaylanan (BioNtech Pfizer, Moderna, Astra Zeneca, Johnson&Johnson) herhangi biri aşıyı vurulmuş her yabancı yolcu Haziran 2021 itibariyle Türkiye’den Fransa’ya seyahat edebilmektedir. 

Fransa Online Vize Başvuru Formu Hakkında Edilmesi Gereken Önemli Hususlar :

  1. Fransa Schengen vize başvuruları direk olarak Fransa Konsolosluklarına yapılamamaktadır. Bu vize türü için yetkili kılınmış başvuru merkezlerine ya da Fransa vize işlemleri üzerine hizmet veren seyahat acentelerine yapılmalıdır.
  2. Hanım yolcular için vize başvuru formuna evlenmeden önceki soyadlarının yazılması zorunlu hale gelmiştir. Pasaportun verilme ve bitiş süreleri, Fransa vize başvuru formu ile belirtilen tarihlerle uyumlu olmak zorundadır.
  3. Vize başvuru formu tam ve eksiksiz doldurulmalıdır. Aksi takdirde vizenin reddi durumuna sebebiyet verilecektir. Konsolosluk, başvuru sahibinden yanlış veya eksik evrak teslimi halinde ek evrak isteme hakkına ya da vizeyi direk olarak ret etme hakkına sahiptir.
  4. Başvuru esnasında nüfus cüzdanı fotokopisi yerine artık renkli taranmış nüfus cüzdanı istenmektedir.
  5. Vize başvuru işlemlerinde kullanılacak biyometrik fotoğraflar üzerinde herhangi bir oynama yapılmamalıdır. Fotoğrafta yer alan yüzde leke olmamalı, vize başvuru sahibi, başvuru belgesinde telefon ve e-posta adresinin güncel olanını beyan etmelidir.

Fransa Vize İşlemlerinde Dikkat Edilmesi Gereken Konular:

Son olarak toparlamak gerekirse; Pasaportun güncelliği, 10 yıldan eski olmamalı, en az 2 sayfanın boş olması, eğer ki daha önce kullanılmış pasaport (lar) var ise ilgili sayfaların fotokopisi, Vize başvuru formunun online doldurulması, seyahat nedenini açıklayan dilekçe, gelir belgeleri, Fransa’ya girildiğinde kalınacak yer, gidiş – dönüş (öğrenci ve ikamet amaçlı istenen vizeler hariç) biletler, yeterli miktarda para önemli hususlar bulunmaktadır. Her belgenin özenle hazırlanması, ret almamak ya da ek işlemler yapmamak adına çok önemlidir. Mutlaka yakinen takip edilmedi, aracı ofis olmasına rağmen, başvuru yapacak olan kişinin de kontrolü çok ama çok önemlidir.

Vize Türlerine Göre Vize İşlemleri

Vize türlerine göre vize işlemleri yaptırmak vizenizi çok daha kolay bir şekilde almanızı sağlar. Vize işlemleri sırasında dikkat etmeniz gereken en önemli konulardan birisi de her türlü işlemde profesyonel davranmaktır. Gerekirse vize alırken mutlaka danışmanlık desteği ile almaya özen göstermelisiniz. Vize işlemleri sırasında başvuru yapabileceğiniz birden çok veri türü bulunur. Ancak vize türü kesinlikle kişilerin rastgele tercih edebileceği bir kategori değildir. Vize işlemi yaptırırken mutlaka şu bize türlerinden birini kendi seyahat amacınıza uygun bir şekilde tercih etmelisiniz:

  • Fransa aile birleşimi vizesi
  • Fransa eğitim vizesi
  • Fransa ticaret vizesi
  • Fransa çalışma vizesi
  • Fransa turistik vize
  • Fransa şoför vizesi
  • Fransa transit vize

Gibi birçok farklı kategoride vize türü bulunmaktadır. Fransa'ya hangi seyahat amacı ile gitmek istiyorsanız kendi seyahat amacınıza uygun olarak vize türünü seçmeli ve başvuru formu da dahil olmak üzere bütün belgelerinizi bu vize türüne uygun bir şekilde doldurmalısınız. Vize işlemleri sırasında en çok dikkat edilmesi gereken konu başvuru formunda mutlaka vize türünün işaretlenmiş olmasıdır.

