×

Categories

FORGOT YOUR DETAILS?

Fransa Aile Ziyareti Vizesi

Fransa aile ziyareti vizesi, Fransa’da ikamet eden aile ya da akraba ziyareti için alınan vize türüdür. Bu vizenin alınabilmesi için Fransa’da yaşayan kişinin Fransa Belediye’lerinden alacağı davetiye formunu doldurarak Fransa Konsolosluğu’na sunması gerekir. Eğer Türkiye’den ziyaretine gelecek olan kişi veya kişilerin seyahat masraflarını karşılayacaksa finansal evraklarda sunmak durumundadır. 3 aylık maaş bordrosu, 3 aylık banka hesap dökümü, son yıla ait vergi bilgileri, yaşadığı eve ait tapu ya da kira sözleşmesi sunması gerekir. Banka hesabında ziyaret eden kişilerin masraflarını karşılayabilecek tutarda paranın bulunması gerekir.

Schengen bölgesinde yaşayan akraba veya arkadaşlara sahip olmak bir şanstır. Fransa'da yaşıyorlarsa özellikle iyidir ve ayrıca ziyaret etmenizi bekliyorlardır. Ancak, satın alınan bir bilet onları ziyaret etmek için yeterli değildir - özel bir yetki belgesi, yani vize gereklidir.

Fransa'ya ziyaretçi vizesi , bu ülkede yasal olarak ikamet eden arkadaş ve akrabaları (yani bireyleri) ziyaret etmek için verilen bir izindir . Çoğu durumda bu, genellikle "Schengen" olarak adlandırılan AB Tek Vizesidir. Bu izin belgesi, Schengen bölgesinde kalmanıza izin verir, ancak kurallara göre, Fransa tarafından verilmişse, ilk giriş en iyi bu eyaletin topraklarından yapılır, böylece ilgili giriş damgası kalır. Aksi takdirde, hala Fransa'yı ziyaret ettiğinizi doğrulayan belgeleri toplamak daha iyidir, aksi takdirde Schengen vizelerinin daha sonra kaydıyla ilgili sorunlar olabilir.

Kısa süreli vize, genel olarak Schengen bölgesinde ve özellikle Fransa'da rastgele ölçülen herhangi bir 180 günde 90 günden fazla kalmamanızı sağlar (izin verilen gün sayısı vizenin üstünde belirtilir)

  • 90 günden daha kısa süreli konaklamalar için, Schengen vizesi olarak da bilinen kısa süreli vizeye başvurmanız gerekir. İkincisi, 180 gün içinde maksimum 90 gün boyunca tüm Schengen alanına erişim sağlayacaktır. Tipik olarak, bu vizeler turistik geziler veya aile ziyaretleri için verilir. Fransa üzerinden transit geçiş için Schengen vizesine başvurmak da mümkündür.
  • 90 günden daha uzun süreli kalışlar için uzun süreli vizeye başvurmanız gerekir. Fransa'da kalma süresine veya nedenlerine bağlı olarak, duruma göre uyarlanmış bir vize verilecektir. Genellikle aile ruloları, araştırma veya iş için sağlanırlar. Bu tür vizenin, yabancı uyrukluların Fransız Göçmenlik ve Entegrasyon Müdürlüğü'ne veya Fransız topraklarına vardıklarında valiliğe kaydolmalarını gerektirdiği unutulmamalıdır.
  • Bir zamanlar Fransız topraklarında vize değişikliği yapmak veya statü değiştirmek kesinlikle imkansızdı. Kalış sürenizi uzatmak istiyorsanız, yeni bir vize başvurusunda bulunmanız gerekir.
  • Fransız denizaşırı topraklarına yapılacak geziler için vize gereksinimleri değişebilir. Vize başvurusu sırasında Fransız konsolosluğu ile iletişime geçilerek varış yeri ve seyahat detaylarının net bir şekilde belirtilmesi gerekmektedir.
  • Uluslararası standartlara uygun fotoğraflar çekmeyi unutmayın. Başvuru dosyası, altı aydan eski olmayan bir veya birden fazla fotoğraf içermelidir. Başvurunun Fransız devleti tarafından onaylanabilmesi için diğer kurallara da uyulmalıdır: Yüz ve boyun yakın çekimleri (fotoğrafın %70 veya %80'i), fotoğrafın eni ve boyu 4 ile 5 cm arasında olması, önünde olun ve merceğe bakın, düz ve sade bir arka plan kullanın, şapka veya başka bir başlık kullanmayın, fotoğrafın tek konusu olun, nötr bir ifadeyle poz verin ve ağzınızı kapatın, yüzünüzü kapatan aksesuarlar kullanmayın.

Fransa Ziyaretçi Vizesi

Fransa’da yaşayan herhangi bir aile üyesi varsa, farklı bir ülkede yaşayan yakınları onları Fransa Ziyaretçi vizesi ile ziyaret edebilir. Dolayısıyla Ziyaretçi amaçlı vize başvuruları aileye mensup olan kişiler ve onların yakınları tarafından yapılabilir? Peki Fransa Ziyaretçi vizesi için hangi derecedeki yakınlar başvuruda bulunabilir? Fransa Ziyaretçi Vizesi İçin Kimler Başvurabilir?

Fransa vizesini Ziyaretçi amacıyla almak isteyenler için önemli bir detay da kimlerin başvuruda bulunabileceğidir. Ziyaretçi vizesi başvurusunu sadece Fransa vatandaşları ya da oturma izni sahiplerinin birinci derece yakınları yapabilir. Buna göre Fransa yasalarına göre aile vizesine başvurabilecek birinci derece yakınlar aşağıdaki gibi sıralanabilir.  Buna göre Fransa Ziyaretçi Vizesine Başvuru Yapabilecekler:

Fransa’da yaşayan oturum izni sahibinin ya da vatandaşının;

  • Eşi ya da nişanlısı
  • Evlat edinilen çocuklar da dâhil olmak üzere tüm çocuklar
  • Reşit olan ancak başvuru sahibine bağlı olan ve Fransa'da yerleşik bir eğitim kurumuna kayıtlı olan çocuklar
  • Başvurana bağımlı olan birinci derece akrabalar

Not: Öğrenci izni, ücretsiz staj veya gönüllü hizmet sahipleri için aile üyeleri yalnızca ilk üç kategori olarak kabul edilir: eş, çocuklar ve evlat edinilen çocuklar.

Peki Fransa Ziyaretçi Vizesi İşlemleri nasıl yapılır? Maddeler hâlinde aşağıdaki gibi açıklanabilir.

  • Fransa’da oturum izni olan yakınlar ve arkadaşlar için alınabilen Fransa ziyaretçi vizesi, bordo pasaporta sahip olan T.C. vatandaşları tarafından alınmalıdır.
  • Fransa vize işlemleri başvuru sürecinin aksamaması açısından tüm şartların sağlanması ve gerekli evrakların beyan edilmesi gerekir.
  • Fransa de diğer 25 Avrupa ülkesi gibi Schengen üyesi bir ülkedir. Dolayısıyla standart bir prosedür olarak Fransa Ziyaretçi vizesi alırken de parmak izi uygulaması vardır.
  • Fakat başvuru tarihinden önceki 3 yıllık sürede bir Schengen vizesi alındıysa parmak izi uygulamasına tabi tutulmazsınız

Fransa-Türkiye Aile Ziyareti Vizesi

Türkiye’de yaşayanların aile ziyareti vizesi başvuruları da belli prosedürlere tabidir. Fransa’da yaşayan herhangi bir aile üyesi varsa, farklı bir ülkede yaşayan yakınları onları Fransa aile ziyareti vizesi ile ziyaret edebilir. Dolayısıyla aile ziyareti amaçlı vize başvuruları aileye mensup olan kişiler ve onların yakınları tarafından yapılabilir? Peki Fransa aile ziyareti vizesi için hangi derecedeki yakınlar başvuruda bulunabilir? Fransa Aile Ziyareti Vizesi İçin Kimler Başvurabilir?