Fransa Turistik Vize İşlemleri

Fransa birçok farklı ülkeden ziyaret amaçlı olarak turist ağırlamaktadır. Turistlere kapılarını yılın her döneminde açan ülke birçok turist vize işlemi istemektedir. Fransa bordo pasaport mensubu olan kişilerden mutlaka vize isterken gri, yeşil, siyah pasaport sahiplerinden 180 gün içerisinde 90 günü geçmeyecek seyahatler için vize muafiyeti uygulamaktadır. Vize işlemleri sırasında sorunsuz bir şekilde işlem yaptırmak istiyorsanız danışmanlık hizmeti alabilirsiniz. Bu süreçte vize işlemleriniz sırasında her belgenizin ve başvuru formunun mutlaka turistik vize uygun olmasına özen göstermelisiniz. Fransa turistik vize işlemleri sırasında şu adımlara mutlaka dikkat etmelisiniz:

  • Turistik vize işlemleri sırasında belgelerinizi eksiksiz bir şekilde tamamlayarak kurumlara teslim etmelisiniz.
  • Belgelerinizin içerisinde yer alan her türlü detay turistik vize kapsamında yer almalıdır.
  • Başvuru formunda vize türünü turistik vize olarak işaretlemelisiniz.
  • Turistik amaçla gittiğiniz bu gezide aile yakınlarınızı ya da arkadaşlarınızı ziyaret etmek istediğinizi mülakat sırasında belirtmemelisiniz.
  • Hazırlayacağınız dilekçe içerisinde mutlaka gezmek istediğiniz her yeri detaylı olarak belirtmelisiniz.

Tüm bu noktalara dikkat ettiğinizde turistik vize işlemlerini çok daha kısa bir süre içerisinde tamamlamanız mümkün olabilir.

Fransa Turistik Vizesi

Fransa’ya gezi amacıyla seyahat edecek kişilerin, turistik vize başvurusunda bulunmaları gerekir. Turistik vize başvuruları, vize prosedürüne uygun şekilde yapılmalıdır. Fransa’ya turistik vize başvurusunda bulunan kişilerin, ülkeye turistik amaçlarla seyahat edeceğini gerekli evraklarla ve belgelerle Konsolosluk yetkililerine ispat etmesi gerekir. Turistik vize başvuruları, kısa süreli vize kategorisinde yer alır. Vize almak için yapılan müracaatlarda, Fransa Konsolosluğu’ndan randevu talep edilmelidir. Randevu günü ve saatinde evrakları teslim etmek üzere şahsen hazır bulunulmalıdır.

Fransa Ticari Vize İşlemleri

Fransa ticari vize işlemleri konusunda mutlaka titiz davranmanız gerekiyor. Bu vize türüne ticari alan ile ilgili olan kişiler başvurmaktadır. Bir şirketin çalışanı ya da şirket sahibi olmanız bu vizeye başvurmanız için oldukça önemli bir kriterdir. Aynı zamanda Fransa'ya ticari bir amaç ya da seminer gibi bir konu için gidiyor olmanız gereklidir. Fransa ticari vize konusunda mutlaka dikkat etmeniz gereken birçok önemli ayrıntı bulunmaktadır. Danışmanlık hizmeti alarak ticari vizenizi en kısa süre içerisinde alabilir ve bu vizeniz hakkında detaylı çalışmalar yaparak seyahat öncesinde ki tüm işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz. Ticari vize sırasında dikkat etmeniz gereken tüm detaylar şu şekildedir:

  • Pasaportunuzun mutlaka güncel olması gerekir.
  • Pasaport içerisinde 2 tane boş yaprak olmasına dikkat etmelisiniz.
  • Belgelerinizin tamamı ticari vizeye uygun olmalıdır.
  • Belgeleriniz de bir eksiklik meydana gelirse vizenizin reddedileceğini mutlaka bilmelisiniz.

Bu detaylara dikkat ettiğiniz takdirde Fransa ticari vize işlemlerini çok daha kolay bir şekilde yaptırabilirsiniz. Ticari vize işlemleri sırasında mutlaka şirket ve meslek bilgilerinizin doğru ve güncel bir şekilde yer almasına dikkat etmeniz gerekiyor.

Fransa Transit Vize İşlemleri

Transit vize kişilerin Fransa aktarmalı olarak bir başka ülkeye gitmek için almak zorunda oldukları bir vize türüdür. Fransa bu vize türünü sizlere vermeden önce birtakım evraklar hazırlamanızı zorunlu tutar. Aynı zamanda Fransa transit vize işlemleri yapılırken bazı detaylara dikkat etmeniz gerekir. Bu süreçte Fransa transit vize çeşitleri iki tanedir ve bunlardan birini almanız önemlidir. Havaalanı Transit vizesi ve Schengen bölgesine giriş yapılmasını gerektiren transit yolcu vizesi gibi iki farklı vize türü bulunur. Kendi durumunuza en uygun şekilde olan vizeyi almanız bu süreçte son derece önemlidir. Transit vize alabilmek için ise şu belgeleri zamanında hazırlamanız gerekiyor:

  • Vize başvuru formunu doldurmalısınız.
  • Biyometrik fotoğraf çektirmelisiniz.
  • Vize işlemleri sırasında pasaportunuzun güncel olması gerekir.
  • Kimlik fotokopisi yaptırmalısınız.
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği almalısınız.
  • Seyahat sağlık sigortası yaptırmalısınız.

Vize işlemleri sırasında bu belgeler yanında aynı zamanda 18 yaşının altındaki kişilerin mutlaka muvafakat name alması da gerekir. Bu belge yaşı küçükler için aileden izin belgesi olarak isimlendirilir. Aynı zamanda kişiler transit vize işlemleri için de harç ödemelerini yapmak ve ödemeler karşılığında alınan dekontları da mutlaka kurumlara teslim etmek gerekir.

Fransa Vize Randevusu

Fransa Konsolosluklarından randevu alabilmek için öncelikli bilinmesi gereken şey bölge ayrılıkları olduğudur. Fransa İstanbul Konsolosluğuna başvuru yapabilecek iller : Aydın, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Çanakkale, Düzce, Denizli, Edirne, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Kırklareli, Kütahya, Manisa, Muğla, Sakarya, Tekirdağ, Yalova ve Uşak illerinde ikamet eden vatandaşlar İstanbul Fransız Konsolosluğundan başvurularını gerçekleştirebilirler. Yukarıda saydığımız iller dışında kalan diğer bütün illerde yaşayan vatandaşlar için Ankara da bulunan Fransa Büyükelçiliği vize verme yetkisine sahiptir ve başvurular direk olarak Ankara’ya yapılmak zorundadır. Fransa vize başvuru formu online bir şekilde doldurulduktan sonra vize başvuru sahibi adına en erken randevu talep edilmelidir. Randevu saatinden 15 dakika kadar önce başvuru merkezinde olmanız beklenir. Parmak izi işlemi uygulanması gerektiğinden 10 dakika bir zaman ayrılması gerekmektedir. Ancak dönemsel olarak yaşanabilecek yoğunluk göz önüne alınarak ve işlemlerin aksamaması adına 1-2 saat önceden gidilmesi tavsiye edilmektedir. Son derece detaylı incelemelerin yapıldığı bu zamanda tekrar hatırlatmak gerekir ki, belgelerinizin eksiksiz bir şekilde teslim edilmesi, vize sürecini hızlandıracak ve vize onayınızı almanızı kolaylaştıracaktır. Bu sebepten ötürü, detayların iyi incelenmesi çok önemlidir.