Fransa vizesini aile ziyareti amacıyla almak isteyenler için önemli bir detay da kimlerin başvuruda bulunabileceğidir. Aile ziyareti vizesi başvurusunu sadece Fransa vatandaşları ya da oturma izni sahiplerinin birinci derece yakınları yapabilir. Buna göre Fransa yasalarına göre aile vizesine başvurabilecek birinci derece yakınlar aşağıdaki gibi sıralanabilir.  Buna göre Fransa Aile Ziyareti Vizesine Başvuru Yapabilecekler:

Fransa’da yaşayan oturum izni sahibinin ya da vatandaşının;

  • Eşi ya da nişanlısı
  • Evlat edinilen çocuklar da dâhil olmak üzere tüm çocuklar
  • Reşit olan ancak başvuru sahibine bağlı olan ve Fransa'da yerleşik bir eğitim kurumuna kayıtlı olan çocuklar
  • Başvurana bağımlı olan birinci derece akrabalar

Not: Öğrenci izni, ücretsiz staj veya gönüllü hizmet sahipleri için aile üyeleri yalnızca ilk üç kategori olarak kabul edilir: eş, çocuklar ve evlat edinilen çocuklar.

Peki Fransa Aile Ziyareti Vizesi İşlemleri nasıl yapılır? Maddeler hâlinde aşağıdaki gibi açıklanabilir.

  • Fransa’da oturum izni olan yakınlar ve arkadaşlar için alınabilen Fransa ziyaretçi vizesi, bordo pasaporta sahip olan T.C. vatandaşları tarafından alınmalıdır.
  • Fransa vize işlemleri başvuru sürecinin aksamaması açısından tüm şartların sağlanması ve gerekli evrakların beyan edilmesi gerekir.
  • Fransa de diğer 25 Avrupa ülkesi gibi Schengen üyesi bir ülkedir. Dolayısıyla standart bir prosedür olarak Fransa aile ziyareti vizesi alırken de parmak izi uygulaması vardır.
  • Fakat başvuru tarihinden önceki 3 yıllık sürede bir Schengen vizesi alındıysa parmak izi uygulamasına tabi tutulmazsınız.

Fransa Aile Ziyareti Vizesi Nasıl Alınır?

Arkadaşlarını ya da ailesini ziyaret etmek için Fransız Konsolosluğuna başvuran herkesin bir Fransız vize başvuru formu doldurması gerekir. Fransız aile ya da arkadaş vizesine başvurmak, başvuru sahibinin mesleki durumuna bağlıdır. Fransa Konsolosluğu, başvuru sahibinin sunduğu belgelerin yeterli olmadığını tespit ederse, ek belgeler talep edebilir ya da vize başvuru sahibi ile kişisel görüşme talep edebilir. Aile ziyaretleri için Fransa aile ziyareti vizesine başvuru yaparken Fransa'daki ailenizden davet mektubu gelmesi zorunludur. Fransa ülkesine ziyaret edecek vatandaşlar için davet mektuplarında, göndere kişinin kimlik bilgisi , adres bilgisi, ikametgah kartı ile kişisel bilgilerinin yanı sıra Fransa Konsolosluğu’na ibraz edilmesi gereken resmi evraklar da yer almalıdır. Fransa Başkonsolosluğu ile Fransa Büyükelçiliği aile ziyaretleri için vize başvurusu kabul etmemektedir, bu nedenle vize başvurularının yetkili özel kurumların aracılığıyla yapılması gerekmektedir. Fransa aile ziyareti vizesi başvurusunda sizden bazı belgeler talep edilir. Bu belgelerin neler olduğunu Fransa Konsolosluk ile iletişim numarasını arayarak ve ya online iletişim sağlayarak öğrenebilirsiniz.