Fransa Vizesi Başvuru Belgeleri ve Evrakları

Fransa vize başvurusunda bulunan kişilerin ülkeye seyahat nedenlerine, süresine dikkat etmek durumundadırlar. Vizenin türü belge hazırlama sürecinde en önemli faktörlerden biridir. Vize başvurularında, vize türü fark etmeksizin kişilerin ortak olarak hazırlaması gereken evrak ve belgeler bulunur. Fransa vizesi için gerekli olan genel belgeler şunlardır:

l En fazla son 10 yıl içerisinde alınmış, eskimemiş ve yıpranmamış pasaport

l T.C. nüfus cüzdanı fotokopisi

l 2 adet biyometrik fotoğraf

l Fransa vize başvuru formu

l Fransa vize talep dilekçesi

l Daha önceden varsa pasaport ve eski Schengen vize fotokopileri

l Otel ve uçak rezervasyonları

l Mesleki belgeler

l Sağlık sigortası poliçesi

l Seyahat masraflarını karşılayacak miktarda para

Gibi evraklar gereklidir.

Fransa Vizesi için Gerekli Evraklar

 

 

Vize türlerine göre farklılık göstermekle birlikte;

 

 

  1. Pasaport:  Pasaport veriliş tarihi 10 yıldan eski olmamalı, pasaportun geçerlilik tarihi Fransa seyahatinin bitiş tarihinden itibaren en az 3 ay daha geçerli olmalıdır. Pasaport üzerinde vize ve ülkeye giriş – çıkış kaşelerinin vurulabilmesi adına en az boş 2 sayfanın bulunması gerekmektedir. Pasaportunuz bu özelliklere sahip değilse, Fransa Konsolosluğu, Fransa vizesi başvurunuz öncesinde yeni bir pasaport çıkartmanızı önermektedir. Ayrıca eski pasaportunuz işlenmiş bütün sayfalarının da fotokopilerinin sunulması gereklidir.
  2. Fotoğraf: 6 aydan daha eski olmayan, 35mm genişliğe, 45mm yüksekliğe sahip , beyaz arka fonda çekilmiş, gözlük , şapka vb. aksesuarların olmadığı yüzün net olarak göründüğü biyometrik standartlarda çekilmiş fotoğrafa sahip olunmalıdır.
  3. Nüfus Cüzdanı: Nüfus Cüzdanının ön ve arka tarafında bulunan bilgileri gösterir net, renkli taranması istenmektedir.
  4. Fransa Vize Başvuru Formu: İnternet üzerinden eksiksiz bir şekilde doldurulan, ıslak imza ile teslim edilmesi gereken en önemli evraklardandır. Formda beyan edilen her bilginin mutlaka ek evraklarla kanıtlanabilir olması gerektiği de unutulmamalıdır. Reşit olmayan çocukların pasaportu olsun veya olmasın, şahsa ait başvuru formu ve dosyası hazırlanmalı, yasal velilerin her ikisi (anne/baba) tarafından imzalanmalıdır.
  5. Finansal Durumu Beyan Eden Belgeler: Son 3 aylık aktif banka hesap hareketlerini gösteren şahıs ya da şirket hesabı dökümü, Fransa’da kalacağı süre boyunca masraflarını karşılayabilecek günlük 120€ miktardaki tutarı gösteren bir banka hesabı sunulması istenir. Bankanın ıslak imza ve kaşesi ile. Bankanın imza sirküleri ekte hazır bulunmalıdır.
  6. Fransa Vize Talep Dilekçesi: Vize başvuru sahibinin turistik vize talebini açıklayıcı dilekçe, kişinin bağlı olduğu kurum / şirket antetli kağıdına işveren/kurum yetkilisi tarafından Fransa Büyükelçiliği ya da Fransa Konsolosluğuna hitaben yazılmış, başvuru sahibinin görevi, maaş bilgisi, seyahat tarihlerinin açık bir şekilde belirtilmesi ve seyahat dönüşünde görevine devam edeceğini taahhüt eden imza yetkilisi tarafından ıslak imzalı ve kaşeli olarak hazırlanmış izin yazısı gerekmektedir.