Fransa Aile Ziyareti Vizesi Nereden Alınır?

Fransa'da aile ziyareti vize başvurusu için başvuran bordo pasaportlu Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Fransa konsolosluğu ve ya Fransa Büyükelçiliği aracılığıyla vize başvurusu yapması gerekmektedir. Fransa  aile ziyareti vizesine başvururken seyahat amacınıza uygun doğru vizeye başvurmanız çok önemlidir. Seyahat amacınıza uyum sağlayan bir vize türünü seçmezseniz Fransa aile ziyareti vize başvuru durumunuz olumsuz sonuçlar doğurabilir. Genellikle Fransa ülkesi için  aile ziyareti vizesine başvurmak isteyen bordo pasaport hamillerinin Fransa'da aile ziyareti vizesi için başvurmaları gerekmektedir. Başvuruda bulunan vatandaşlar diplomatik pasaport, yeşil pasaport ve gri pasaport sahipleri ülkede yüz seksen gün içerisinde doksan günü aşmayan aile ziyaretleri için vize gerekmemektedir. Aile ziyaretleri için Fransa vizesine başvuru yaparken Fransa'daki ailenizden davet mektubu gelmesi gerekir. Fransa ülkesine ziyaret edecek kişiler için davet mektuplarında, gönderenin kimlik, adres, ikametgah kartı ile kişisel bilgilerinin yanı sıra Fransa Konsolosluğu’na ibraz edilmesi gereken diğer belgeler de yer almalıdır. Fransa Başkonsolosluğu ile Fransa Büyükelçiliği aile ziyaretleri için vize başvurusu kabul etmemektedir, bu nedenle vize başvurularının yetkili özel vize ofisleri aracılığıyla yapılması gerekmektedir.

Fransa Aile Ziyareti Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Fransa'da aile ziyareti vizeleri için açıklanma tarihleri, konsolosluk ve elçiliklerin açık olduğu günlere, resmi tatil günlerine bağlıdır. Fransa hükümeti aile ziyareti için aile vizesi başvuru formu  Fransa ülkesinden gelen davetiye mektubu ile diğer başvuru belgelerinin eksiksiz olması kaydıyla,  aile ziyareti başvuru sonucu ortalama üç ile beş iş günü sürmektedir. Fransız Konsolosluğu ek belge talebinde bulunursa başvuru sahibinin beyanına ve istenen belgelerin teslimine bağlı olarak bu süre uzayabilir. Türkiye Cumhuriyeti'nde ikamet belgesi bulunan yabancılar ve üçüncü ülke vatandaşları için başvurunun tamamlanması yedi ile on iş günü sürmektedir. Fransa aile ziyareti vize başvuru formunu doldururken eksiksiz ve doğru bir şekilde hazırlanması, değerlendirme sürecinde sıkıntı yaşamamak adına oldukça önemlidir. Aynı zamanda konsoloslukların olası yoğunluğuna göre ya da tatil günlerine denk gelmesi durumunda bu süre zarfını uzatabilir.Fransa Başkonsolosluğu ve Fransa Büyükelçiliği, Fransa için aile ziyareti  vizesi vermeye yetkili kurumdur.

Fransa Aile Ziyareti Vizesi Başvurusu

Fransa aile ve arkadaş ziyareti vize ve Fransa ticari vize başvurusu davet mektubu olmadan gerçekleştirilmez. Fransa davetiye vizesi için zorunluluğu yoktur. Davetiye orijinal olarak sunulması gerekmekte. Aile ve arkadaş ziyareti başvurusunda Fransa’daki yakınınız davetiyeyi, yaşadığı bölge belediyesinden onaylatmalı. Daveti gönderen kişiler vatandaş ise Fransız kimlikleri, Fransa vatandaşları değilse uzun süre oturum izni kartı ve pasaportun fotokopisini de göndermeli. Davetiye, vize başvuru sahiplerinin kalacağı konut bilgisi mutlaka yer almalı. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve Türkiye’de uzun süre oturum izni sahipleri bazı üçüncü ülke vatandaşının Fransa vize başvuruları 3 ile 5 iş günü içerisinde sonuçlanır. Suriye, İran, Filistin, Cezayir, Mısır, Rusya, Suudi Arabistan, Kongo Demokrat Cumhuriyeti, Lübnan, Libya, Afganistan, Bangladeş, vatandaşı uzun süreli oturum izni sahipleri olsalar da Fransa vize işlemi 2 haftadan önce sonuçlanmaz. Bu ülke haricindeki oturum izni sahipleri üçüncü ülke vatandaşının işlemi 7 ile 10 iş günü içinde sonuçlanmakta. Bu vize çıkış süresi eksiksiz belgelerle yapılan başvuru için geçerlidir. Fransa'ya seyahat edecek Umum mahsus Pasaporta sahip Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı tarafından, Fransa vize başvurusunda bulunurken Fransa Konsolosluklarına, Fransa vize için gerekli evraklar sunulmalıdır. Fransa Konsoloslukları tarafından belirlenmiş bu belgenin güncel olmasına dikkat edilmeli. Bazı evrakın orijinal olması zorunluluğu vardır. Fransa vize için gerekli evrak, Fransa'ya gidiş amacına uygun hazırlanmalı.
Fransa Konsolosluğu'na sunulmalıdır. Fransa aile ziyareti vize için gerekli belgeler yapacak olduğunuz seyahatin içeriğine göre değişkenlik gösterecektir.

Fransa Davetiye ile Schengen Vizesi

Fransa aile ya da arkadaş ziyaret davetiyesi, vize için gerekli belgeler arasında konsolosluğa sunulursa Fransa aile-arkadaş ziyareti vizesi alınabilmektedir. Davetiyesi bulunmayan başvuru sahipleri, bu kategorideki vize için başvurularına ret cevabı alabilmektedirler. Bu yüzden Fransa’ya aile ya da arkadaş ziyareti için gitmek isteyenler, seyahat amaçları için çok önemli olan bu belgeyi konsolosluğa ibraz etmelidirler.

Fransa vizesi almak için başvuruda bulunanların hazırlaması gereken genel evraklar mevcuttur. Ancak genel evrakların dışında Fransa’ya seyahat amacını bildirir nitelikte olması gereken bazı evraklar da sunulmalıdır. Eğer Fransa’ya ailenizi ya da arkadaşınızı ziyarete gitmek için vize almak istiyorsanız, sizin ülkeye davet edildiğinizi belirtir bir davet mektubu almanız önemlidir. Bu yüzden aile bireyleri ya da arkadaşınızdan bu davetiyeyi hazırlaması istenilmelidir.

Fransa aile-arkadaş ziyaret davetiyesi hazırlanırken, tüm bilgiler eksiksiz yazılmalı ve davet edenin de edilenin de kimlikleri davetiyede açıkça yer almalıdır. Bunların dışında Fransa ziyareti boyunca başvuru sahibinin masraflarının rahatça karşılanabileceğine dair de finansal durum raporu mutlaka evraklar arasında yer almalıdır. Buna göre aile ya da arkadaş ziyareti amacıyla Fransa’ya gitmek isteyen ve Fransa vizesi başvurusunda bulunacak olanların hazırlaması gereken belgeler şunlardır:

Fransa’da oturum izni olan yakınlar ve arkadaşlar için alınabilen Fransa ziyaretçi vizesi, bordo pasaporta sahip olan T.C. vatandaşları tarafından alınmalıdır. Fransa vize işlemleri başvuru sürecinin aksamaması açısından tüm şartların sağlanması ve gerekli evrakların beyan edilmesi gerekir.

Fransa de diğer 25 Avrupa ülkesi gibi Schengen üyesi bir ülkedir. Dolayısıyla standart bir prosedür olarak Fransa aile ziyareti vizesi alırken de parmak izi uygulaması vardır. Fakat başvuru tarihinden önceki 3 yıllık sürede bir Schengen vizesi alındıysa parmak izi uygulamasına tabi tutulmazsınız.