Fransa Vizesi Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Fransa Konsolosluklarına yapılacak vize başvurusunda Konaklamak ya da öngörülen konaklama rezervasyonu (Otel rezervasyon) ile ulaşım aracı veya öngörülen ulaşım araçlarına ilişkin kanıtlayıcı belgeyi
(gidiş, dönüş, uçak, tren, otobüs bilet rezervasyonları.) sunmanız gerekmekte. (Fransa Konsoloslukları orijinal bilet talep edilebilmekte).
Fransa Konsoloslukları’na vize başvuruları için sunulacak olan tüm evrakların güncel olduğuna emin olunuz (son 90 güne ait belgeler).
Fransa vize başvurunuz sırasında veya sonrasında Website'sine belirtilen evraklara ek olarak Fransa Konsoloslukları ek belge sunmanızı talep edebilir.
Fransa vizesi başvurunuz için beyan ettiğiniz evrakların eksikliği, Schengen kuralı dahilinde başvurunuzun reddedilmesine sebep verebilir.
Fransa Konsolosluğu daha önce almış olduğu Fransa vizesi yoksa başvuruya şahsen gelmeniz istemektedir.
Fransa’ya seyahatiniz araba ile yapacaksanız Fransa vize başvurunuz sırasında araban ruhsatını ve Beynelmilel ehliyeti belgelerle birlikte sunmanız gerekmekte. Yeşil sigorta yaptırmak zorunludur. Eğer 3. bir şahsa ait arabayla seyahat edecekse araba sahibinde yetki yazısı almak gerekmektedir.
Fransa Konsolosluğu, Schengen vize başvurusunu (istisnai durum dışında) aracı kurum vasıtasıyla kabul etmekte. Fransa Schengen vize başvurusunda bulunacak kişi, seyahat amacına uygun Fransa Turistik vizesi, Fransa Ticari vizesi, Fransa Aile Ziyareti vize ve Fransa Transit vizesi başvurusunu Fransa Konsolosluklarına ve Fransa Büyükelçiliği tarafından yetkilendirilmiş Vize danışmanlıkları ile Turizm, Seyahat Acentesi aracılığı ile yapabilmekte. Fransa Schengen vize sahibi olan kişi seyahatini Fransa’dan başlatmak kaydı ile diğer Schengen ülkesine de aynı vize ile seyahat edebilir.

Fransa Vizesi İle Hangi Ülkelere Gidilir?

 

 

1995 yılında Schengen bölgesi olarak adlandırılan ülkeler tarafından ortak protekölün imzalanmasıyla bu ülkeler arasında dolaşım ve konaklamanın serbest bırakılmasına karar verildi. Öyle ki Fransa – Belçika arasındaki sınırı yürüyerek dahi geçip, keşfetmeniz mümkün bir hale geldi. Sadece Belçika değil diğer ülkeler ise; Almanya, Avusturya, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Hollanda, İspanya, İsveç, İsviçre, İtalya, İzlanda, Letonya, Liechtenstein, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovakya ve Yunanistan’da Fransa Schengen vizenizle dolaşmanız mümkündür. Ancak unutulmamalıdır ki Fransa’ya ait Schengen vizeniz ile ilk olarak Fransa topraklarına girip, pasaportunuza kaşe vurdurmak ve en az 24 saat orada kalmak zorundasınız. Ülkeye giriş yapmış olmak zorundasınız. Diğer türlü Fransa üzerinden başka bir ülkeye geçiş yapacaksanız mutlaka Transit vizeye başvuru yapmak zorundasınız aksi takdirde Fransa da bekleme yapma imkanınız olmayacaktır.

Fransa Vize Türleri Nelerdir?