Fransa Aile Ziyareti Vizesi Pasaporta Nasıl İşlenir?

Geçmişte Avrupa'ya seyahat etmiş olanlar için, tanıdık bir şemaya göre bir Fransız vizesi verilecektir. Birkaç ayırt edici özellik vardır, ancak prosedürün geri kalanı Schengen bölgesine özgüdür.

Yardımımızla, aşağıdaki senaryoya göre bu ülkenin temsilciliğine sunulabilecek vize için tam olarak oluşturulmuş bir belge paketi alacaksınız:

  1. müşteri orijinal pasaport ve sivil pasaport ile birlikte gelir;
  2.  uzmanlarımız fotokopi çeker;
  3. Biyometrik fotoğraflar çekilir;
  4. Daha sonraki eylemler hakkında talimat verin (gerekirse hangi belgelerin ve hangi biçimde eklenmelidir);
  5. tüm belgeleri kontrol etmek için bir sonraki ziyarette başvuru sahibiyle anlaşın;
  6. Başvuru sahibi, eksiksiz hazırlanmış bir belge paketini Vize Başvuru Merkezine götürür veya daha önce biyometri (parmak izi) sunulmuşsa, bunu uzmanlarımıza devreder. Ve sonra müşterinin sürece minimum katılımı gerekecektir: çalışanlarımız size gelecek ve vize alma prosedürünün tamamını üstlenecektir. Bize sadece pasaportunuzu bırakır ve onu vize ile geri alırsınız.

Listelenen tüm çalışmaları tamamlamak için yaklaşık süre 15 ila 30 dakika arasındadır.

Fransa Aile Ziyareti Vizesi Ücreti

Fransa aile ziyareti vizesi Schengen C tipi vize olarak geçmektedir. Aile ziyareti vizesi için konsolosluk tarafından tahsil edilen tutar 60 eurodur. Bu vize türü kısa süreli vize olarak geçer. Schengen aile ziyareti vizesinin süresi maksimum 90 gündür. Ayrıca aşağıdaki ayrıntılar da Fransa aile ziyareti vizesi için önemlidir:

  • Schengen vizesi (C vizesi) 60,00 Euro
  • 0-6 yaş arası çocuklar için: ücretsiz
  • 6 ila 12 yaş arası çocuklar için: 35,00 €
  • Fransa aile ziyareti vizesi turistik, arkadaş ve özel ziyaretler gibi nedenler alınmak istenen vizeler de hep C tipi vize olarak geçer.
  • Talep edilen aile ziyareti vizesi için başvuru sahibi gerekli tüm evrakları hazırlamalıdır.
  • Gerekli belgelerden bir veya daha fazlasının olmaması vize reddinin temelidir.
  • Gerekli tüm belgeleri sağlamak vizeyi garanti etmez. Fransa Başkonsolosluğu ek belge talep etme hakkını saklı tutar.

Fransa Aile Ziyareti Vizesi İçin Gerekli Evraklar

  • Geçerliliği Fransa'da kalacağınız tarihten üç ay daha uzun olması ve vize başvurusu için en az iki boş sayfası + 1. sayfasının bir kopyası olması gereken yabancı bir pasaport.
  • Schengen vizeli önceki yabancı pasaportun aslı.
  • Fransızca veya İngilizce olarak imzalanmış ve usulüne uygun olarak doldurulmuş 1 vize başvuru formu
  • 2 yeni fotoğraf (3,5 x 4,5 cm, açık fon)
  • Dahili pasaportun kopyası (14 yaşından itibaren verilir): tüm sayfaların kopyaları
  • Schengen bölgesinde kalış süresinin tamamı için geçerli olan sağlık sigortası poliçesi (kopya), sigorta tutarı 30.000 Euro.
  • Aşağıdaki bilgileri içeren kurslar için bir eğitim kurumuna kayıt sertifikası: tarihler, kurs tanımı, haftalık saat sayısı, tam adres.
  • Konaklama ve ödeme belgesi.
  • Sponsorluk mektubu + Rusya Federasyonu pasaportunun kopyası sponsorun 1 sayfası + sponsorun gelirinin teyidi + aile bağlarının teyidi
  • Bankadan bir hesabın varlığına dair sertifika.
  • İş yerinden sertifika, öğrenciler ve okul çocukları, çalışma yerinden bir sertifika sağlar. Bireysel girişimciler, şirket tescil belgesinin bir fotokopisini sağlar.
  • Bilet veya gidiş-dönüş bilet rezervasyonu.