  1. Fransa Turistik Vizesi: Seyahat amaçlı gidilecek, gidiş ve dönüş biletlerinin alınmış olduğu, otel rezervasyonun yapıldığı ve gösterir belgeyi evrakların içine konabileceği şekilde ayarlanmış vize türüdür. İlk defa yurtdışına çıkılıyorsa ortalama olarak 5-7 gün arasında değişen vize süresi onayı alınabilir. Ancak daha önce yurtdışı deneyimi varsa ve herhangi bir ihlal durumu söz konusu değilse, 20 gün ile 30 gün arasında seyahat onayı alınma ihtimali de söz konusu olabilmektedir.
  2. Fransa Ticari Vize: Şirket ya da kuruluş tarafından hazırlanmış veya karar verilmiş bir organizasyona katılım yapmak veya personel eğitimini geliştirmek üzere verilmiş seyahatler için başvurulabilecek vize türüdür.
  3. Fransa Aile Ziyareti Vizesi: Fransa da ikamet eden ile veya arkadaşlar tarafından yollanmış davetiye olması zorunludur. Fransa’yı ziyaret edecek kişiler için gönderilen davetiye de kişinin kimlik bilgileri, adresi ve oturum kartı gibi kişisel bilgileri Fransa konsolosluğuna sunma zorunluluğu bulunmaktadır.

  1. Fransa Eğitim Vizesi: Fransa da eğitim almak amacıyla Türkiye’den gidecek öğrencilerin başvurduğu vize türüdür. Eğer Erasmus öğrencisi olarak gidiyorsa karşı kurumdan aldığı kabul doğrultusunda 3-12 ay arasında vize çıkmaktadır. Eğer ki 12 ay için vize alındıysa, mutlaka Fransa’ya gidince oturum belgesi alınmalıdır. Ancak tüm üniversite eğitimini Fransa da tamamlamak üzerine vize talep edilecekse, başvurulan kurumun onay mektubu ile öğrenci yine yasal temsilcisinin ekonomik olarak destekleyeceğini gösteren belgesi ile vize başvurusunu tamamlayabilir.
  2.  Fransa Aile Birleşimi Vizesi: Aile birleşimi veya aile birleşimi kapsamında tam oturma izni alabilmek için Fransa’da bulunan yakının en az 18 ay boyunca Fransa’da ikamet ediyor olması ve gerekli ikamet kriterlerini karşılayabilmesi beklenmektedir. Aile Birleşimi için OFII şubelerinde birleşme başvurusunun tamamlanması gerekmektedir.

Fransa Vizesi Parmak İzi İşlemi

Schengen vizesi için daha önce başvuru yapmamış her vize başvuru sahibi, Schengen vize protokolü kapsamında parmak izi verme zorunluluğuna sahiptir. Şu da bilinmelidir ki, Fransa vize başvuruları için verilen parmak izleri 5 yıl boyunca sistem üzerinde saklanabilmektedir. Eğer ki 5 yıl içinde parmak izi vermişseniz ve parmak izi muafiyeti şartlarını karşılıyorsanız Ankara veya İstanbul’a gitmeniz gerekmeden direk aracı firma ile vize işleminizi evinizden sonuçlandırmanız mümkün olacaktır. Ancak Fransa Büyükelçiliği veri tabanında bir güncelleme söz konusu ise, parmak izi vermek için çağırılabilirsiniz. Parmak izi vereceğiniz tarihlerde, parmağınızda boya, kına, yara gibi hataya sebebiyet verecek faktörlerin olmaması konusunda özen göstermelisiniz.  Sağlık sorunları sebebiyle parmak izi veremeyecek durumda olan kişilerin, durumlarını gösterir belge ibrazı zorunlulukları bulunmaktadır. Eğer ki sağlık sorunu parmak izi verme adına geçici bir durum ise, engel ortadan kalktıktan sonra ilk vize başvurusunda tekrar parmak izi tarama işlemine dahil edilirsiniz.

Fransa Parmak izi Muafiyeti

Bazı kişilerin özel konumları ya da yaş nedeniyle parmak izi taramasından muafiyet tutulmaktadırlar.