18 yaşın altındaki çocuklar için:

  • Form her iki ebeveyn tarafından imzalanır
  • Doğum belgesinin aslı + kopyası
  • Ebeveyn izni, noter tasdikli
  • Refakatçinin (veya ebeveynlerinin) Schengen vizesinin kopyası

 

fransa aile ziyareti vizesi

 

Fransa Aile Ziyareti Vizesi hakkında detaylı bilgi MyVize'de.

Fransa Ziyaretçi Vizesi İçin Gerekli Evraklar Hakkında

Fransa aile ziyareti vizesi almak isteyen kişinin Fransa Konsolosluğu tarafından açıklanan belgeleri eksiksiz olarak sunması gerekir. Vize başvurusu için gerekli evraklar şunlardır:

  • Fransa seyahati dönüş tarihinden sonra en az 3 ay geçerliliği olan, vize işlemleri için 2 adet boş sayfası olan, yıpranmamış ve son 10 yıl içerisinde alınmış olan pasaport,

  • Fotoğraf,

  • Nüfus Cüzdanı,

  • Fransa vize başvuru formu

  • Aile veya akraba davetiyesi,

  • Fransa vize talep dilekçesi,

  • Kişinin meslek ve iş durumunu gösteren belgeler,

  • Seyahat sağlık sigortası,

  • Seyahat planını destekleyen uçak bileti gibi belgeler istenir.

Fransa Ziyaretçi Vizesi İçin Seyahat Sağlık Sigortası

Vize almak için, aşağıdaki verileri gösteren sağlık sigortası sağlamanız gerekir:

  • sigortalının soyadı ve adı (yabancı pasaportundaki transkripsiyona göre)
  • sigorta süresi (asgari süre - seyahat süresi) ;
  • seyahat boyunca sigortalı gün sayısı (asgari sayı, sağlanan biletlerin seyahat günlerinin sayısıdır) ;
  • sigorta bölgesi (tüm dünya veya Schengen ülkeleri) ;
  • sigorta kapsamının bir göstergesi (döviz kuruna göre en az 30.000 Euro veya eşdeğeri dolar, sterlin olarak).

Fransa Aile / Arkadaş Ziyaretçisi Vizesi İçin Parmak İzi

Aşağıdaki kişi kategorileri parmak izi verme yükümlülüğünden muaftır:

  1. 12 yaşından küçük çocuklar;
  2. Fiziksel olarak parmak izi alamayan kişiler;
  3. Resmî amaçlarla seyahat ediyorlarsa devlet başkanları ve ulusal hükûmet üyeleri (ayrıca resmi delegasyon üyeleri ve eşleri/eşleri);
  4. Devlet başkanları ve hükûmet veya resmî uluslararası kuruluşlar tarafından davet edilen aile üyeleri.

Aşağıdaki durumlarda, parmak izi ibrazı için belgelerin sunulması sırasında başvuru sahibinin şahsen bulunması zorunludur:

  • pasaport değiştiyse;
  • önceki pasaporta göre vatandaşlık, ad veya soyadı ve/veya yazılışları (harf çevirisi) değişmişse;
  • Daha önce bir Schengen vizesinin düzenlenmesinde reddedilmişse ve son 59 ay için önceki Schengen vizelerinin kaydı sırasında parmak izi sunulmamıştır.

TOP