Bu kişiler;

  • Devlet ve hükümet liderleri, birinci derece yakınları ve beraberinde seyahat edecek kişiler, yaptıkları resmi seyahatlerde elçilik tarafından parmak izi taramasından muaf tutulmaktadır.
  • 12 yaşından küçük olan çocuklarda da parmak izi tarama işleminden muaf tutulurlar.

Fransa Vize Ücreti 2022

  • Fransa Turistik Vize Bedeli                                         80€ 
  • Fransa Ticari Vize Bedeli                                             80€
  • Fransa Aile – Arkadaş Ziyaret Vize Bedeli                80€
  • Fransa Gemici – Şoför Vize Bedeli                             80€
  • Fransa Kısa Süreli Öğrenci Vize Bedeli                      80€
  • Fransa Transit Vize (A tipi )                                         110€
  • 0-6 yaş arası çocuklar                                                 Bedelsiz
  • 6-12 yaş arası çocuklar                                                40€

Bu bedele Vize işlem merkezi bedeli olarak, gerekli evrakların toparlanması konusunca aracı olan kurumun servis ücreti ve zorunlu seyahat sağlık sigortası bedeli olan 30€ eklenmiş olup ayrıca hizmet bedeli olarak aracı şirketler kişi başı 200TL talep etmektedir. Bu bedele ayrıca pasaportun size tekrar ulaşması adına kargo bedeli de dahil edilmemektedir. Eğer ki aracı firmaların VIP hizmeti adı altında verdikleri hizmetten yararlanmak isterseniz de 190€ + KDV bedelini hemen hemen her türden vize ücreti için gözden çıkarmanız gerekmektedir.

VIP hizmet içeriği ise;

    • Fransa vize formu doldurma ve vize dilekçesi hazırlama
  • Fransa seyahati için sağlık sigortası düzenleme
  • Fotokopi, fotoğraf çekimi ve çıktı alma hizmetleri
  • SMS bilgilendirme
  • Hızlı kurye – kargo ile evrak teslimi gibi sıralanmaktadır.

Fransa’da Erasmus Eğitimi İçin Ne Yapılmalı?

Öncelikle Türkiye’de bir üniversiteye kayıt olunmalı ve Üniversite tarafından düzenlenen Erasmus sınavına katılmak gereklidir. İlgili dil sınavından geçerli not alındığı takdirden kurumun anlaşmasının bulunduğu karşı kuruma öğrenci gönderme işlemi başlayacaktır. Bu sınavlar genellikle Fransızca olmakta ve öğrencilerden Fransa’daki eğitimi takip edebilmeleri açısından en az B1 seviyesinde Fransızca diline hakim olmaları gerekmektedir. Karşı kurumdan öğrencinin onay mektubu geldiği takdirde, öğrenci bu belgeyle Erasmus öğrencisi olarak eğitim almak üzere, pasaport, vize ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti Öğrenci Hibe Desteğine başvuru yapar. Sıralama uygunluğuna göre öğrenciye belli miktarda hibe desteği uygulanır. Genelde öğrenci Fransa’ya giderken %80 ‘e kadar hibe desteğini kendisine daha önceden belirtilen bankada açtığı Euro hesabına yatırılır, orada eğitim aldığını ve tamamladığını gösteren belgeyi ülkesine dönüp, okuluna ibraz ettikten sonra da hibesinin kalan %20’lik kısmını alır. Eğer döneceğini beyan ettiği süreden daha geç döndüyse hibe oranı orada kaldığı gün süresince değişiklik göstereceğinden bir miktar ek ödeme de alabilmektedir. Ama belirttiği tarihten erken dönüş yaptıysa da hibesi üzerinden erken döndüğü gün sürece kesinti olabilir hatta fazla ödeme yapıldıysa öğrencinin iade etmesi dahi beklenebilir. Bu yüzden Gidiş ve dönüş tarihleri konusunda son derece dikkatli olunmalıdır. Çünkü bu hem vize süresi hem de hibe açısından farklılıklar göstermektedir.

Fransa Vize Reddi ile İlgili

Fransa Konsolosluğu ya da Fransa Büyükelçiliği tarafından zaman zaman yapılan vize başvuruları eksik evrak sunumu, seyahat amacını kanıtlayamama, Fransa seyahati sonucunda ülkeden ayrılacağını gösterir belgenin olmaması gibi nedenlerle başvuruları iptal olabilir.

Seyahat Belgelerinden kaynaklı Fransa vizesi reddi: Vize başvuru işlemleri sırasında belgelerin güncel, orijinal ve geçerliliği devam eder olması çok önemlidir. Sunulan belgelerin sahte ya da geçersiz olması durumunda ilgili makam vize reddini vererek, seyahatinizi engelleyebilir.

Seyahat şartları ve seyahat amacından kaynaklı Fransa vizesi reddi: Söz konusu seyahate ilişkin şartları taşıdığını gösterir belgelerin sunumu çok önemlidir. Örneğin; gidiş – dönüş uçak biletleri, iş yeri belgesi, otel rezervasyonu vb. bunların ibraz edilmemesi halinde ilgili mercii yurtdışına yasa dışı yollar ile ihraç olma ihtimali dahilinde vize onayı vermemektedir.  

Schengen Giriş yasağından kaynaklı Fransa vizesi reddi: Schengen bölgesine üye ülkelerden herhangi birinin Schengen vizesi konusunda aldığı karar o bölgedeki diğer ülkeler içersinde de geçerlidir. Örneğin; İtalya’ya gitmek için vize başvurusu yaptınız ve herhangi bir nedenden ötürü ret aldınız, bir sonraki adımda şansınızı Fransa ya da başka bir Schengen ülkesi üzerinde denerseniz yüksek ihtimalle ret alma durumunuz artacaktır zira sistemleri ortak olduğundan Schengen bölgesinde her ülke bir kişiye ait vize bilgilerini kolaylıkla takip edebilmektedir.

Schengen vizesi süresinden, kamu güvenliğini tehdit etme, sağlık sigortası sebebiyle ya da kişinin ülkesine dönmesi konusunda şüphe olmasından kaynaklı nedenlerle de vize reddi alınması mümkündür.

Fransa Vize Merkezi

Fransa’ya vize alabilmek için France visa portalı üzerinden ya da VFS Global, Vize Merkezi gibi aracı şirketler randevu alabilir ya da direk olarak Turizm/seyahat acenteleri aracılığı ile de yapılabilmekte, sorularınız var ise danışabilmektesiniz. Aracı firmalar, Fransa’ya yapacağınız seyahatin amacına uygun olarak hazırlamanız gereken evrakları belli bir ücret karşılığında takibini yapar. Konsolosluk üzerinden başvuru yaptığınız da ise, direk bütün evrakları ve ödemeleri bizzat takibini sağlamak durumundasınız.  Bütün aracı firmalar, topladıkları tüm evrakları tek yetki mercii olan Fransa Konsolosluğuna iletmektedir. Burada büyük bir özenle incelenen evraklar daha sonrasında onay sürecine geçecektir. Fransa Konsolosluğu tarafından Schengen vizesi kabul edilen vatandaşlar, bu vize ile Schengen bölgesinde en fazla 90 gün konaklama hakkına sahip olurlar. Ancak ilk kez Schengen vizesi başvurusunda bulunan kişilere (istisnai durumlar hariç, örneğin eğitim gibi…) kısa süreli konaklama hakkı tanınır ki bu süre boyunca kişinin vizesini Schengen kurallarına uygun kullanması veya seyahat sıklığı incelenerek duruma göre vize süresi kademeli olarak uzatılmaktadır.

Myvize Profesyonel Vize Hizmetleri

 İletişim , Telefon Numarası, Mail Adresi Gibi Bilgileri İçerir. Avusturya Vize Danışmanı İçin Hemen Arayınız.

TOP